Jump to content
  • Kayıt Ol

Savage Garden


Luna

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Savage Garden
 

TANITIM

18. yy İngiltere'sindeyiz. Yetimhanenin birinde, eskiden soylu olan Gabriel adında öksüz bir kız, kendisiyle aynı yetimhanede büyüyen ve hakkında bir soylunun gayrimeşru çocuğu olduğu dedikoduları dönen Jeremy ile arkadaştır. Bir kazadan sonra Gabriel, arkadaşı Jeremy'nin yerine geçip, sadece soylu erkek çocuklarının gönderildiği özel bir okula Jeremy olarak başlamak durumunda kalır. İlk bakışta cennet gibi görünen bu okul çok geçmeden vahşi tarafını göstermeye başlayacaktır.

 

KARAKTERLER

Euan Shepard Kensington - Ana Karakter

Gabriel - Ana Karakter

Raymond Shepard Kensington - Ana Karakter

Joshua R. Owen - Ana Karakter

Angela - Yardımcı Karakter

Marrian - Yardımcı Karakter

Will - Yardımcı Karakter

40142.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Romaji: Savage Garden

Japonca: 새비지 가든

 

BİLGİ

Kategori: Manhwa

Cilt sayısı: 7

Bölüm sayısı: 29

Yayım: 2008 - May 2011

Dergi: Issue

Eser: Hyeon-Sook Lee (Hikâye & Çizim)

Türler: Dram, Tarih, Okul, Shoujo, Cinsiyet Değişimi

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 7.98

Sıra: 954

Veriler 23 Aralık 2016 Cuma günü 15:11 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 12633

 

 

Düzenlendi: (Luna)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 14
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    5

  • yuuki_cross

    4

  • Luna

    4

  • Squaw

    1

Luna, Luna, Luna.. Her zamanki gibi harikasın Ve benden hızlısın ilk okumaya başladığımdan beri bunu tanıtıma koymayı düşünüyordum ama bir türlü manga için doğru bir tanıtım kurgusu gelmedi batkımda şimdi hep eksik cümleler yazıp bırakmışım dosyasına :)

Lee Hyeon Sook kışkırtıcı, çizimlerinde tamamen kendine özgü asla abartı kullanmayan, ve tradeji kurgulamada oldukça başarılı bulduğum nasıl desem hani "okumayacağım bir türü bu kadın yapsa okurum" o kadar garip bir cezp ediciliği baştan çıkarıcılığı olan bir kadın.. Çoğu insana sıradan gelebilir üslubu.. "bu kadar övdüğünüz kadın bu mu, hikayeleri bu mu?" diyebilir bir çok insan. Ama bu kadının büyüsüne kapılmadım diyemem.. Seduction More Beautiful Than Love ilk okuduğum hikâyesi idi -ki shoujo ön yargımı ilk kıran yapımda o hikâyesi olmuştu. (Lanet olsun sanırsam mutlu sonları sevmiyorum:D en azından bu kadının hikayelerinde..)

En hani sevmeyeceğin karakterinin bile inanılmaz bir asalet havası var. -ki genelde sevilmeyen karakterler birçok yerde ona göre betimlenirken Lee, onlara bile hayran bırakmasını biliyor. hiç biri mükemmel değil senin de dediğin gibi.. hiç biri ne şeytan, ne melek.. Tradejinin kraliçesi..

Vurguları çok güçlü, Tradejinin dozunu nasıl kullanacağını o acıyı nasıl betimleyeceğini mimikleri nasıl göstereceğini bakışlarla nasıl ifade edeceğini çok iyi biliyor. Eğer bir tradeji yaşamamışsa çok iyi bir gözlemci diyorum. Flowers of Evil , Seduction More Beautiful Than Love da bunu çok iyi kullanmıştı .. o Yüzden olsa gerek Really?! ve Savage Garden dan beklentim baya bir yüksekti (ki SG-okuduğum, yapım yılı en son olan olduğundan bundaki daha bir yüksekti.. Ama Nobody Knows' u tradejinin hakkını vermesi gereken bir yapım olmasını beklerken o tagı almamasından really gibi bir yapım olacağını bekliyorum) Hikâye kahramanları he ne kadar mutlu olsun deseniz de, öyle bir kurgudan sonra mutlu son'u olması hikâyelerini alaşağı edebiliyor. Olmasını isteyemiyorsunuz. Hikâyelerinin ölümsüzlüğüne gölge düşürüyormuş gibi sizi bir ikilemde bırakmıyor değil.

