Jump to content
  • Kayıt Ol

Ouran High School Host Club


sakura hime

Önerilen İletiler

ouran_high_school_host_club-200906191957323.jpg

KÜNYE:

Türü: TV

Bölüm Sayısı: 26

Yayım Tarihi: 5 Nisan 2006 - 27 Eylül 2006

Yapımcı: BONES, VAP, Hakusensha, NTV

Yönetmen: Takuya IGARASHI, Masayuki IIMURA

Orjinal Eser: Bisco HATORI

KONU:

Bu serinin konusunu anlatmak göründüğü kadar kolay değil :D Seri içerisinde bir sürü unsur barındırıyor ve bu unsurları öyle güzel bir biçimde işliyor ki bir anda kendinizi seriye kaptırıyorsunuz. Esas konusu özel bir okul olan Ouran Lisesinde 6 yakışıklı genç tarafından kurulmuş olan konuk kulübüne istemeden dahil olan Haruhi'nin başından geçenler anlatılıyor. Kısaca konuyu böyle özetleyebiliriz. Fakat bu seriyi izlediğiniz zaman aslında içerisinde bir çok seriye gönderme olduğunu fark ediyorsunuz. Bu göndermeleri öyle bir ayarlamışlar ki izlerken diğer seriler saçma geliyor ve tamamen bu seriye odaklanıyorsunuz.

KİŞİSEL GÖRÜŞÜM:

Ouran benim izlediğim ilk serilerden ve benim için özel bir yere sahip. Gerek karakterlerin işlenişi gerekse konunun gelişimi açısından bir çok serinin ilerisinde. Günümüz de Ouran gibi seriler animecilerin karşılarına pek çıkmıyor artık hangi siteyi açsak aynı tip seriler görüyoruz. Bu seri o serilerin arasında bir kurtuluş gibi. Başlayınca başından kalkamıyorsunuz. Diğer animelerde bize itici gelecek karakterleri burada seviyoruz hatta sevmememiz mümkün değil.

Seride mangası kadar olmasa da karakterlerin geçmişlerini anlatan bölümler çok güzel ayarlanmış seri sizi sıkmadan tüm karakterler hakkında bilginiz oluyor. Böylece seri karakterler hakkında izleyici sıkmadan bilgi vermiş oluyor.

Seri hakkında daha çok şey yazabilirim ama tanıtım hazırlama işinde yeniyim o yüzden burada bırakıyorum herkese söyleceğim şey bu seriyi kesinlikle izlemeniz izlemeyen çok büyük kayıp yaşar.

KARAKTERLER:

Haruhi Fujioka:

55779.jpg

Serinin ana karakteri olan Haruhi ders çalışacak bir yer ararken okulun müzik odasına gider ve orada konuk kulübü ile karşılaşır hemen oradan kaçmak istese de gelişen olaylar sonucunda odada bulunan 8 milyan yen değerinde ki vazoyu kırması sonucunda ilk olarak konuk kulübünün köpeği olsa da gelişen olaylar sonucunda konuk kulübünün bir üyesi olur ve maceramız böylece başlar.

Tamaki Souh:

48467.jpg

Kulübün bir numaraları konukçusu aynı zamanda da kulüp başkanıdır. İkizler ona lordum der. Tamaki kulübü kuran kişidir ne kadar işe yaramaz gözükse de kulüpteki her üye ona saygı duyar.

Kyouya Ootori:

48472.jpg

Nam-ı diğer kara kral. Kyouya kulübün yardımcı başkanıdır. Başkan Tamaki olsa da aslında tüm işleri halleden ve kulübün devamlılığını sağlayan kişi Kyouya'dır.

Hikaru Hitachiin ve Kaoru Hitachiin:

48468.jpg48469.jpg

İkizleri ayrı olarak düşünmek mümkün değildir. Hikaru ve Kaoru Haruhi'nin sınıf arkadaşlarıdır. Akıllarında her türlü şeytanlık geçtiğini düşünebilirsiz. Başlangıçtan beri birbirlerine sahip oldukları için başkalarına ihtiyaçları olduklarını hiç düşünmemişler ama konuk kulübü sayesinde arkadaşlara ihtiyaçları olduklarını öğrenmişlerdir.

Mitsukuni "Honey" Haninozuka:

48471.jpg

Mitsukuni sevimli görünüşü yüzünden Honey lakabını almıştır. Kulübün iki büyük üyesinden biridir. Tatlılara karşı çok büyük bir düşkünlüğü vardır ve peluş tavşanını sürekli yanında taşır.

