Jump to content
  • Kayıt Ol

Manga Nasıl Okunur, Nereden İndirilir?


zobu312

Önerilen İletiler

Arkadaşlar.

Bir çoğumuz manga okuyoruz, ama nasıl okuyoruz? Nereden okuyoruz, indiriyor muyuz yoksa online mı okuyoruz?

Önce mangayı nasıl edineceğimizden başlayalım.

Türkçe arıyorsak, şimdilik hepsini toplu bulup, indirebileceğimiz bir yer yok.

İngilizce arıyorsak önümüzde iki adet şık var.

Stoptazmo

Manga Traders

Tek tek artı ve eksilerinden bahsedeyim bu sitelerin.

Stoptazmo

Arşivi oldukça büyüktür. Online okuma imkanı sunuyor. İndirmek için üyeliğe ihtiyaç yok. Ama isterseniz forumları için üye olabilirsiniz. Birde Premium üyelik sunuyorlar. Bununda tek farkı reklamların kalkması, dosya indirme yöneticisi desteği gibi ufak detaylar. Yoksa herkes aynı manga serisine ulaşabiliyor. Arada manga ulaşılabilirliği açısından fark yok. Seriler bölümler halinde indirmeye sunuluyor. Ciltler yok. Benim en çok itici bulduğum noktası bu.

Manga Traders

Arkadaşlar burada, şu ana kadar Japonca'dan İngilizce'ye çevrilmiş tüm manga serileri vardır. Özellikle ölü grupların serilerini bulmak için çok faydalıdır. Dosya indirimi için üyelik ister. Üyelik de zaten paralı falan değildir. Serileri mümkün olduğunca ciltler halinde sunar. Özellikle bitmiş seriler, ciltli bir konumda indirmeye hazırdır. Serverları 5 adet olduğu halde, çoğu zaman aşırı talepten dolayı ağır yük altındadırlar. Bu da indirme hızını etkiler. Ayrıca aynı serverdan iki adet dosya indirimine izin vermemektedir doğal olarak. Eksik yönü olarak hızını söyleyebilirim, ki o da kaçınılmaz oluyor talep yüzünden.

Şimdi mangamızı indirdik, ama elimizde rar ya da bir zip dosyası var. Zipi bir klasöre açıp, dosyaları da Windows Fotoğraf Görüntüleyici'sinde okumuyoruz. Pratik değil, vakit kaybı yaratıyor ayrıcada zevk vermiyor.

O zaman bizde HoneyView adlı programı kullanıyoruz. Adına tıklarsanız siteye, buna tıklarsanız kurulum dosyasına ulaşırsınız.

Peki bu nedir? Tam olarak ne yapar?

Bununla, ZIP/CBZ, RAR/CBR, LZH/LHA, TAR, 7Z, HV3, ALZ, EGG gibi dosyaları hiç açmadan içindeki dosyaları slayt gösterisi seklinde görebilirsiniz. Okuyabildiği resim dosyası formatları ise; BMP, JPG, GIF/Animation GIF, TIFF, PNG, TGA, PSD, JPEG 2000(JP2, J2K), JPEG XR/HD Photo(WDP, HDP), DNG(Adobe Digital Negative).

Manga okurken, farenin tekeri ile rahatça sayfada aşağı yukarı yapabilir, diğer sayfaya geçebilirsiniz. Sayfaya zum yapma, çeşitli filtreler kullanma, çeşitli efektler ekleme yapabilirsiniz. Kaldığınız yere işaret koyup, oraya sonradan dönebilirsiniz.

Dosya ilişkilendirme, klavye kısayolları, arka plan değişimi, çeşitli skinler gibi bir çok kurcalanacak ayarı da mevcut...

Pekala, şimdi elimizde manga ve onu nasıl okuyacağımıza dair yeterince bilgi var. Ama diyelim, indirmek istemiyoruz ya da indiremiyoruz bazı sebeplerden dolayı...

O vakit online okuma seçeneği karşımıza çıkıyor.

Açıkçası online okuma işine ben sıcak bakmıyorum. Bunun nedeni de, mangareader, mangafox gibi sitelerin aşırı kalitesiz sayfaları oluyor. Online işine ancak, kalitesi yüksek sayfalar sunan siteler olursa sıcak bakıyorum. Tabi bu benim görüşüm. Kimileri buna şiddetle karşı çıkabilir. Olur yani :D

Neyse, bir kaç bildiğim kaliteli online site vereyim sizlere yanlarında onlarla ilgili küçük bilgilerle,

Eat Manga(Sayfa kaliteleri birçok seride iyi. En azından benim denedikleri de öyleydi. Çeşitlilik olarak ise çok değil ama doyurucu.)

