Jump to content
  • Kayıt Ol

Major S2


Squaw

Önerilen İletiler

5b1fh1.jpg

KÜNYE:

Diğer Adları: 2nd Season

Kategori: TV Serisi

Bölüm Sayısı: 26

Yayım Tarihi: 2005-2006

Firma/Stüdyo: NHK, Shogakukan, Studio Hibari

Yönetmen: Kenichi Kasai

Senaryo: Rikei Tsuchiya, Isao Shizuya, Reiko Yoshida, Takao Yoshioka

Animasyon: Seiji Mitsunobu

Müzik: Noriyuki Asakura

Dizayn: Katsu Ôshiro

Orjinal Eser: Takuya Mitsuda

KONU:

İlk sezonda başlayan sessizliğimiz halen devam etmektedir çünkü Goro ailesi ile başka bir şehre taşınmıştır.Onun gibi birisi olmadan da yaşanılan şehir ya da semt elbette itici bir sessizliğie bürünecektir fakat şehirden ziyade sessizliğie bürünenler Goro'nun çevresinde bulunup da onun havasıyla hayat bulan en yakın arkadaşlarıdır.Minikken tanıştığımız tüm karakterler artık birer liselidir.Goro'nun o vedasız gidişinin ardından birkaç yıl geçmiştir.

Hiç kimse Goro'nun bu sessiz yok oluşuna anlam verememiş,bunu kabullenemedikleri için de kimse ondan bahsetmeye yeltenmemiştir.Devam eden bu sessizliğin bozulacağı an gelmiştir ve bunu bozabilecek tek kişi elbetteki Goro'nun kendisidir.Uzun süren bu yok oluşun nedeni bellidir aslında,Goro kimseyi yüzüstü bırakmak istemese de ailesi ile başka bir şehre taşınmıştır. Major amacını hala koruyan Goro, geçmişinden kopamayıp yine geçmişine ait yere döndüğünde görür ki herkes hayatına olduğu gibi devam etmektedir. Shimizu,artık Softbal takımında kaptandır.Sawamura ise beyzboldan kopup futbol takımında kendini gösterme yolunu seçmiştir.Komori ise Goro'nun ona aşıladığı beyzbol tutkusundan vazgeçmek istememiş,okulun beyzbol takımında lise hayatına devam etmektedir ama bu seferki beyzbol hayatı başka türlüdür çünkü takım hiç de düşündüğü gibi beyzbol tukusu taşımamaktadır.Bunu düzeltebilecek tek kişinin Goro olduğunu düşünür ve bu noktada Goro kendini göstererek onu sevindirse de Komori kısa bir zaman içersinde bu düşüncesinin boşa çıkacağını görür.Goro belli bir nedenden dolayı istemeyerek de olsa beyzbolu bırakmak zorunda kalmıştır ve o da Sawamura'ya eşlik ederek futbol takımında yerini alır.

Goro,futbol kulübünde yerini alsa da herkesten daha fazla kendisinin de bildiği üzere beyzbol tutkusundan asla vazgeçemeyecektir.İçindeki beyzbol sevgisiyle eskileri bu konuda yeniden alevlendirirken çevresindeki yeni arkadaşlarını da beyzbol tutkusu içine çeker.

KİŞİSEL YORUM:

İlk sezonun ardından hemen başlama isteğiyle başvurduğunuz bir adres olacaktır Major S2.Asla da geldiğinize pişmanlık yaşamayacağınız,aksine ilk sezondaki tempoyu yakalayabileceğiniz bir sezondur.Hatta zaman zaman sizi gaza getirip beyzbol oynamaya itebilecek kadar keyifli bir yapımdır.Öyle ki her ne kadar beyzbolu rafa kaldırma isteğiyle sizi karşılayacak olan bir Goro'yu izleyecek olsanız da....

