Jump to content
  • Kayıt Ol

Major S1


Squaw

Önerilen İletiler

sm8yee.jpg

KÜNYE:

Diğer Adları: Major 1st Season

Kategori: TV Serisi

Tür: Spor

Bölüm Sayısı: 26

Yayım Tarihi: 2004-2005

Firma/Stüdyo: NHK, Shogakukan, Studio Hibari

Yönetmen: Kenichi Kasai

Senaryo: Rikei Tsuchiya, Isao Shizuya, Reiko Yoshida, Takao Yoshioka

Animasyon: Seiji Mitsunobu

Müzik: Noriyuki Asakura

Dizayn: Katsu Ôshiro

Orjinal Eser: Takuya Mitsuda

NOT:

*6 sezondan oluşan bir yapımdır.Her sezonu ortalama 25-26 bölümdür.

*Major: Yuujoo no Winning Shot adında bir filmi bulunmaktadır.

*Major: Message adında bir tane 24 dakikalık bir Ova'sı mevcuttur.

KONU:

İlk bölümle başlayan dram sonrası izleyecek olduğumuz yapımların konularını tanıtıma açmak hep zorlamıştır beni.Major da bu yönüyle zorlayan bu tip yapımlardan birisi oldu lakin ona olan sevgim sayesinde eminim ki spoiler vermeden bu yapımı da anlatabilme konusunda bir şeylerin üstesinden gelebileceğim :D

Goro-kun'un hayatını ele alan bir yapım gibi gözükse de aslında daha fazlasına sahiptir Major.İlk 4 sezonu noktalamış biri olarak sadece serinin beyzbol üzerine olduğunu söylemem bu yapıma yapacağım en büyük haksızlık olacaktır çünkü Major sadece ne Goro-kun hikayesidir ne de beyzbolu tek öğe olarak ele alan bir yapımdır,daha fazlasına sahip olan bir yapımdır Major.Beyzbol oyuncusu olan Shigeharu'nun en büyük fanı da kendisi gibi bir beyzbol oyuncusu olma hayaliyle büyüyen oğlu Goro'dur.Goro,kendini beyzbola adayacak kadar beyzbol sporuna önem vermektedir,aslında onun verdiği önem bu spordan daha çok babasına verdiği önem,hatta babasının beyzbol aşkına verdiği önemdir.

Annesi hayatta olmayan Goro'nun tek dünyası babası gibi gözükebilir ama ilk bölümde yaşanan dram sonucu Goro'nun,kendi dünyasının sınırlarına ulaştığı ve bu sınırları da aşarak kendini beyzbol ve arkadaşlık dünyası içersinde bulacağı bir yolculuğu sunar bize Major.Beyzbol oyuncularına ait dünyanın sadece beyzbol teması üzerine kurulu olmadığını,aksine aile-dostluk-arkadaşlık ve yaşam üzerine kurulu parça parça hayatların birleşiminden oluştuğunu gösterir.Goro da bu eksende hayatını sürdürmek için önce kendine yeni bir yol çizer ve yeni çizdiği yolda bizim minicikken tanıdığımız Goro giderek büyür.Onunla birlikte atıldığı Major yolculuğunda biz de birçok hayata tanıklık ederiz çünkü Goro'nun en büyük amacı,ilk bölümde gelen dram sonucu kendine edindiği bu amacın doruk zirvesi olan Major Ligi'nde kendini gösterebilmektir.

KİŞİSEL YORUM:

Sadece ilk 4 sezonu izlemiş biri olarak diyebileceğim en önemli şey eğer spor ve beyzbol animeleri benim dünyamda ayrı bir yerde diyorsanız Major doğru adres olacaktır.Burda araya farklı bir yorum ekleyerek bir noktaya da açıklama getirmek isterim.Major kesinlikle ama kesinlikle sadece 'beyzbol' serisi olarak değerlendirilmemeli.İçeriğinde tanıtımımda da belirttiğim gibi 'beyzbol'un ana tema olarak ele alındığı bir yapım olsa da yanında birçok güzel temayı da izleyenlerine yaşatır.Beyzbol teması üzerinden dönerek değindiği arkadaş-dostluk-aile ve gençlik ateşine ait bir sürü dünyanın kapısını da aralayan bir yapımdır.Hepsinden öte sporun sadece spor olarak görülmemesi gerektiğini ama hayatımızda ayrı bir yere koyuyorsak da bunun hakkını en iyi şekilde vermemiz gerektiği gerçeğini gözler önüne serer.

