Jump to content
  • Kayıt Ol

Major S3


Squaw

Önerilen İletiler

2wn08ow.jpg

KÜNYE:

Diğer Adları: 3rd Season

Kategori: TV Serisi

Bölüm Sayısı: 26

Yayım Tarihi: 2007

Firma/Stüdyo: NHK, Shogakukan, Studio Hibari

Yönetmen: Kenichi Kasai

Senaryo: Rikei Tsuchiya, Isao Shizuya, Reiko Yoshida, Takao Yoshioka

Animasyon: Seiji Mitsunobu

Müzik: Noriyuki Asakura

Dizayn: Katsu Ôshiro

Orjinal Eser: Takuya Mitsuda

KONU:

3. sezonla gelen Goro'nun azmi izleyenleri daha da şevklendirebilir çünkü Goro bu sezonda Major gibi büyük amacından önce kimsenin aklına gelmeyecek bir şeyi yapma mücadelesi verir.Beyzbol takımı olmayan bir lisede beyzbol kulübü açarak kendi takımını kurmak....

Goro,zorlu Kaido elemelerinden geçerek girdiği Kaidou'yu kendine has nedenlerle bırakmıştır. En büyük amacı ice Kaidou oyuncularına meydan okumaktır.Bunun yolu da Mifune Lisesi'ne geri dönmekten geçer ama bu sadece başlangıçtır çünkü Mifune Lisesi oyuncularının ne kadar geliştiğini kendi gözleriyle görür ve onları bu şekilde rahatsız etmek istemez.Böylece amacı Mifune'den sonra Edawara Lisesi olur.Goro'nun,Kaidou'yu terketmesini gururuna yediremeyen menajer Egashira ise Goro önünde en büyük engeldir.

Goro da başka bir şan yolu olan Seishuu Lisesi'ne bir şekilde girmeyi başarır ve geriye halletmesi gereken büyük bir sorunu kalmıştır.Seishuu Lisesi'nde hala bir beyzbol takımı yoktur ve Goro yeni amacını belirleyerek işe koyulur.

KİŞİSEL YORUM:

Geldik azim hikayemizin 3. basamağına :D

Aynı zamanda romantizm esintilerinin ılık ılık kendini hissettirdiği döneme :)

Azim hikayesinin daha da tavan yaptığı bu sezonda,bu kez izleyeceğimiz azim sadece Goro'nun hikayesi olmayacaktır.Diğer takım arkadaşlarının verdiği mücadeleler ve azim hissinden uzak olanlara bile aşıladıkları azim hikayesiyle yine keyifli bir seyirlikle karşımıza geliyorlar.Major tutkusu bir basamak daha artsa da Goro her şeyin bir zamanı olduğu inancıyla lisedeki hayatının getirisi tüm eğlenceye seyirciyi de ortak ediyor.Müzikleri ve çizimleri en az ilk iki sezon kadar güzel olan ve onların verdiği aynı tadı yine damaklarımızda bırakan bu sezonuyla Major sevginizi daha da arttırabilir.

Final sezonuna bir adım daha yaklaştıran bu sezonuyla Major yolculuğunuzda aldığınız keyfi bir kat daha katlayabilirsiniz.Yeni gelen karakterlerin başarısı yanında önceki sezonlarından tanıştığımız karakterlerin de gücü devam etmektedir.Her yeni gelen karakterin eskiyi aratmadığı,her eskinin de yeni geleni dışlamadığı bir karakter birleşmesi en keyifli kısmı diyebilirim.Aksi ya da sizi bazen tedirgin edecek karakterleri yanında bir o kadar da eğlendirebilecek karakterlerin doğuşu en keyifli kısmı.İşlenen konunun güzelliğinden bahsetmiyorum bile;

Hele de o okul tavanına yapılan beyzbol sahası bölümlerinden sonra bu seriye bir kez daha aşık olmamın nedeni başka ne olabilir ki?!