Mangaya dönersem finalini henüz okumadım. Ama eminim ki senle aynı şekilde düşüneceğimdir. Genel gidişatından ben

Raymond’ unn ya da Euan’ dan birinin ölmesi idi -ki Raymond’ nın ölmesini daha çok bekliyordum. Gabriel’in Raymond’ nın ölmesinden Euan’ı sorumlu tutacağını falan düşünmüştüm. Keza birde ortalığı karıştıran Angela gibi sorunlu bir hatun varken.. Gabriel' in kafayı yemesini bekliyordum. Jeremy olmak zorunda kalması ve Madam' ın aslında onun ölmesini istiyor olması gereçeği de var tabi. Aaron' un Marianne'nin ölümünden onu suçlaması, hehe Joshua'ın Ray aşkına rağmen Gabriel'i istemeside, üstelik onun bir kadın olduğunu fark etmesine rağmen oldukça ortalığı bulandırmıştı.. Elbette sen böylesi güzel bir mangayı Türkçeye kazandırdığın için baştan bir kez daha ayıla bayıla okuyacağım ama final chapter’nı indirmişken birazdan onu tamamlayıp finalle ilgili yorumlarımı da senin çevirinle bölüm bölüm yapmayı düşünüyorum artık..

finale göre;

Eh ölüm olacağını gidişten doğru tahmin etmişim ama Euan olması ne yalan diyim hikayesinden olsa gerek beni üzdü. Gabriel, onu acısından kurtarabilecek tek şeyken onu kurtarıp kendisinin ölmesi.. fena olmuş... Ray' i baştan beri hiç sevemedim evet trajik ve gerçekten hani hikayede ona üzüldüğüm yerler yok değildi ama genede o karakteri sevmemiştim. o bana hep acınn kaynağı gibi geldi ki zaten öyle .. suçlamaktan ziyade bunun olgunluğunu o sebebi olduğu kefareti ödemedi.. bu yüzden haksızlık gibi düşünüyorum o sonu.. ne yalan diyim.. aslında baya götürebileceği bir manga iken sonu çok hızlı getirmiş dediğin gibi yan karakterler boşta kalmış farklı bir şekilde bitirse imiş hakkatten bomba olurdu.. çevirinide okudum harika elelrine sağlık bir kez daha..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aman allahım bu kadına tamamen aşığım! xD Acaip etkiliyor beni. O kirli hikayeleri, tabuları yıkışı, karanlık aurası, güzel yüzlü karakterlerin ardında yatan saplantılar, hastalıklı arzular, affedilemez günahlar, ensest tema olsun; anlatış biçimi ve edebiyat alanındaki sezdirmeleri şahane. Benim için bir manga ve karakterler ne kadar hastalıklı duygulara sahipse ve manga kötü sonla biterse işte o kadar çok etkileyici oluyor. FOE adlı eserini okudum, favori mangamdır ve ardından okumayı planladığım mangası buydu. Tanıtımı okuyunca 'nerde huleyn getirin okacağım hemen!' diye bir iç çığlık yaşadım :D Sanırım içinde s.ai, yaoi, incest fln olmayan mangalar tatmin etmemeye başladı löl

Ehem bir de öneri almak istiyorum foe ve s.gardendan sonra en okumaya değer eserleri hangisidir? Zaten uzun sayılır mangaları, eğer kendi aklıma göre başlarsam sanırım gidip en başarısız eserinden başlarım :D

@Luna; foe'nin tanıtımını yazmak için geç kaldın xD Worless çoktan öyle bir başlık açmıştı :3 Hatta sayesinde okudum diyebilirim. Güzel bir inceleme yazısıydı.

