Jump to content
  • Kayıt Ol

Kamen Rider OOO


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

kamen_rider_ooo_the_movie_wonderful_shogun_to_21_no_core_medals_making_of-450x635.jpg

kamenRider OOO 仮é¢ãƒ©ã‚¤ãƒ€ãƒ¼ã€€ã‚ªãƒ¼ã‚ºã€€OP HD - YouTube

800 yıl öncesine değin dünyaya hakim olan Greed ırkı, yakın bir bağa sahip oldukları kadim Hücre Madalyon'ları sayesinde insanların içlerinde yatan karanlık arzuları ve takıntıları somutlaştırabilmekte ve ortaya çıkan terörle daha da güçlenmektedir. Ta ki esrarengiz bir şekilde mühürlenişlerine kadar.

800 yıl sonra günümüz Japonya'sında, trajik bir geçmişi olan eski bir gezgin olan Eiji Hino daha bir güvenlik görevlisi olarak ilk gününde bayıltılır ve çalıştığı müze soygun girişimine uğrar. Bu soygun girişiminde 4 Greed lordu ve onlardan bir başka birisi de serbest kalır. Greed'ler insan ırkının arzularından beslenmek üzere kaldıkları yerden harekete geçerler fakat bu kez önlerinde bir engel vardır: Bir kol haricinde tüm bedenini kaybetmiş başka bir Greed olan Ankh kişisel bir nedenden ötürü bu lordlara cephe almıştır ve uyanır uyanmaz insanların tarafına geçmeye karar verir. Saldırıya uğrayan polislerden birisinin vücudunu gasp etmesi planının ilk adımıdır. Yanlış yerde yanlış zamanda hazırlıksız yakalanan Eiji'yi farkeder ve ona Kamen Rider OOO'ya dönüşmesini sağlayacak kemeri ve 3 Çekirdek Madalyonu'nu verir ve Eiji de ortaya çıkan ilk canavarı bu sayede yenmeyi başarır. Fakat çok geçmeden Eiji, Ankh'ın da aslında sadece Greed'lerin yarattıkları bu canavarların gerisinde bıraktığı Hücre Madalyonları'nın peşinde olduğunu fark eder. Dahası ukala ve kurnaz Ankh her şeye rağmen şimdilik Greed'lerin doğasına dair ona bilgi verebilecek tek kişidir. Üstelik bir de bunlar yetmezmiş gibi Hücre ve Çekirdek Madalyon'ları üzerine araştırmalar yapan devasa bir holding olan Kougami Grubu'nun da Eiji'nin hareketlerini adım adım izlemeye başlaması ve onu kendi tarafına çekmeye çalışması üzerine Eiji kendisini Greed'lerin kaynağından gelen gücü farklı amaçlar için isteyen 3 farklı tarafın girdiği bir savaşın tam orta yerinde bulur.

Yorum:

Kamen Rider OOO geçtiğimiz hafta sona erdi ve şimdilik spoiler'siz de olsa mutlaka bir konu açmak zorunda hissettim. 2006'daki Kamen Rider Kabuto'dan sonra külliyatın hayranlarının fark edecekleri üzere artık Agito, Ryuki, Faiz, Blade, Kabuto gibi karanlık hikayelerin dönemi kapanmış ve seri hedef kitlesini genişletecek şekilde kendini değiştirmeye başlamıştı. Bunun ilk adımı olarak da 2006 sonrasında / Den-O ile W arasındaki dönemde Kamen Rider külliyatının karanlık, herkesin ölebildiği, komplo üzerine komplonun döndüğü bir konsept olmaktan çıktığını görüyoruz. OOO ise her ne kadar o eski karanlık ve kaotik günlere bir dönüş olmasa da 2006 öncesi ve sonrası türün iki ayrıksı tarzını çok mükemmel şekilde harmanlayan bir hibrid deneme olduğunu söyleyebilirim.