Öncelikle değinmek istediğim şey kesinlikle çizimleri olmalı!Sezonun değişiminden ziyade karakterlerin büyüdüğünü ama her şeyden öte zamanın geçtiğini gösteren güzel mi güzel çizimler sizi karşılayan en güzel öğe oluyor.Karakterlerin yaşadığı hisleri izleyicisine yansıtmaktaki başarısı ise gözardı edilemeyecek şekilde bir kaliteye sahip.Karakterlerin yaşadığı nefret ya da heyecan duygusunu yansıtabilecek kadar iyi işlenmiş dizaynı ise serinin en keyifli tarafı.Konusu ise bildiğimiz Goro-arkadaşları ve beyzbol ekseninde diye düşünenlere en güzel cevapları sunar çünkü ilk sezonda da değindiğim yorumum aynı şekilde geçerliliğini korumaktadır.Her yeni gelen sezon ile yaşanılan hayatların çekiciliği sizi daha da kaplayabilir.''O kadar yıl içersinde neler olup bitmiş,Goro neden beyzbolu bırakmış?!'' gibi soruları kendi kendinize sorarken bulabileceğiniz gerçeğini saklamamam gerek,hatta bu sorgulamaları yaparken kaçıncı bölüme geldiğinizin bile farkına varmazsınız.İkinci sezonu da seyircisine en az ilk sezonu kadar keyif verir,en azından benim için öyle :D

Her sezona geçerken aynı konuya devam edeceğinizi düşünüyorsanız eğer Major konusunda yapacağınız en büyük hata budur işte!Evet,her sezon bir önceki sezona göre devam niteliğindedir ama tüm sezonlara değineceğim zaman bana sorulsa vereceğim cevap basittir aslında;her sezon,bambaşka bir yapımmış gibi sürükleyici,aynı zamanda birbirine bağlıymışcasına da konuya sadıktır.Major söz konusu ise bu cevabı unutmamanız en büyük isteğimdir.

Müzikleri ise ilk sezonun verdiği ezgileri size yeniden sunar.Aynılıktan kastım ise melodilerin güzelliğidir,aynı şarkıların kulağınıza çalındığı değildir.Yine seriye uyan güzel müzikler yine serinin güzelliğine güzellik katan karakter yoğunluğudur bu sezon ama hepsinden öte konuya yeni konu ekleyerek ilk sezonun izlerini de kaybetmeden bambaşka bir keyfi yaşatan şeydir Major.İlk sezonu izleyip beğendiyseniz eğer ikinci sezonu da fazla bekletmemeniz yapacağım en önemli tavsiyem olacaktır.Konuyu soğutmadan yeni gelen konulara da ısınmanız hiç de zorlamayacaktır çünkü...

(Goro ile Shimuzu arasında bir şeyler olmasını -ben gibi- dört gözle bekleyenlere tavsiyem bu sezonda da çok fazla ümitlenmesinler,daha yolumuz uzun :P)

KARAKTERLER:

Goro Honda:

2cpxoj6.jpg

Azmiyle sizi korkutabilecek nadir karakterlerden birisidir Goro-kun.Azmi kadar çevresine olan sevgisi ama hepsinden önemlisi de sevdiklerine karşı olan bağlılığı sizi korkutabilir ya da ben gibi kendini size benimsetebilen biri olur çıkar.

Yeri geldiğinde neşeli olabilen yeri geldiğinde hüzünlenebilen,her duyguyu yerinde yaşamayı seven bir karakteri vardır.Çevresine olan sevecenliği ve gösterdiği güven sayesinde arkadaş canlısı biri olur.

Kaoru Shimizu:

29dawl.jpg

Goro'nun en yakın çocukluk arkadaşıdır.Shimizu çevresindekileri anlama konusunda en hisli olan karakterlerden birisidir:Hatta bu yönüyle Goro'yu bile,Goro'nun kendisinden daha iyi anlayabilmektedir.

Goro gibi Shimizu da beyzbol tutkusuyla doludur ama bu tutkusunu o da sonraları keşfedecektir.Shimizu artık Softbal kulübünün kaptanıdır.

Daisuke Komori:

5bv9g6.jpg

Goro'nun çocukluk arkadaşlarından birisidir ve giderek samimileştikleri için Goro'nun hayatında sadece okul arkadaşı olarak kalmaz.

Beyzbol tutkusuyla dolu olan başka bir karakter de Komori'dir ama çekingenliği sayesinde kendindeki bu tutkuyu pek farkedememiştir.Komori de lise hayatında bu tutkusunu devam ettirmektedir ve lisedeki beyzbol takımında istediği beyzbolu oynayabilmek en büyük arzusudur.

Toshiya Sato:

16m0ew6.jpg

Goro'nun çocukluk arakadışıdır ama zamanla bu kalıptan çıkan bir karakter olur.