Konusunun ve karakter çeşitliliğin artı güzelliğinin yanında müzikleri de ayrı bir şölen havasını içerir.Özellikle de Wonderland isimli 2. kapanış şarkısı hala favorilerimin arasında yerini korumaktadır. Bir de maçlar sırasındaki -genelde atıcıların kendini gösterdiği anda- ortaya çıkan melodisine hayranım.Spor serilerinin olmazsa olmazlarından olup da hafif klasik müziklerin ezgilerini taşıyan melodilerinden bir esinti gibidir bu bahsettiğim müzik.Nedendir bilmem ama özellikle de benim hatırladığım sahneler Mayumura-san'a ait olanlarıydı :P

Finali için henüz bir yorum ekleyemiyorum çünkü birkaç teknik aksaklık yüzünden hala izleyememiş olmanın çöküntüsünü taşıyorum :( En kısa zamanda izlemek istediğim finallerden birisi çünkü 4. sezon öyle bir yerde kalıyor ki;ilk sezonda 5-6 yaşlarında izlediğim Goro-kun artık bir üniversite öğrencisi çağındadır çünkü....Büyümüş bir Goro-kun'u kim izlemek istemez ki?! :D Serinin en sevdiğim özellkilerinden birisi de buydu,ilk sezonda gördüğümüz ne kadar karakter varsa hepsini büyümüş halleriyle izlemek en güzeli olsa gerek.Bunları göz önüne alırken yeni karakterleri de eklemeyi es geçmemiş yapımcıları.Elbet ekleyecekler ama bu yeni gelenleri görüp de eskileri geride bırakmamak en büyük jestleri bence.Genelde uzun Shounen serilerde gördüğümüz bu özelliği bir spor serisinde izlemek daha başka bir keyif veriyordu sanki :)

Major serisinde beni ilk çeken öğenin 'beyzbol' unsuru olduğunu itiraf etmem gerek, hatta beyzboldan daha fazla 'spor' öğesiydi beni çeken.Sonra ne oldu, beni neden kendine bu kadar çekti bilemiyorum ama şimdilerde en sevdiğim spor serileri listemi süsleyenlerden birisi oldu.Beni çeken şey Goro-kun'un azmi miydi yoksa Mayumura san'ın çekiciliği miydi bilemiyorum ama benim için karakterleriyle ve her karakterin yaşadıklarıyla kendine bağlayan nadir yapımlardan birisinin de Major olduğu.Beni bu kadar keyiflendiren Kaoru'nun Goro'ya olan bağıydı belki,hatta spor serileride olan sevdiğim dostluk bilincinin verdiği keyfi izlemekti.Dram ve komedi öğesinin bu kadar yakıştırılmış olmasıydı belki de...Hangisiydi bilemiyorum ama benim en sevdiğim yolculuklardan birisi de Major yolculuğu oldu.Umarım yeni yolculuklarım da bu kadar keyif verir.

KARAKTERLER:

Goro Honda:

2cpxoj6.jpg

Azmiyle sizi korkutabilecek nadir karakterlerden birisidir Goro-kun.Azmi kadar çevresine olan sevgisi ama hepsinden önemlisi de sevdiklerine karşı olan bağlılığı sizi korkutabilir ya da ben gibi kendini size benimsetebilen biri olur çıkar.

Yeri geldiğinde neşeli olabilen yeri geldiğinde hüzünlenebilen,her duyguyu yerinde yaşamayı seven bir karakteri vardır.Çevresine olan sevecenliği ve gösterdiği güven sayesinde arkadaş canlısı biri olur.

Shigeharu Honda:

2dqsodc.jpg

Goro'nun babasıdır.Japonya'nın en ünlü beyzbol oyuncularından birisidir.

30 yaşında olan Honda,çok şefkatli ve iyimser bir yapıya sahiptir.Aynı şekilde oğluna karşı çok ilgili olan bir babadır.

Kaoru Shimizu:

29dawl.jpg

Goro'nun en yakın çocukluk arkadaşıdır.Shimizu çevresindekileri anlama konusunda en hisli olan karakterlerden birisidir:Hatta bu yönüyle Goro'yu bile,Goro'nun kendisinden daha iyi anlayabilmektedir.

Goro gibi Shimizu da beyzbol tutkusuyla doludur ama bu tutkusunu o da sonraları keşfedecektir.