edit: bir de ek olarak şöyle bi manga vardı öneririm, oujitachi wa izonsuru (adnı yanlış yazmadıysam xd) Mangakanın her eseri orijial olmasa da hastalıklı, tuhaf karakterleri olan bikaç eseri var. Özellikle bu mangasında yine bol bol tabuların yıkılışı karşımıza çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@ yuki; S.Hinadan bahsediyorsun o hikayesini okumadım ama başka hikayelerine bakmıştım pskolojik unsurları oldukça kullanıyor dediğin gibi özellikle çarpık, karamsar, depresip, bastrılmış duyguları kullanıyor ve de işkence ile besleniyor(hehe duyanda manyak sanır ama hikayelerini okuduğumda bunlar gelmişti aklıma. ..) "merhaba fredy, ben hina" dermiş gibi ama genel olarak hani incelemedim ama art booklarına baktım. çizimleri gerçekten değişik tamamen kendine has esinlenme yok uslubunda. hikaye olarak bir şey diyeme sadece çizim olarak incelemiştim..

@luna; demiştim her türü okumasamda bu kadın çizdiğinde bilmiyorum okuyorum Flover of evıl başka bir mangaka tarafından çizilmiş olsa idi belkide okumaya bile tenezzül etmezdim. Ama acıdan beslenmek konusunda vede onu betimlek.. işte bu kadının hakkatten harcı.

böyle bir hızlandrma sonda ray ölse evet dedğin gibi ölümsüzleşirdi. ama eaun'uda rayi de fena finalde bitirmiş. Felsefe edindiğim ilkelerden biride " insan yaptıklarının bedelini ödemeli" den yola çıkarak mı desem.. ray öl modundaydım..:D ray' i o ilk girdiği andan itibaren sevmedim hele okudukça ve aslında annesinin ölümünden onun sorumlu olmasına karşın kefaletini Eaun' un ödediğini gördükçe karakteri daha bir sevmemeye başladım.. Gabriel babalar gibi kefaretini s.s kanununa göre öderken neden ray bu kadar kolay paçayı sıyırldı .. ne kardeş.. sevgisiymiş bu lan..

senin cümlende ki de "her ağabey-kardeş hikayesinde yok mu bu? Supernatural'da Sam'di bu acının kaynağı, FMA'de Al'dı ve onların, bir şeylerin ortak noktası olmaları sayesinde ağabeyleri ile bağları güçlendi ve hikayeler bir kişilik kazandı. " Doğru bir bakış. açısıda benim gibi kinci bir yapıda ki insanın pek kuramayacağı bir empatı .. Öfkeyle kalkıp zararla oturmam ancak intikam soğuk yenen bir yemek misali.. acısını izlerim..

(şimdi bir kere daha okuyunca yazdığımı, bir karakterin ölümü için bu kadar rahat ve istekli olmam oldukça korkutucu geldi! x'D)

heheh yalnız değilsin ölmesini istediğim çok karakter vardı hemde çok başarılı hikayelerde çok bağlandığım bir karakterin ölümü üzssede o hikayeleri bana göre ölümsüz kılan "ölümlülükleri"

diğer konularda ise..

realy' nin çizim evet çok eski ama birazda scan kalitesinden olsa gerek aslında berbat duruyo. henüz devam ediyorum ama kesinlikle ossesif olduğu konuyu bir çok mangasında görmek mümkün bunda da o var. ama sonunu okumadan onunla ilgili henüz bir şey demiyorum.. o moder zamanda geçen SG.. ah bir de çizimler daha iyi olsa Tag sorunu bir çok yerde var..etiket taglarını artık genel anlamda çok kale almıyorum yayınlayan her ayrı yer kafasına göre duruma göre ekliyor, çıkarıyor.. Nobody Knows taze bebek bakalım çok şey bekliyorum çoookkktdttddttagjgd" vampir hımm olabilir ama değişik bir boyut getirir de ölümsüzleşirse işte o muhteşem olurdu.. Let The Right One In filmindeki gibi diğerlerinden tamamen bağımsız olabilecek bir hikayeye .. yemede yanında yat derim.. ee naparsın L.Sook gibi tradeji üslübunu iyi sindirmiş bir kadının mutlu sonu böyle çıkıyor:D kesinlikle yazdıklarına katılıyorum.. :)