Takashi "Mori" Morinozuka:

48470.jpg

Kulübün bir diğer büyük üyesidir. Honey'in çocukluk arkadaşıdır ve ikisi sürekli beraberlerdir. Az konuşan biridir. Lakabı Mori'dir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 12
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • sakura hime

    2

  • yuuki_cross

    2

  • Luna

    2

  • lantis^^

    2

Benim de ilk izlediğim serilerden birisidir Ouran. Özellikle Tamaki ile Haruhi'nin atışmaları, Tamaki'nin saflığı, Haruhi'nin evine ilk gelişlerinde yaşadıkları ( demek fakirler böyle çay içiyor :D ) ve bunun gibi birçok sahnesi hala aklımdadır, sonundaki o düşüş sahnesi de ayrı hoşuma gitmiştir, tanıtım için teşekkürler sakura hime :qiyiii:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Haruhi'nin evine gittikleri bölüm ayrı bir güzel böyle fazla yer kaplamamak için sıkışık oturmalıyız filan diyordu Tamaki baya gülmüştüm :D Ouran'ın yeri bende hep ayrı olacak :D Batım bu serinin tanıtımı yok hemen bir tanıtım yapıyım dedim yıl boyu öyle yoğundum ki siteye hiç katkıda bulunamadım şimdilik tanıtımla başlıyorum bakalım :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Eline sağlık sakura hime. :D

Benim ilk izlediğim animelerden biri değildi. Hatta anime serüvenime başladıktan baya bir sonra izlemiştim. O yüzdendir belki de anlatımına alışmam biraz zaman almıştı. Popüler olan şeylerle dalga geçme şekli başta tuhaf geliyor (ilk bölümlerde ciddiye alıp izlemiştim ben). :D Alışma döneminden sonra ise büyük keyif almıştım. Keşke yarım kalan animelerden olmasaydı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yarım haliyle bile mükemmeldir. 4 5 defa en az baştan sona izledim. Kesinlikle gülmek isteyenler için birebir. Sadece karakterleri tanımanız yeterli.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

müthiş komik bir seriydi...bayıla bayıla izlemiştim ama sonu çok salak bitmişti gene...mangasını okudum sonra, bir bölümde türk teması yapmışlardı hatta ve biraz filler miller attılarsa da sonunda bitti, fena değildi manganın sonu da yine de beklediğim son olmadı gibi sanki :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ouranın draması yayınlanmaya basladı. japonyada cuma gunlerı verılıyor. Şimdilik ilk 2 bölümü yayınlandı. Çeviriler de gayet hızlı ve kesinlikle harika bir uyarlama olmuş. Başlamadan önce berbat olacağından o kadar emindim ki. Yanıldığıma sevindim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tanıtım güzel olmuş 4 yıl önce başlamıştım ama bitiremedim 18. bölümde yarım bıraktım.Bu tarz seriler bana göre değil ve begenmemiştim.Hep olumlu eleştriler beklememk lazım.h54

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Her dediğine katılıyorum. Karakterlerden biri bile mi sevilmez ya da hikayede 1 sn bile mi fazla gereksiz dedirtmez *.* Hepsini geçtim içimdeki bütün fetişleri kamçılayan bir seri oldu xD Bu dünyaya ouran gibi bi shoujo gelmeyecek. Aslında onu sadece shoujoyla tanımlamak hakaret olur. Ouran başka bişey tek başına tür olur yahu o ahha xD

evet dramada tamaki harika xD Ama saçlarını anımedekı renge boyamadıklarından dolayı sikayetcıyım =.= bi de tamakıye gri lens takmıslar cocuk mavı gözluydu ya :/

Kadroyu çok şahane seçmişler. Hele o ikizler yok mu çok tatlılar ya xD Ama şok olmadım diyemem. Nede derseniz twincest canlandırcak cesarette biri bu role gelemez diye düşünüyordum derken bizim ikizler bal gibi moda girmişler haha xD Bazen kendimi kaptırıp küçük kyaa lar atıyorum izlerken xD Tamaki sadece tipi ve derinden Haaaruuhhhiiiiiiiiii çığlığı atarkenki ses tonuyla değil oyunculuğuyla da her dakika daha çok benzer oldu. Tamaki'nin yüzündeki prens kılıklı ifadenin altında yatan saf kişiliği bu çocukta da var :D Üyelerimiz ten gösterme sahnelerinde de epey başarılılar xD Her hafta çıkmasını beklemek de ayrı bi can sıkıcı yahu T^T Haklısın abartmışlar o kelımenın şak diye tamakının uzerıne dusup duvara yapıştırmasını. Hanı anımede tamakının kafasına bazen kalbıne agır gelen kelımeler dusuverıyordu ama dramada daha mı cok kullanıyrlar ne :/