Joe Gibson:

2580wsx.jpg

Major Ligi'nde oynayan en ünlü beyzbol oyuncularından biridir.Goro'nun beyzbol dünyasındaki tek hedefi olan kişi diyebiliriz.

Daisuke Komori:

5bv9g6.jpg

Goro'nun çocukluk arkadaşlarından birisidir ve giderek samimileştikleri için Goro'nun hayatında sadece okul arkadaşı olarak kalmaz.

Beyzbol tutkusuyla dolu olan başka bir karakter de Komori'dir ama çekingenliği sayesinde kendindeki bu tutkuyu pek farkedememiştir.

Toshiya Sato:

16m0ew6.jpg

Goro'nun çocukluk arakadışıdır ama zamanla bu kalıptan çıkan bir karakter olur.

Goro ile aynı derecede sahip olduğu azmi sayesinde hayatına vereceği yön konusunda hiçbir zayıflık göstermez.Aksine giriştiği her şeyde elinden gelen azmi gösteriri,bu da Sato'yu cesur birisi yapar.

Momoko Shigeno:

fy3edy.jpg

Goro'nun ana okul öğretmeni olan Momoko,Goro için daha fazlasına sahiptir.Hatta bir anne kadar değerlidir.

Momoko,çevresine karşı aşırı şefkat gösterebilecek kadar nazik bir kişiliğe sahiptir.

Hideki Shigeno:

300fkah.jpg

Goro'nun babasıyla liseden beri arkadaşlardır ve bu arkadaşlıkları hala devam etmektedir.Goro için ikinci baba gibidir.

Ryouta Sawamura:

xd5j85.jpg

Goro'nun okul arkadaşlarından birisidir.Sahip oldukları bu arkadaşlık başlangıçta daha farklı boyutlardadır.

Taiga Shimizu:

14j8fpk.jpg

Kaoru'nun erkek kardeşidir.Oldukç ayaramaz bir kişiliği olsa da zamanla büyüdükçe kişiliği de olgunlaşacaktır.

Ryoko Kawase:

i6i3wx.jpg

Yokohama minikler takımının en iyi atcısıdır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 19
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    6

  • sakura hime

    4

  • bedifeci

    3

  • hione

    2

Güzel tanıtım olmuş.Elimde raw var.Zamanında bütün bölümleri raw indirdim meymenetsizin altyazıları da yok şöyle yavaşta olsa başlamak isterdim.Ama şölye bir karıştırdığımda çok iyi bir anime olduğunu farkediyoruz.Biraz Ganbere genkiye benziyor ,dram ve yetenek gelişimi iyi harmanlanmış. ,sezonlardaki gelişim ise süper.Nerden biliyorum spoiler yedik zamanın da.Müziklerinin bazıları da baya hoşuma gitti

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında çeviri dünyasına kazandırılmasını en çok istediğim yapımlardan birisi de Major'dur bedifeci. Hazır beyzbol serilerine ısınmışken 2-3 arkadaş bana eşlik ederse zaman içersinde el atmak isterim ama sezonun bolluğundan dolayı tek başına altından kalkabileceğim bir yapım değil ama bana eşlik edecek babayiğitler olursa özelden bana ulaşırsa belki bir şeyler düşünebiliriz,hem senin elindeki Raw'lara da yazık olmamış olur :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Altyazı işi çok zor olur ,o kadar sezon var.İngilizce yada diğer dillerde altyazı ve zamanlama çok kısıtlı.Ömrümüz yeter mi sence.:P Keşke imkanlar olsada birleri çevirse de seyretsek.En iyisimi girmiyelimghghg Tabi ileri ki zaman ne gösterir bilemem.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İşte benim serim :D Squaw başlamışken tüm sezonları tanıtsaydın senin tanıtımlarına bayılıyorum senden anime tanıtım dersi almam lazım :D

Bu seriye bayılıyorum tüm sezonlarını bir hafta içinde izlemiştim en son ovası hariç hepsini çok seviyorum. Bu tür spor serileri sayesinde anime izleme aşkım artıyor :D Şaka bir yana gerek kurgu gerekse karakterler olsun her şeyiyle harika bir seri. Karakterlerine vurulmamak elde değil. Kısaca herkese izlemesini öneririm spor serilerini seviyorsanız kaçırmayın :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Eline sağlık güzel bir tanıtım olmuş.Karakterleride okudum ama zerre spoiler vermemişsin romantizm var mı diye.:neqoluyor:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Eline sağlık güzel bir tanıtım olmuş.Karakterleride okudum ama zerre spoiler vermemişsin romantizm var mı diye.:neqoluyor:

Romantizm de sürprizi olsun istedim aslında CHOBİTS ama madem kendin kaşındın tek bir şey söyleyeceğim;

Goro-kun'un Shimizu onu uğurlamaya geldiği anda;

''Kaldır başını da bana gitmeden son bir kez daha o gülümseni ver!'' dediği sahneyi tüm seriye değişmem,hatta favorim Mayamura gelse bile o sahneyi benden alamaz,inan! :kanlp:

Edit:

@Sakura hime;

Teşekkür ederim canım benim,bence ders almana gerek yok,sen de bu işte baya ustasın.Senin tanıtımlarını da okumak bana ayrı bir keyif veriyor canım :) Phantom tanıtımının tadı hala damağımdadır. :D

Aslında Mayumura hatrına olsun şu makyaj tazeleyen oyuncumuz uğruna olsun, hepsinin hatrına devam sezonları da ele alınabilir,hatta sen de bana eşlik etsene.6 sezon ne de olsa :D

@bedifeci;

Anlıyorum demek istediğini,haklısın :D Oofuri'de baya zorlandım çünkü Rusça alt yazıları kullanmak hele baya zordu ama iyi yönü de var,biraz daha gitseydi öyle Rusça'yı sökecektim ben :P Neyse,dediğin gibi ömrümüz yeterse ileride değerlendiririz,sen de Raw izle Japoncan gelişsin hem :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seve seve yardım ederim canım sen iste :D Bu seriyi ne kadar sevdiğimi biliyorsun :D bence 5. ve 6. sezon tanıtımları ayrı ayrı yapılmalı bu iki sezon tüm seri içinde çok farklı yere sahip :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seve seve yardım ederim canım sen iste :D Bu seriyi ne kadar sevdiğimi biliyorsun :D bence 5. ve 6. sezon tanıtımları ayrı ayrı yapılmalı bu iki sezon tüm seri içinde çok farklı yere sahip :D

Aslında her sezonda yeni gelen karakterleri izleyeceğimiz için bence her sezon ayrı ele alınmalı,bu yüzden de ben diyorum ki şimdi (:D) ben son 2 sezonu daha izlemedim madem ilk 3 sezonu ben ele alayım inceleyeyim,son 3 sezon da senin olsun,ne dersin?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında her sezonda yeni gelen karakterleri izleyeceğimiz için bence her sezon ayrı ele alınmalı,bu yüzden de ben diyorum ki şimdi (:D) ben son 2 sezonu daha izlemedim madem ilk 3 sezonu ben ele alayım inceleyeyim,son 3 sezon da senin olsun,ne dersin?

Valla süper fikir :D bu hafta hazırlayıp koyalım o zaman :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tamamdır,o halde ben fırsatım oldukça 2. ve 3. sezonu hazırlayıp eklerim.Sen de arkamdan gelirsin :D Eşlik ettiğin için de şimdiden teşekkürler sakura'cım :kanlp:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tamam canım ben zaten 10 güne kadar huzuruma kavuşucam yavaştan hazırlamaya başlarız :D Sen iste ben her zaman yardıma hazırım :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

uzun zmndır tanıtımlarına hasret bırakmıştın bizleri yine kendini aşarak güzel ve bir o kadarda yerinde yorumlar yaparak serinin hakkı olan tanıtımı son derece iyi bir biçimde yapmışsın , ellerine sağlık , sonraki sezonları ve o son ovayıda en kısa zmnda izlemen dileğiyle , eğer ki yakın zmnda temin edemeyecek gibiysen de bu konuda da seve seve yardımcı olabilirim, sölemen yeter ...

şimdi hemen kendimede burdan bir pay çıkarayım :D artık sana seriyi kim tavsiye etmişse onada bi teşekkür etmek lazım die düşünüyorum , böle bi seriyi sana tavsiye ederek izlettiği ve bölesine güzel bir tanıtıma vesile olduğu için :) tabi tüm bu varsayımlarım seriyi sana ilk tavsiye eden kişi olmam şartıyla geçerlidir, çocuk gibi ilgimi istiyorum ne bende anlamadım ama neyse, sonumuz hayrola ...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

uzun zmndır tanıtımlarına hasret bırakmıştın bizleri yine kendini aşarak güzel ve bir o kadarda yerinde yorumlar yaparak serinin hakkı olan tanıtımı son derece iyi bir biçimde yapmışsın , ellerine sağlık , sonraki sezonları ve o son ovayıda en kısa zmnda izlemen dileğiyle , eğer ki yakın zmnda temin edemeyecek gibiysen de bu konuda da seve seve yardımcı olabilirim, sölemen yeter ...