Kamen Rider OOO herşeyden ziyade başta "tuhaf" dizaynlarına (ki her ne kadar şu an buna oldukça pişman olsam da ilk 20 hafta boyunca sadece bu dizaynlar yüzünden seriyi izlemeyi reddettim, onu da söyleyeyim) ve ilk bakışta yüzeysel sanılabilecek hikayesine (ki kesinlikle öyle değil!) rağmen daha ilk bölümünden itibaren izleyiciyi hiç kopmayacak şekilde seriye bağlamayı başaran ilginç bir sentez içeriyor. Karakterlerin tamamı gayet sevilebilir bir kurguda sunuluyor ve bunlar tüm yaşlara hitap eden, ilginç bir kurguda gerçekleşiyor. Eiji'nin bir evi, işi yada büyük gelecek planları olmamasına rağmen bir şekilde rüyaları olan, saf ve idealist bir odak karakter olması anlatıma birşeyler kaybettirmemiş aksine çok şey katmış. Seri boyunca pozitif düşünmenin gücü ve rüyaları gerçekleştirmek gibi şeyler üzerine pek çok ders var ve bunlar didaktik değil de, anlatımın şeffaf elementlerinden birisi olarak verilmesi can sıkmıyor. Müzikler oldukça güzeller, (İlk bölümdeki TaToBa sahnesinde ani bir şaşkınlık geçirecek ve muhtemelen sonraki her yeni Combo'da sesi açıp kulak kesileceksiniz) Serinin açılış şarkısı geçmişte Slamdunk açılışını da seslendirmiş olan Maki Ohguro tarafından seslendirilmiş. Serinin anlatıcılığını ise Alucard'ın seiyuu'su olarak hatırlayabileceğiniz Jouji Nakata yapmakta.

Patlabor, RahXephon, Gundam serileri gibi sayısız klasiğe imza atan Yutaka İzubuchi bu yapımla başta her ne kadar önyargı uyandırabilecek olsa da sonuçta harika dizaynlara imza atmayı başarmış.

Oyunculuk olarak elbette bir Hollywood yada G. Kore ambiansı beklemeniz yapabileceğiniz en büyük hata olur ama kişisel kanımca casting olarak serinin zor başarılabilecek bir karma başarısı tutturduğunu söyleyebilirim. Ankh, Gotou, Date, Kougami ve daha sayısız yan karakter görevlerini etkin şekilde yerine getiriyor. Özellikle Kurogane no Linebarrels serisindeki Ishigami Kunio'yu sevdiyseniz Kougami'ye tek kelime ile bayılacaksınız. Ankh derseniz adeta "anlatılmaz yaşanır" bir performans sergiliyor.

Her bölümde bir şekilde aksiyon var ve seri izleyicisini hiç bunaltmıyor. 3 düzine Çekirdek Madalyonu'nun 3'erli eşlemeleri ile ortaya birçok farklı Kamen Rider OOO varyasyonunun çıkabilmesi ve her 2-3 bölümde tamamen farklı özelliklere sahip bir Kamen Rider OOO varyasyonu görmemiz aksiyon sahnelerinin birbirini tekrarlamasının önüne geçmiş. Özellikle Çekirdek Madalyonu Combo'larında kendi adıma ağzım kulaklarıma vararak bölümleri izlediğimi söyleyebilirim.

Serinin 5 adet uzun metraj filmi bulunuyor fakat bunlar TV serisindeki kurguyu manipüle etmeyen, bağımsız denebilecek spinoff'lar niteliğinde. TV serisi bittiğinde bu filmleri de bir yerlerden bulup izlemek isteyebilirsiniz.

Serinin bu kolay izlenebilme başarısı ve her kitleye hitap etmek üzere hazırlanışı son bölümlere doğru giderek yetişkinlere has bir anlatım kazanmasının önünde engel olmamış. Özellikle serinin finali sizlerde acı tatlı bir hatıra bırakacak ve unutmadığınız sonlar arasına yerleşecektir kanımca.

Benim için bir Faiz, Blade yada Kabuto olduğunu söyleyemem ama 2006 sonrasının kendi türü içinde bence en iyi işi olan bu diziyi bir şekilde Kamen Rider külliyatına girmek isteyen herkese önerebilirim. Son olarak şunu söylemek istiyorum:

kougami.jpg

HAPPY BIRTHDAY!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • SPAWN-TheUndead

    1

  • Akuma_Blade

    1

  • Shiniori

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

OOO'nun ilk 3-4 bölümünü izledikten sonra takibi kesmiştim. Gittiği çizgi bakımından hoşuma gitmemişti. Bilemiyorum tabii sonra nerelere döndü seri ^_^ Madalyon olayı içime sinmemişti baya.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

çok saçma bir yapıt anime izleyen insan bundan nefret eder yahu :D

davut sende şu imzanı deiş baydın beni artık ya msn de aynı forumda aynı yeter yahu :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?