Sen el atmışsın birde hakkını vermişsin beğenmemek mümkün değil.. eğer elimde çok proje olmasa hemen senle bir mangaya başlardım:) ama bunu sende bende alacak hanemize yazalım :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet Lee Hyeon Sook kadar usta değil ama onun da karakterleri öyle. Neredeyse tüm mangalarını okudum ama sanırım içinde en çok beğendiyim oujitachiydi.

Bu arada dün saat 4 gibi başlayıp gece 2 de Savage Garden'ı bitirdim. Eyvah diyorum! 1.177 sayfa manga okumanın verdiği kafa bulantısı bi yana, mangakanın karanlık ve derin kişiliğe sahip karakterleri yine beni benden aldı. Her zamanki gibi harika bi iş çıkarmış. Fakat sonunda çıldırdım resmen.

Aynen Luna'ya katılıyorum. İnanamıyorum ya bu kadın mutlu son yapmamalı. Bittiğinde eeeee...yani? diye kalıverdim. Bir kere Ray annesini kendisinin öldürdüğünü öğrenince gayet kabullenmiş bir şekilde karşıladı. Ben dha derin bi bunalıma girer olay çıkmazlara sürüklenir demiştim. Kesinlikle Ray'in ölmesini bekliyordum. Euan ölünce çok üzüldüm ki zatern o öldükten sonra olaylar mal gibi seneler sonraya sardı gıcık oldum. KEsinlikle aceleye getirilmiş bir son. Bilmiyorum manganıns atısları düştü de editörleri şirketi falan mı erken bitirmek adına böyle bişeye kalkıştı... Cidden ama Luna'nınd a dediği gibi o son bu mangaya maske gibi kalmıştı. Jashua'nın da hiçbişey olmamış gibi Jeremy'nin kayboluşı hakkında uğraşmaması ya da peşine düşmemesi de tuhaf geldi. Bi de Joshua jeremyu'nin kız oldugunu bilmior demişsiniz de aklıma takıldı bence biliyordu. Yatakhanede üstünü değişirken onu izliyordu anlamıştır diye düşünüyorum. Tamamen gay olan bir insanın da kıza aşık olması açıkçası güzeldi :D Beklenmedik bişeyi yaptı.

Ek olarak son chaptera Angela'nın çocukları vardı yahu o Jay'in mi yoksa tek gecelik ilişkiden Euan'dan olan çocuklarımıydı aklıma takıldı xD Bu manga daha çoookk uzardı böyle hiç olmamış. Jay'in Gabriel'i buluşu da daha farklı olabilirdi böyle sanki kolay bi son olmuş gibi geldi. Bi de sklişe sözlerle bitirdiler. Halbuki Flowers of evil'i ne harika sözlerle bitirmişlerdi. Neyse efem sonuç olarak karakterleri yine beni benden aldı, çok beğendim, hikaye sürükleyiciydi, yahuşukluları enfesti :D Çizimler zaten otur saatlerce öylesine bak dedirtiyor. 10 verdim biraz sonunu kabullenmeye çalışıyorum. Ama sonunu kabullenmessem cidden ben de 8 falan verirm. Biraz kabullenici olmaya çalıştım :3

