Jump to content
  • Kayıt Ol

Cosplay Complex


Simsaniac

Önerilen İletiler

cosplay01.jpg

Cosplay Complex

Yılı:

2002

Türü:

OAV

Bölüm Sayısı:

3

Chako ve onun arkadaşları, Doğu Oizuka Akademisi'nde Cosplay Birliği klubü üyeleri olan ve rüyalarında ki Cosplay Dünya Serileri'ne gitmeye çabalayan genç kızlardır. Yeni bir üyenin ve büyülü bir perinin yardımıyla Cosplay şampiyonları olmaya çalışırlar.

İnceleme:Şimdi animeyi öncelikle iki bölüme ayırmak istiyorum.Bilgilendirme ve Hikaye kısmı.

Bilgilendirme Kısmı:Öncelikle bilgilendirme kısmını seveceksiniz.Cosplay hakkında öncelikle kafanızda sadece kostüm değiştirmek olmadığı hakkında fikirler oluştuğu gibi,cosplayin hiç bilinmeyen yönlerini ve kurallarını öğrenebiliyorsunuz.Hatta sevdiğiniz veya izlediğiniz bir animeden karakterin cosplay'ini görünce yüzünüzde hafif bir tebessüm oluşuyor ve ''Hua!'' diyorsunuz.

Mesela ben Cadı Kiki cosplay'ini görünce böyle bir hoş oldum

Hikaye Kısmı:Burası için bu kadar pozitif konuşamayacağım.Öncelikle karakterlerin kişilik özellikleri ''Fazla şirin,fazla moe,fazla bıktırıcı''.Hepimiz biliriz ki Bleach'ten ilk sıkılma nedenimiz Orihime idi.İşte karakterlerin yarısı bu tip karakterlerden oluşuyor.Ve ve...çok gereksiz bir ecchi ve cinsel tercih var.

Sonradan bunların arasında katılan cosplayer'ın mor saçlı kızın küçücük kardeşine sarkması ve daha fazla şeyler yapmaya çalışması kötüydü.Ama bunları yapanın kız olması daha kötüydü.Hatta sarkılan küçücük kardeşin kız olması da hayattan bezdiriciydi.

Sonrasında cosplay yaptıran peri mi,ehem burada dur diyorum.Madem güzel bir cosplay hakkında bilgi veren anime yapıyorsunuz(ki bu tip animeler az)neden hikayede batırıyorsunuz herşeyi? Kıyafete dönüşen peri mi? Nerde kaldı adalet?

Cosplay yarışmasındalar.Diğer taraf çok yetenekli,fakat şu pembe kız çok becerikli.Diğer taraf yeteneğini kullanarak mükemmel bir cosplay yaparken diğeri donunu giyemiyor.Ama noluyor? Kostüme dönüşen peri dönüşüyor ve kazanan vasat taraf oluyor.Ah...

Seslendirme:Main characterlere yönelirsek ilk ilgimizi çekenler Takahashi Chiaki ve Nogawa Sakura oluyor.Takahashi'yi Bleach'ten Matsumoto'nun zanpaktosu olarak hatırlarsınız belki.Çok yandan bir karakterdi.Çok da görülmedi.Nogawa Sakura ise genelde ecchi serilerde oynamış,pek başrol karakterleri seslendirememiş bir seiyudur.

Çizimler:Aslında pek de temaya uymamış gibi çizimler.Ancak 2002'deki çoğu yapımın böyle olduğu izlenimine kapıldım.

Müzikler:Açılışını buyrun dinleyin.

Buna da yüksek oy veremedim.Ama puan da kırmadım.Temaya uygun bence.Söyleyen kişi (ki pot kırmayayım Kugimiya Rie sanırım)nin de sesi gayet güzel.

Genel Puan:4

5 Bilgilendirmesinden verdim.

5 Hikayeden kırdım.

1 de seslendirmeden.

[Türkçe altyazısı mevcut değil maalesef.İngilizce animetake'de mevcuttur.]

0000220232.jpg

Animeyi izlemeye karar verenler spoilerleri okumasın lütfen.Seri 3 bölümlük OAV ve 1 bölümlük OVA'dan oluşmaktadır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    1

  • Simsaniac

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Animeyi izlemeye karar verenler spoilerleri okumasın lütfen.Seri 3 bölümlük OAV ve 1 bölümlük OVA'dan oluşmaktadır.
Bu en sonda mı söylenir yav.Bir kaç ay önce indirmiştim ama izlermiyim bilemiyorum son 1 aydır animelere olan ilgimi kaybettim.
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?