Beyzbol maçlarına daha çok ağırlık verilecek bir sezonun habercisi olan Major S3,en az diğer sezonları kadar iyi bir içeriğe sahip.Goro'nun ve eski ya da yeni arkadaşlarının çizdiği yolda devam etmelerine eşlik etmek yaptığım bu yolculukların en keyiflilerinden biriydi diyebilirim.Aile kavramı, arkadaşlık kavramı,hayaller kavramı....Amaç ne olursa olsun Major yaşantımızdaki her an karşımıza çıkabilecek tüm bu kavramları en iyi şekilde harmanlayarak bize sunan en güzel yapımlardan birisi,hele de romantizm.Etiketinde Shounen adı geçse de tüm Shounenler içinde görebileceğimiz en güzel romantizm sahnelerine sahiplerden birisi,sevilesi çiftimizin sonları ne olur -her ne kadar resimlerden spoiler yesem de :P- bilinmez ama onların içindeki romantizmi hissetmeye değer :)

3. sezonla birlikte yorumumu da tamamlar artık sahaları sakura hime'mize bırakırım rte34 Atış sırası senindir,sakura'cım seninle birlikte iyi bir battery olduk sanki rer1

KARAKTERLER:

Goro Honda:

2cpxoj6.jpg

Azmiyle sizi korkutabilecek nadir karakterlerden birisidir Goro-kun.Azmi kadar çevresine olan sevgisi ama hepsinden önemlisi de sevdiklerine karşı olan bağlılığı sizi korkutabilir ya da ben gibi kendini size benimsetebilen biri olur çıkar.

Yeri geldiğinde neşeli olabilen yeri geldiğinde hüzünlenebilen,her duyguyu yerinde yaşamayı seven bir karakteri vardır.Çevresine olan sevecenliği ve gösterdiği güven sayesinde arkadaş canlısı biri olur.

Kaoru Shimizu:

29dawl.jpg

Goro'nun en yakın çocukluk arkadaşıdır.Shimizu çevresindekileri anlama konusunda en hisli olan karakterlerden birisidir:Hatta bu yönüyle Goro'yu bile, Goro'nun kendisinden daha iyi anlayabilmektedir.

Shimizu artık Softbal kulübünün kaptanıdır.

Daisuke Komori:

5bv9g6.jpg

Goro'nun çocukluk arkadaşlarından birisidir ve giderek samimileştikleri için Goro'nun hayatında sadece okul arkadaşı olarak kalmaz.

Beyzbol tutkusuyla dolu olan başka bir karakter de Komori'dir ama çekingenliği sayesinde kendindeki bu tutkuyu pek farkedememiştir.Komori de lise hayatında bu tutkusunu devam ettirmektedir ve lisedeki beyzbol takımında istediği beyzbolu oynayabilmek en büyük arzusudur.

Toshiya Sato:

16m0ew6.jpg

Goro'nun çocukluk arakadışıdır ama zamanla bu kalıptan çıkan bir karakter olur.

Goro ile aynı derecede sahip olduğu azmi sayesinde hayatına vereceği yön konusunda hiçbir zayıflık göstermez.Aksine giriştiği her şeyde elinden gelen azmi gösterir,bu da Sato'yu cesur birisi yapar.

Ken Mayumura:

6p0s8x.jpg

İşte benim oyuncum sahalarda :D

Beyzbol hayatında yaşıtları arasında en başarılı olanlardan birisidir Mayumura ve bu başarısının farkında olup da çevresine karşı biraz soğuk davranan bir yapısı vardır.Tüm bu özelliklerine rağmen karşısındakinin azmini ve yeteneğini takdir etmeyi bilen birisidir.(Biraz iyi gösterip torpil yapayım :P)

Özellikle de kendine olan bu güveni sayesinde pek de sevilmeyecek biri gibi gözükür ama zamanla o da asıl kişiliğini göstermeye başlar.

Masataka Oobayashi:

ohjrtj.jpg

Goro'nun takım arkadaşlarından olan Oobayashi de East Mifune Beyzbol Takımı'nda Komori ile birlikte yer almıştır.

Komori gibi Oobayashi de çekingen bir karaktere sahiptir.

Ayane Suzuki:

f0vuaa.png

Sato'ya olan ilgisi nedeniyle beyzbol takımının menajeri olmak ister.