Goro ile aynı derecede sahip olduğu azmi sayesinde hayatına vereceği yön konusunda hiçbir zayıflık göstermez.Aksine giriştiği her şeyde elinden gelen azmi gösteriri,bu da Sato'yu cesur birisi yapar.

Inui:

2nbwzzr.jpg

Kaido takımının antrenarödür.

Muta:

vr6hrq.jpg

East Mifune takımının üyelerinden birisidir.Komori'ne lise hayatında zorluk yaşatanlardan birisidir.

Ken Mayumura:

6p0s8x.jpg

İşte benim oyuncum sahalarda :D

Beyzbol hayatında yaşıtları arasında en başarılı olanlardan birisidir Mayumura ve bu başarısının farkında olup da çevresine karşı biraz soğuk davranan bir yapısı vardır.Tüm bu özelliklerine rağmen karşısındakinin azmini ve yeteneğini takdir etmeyi bilen birisidir.(Biraz iyi gösterip torpil yapayım :P)

Özellikle de kendine olan bu güveni sayesinde pek de sevilmeyecek biri gibi gözükür ama zamanla o da asıl kişiliğini göstermeye başlar.

Masataka Oobayashi:

ohjrtj.jpg

Goro'nun takım arkadaşlarından olan Oobayashi de East Mifune Beyzbol Takımı'nda Komori ile birlikte yer almıştır.

Komori gibi Oobayashi de çekingen bir karaktere sahiptir.

Shizuka Saotome:

rjifyq.png

Minikler Kaido Takımı'nın menajeridir.

Ayane Suzuki:

f0vuaa.png

Sato'ya olan ilgisi nedeniyle beyzbol takımının menajeri olmak ister.

Çekingen bir kişiliği olan Suzuki çevresine karşı her zaman ılımlı yaklaşan birisidir. Etrafındaki arkadaşlarına yardımcı olmayı sever.

Momoko Shigeno:

fy3edy.jpg

Goro'nun ana okul öğretmeni olan Momoko,Goro için daha fazlasına sahiptir.Hatta bir anne kadar değerlidir.

Momoko,çevresine karşı aşırı şefkat gösterebilecek kadar nazik bir kişiliğe sahiptir.

Hideki Shigeno:

300fkah.jpg

Goro'nun babasıyla liseden beri arkadaşlardır ve bu arkadaşlıkları hala devam etmektedir.Goro için ikinci baba gibidir.

Shingo Shigeno:

j13wue.jpg

Goro'nun erkek kardeşidir.En az Goro kadar beyzbol tutkusuyla yanıp tutuşur.

Taiga Shimizu:

14j8fpk.jpg

Kaoru'nun erkek kardeşidir.Oldukç ayaramaz bir kişiliği olsa da zamanla büyüdükçe kişiliği de olgunlaşacaktır.

Ryoko Kawase:

i6i3wx.jpg

Yokohama minikler takımının en iyi atcısıdır.

Yamane Yoshitaka:

ww1309.jpg

Mifune Minikler Beyzbol Takımı'nda olanlardan birisi de Yoshitaka'dır ama belli sebeplerden ötürü çok sevdiği beyzbolu bırakmak zorunda kalmıştır.

Agresif bir kişiliği varmış gibi gözükse de aslında Yamane de etrafına karşı duyarlı bir kişidir.

Egashira Tetsufumi:

2ah8l0y.jpg

Kaido Beyzbol Takımı'nın menajeridir,hatta biz bu karakter için menajerlerin yüz karası diyelim :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

  • berker51

    1

  • linuxis

    1

  • Leonthas

    1

Seri süper. bütün sezonları izledim. sade ovasını izlemedim :) gönlüm el vermedi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu serinin niye hiç rağbet görmediğini anlam veremiyorum.Gerçekten çok iyi bir dram-spor animesi.Hele efsane s1 ile gönlümde taht kurmuştur.Major u s1-2-3... diye değilde bütün olarak değenlendirmek gerekiyor.Keza hemen hemen her sezondaki olaylar diğer sezonda karşımıza bir neden olarak çıkabiliyor. Ayrıca Seri boyunca karakterlerin büyüyüp gelişmesini görmek gerçekten çok güzel yansıtmışlar bunu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?