Şunu da belirteyim bu okul resmen hayalimdi ya xD Hepsi son derece yakışıklı, derin geçmişlere sahip elit bishounenler, sen içlerindeki tek çiçek misali onların yaban dikenlerine dayanmaya çalışan kız, ve 3ü sana aşık <3 erkeklerin yarısından fazlası eşcinsel hohohoo agjgd ve sen tüm bunların ortasında herşeyi izlerken bedavadan canlı shounen aiye tanık olup fangirllükten ölüyorsun xD Nerde böyle okul peh x'D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bi de Joshua jeremyu'nin kız oldugunu bilmior demişsiniz de aklıma takıldı bence biliyordu. Yatakhanede üstünü değişirken onu izliyordu anlamıştır diye düşünüyorum olurmu kız biliyor dedik ilk öğrenen oydu zaten kıskanmasının da en temel sebebi hem onun kız olması hem sevdiği adamında ona aşık olması bir de kendisinin de aşık olması durumu çıktı sırayla... hehe o çocuk euandan angela, rayla hiç olmadı hasta olduğundan euan' a saplantılı kalmasının sebebide bu oldu..kavuşmaları saçmalık oldu hehe rayla kavuşacağına bari jashua ile evlendirde karşılaştır yada netdi şu sevgilisi hizmetçi olan bunu öldürmek isteyen bir tip vardı:D o bile olabilirdi...:)))) ama son yorumuna öldüm.. hikayeler gerçek olmadıklarından bu kadar güzel .... ulaşamadığımız şeyler cepedici.. agjgdnalet olsun...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@luna; seni sevdiğimi söylemiş miydim? can evimden vurdun seve seve o projeyi senle elbette yaparım.. ama projeden değil çalışacağım ismin sen olmasında ileri gönüllü olmam .. projeden ziyade çevirmenin kim olduğu önemli benim için. gerçekten bir şeylerin hakkını vereceğeni düşündüğüm, dolu, bir şeyleri ayırt edebilecek olgunluktaki, ayran gönüllü olmayan insanlalarla çalışmaktan büyük keyif alıyorum ben:) helede sevdiğim, güzel bir manga ise..

ilk başta bende senin gibi düşündüm kız olduğunu anlamadığını düşünmüştüm ama bence anlamıştı ama bunu ben yatakhanede değilde jermy'i öpmeye kalkışığında düşünmüştüm...Angela konusunda haklısın çocuk doğurmak 9 ay lık bir süreç ama atlanan zaman dilim daha uzun bir süreç.. pis cadaloz...Eaun ölmedende bir halt yemiş olamaz ki çok öncesinde jermy gittiği sıralar ise ölümü mantken imkansız haklısın ...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@worless;

Ya siz konusurken ucundan okumustum daha mangaya yenı basladıgım ıcın pek sp bakmak ıstemedım. Yanlış görmüşüm demek ki xD Bence jashua'yı ray'le evlendirseydi haha xD hem ray'e de yazık çocuklugundan beri seviyordu. Hele ray hastayken yan yana yataklarda el ele tutuşarak uyudukları sahne belki de tüm mangada kalbimi en çok titreten sahneydi T^T

@luna; Valla o gün başlamayı hele bitireceğimi hiç düşünmüyordum xD Uzun mangaları tek oturuşta bitiremiyorum sadece lee ile böyle oluyor yahu :D

Benim de plan listem o şekildeydi öyleyse sırada Seduction More Beautiful Than Love var :3

Ya açıkçası really'yi seveceğime inanıyorum ama güncel manga takip etmiyorum. Beklemesi koyuyor. sonra 1 ay bekleyene kadar ne okuduğumu unutuyorum hatta biçok manga bir arada gidince herşey karışıyor x'D

O değil de geçen running on empty'nin mangakasının öldüğünü duyunca büyük bi şok yaşadım içimden nobody'ye de öyle olursa! diye bi korku var 0.o

Bence anladı yoksa jeremy üzerini değişirken gördüğünde o kadar şok olmazdı. Hahah yatak macerasını başta anlamamıştım arka sayfada editör not düşmüş hemen bi sayfa geriye sarıp wuuaahh nasıl gözümden kaçar diye kendimne çemkirmiştim xD Fujoshi olarak yoğuruulmuş olan ben böyle bişeyi gözden kaçırdığım için kendimden utandım afdsagk

Ya aslında cidden düşünürsek arkadan görmüş olması aklımı bulandırıyor ve dediğin gibi yüzme sahnesi, hiç sormaması ki tam da meraklı böyle sorup didik didik edecek bi tip olmasına rağmen, ama sıradan bı sekılde sevdıgın adamı arkadan görsen nıye şaşırasın ki. mangaka belki de akıllarda bunu tartışma konusu olarak buğulu bırakmak istedi.