Aman allahım Tmaaki ye mi benzetmiş kendini xD Hiç öyle düşünmemiştim :D Demek ki etrafa kızlara boncuk saçan bi bishounenmiş vay vay xD Kendisini hanakimiden beri severim zaten <3

Katılıyorum o sahneler yok mu zaten *.* ikizlere mi bakayım, altyazıyı mı okuyayım bi yandna kan kaybından mı gideyim bilmiyorum xD Hele şu sağlık kontrolü sahnesinde doktor bile olsa sana dokunmasına izin vermem repliklerinin geçtiği sahnede aniden hikaru kaorunun gömleğini soymaya başlayınca allahım bırak öleyim şu an dedim resmen xD Benim gibi bi fujoshiye yüksek doz ilaç oldu adeta :D Ayyhh konuşurken bile şu an kalbim durucak xD

Tanrı sizi korusun ikizlerim, o ne cevap xD Moda o kadar girmişler ki cevapları bile hitachiin ikizleri gibi olmuş :D Evde çalışırken görmek için ne vermezdim, hayal gücüm tehlikeli şeyler yaratmaya başladı haha XD Annesi babası falan bunları çalışırken görmüyormuymuş acaba, felakte ya :D

Umm sorun olmazsa şu roportajları ve kyonun blogunu verebilir misin? rtrtt xD

Nedense ben kızı sevmedim. Benim için tüm karakterler cuk diye oturmuş ama o Haruhının yerını tutamamıstı.

Vay be kız ikizlermle aynı yaştaymış.

Zaten hep sitem etmişimdir bir ovası vs olmamasına =.= picture drama animesine bile razıyım yahu T^T

Chobits seni bu başlıkta çiğ çiğ yerler hahaah xD

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

daha öncede seriye sewgi ve saygılarımı sunmuştum burada okuduklarım üzerine de du bakim şuncağızlara madem kasıp live action yaptılar diye düşünüp dün 2 bölümü izledim.

yorumlarıma gelirsek;

1- Görüntü yönetmenliği ve çekilen yerler şahane, ouran kokou ancak bu kadar uyarlanabilirdi dedim.

2-böyle olmasını istemezdim ama japonlar ne yazık ki çok başarılı oyuncular değiller, koreliler daha iyi bence ve keşke onlar yapsaymış demekten kendimi alamadım.

3- O peruklar ve genel olarak saçlar bence çok bir yapay duruyor özellikle haruhi ve tamakininki, bi kuaför bulun kendinize yauww demekten kendimi alamıyorum.

4- Siz de demişsiniz zati ama ben de katılıyim o efektler ne? çocuk dizisi mi bu, ne gerek varmış, adamın oyunculuğu iyi olsun o hissiyatı zaten verir.

5- Tamaki çok şapşu bi tip, yok mu koca japonya da biraz daha avrupai japon, neyse oyunculuğu daha iyi olsa kapatırdı aslında o tipini. Haruhininse tipini ben de beğendim ama özellikle o haruhiyi kıskanan kızın gözleri nekozawadan çok daha korkunçtu. (anime uyarlaması yapmak istemiş kendine zannımca)

6- Honey için gereksiz çabalamalar olmuş yine size katılıyorum, bıraksalarmış o haliyle kalsaymış öyle, bence ikizlerden sonra en cuk oturan karakter olmuş çünkü.

7- ve son genel yorumum, bence çok bi abartı, çok bi animemsi yapacaz diye insanları ara ara irrite eden bi diziye dönmüş, live action bana daha çocuksu geldi bi, izlerim yine zamanım olursa ama ne bileyim çok da takip etmem...eere53

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ouranın draması yayınlanmaya basladı. japonyada cuma gunlerı verılıyor. Şimdilik ilk 2 bölümü yayınlandı. Çeviriler de gayet hızlı ve kesinlikle harika bir uyarlama olmuş. Başlamadan önce berbat olacağından o kadar emindim ki. Yanıldığıma sevindim.

Madem başladı, insan link koyar haber eder, bir şeyler yapar. tertewHer ne kadar Supernatural'a bağlansamda ouran'a her zaman yer vardır. Tanıtım içinde teşekkürler sakura, güzel olmuş. derger45

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?