Jump to content
  • Kayıt Ol

Gothicmade: Hana no Utame


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

4bb4677e48ff7.png

Carmine adlı küçük bir koloni gezegen Gezegen Şarkıcıları da denilen kızların doğduğu tek yerdir. Bunlar önceki nesillerin hatırıları ve hafızalarına sahip olarak doğar ve bu sayede gezegen insanlarının kendilerinin mahfına sebep olacak şeyler yapmalarını, savaşları ve gezegen dışındaki yayılmacıların amaçlarının gezegene zarar vermesini engellerler. Gezegen de onlar sayesinde kuşaklar boyunca barışçı ve huzur dolu bir topluma ev sahipliği yapar.

Bir Gezegen Şarkıcısı olarak doğan 16 yaşındaki Bellin Ajelli, hikayenin geçtiği zaman diliminde gezegenin inanç temelini oluşturmaktadır. Potansiyel terörist saldırı söylentileri üzerine yayılmacı Donau İmparatorluğunun prensi Truhallon bu uzak gezegene gönderilir ve onun korumasını üzerine aldığını açıklar. Fakat İmparatorluğun gerçek niyeti gezegeni kendine bağlamaktır oysa tek tehlike bu değildir. Gece ve gündüz kadar birbirinden farklı olan bu ikili belirsiz tehlikeye karşı ortak bir amaçta uzlaşmak zorundadır.

2006412256334.jpg

gothicmade3.jpg

Brain Powerd'den beri pek ortada gözükmediğini söyleyebileceğimiz Mamoru Nagano'nun F.S.S. reboot projesinin sonlanması öncesindeki muhteşem dönüşü diyebileceğimiz Gothicmade, Nagano'nun senaryodan yönetmenliğe, Mecha dizaynlarından karakterlere dek neredeyse serinin herşeyini bizzat tasarlayıp emek verdiği büyük ölçüde kişisel bir proje. (Hatta serinin açılış şarkısı aynı zamanda Nagano'nun eşi olan Maria Kawamura tarafından seslendirilmiş) Çizimleri incelerseniz el emeği animasyonun farkını her karede hissedeceksiniz. Eğer Five Star Stories manga'sını sevdiyseniz, özgün serilere hasret kaldıysanız, bu projeyi kesinlikle sevebilirsiniz zira ben şahsen izleme listeme aldım bile.

Bu hafta kapılarını açan Chara Hobby fuarında, bu projesinin 2012 ilkbahar sezonunda yayına gireceğinin açıklandığını da ayrıca belirtelim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 13
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    5

  • CHOBiTS

    2

  • ishak

    1

  • cyber_xx

    1

Biraz mecha çizimlerini yadırgasamda güzel bir yapım olacağa benziyor.Çizimleri ve karakter tasarımları PV den gördüğüm kadarıyla çok iyi. Haber için teşekkürler Akuma.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzele benziyor, özelliklede romantizm mecha karışı gibi geldi bana :) Çizimleri oldukça kaliteli, listeme ekeledim bu seriyide.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İnş güzel bir mecha serisi olur. Mecha çizimleri iyi gibi duruyor. Müzikte güzelmiş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 11 ay sonra...

2008'de ilk kez adını duyduğum proje o tarihten beri sayısız kez ertelendi, neyse ki vizyona çıkış tarihi artık kesin: 1 Kasım 2012

Yeni Fragman

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kurt çocuklarım yağmur ve kar'dan sonra en çok beklediğim film.Özellikle çizim tarzı ve şarkılarıyla şimdilik göz dolduruyor.Birde erkek karakterlerin pantolanları bizim şalvarlara benziyor.

Bu arada imzan baya güzelmiş sanırım dramalara sardın.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Mamoru Nagano gerçi hala 80'lerin ortalarında başladığı FSS'nin son cildini tamamlama yönünde sıkıntılar çeksede imzasını attığı tüm eserler açısından benim adıma gelmiş geçmiş en önemli yazarlardan birisi konumunda. Alternatif kültürler, din-ekonomi-savaş ilişkisi, drama ve duygusal ilişkileri kullanma stili ve karakter/Mecha tasarımları açısından taklit edilemez bir tarza sahip. Sanırım Frank Herbert yaşasaydı onunla gurur duyardı.

Sayısız kez ertelenmesine rağmen fragmanını izlediğim ilk gündeki heyecanımı hala korumaktayım zira o fragman ki her karesinde bireysel yaratım ürünü bir kurgunun ve yoğun el emeğinin izlerini taşıyor. Ayrıca Break Blade'den sonra bir başka Anime'de Osmanlı esintileri görmek de bir izleme sebebi olacak elbette.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Yeni fragman yayınlandı.

Fragmanı izleyince farklı bir hava sezdim, kendine özgün bir şeyler var ama çizimleri için aynı şeyi söyleyemem, kendin özgü olmasına rağmen pek beğenmedim. Wolf's Rain'in mecha katılmış hali gibi göründü gözüme bir an ama sonradan alakası olmadığını düşündüm.

2006412256334.jpg

Bu mecha epey ilgimi çekti, çocukluğumun psx oyunlarından Vanguard Bandits'teki Ultragunner'ın zayıflamış hali aynı. bkz;

wip_ultragunner_by_farizthree-d30edo1.jpg

626931660.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 10 yıl sonra...

Filmin 10. Yildonumu dolayisiyla birkac sinemada yeniden vizyona girmis. Ote yandan yönetmen Mamoru Nagano, bu filmin herseyden önce bir tecrübe olarak görülmesini istediği için ev sineması sürümünün asla cikmayabilecegi açıklanmış.

 

www.animenewsnetwork.com/feature/2023-04-19/mamoru-nagano-speaks-about-his-theater-exclusive-anime-gothicmade/.196711

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?