Bi de şu var eğer ray'den olsaydı o çocuklar, kendisi gidip de jeremynin kollarına öyle pat diye atlar mıydı? Yani en azından 2 çocuğun var bunu yaparken çocuklarımı bırakıp sonsuza dek seninle olucam demezdi.

Mangaka hamilelik dönemini yansıtmamış olabilir belki. Hani o kusma vs. Aslında bi yandan herşeyin böyle belirsiz olamsı da içimdeki derin bilme isteğini kamçılıyor ve mangaya daha da bağlanıyorum, bir yandan da bilmek için kuduruyorum ayh bilmiyorum feci bi çelişkideyim xD

Hahaha belki de XD Aynen ya ouran deme hiç :D Her zaman açtığım her kapının ardından güller fışkırıcak, yahuşuklular çıkıcak diye beklemişimdir ve bekleyeceğim de ! x'D

hahaha gife bayıldım risa benim ouran izlerken, savage okurkenki sıfatımı yansıtmış xD

Luna evlen benimle, oh my..! :D Sonra alışkanlık yaparsa senden lee'nin ing çevrilmemiş prjlrni çevrilince isteyebiliriz ona göre xD

@worless;

o dediğin sahnede nasıl anladı ki kız olduğunu? Haklıısn 2 yıldan fazla bi süreç geçmişti o çocukları yoldan geçen birindne yapmışsa da şaşırmam valla xD

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

nasıl anladım o sahneden açıkçası yatakhanede bir şeyleri fark ettiğini ama ihtamail olarak gördüğünü düşünmüştüm. ama onu öpmeye çalışması -ki cidden ciddi sürtüşürlerken garip gelmiti. ama net bir şey diyemem şu çizim bu çizim diye sadece o sahnede düşünmüştüm.

angela'nın çocuklar bahçivandan ..:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hahaha bahçıvan çok yaşlıydı bea uhuhhufd

Ayrıca dün Beautiful Fascination is Better Than Love okudum ve hayal kırıklığı yaşadım.İki açıdan eleştireyim;ilki çizimleri, kadın kesinlikle ben lee nin elinden çıktım dedirtiyor ama çizimleri farklıydı. En sevdiğim çizimler savage garden, sonra foe sonraysa bu oldu. benim için nasıl farklılıklar vardı. Yeni çizimlerinde olup da onda olamyan şeyler, bir kere kesinlikle kaş çizimini daha silik ve düz yapıyor, gözleri ise değiştirmiş üst tarafını düz altı oval ve bol kirpikli çizerdi. Bunun dışında vücut çizimleri narinleşmiş ve yüz küçülerek eskiden biraz daha çıkık çene çizerken daha muntazam çizmiş. Hani daha iyisini yapacağını bilmesem fascination'ın çizimlerine mükemmel derdim aam bu bünye savage ve foe gördükten sonra duramıyor :D

ikincisi hikaye olarak, tamamen hayal kırıklığı. Bi kere manganın yarısına kadar sıkıntıdna patladım. Tamamen lee ye uymayan sıradan bir işleniş fln. Neyse ki manganın yarısındna sonra heyecanlanmaya basladı, gerçekler bir bir döküldü ve yine ben lee'yim karakterlerim yüzeysel olamaz dedirtti. Yan karakterlerin hiçbir şekilde yan kalmadığı ve illakı ana olaya buyuk etkilerinin oldugunu bi kere daha gösterdi. Ayrıca hep sevdiğim kız karakterlerine karşı bu sefer bişey hissedemedim. Sonracığıma sonu tamamen fiyasko. Açıklanmadan bitirildi ve hiç beğenmedim sonunu. Sonuna ragmen 10 verdiğim savage'ın yanında buna ilk yarısının sıkıcılığı ve sıradanlıgı bır de sonunun yuuznden 7 verdim. Yeni manhwasına başlamamak için zor duruyorum biliyorum ki her ay beklemek çok pis koyacak xD Bitmesini beklersem de yaklaşık 15-16 chp yapsa 1bucuk yıl fln sürecek. =.=

Ayrıca yabancı grupları bu kadının tüm eserlerini çevirmediği için kınıyorum T^T really'nin bitimine de çok var. Awww lee istiyorum :aglama3::kineme:

Bence luna fascination çevirmek yerine Nobody Knows çevirmeye başla löl

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 ay sonra...

