Jump to content
  • Kayıt Ol

Majokko Tickle


fishéyé

Önerilen İletiler

140j2fo.jpg

Konusu

5. sınıfa giden Tiko’nun 11. yaş gününde, babasının ona hediye ettiği kitap, tüm ailenin hayatını değiştirir. Tiko kitabı açtığında büyü krallığından gelen Tickle serbest kalır ve büyü ile Tiko’nun ikiz kardeşi ve en yakın arkadaşı olur. Herkesin hafızasıyla oynayan Tickle’ın bu sırrını sadece Tiko bilmektedir. Başka bir dünyadan gelen Tickle, Tiko ile birlikte dünyada yaşmaya başlar, ailenin bir ferdi olur ve Tiko ile birlikte okula gitmeye başlar. Her şeyi büyü ile çözmeye çalışan Tickle, Tiko’nun başına sürekli dertler açmaktadır. Tickle, bu dünyada, ailenin ve dostluğun gücünün büyüden daha kuvvetli olduğunu öğrenecektir.

Kaynak:anime.gen.tr

Karakterler

tickle.png

Tickle - Tiko'nun onu serbest bırakmasından önce ceza olarak bir kitaba hapsedilmiş yaramaz bir peridir.Sihirli bir prenses olduğunu ve bir dragonun peşinden geldiğini söyler.Bir süre kalmaya karar verir ve sihirli güçlerini kullanarak herkesin hafızasını etkiler, kendisini Tiko'nun ikiz kardeşi sanmalarını sağlar.Çeşitli haylazlıklar yapsa da sihirli güçlerini problemleri çözmek için kullanmaktan çekinmez ancak ailenin bir parçası olmak Tickle için hiç de kolay değildir çünkü sihir anlamadığı problemlerin üstesinden gelmeye yetmez.Rihoko Yoshida tarafından seslendirilmiştir.

tikoo.png

Tiko - Oldukça utangaç bir kızdır Tickle'ı serbest bırakan kişidir ve şimdi onunla ikiz kardeş olarak yaşamak zorundadır.Tickle'ın bulunduğu kitabı aldığında henüz en yakın arkadaşını kaybetmiş olan Tiko, Hina adında sinir bozucu bir kız kardeşe sahiptir.Oldukça çekingen olan Tiko hikaye ilerledikçe kendisine dha fazla güvenir gözükür.Genelde Tickle'ın sihir kullanmasına karşıdır.Son bölüm hariç Youko Asagami tarafından seslendirilmiştir.

hinaa.png

Hina - Tiko'nun sinir bozucu kız kardeşidir ve Tickle'ın sihirli güçleri olduğuna inanır.Kız kardeşleri ne yapsa sataşmaktan kendini alamaz.Hak ettiği cezayı eninde sonunda Tickle'ın sihiriyle alır.Doğal olarak kimse onun Tickle'ı sihir yaparken gördüğünü söylemesine inanmaz.Toyoko Komazama tarafından seslendirilmiştir.

fatherh.png

Tiko'nun babası - Tiko'nun babasıdır, Hina ve o Tickle'a inanırlar.Ayrıca Tickle'ı içeren kitabı Tiko'ya veren kişidir.Hiroshi Ohtake tarafından seslendirilmiştir.

motherk.png

Tiko'nun annesi - Tiko'nun annesidir, Hina ve o Tickle'a inanırlar.Sevecen ve zarif bir bayandır.Haruko Kitohama tarafından seslendirilmiştir.

dontae.png

Donta - Tickle ve Tiko'nun okulundaki sürekli sorun çıkaran şişko bir çocuk.(Mazinger Z'deki Boss'a benziyor :) Ago ve Pochi adında iki arkadaşı (yada yamağı denebilir) vardır. Tickle ve Tiko ile arkadaştırlar.Hiroshi Ohtake tarafından seslendirilmiştir.

agog.pngpochi.png

Ago ve Pochi -Donta'nın en iyi arkadaşlarıdırlar.Isamu Tanoraka ve Sachiko Chijimatsu tarafından seslendirilmişlerdir.