MangaToshokan(Zamanında tam kalite sayfaları olan manga ile doluymuş, ama resmi ağızlar manga serilerin kaldırılmasını istemiş, aynı Onemanga gibi... Ha, neden verdim siteyi? Şu anda manga yok ama, tam kalite manhwa ve manhua bulabileceğiniz bir yer.)

Manga-Access (Benim favori online okuma sitem. Tüm seriler kalitesini bozmadan siteye yükleniyor. Fakat manga çeşitliliği gene sınırlı ama doyurucu.)

Fakat online okumak mangaya ulaşmada pratik gelse de, her sayfanın yüklenmesi, o sayfalara tıklamak, bazı sitelerdeki can sıkıcı reklamlar gibi gereksiz ayrıntılar var...

Ama onun da bir çözümü var. Ne yazık ki yalnızca Chrome kullanıcılarına...

All Mangas Reader

Bu eklentiye ve Honey View'e ayrı bir başlık lazım ama neyse...

Kısaca, bu eklenti online sitelerdeki resimleri tek bir sayfaya yüklüyor ve o mangayı takip edilenler listesine alıyor. Tek tek sayfa tıklamak yerine tüm bir sayfadan tüm bölüm okunabiliyor. Liste ayrı bir pop-up'da açılıyor ve o manganın hangi bölümü okunmuş, hangisi okunmamış, yeni bir sayı var mı gibi bilgiler veriyor. Ayrıca okuma listesi Google hesabınızla senkronize olabiliyor. Böylece başka bir bilgisayarda bile, listeniz rahatça oraya aktarılıyor. Online okumayı sevenler için biçilmiş kaftan, bir çok siteye destek veriyor ki aralarında MangaTürk'de var.

Buradan sözünü vereyim, detaylı All Mangas Reader ve Honey View açıklamalarını boş bir anımda yapacağım.

Ek olarak da, yabancı grupların hangi mangayı çevirdiği, yapılan son güncellemenin üzerinden kaç gün geçtiği, manga serilerinin hangi türler içerdiği gibi önemli bilgileri detaylı olarak veren bir site olan Manga Updates var. Bu site manga serileri için bir database özelliği taşır. İndirme linki vermez ama çeviren grup hakkında bilgi verip, varsa sitesi veya forumuna yönlendirir.

Evet arkadaşlar uzun uzadıya yazdım, bildiğim bir kaç bilgiyi paylaşmaya çalıştım. Varsa hatam affola, buraya kadar da okuduğunuz için teşekkürler.

Kafanıza takılan herhangi bir soru ya da burada anlatılanları uygulamaya çalışırken karşılaştığınız herhangi bir problem olursa, çekinmeden sorun. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.

Uygun bölüm bulamadım o nedenle buraya yazdım. Yanlış yerdeyse modlar uygun yere taşırlar sanırım. Benzer bir konuda baktım, göremedim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • ademania

    1

  • zobu312

    1

  • michiru

    1

  • tatlıkedi

    1

En Çok Yazanlar

İndirirken her zaman Mangatraders'ı kullanıyorum, ciltler halinde vermesi gerçekten büyük kolaylık oluyor, takılma ihtimalinden korkanlar flashget ile birleştirip de indirebilirler, denedim oluyor. Ama üşengeçlikten midir nedir hiç programla okumaya uğraşmadım, bir ara deneyeyim HoneyView'i.

Online okumakla uğraşmam, ama denemek istediğim bir manga olursa ilk bölümünü bulduğum ilk online sitesinden incelerim :D Baka-Updates de çok kullanışlı, Mangatraders'tan ulaşamadığım mangalar için scan grubunun kendisine gidip indirmiştim Baka-updates kullanarak. Bilgilendirmeler için teşekkürler zobu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Ben de mangatraders'dan indiriyorum mangaları. Yani bu yaz başında ilk manga okumaya başladığımda ordan indirdiydim, sonra da başka bir yer araştırmadım, gerek olmadı zaten. önceleri online okumaya çalışmıştım ama eziyet oluyordu bana. şimdi de indirip indirip okuyorum, ayrı bir program da kullanmadım ama denemek lazım. önerdiğin diğer sitelere, programlara bi bakarım. zamanla öğreniyo insan işte :)

Çok teşekkürler bilgiler için .)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?