Mangalara yeni yeni alışmışken Manhwa ile samimi olma aşamasındayım bu günlerde. Sırasıyla 1001 Nights,Let Dai ve Savage Garden gidiyordum.1001 Nights sonrası Let Dai'ye mola verip Savage Garden'ı yutuverdim.Çizimler açısından mangaları tercih etsem de okuma açısından Manhwa diyebilirim.Konusu olaraksa isim fark etmez diyenlerdenim. Yeter ki ortaya beni benden alabilecek işler çıkarsınlar,beni kalemlerinin oyuncağı yaptıkları karakterlerin isimleriyle bütünleştirebilsinler.Lee Hyeon-Sook bunu ilk tanışmamızda başardı.Bu tip konuların ardında güzelliğin saklı olduğunu tahmin edebiliyorum ve istemediği bir cinsiyetin rolüne bürünen kişinin ne tür acılar yaşayabileceğini az çok tahmin edebiliyorum.Bunu daha minicik ve masumaneyken Oscar ile yaşamıştım/yaşamıştık.İstemediği yani kendi cinsiyetini kabul etmesine rağmen karşı cins rolüne bırakılmak zorunda kalan hemcinslerim.Ne kadar büyük bir yük değil mi?

Gabriel bunu bir suçluluk duygusuyla yapıyordu belki,bir kurtuluş yolu olarak gördüğü için de yapıyor olabilirdi.Nedeni ne olursa olsun hiç bilmediği bir dünyanın kapısından attığı o ilk adım sonrası onu nelerin beklediğini bilip ona göre davranışları yok muydu,o hiç gardını düşürmemek için çırpınışları,işte 'güçlü' diye tabir edebileceğim türdeki karakterlerin hal ve tavırlarıydı.Bu nedenle kimi yerlerde kendisine kızsam da ben Jeremy'i sevdim,aslında sevdiğim Jeremy değildi Gabriel'di çünkü o özünü atamayan biriydi,bu nedenle ben onu Jeremy'den daha çok Gabriel olarak gördüm,bildim.

Olayın örgüsündeki işleniş insanı bir solukta okumaya itiyor ve bunu fark ettiğinizde iş işten geçmiş oluyor.Geriye yüzünüzde sonu öğrenmenin mutluluğu varken gözlerinizde ise zorlamanın acısıyla bitik bir halde kalakalmış oluyorsunuz.Finali ise beklemediğim şekildeydi itiraf ediyorum zira ben 'aşk insanı' diye tabir edilenlerden biri oluyorum. Bir yapımda 'aşk ve romantizm' adına ne varsa beni kendine kolayca hapsedebiliyor. Karakterlerin hepsini ayrı ayrı sevdim diyebilirim Angela hariç.Bu tip yapımların olmazsa olmazı 'Bencillik Kraliçe'lerindendi ve yaftasını sonuna kadar da başarıyla taşıyordu. Onun erkek kardeşi ise en ilgi çekici karakterlerden birisiydi.Orphan filmini izleyenlerimiz var mı bilmiyorum ama bu tip vakalar ilgi çekici bir hal alıyor bende,daha da izleyesim/okuyasım geliyor.Neyse daldan dala atlamanın ne yeri ne de zamanı. :D