Fuuko -Tiko ve Tickle'ın sınıfındaki kısa ve tıknaz kızdır.Okulda boyuyla dalga geçilir.Tickle onu sürekli cesaretlendirmektedir.Keiko Yamamoto tarafından seslendirilmiştir.

Satomi - "Zengin kız"dır çok inatçıdır ve genellikle Tiko için sorun çıkarır.Haruko Kitahama tarafından seslendirilmiştir.

saburo.png

Saburo - Tickle ve Tiko'nun hoşlandığı çocuktur.Akira Kamiya tarafından seslendirilmiştir.

Takakura-sensei - Tickle ve Tiko'nun öğretmenidir, aptal ve sakardır ayrıca Hanamura-sensei'den hoşlanmaktadır.Hiroshi Masuoka tarafından seslendirilmiştir.

Hanamura-sensei - Tickle ve Tiko'nun okulundaki güzel öğretmendir.Kazuko Sugiyama tarafından seslendirilmiştir.

Kral Ojama - Sihir krallığının kralıdır ve son bölümde görünmüştür Tickle'dan geri dönmesini ister.

Yorum: Şimdi oldukça sıkıcı ve sıradan gelse de bir zamanlar izlemiştim aklıma Mahara Tamara Furonpa takılmış demek ki etkilenmişim değil mi?:ssok: Tüm bölümlerini izlememiştim ama güzeldi, şimdi belki izlerim bildiğimiz sihir konulu animelerin atalarından sanırım.İki ana kahraman (sihirli ve normal) barındıran ilk sihirli kız anime serisi ünvanına sahip erre44

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • fishéyé

    3

  • CHOBiTS

    2

  • srn20

    2

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Sanki tanıdık geliyor.Tanıtım için teşekkürler. Bu arada tanıtımlardaki Chiiko karakter tanımında Tiko olarak geçiyor bir karışıklık olmasın.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet düzenledim, forumda bunu izlemeyen var mı merak ediyorum eskiden yayımlanmıştı TV'de...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tanıtım için teşekkürler.Ülkemizde yayınlanmış mı acaba??Yayınlandıysa hangi kanal?? sallss

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tanıtım için teşekkürler.Ülkemizde yayınlanmış mı acaba??Yayınlandıysa hangi kanal?? sallss

STV'de yayımlanmış, bu kanalda anime yayımlandığını bilmiyordum ülkemizde baya kanal anime yayımlamış ama şu an durdular sanırım :qsoruls:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

STV'de yayımlanmış, bu kanalda anime yayımlandığını bilmiyordum ülkemizde baya kanal anime yayımlamış ama şu an durdular sanırım :qsoruls:

Cevap için teşekkürler.Bence de eskiden daha çok anime yayınlanırdı Tv kanallarımızda...Ama şimdi çocuk kanalları olduğundan mıdır nedir yok denecek kadar az.O da sabahın köründe yaz tatillerinde falan... devamlılığı yok. Şimdi sürekli eski-yeni dizi tekrarları...Az mı Sailormoon Dragon ball Candy beklerdik şimdi başlayacak diye...O anlarda başka güzeldi :) İyi ki net var yoksa yanmışız. Yanılıyor olabilirim ama stvde küçük kadınların animesi de yayınlanırdı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şimdiki özel kanallar çizgifilmleri bir kenara kaldırdı.Çocuk kanallarına topu attılar.Onlarda sağolsun uzakdoğu animasyonlarına hakkaten uzak davranıyorlar.Tv de yayınlanan adam gibi anime yok.Bakugan saçmalığı var Amerikan yapımı.Oyuncakların tsörtlerin ve birçok aksesuarın üstünde resimlerini görebiliyoruz saolsunlar.wew445

TV de MTV Türkiye'de Naruto var bildiğim iyi olarak oda her salı.Bundan başka ara sıra küçük ya da yerel kanallarda Tsubasa, Sinderella ve Zorro görebiliyorsun. Yumurcakta akşamları bazen Cozet(Sefiller)Türkiye'de şuanda yayınlanan en iyi anime bence, denk gelirse izleyin. TRT Çocuk bir ara Zaman Yolcuları ve Element Avcılarını verdi ama herhalde başka atılım yapacak gibi durmuyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?