şimdi hemen kendimede burdan bir pay çıkarayım :D artık sana seriyi kim tavsiye etmişse onada bi teşekkür etmek lazım die düşünüyorum , böle bi seriyi sana tavsiye ederek izlettiği ve bölesine güzel bir tanıtıma vesile olduğu için :) tabi tüm bu varsayımlarım seriyi sana ilk tavsiye eden kişi olmam şartıyla geçerlidir, çocuk gibi ilgimi istiyorum ne bende anlamadım ama neyse, sonumuz hayrola ...

Aslında şu yazdıklarında sonuna kadar haklısın hione,sen bana öyle ballandıra ballandıra anlatmasaydın ben daha halen sezon çokluğu nedeniyle yerinde bekletecektim bu seriyi :D bunu ve buna benzer birkaç seriyi daha...Bir kez daha anime uyumluluğumuzun ne kadar da yükske olduğunu anlamış oldum ve tanıtımda sana teşekkür etmeyi unutmuşum :P

Açıkçası,daha önce bir arkadaşımdan duymuştum ama şiddet uygulayan ( şiddetle tavsiye eden kişi) bir tek sendin :D Tanıtımı da beğenmene sevindim ve yukarıdaki mesajlara göz attıysan 6 sezonun tanıtımı da yakında sakura'nın da bana eşlik etmesiyle burda yerini alacak. rer1

Aslında,seri 6 sezon gibi gözükse de bence her sezonda farklı bir şeyleri izlemenin keyfi bu seriyi en özel kılan şey.Hatta yaşananlardan daha çok ortaya çıkıveren hiç beklenmedik karakterleri ile ve bir önceki sezonda görüp de yenilen takımın oyuncuları olduğu için bir daha görebileceğimizi düşünmediğimiz karakterlerin yeniden büyümüş halleriyle karşımıza gelmesi gibi tatlar bu serinin en lezzetli kısımlarıydı bence.Neyse biraz daha konuşursam diğer sezonları da bu başlığa sığdıracağım :P

Ha,bak yukarıda çok güzel şeyler söylemişsin,geçmişte yaptığın jestlerini unutmadım daha ama bu jesti de sevdim,bir ara şu oyunlarına ara ver de msn'de o güzel yüzünü göster :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

'istediği ilgiyi alır ve mutlu mesut bir biçimde koltuğunda sırıtır'

yazılan tüm yazıları dün akşam okumuştum ztn , her bir sezon için yapacağız tanıtımları merakla bekliyor olacağım , sana ve sakura hime'ye şimdiden kolay gelsin, sanada sölemişimdir daha önceleri ama burdada paylaşayım , serinin senin anlattığın bütün iyi ve güzel taraflarının yanında benim için en önemli ayrıntısı tabikide, 5-6 yaşlarında bir çocukla birlikte başlayan hikayemiz üniversite yıllarına (hatta son ovayı sayarsak 30+ yaşlarına ) kadar uzayan süreçte hem fiziksel hemde duygusal gelişimlerini çok güzel bir biçimde anlatmasıydı bana göre, resmen goro ile birlikte büyüdük desem yeridir, sadece bu özelliğiyle bile izlediğim 400 küsür anime içinde kendine has bir yeri vardır ...

msn'mi dediniz hmn geliyorum efenim bu kadar övgü aldıktan sonra gelmessem ayıp olur dimi :D ...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kardeş animeyi çok iyi anlatmışsın.Zaten spor animelerini severim.Sende böyle anlatınca izleyesim geldi.Bölümler ekli mi 1.sayfada göremiyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Burası altyazı yada fansub kısmı değil kardeş (tanıtım kısmı) ,:P ayrıca bu serinin ne Türkçe alt yazısı nede fansubu var.İzlemek istersen ,ingilizcen varsa googlede arat rahatlıkla bulursun.ere564

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bunu çevirebilirsen baya iyi olur konusu güzel herkes izler.tanıtım için eline sağlık.4r32

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...

Bence saçma sapan Bleach,One Piece,Naruto cart curtları yerine her fansub-çeviri grubu kapış kapış alıp çevirmeliydi bu seriyi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?