Çekingen bir kişiliği olan Suzuki çevresine karşı her zaman ılımlı yaklaşan birisidir. Etrafındaki arkadaşlarına yardımcı olmayı sever.

Fujii:

9b9cu8.jpg

Goro,girdiği okulda beyzbol kulübünü kurduğunda kulübe ilk üye olan kişidir.Üye olmasının altında başka nedenler yatsa da zamanla beyzbol hayatının keyfine alışacak olan Fujii, Goro ve diğerleri ile güzel bir arkadaşlık kuracaktır.

Deli dolu olan Fujii girdiği her ortamı neşelendirmeyi başarabilmiş bir yapıya sahiptir.

Tashiro:

2rdkoew.png

Kulüp kurulmasına karşı çıkanların başında gelen kişidir.Beyzbolu sevmiyor gibi gözükse de aslında beyzbol için delirebilecek bir sevgiye sahiptir.

Karamsar ve aksi bir kişiliği var gibi gözükse de aslında Tashiro da diğerleri gibi arkadaş canlısı ve yardımsever bir yapıya sahiptir.

Miho Nakamura:

fm7zls.jpg

Goro ve Shimizu ile aynı liseye giden Nakamura,çok rahat bir kişiliğe sahiptir. Çevresindekileri umursamadan dilediği gibi davranma eğilimlerine sahip olan Nakamura zamanla takımın yapısına alışacak ve diğerlerinin arkadaşlığına sahip olacaktır.

Momoko Shigeno:

fy3edy.jpg

Goro'nun ana okul öğretmeni olan Momoko,Goro için daha fazlasına sahiptir.Hatta bir anne kadar değerlidir.

Momoko,çevresine karşı aşırı şefkat gösterebilecek kadar nazik bir kişiliğe sahiptir.

Hideki Shigeno:

300fkah.jpg

Goro'nun babasıyla liseden beri arkadaşlardır ve bu arkadaşlıkları hala devam etmektedir.Goro için ikinci baba gibidir.

Shingo Shigeno:

j13wue.jpg

Goro'nun erkek kardeşidir.En az Goro kadar beyzbol tutkusuyla yanıp tutuşur.

Taiga Shimizu:

14j8fpk.jpg

Kaoru'nun erkek kardeşidir.Oldukça yaramaz bir kişiliği olsa da zamanla büyüdükçe kişiliği de olgunlaşacaktır.

Taiga da artık azimli bir beyzbol oyuncusudur.

Yamane Yoshitaka:

ww1309.jpg

Mifune Minikler Beyzbol Takımı'nda olanlardan birisi de Yoshitaka'dır ama belli sebeplerden ötürü çok sevdiği beyzbolu bırakmak zorunda kalmıştır.

Agresif bir kişiliği varmış gibi gözükse de aslında Yamane de etrafına karşı duyarlı bir kişidir.

Shizuka Saotome:

rjifyq.png

Minikler Kaido Takımı'nın menajeridir.

Ryoko Kawase:

i6i3wx.jpg

Küçüklüğünde Yokohama Minikler Takımı'nın en iyi atıcısı olan Kawase de artık beyzbolu bırakmak zorunda kalmıştır çünkü bayanlar için Softbal daha uygun bir spor olarak görülmektedir.

Hayato Yaginuma:

11jag6r.jpg

Ülkesinden uzakta yaşayan Hayato,Kantou Üniversitesi 3. sınıf öğrencisidir.Lisedeyken Koshien'e gitmeyi başarmış bir beyzbol oyuncusudur ama o da zamanında Goro ile aynı amacı taşıyan bir beyzbol oyuncusudur.

Yardımsever bir kişiliği yokmuş gibi gözükse de Hayato da arkadaş canlısı olan bir yapıya sahiptir.

Egashira Tetsufumi:

2ah8l0y.jpg

Kaido Beyzbol Takımı'nın menajeridir,hatta biz bu karakter için menajerlerin yüz karası diyelim :D

Ichiro Yamada:

2s9896e.png

Seishuu Lisesi'nin öğretmeni ve takımın koçudur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?