Will'i daha fazla okuyamadık ama dozunda olduğu kanısındayım,bazen animangalarda/ manhwalarda ana karakterlere nazaran yan karakterleri incelemek benim daha çok hoşuma gidiyor.Joshua da bunlardan biriydi,ona biçilen sonu ise hiç beğenmedim.Burdan bir eksi kazandı bu yapım,oysa onun evil taraflarını görüp Ray için gibi gözükse de Jeremy derdine düştüğü kısımları pek beğenmiştim. :biyik gulme: Kendisi ayrı bir çizimdi zaten,bu tip yapımlarda böyle güzel varlıklara ihtiyacımız var.Ses olayından yoksun olduğu için çizimin olduğu yapımların damarı çizimleri olmalı.Joshua hem bulunduğu konumla hem de yaratılışıyla sevdiklerimden biriydi.Özellikle de konunun geçtiği dönem için biçilmiş kaftandı. (ღˇ◡ˇ)♥

Gelelim konuya,başlangıcında bile bir sihrin olduğuna inanıyorum.Başlarken Jeremy'nin beynimize kazıdığı cümleleri,ardından gelen bir kurtarma sahnesiyle bizi güzel bir şeyin beklediği gün gibi aşikardı.Sonrasında ise verilen konuyla kimse daha fazlasını isteyemezdi.Manga dünyasında Yazawa'nın anlatımına hayranım ama Manhwa'larda farklı ellerden çıkmış üç iş okusam da fark ettim ki Koreliler bu anlatım konusunda daha becerikli.Let Dai'nin okuduğum kısımlarında yer alan replikleri ya da arka planda yer alan cümleleri hala beynimin içinde döner dolaşır.Savage Garden da bunlardan nasibini alan bir çalışma.İç dünyaya yapılan yolculukların bol olduğu,karakterlerin karşılıklı konuşmak yerine kendi iç dünyalarına yaptıkları yani kendileriyle olan diyalogları beni benden aldı. Başlarda ne gibi bir aşk ya da ne gibi entrikalar bizi bekliyor derken her şeyin güzelce harmanlandığı olaylar zincirinde yol aldığımı gördüm.Yatılı okul olaylarını her zaman sevmişimdir,içinde ya komedinin dibine vuran eğlenceli bir dünya seni bekliyordur ya da trajedilerle harmanlanmış aşk kokularıyla dolu bir salondur bekleyen.Buna bir de kelimelerle ince gibi güzelce oyalanmış bir iş eşlik ediyorsa değmesin kimse keyfime.

Jeremy'nin yok oluşu bile ayrı bir güzellik içeriyordu.Onun zehirlenmiş vücudu karşısında duran Gabriel'in ne yapmak isteyeceğini bilememenin verdiği güçsüzlükle ardından artık Gabriel yerine Jeremy olmayı seçişi olayın ana kaynağı belki.Öyle hatta ama yukarıda da dediğim gibi nedeninin güzelliği yanında iş ne olursa olsun erkek rolüne bürünmüş bir dişinin olduğu o dünya nasıl da sevilesi bir dünyadır.

Sizi bilmem ama ben Aaron karakterini de sevdim,'asil' adıyle bağdaştırlabilecek biriydi bence.Her ne kadar zaman zaman Joshua'nın tepkilerine maruz kalsa da asiller dünyasında onun gibileri yok muydu?Hizmetçisine aşık olup da onunla bir şeyler yaşayıp asla birleşmeyen,birleşmeyi bırak bunu kabul etmeyen.Aaron ise bunu kabul edenlerdendi.Onun dünyasına yapmış olduğumuz yolculuğu biraz daha ilerletmek isterdim.

Sonunda Euan'ın ölümü beklemeyenlerden biriydim ben de,zira Raymond severlerden olduğumu belirtmem lazım.Mutlu sonlar insanıyım aslında,bir yanım 'nolur birleşsinler' derken diğer yanım 'ölüm olmasa da ayrılsınlar' diyordu hep.Sonunda ise o hüzünden uzak Raymond görünce içim bir garip oldu.Oysa ben en çok onun hüznünü sevmiştim, zaman onun için nasıl durduysa öyle kalmalıydı,zaman ilerlemeliydi ama hüznün diğer adı olarak gördüğüm Raymond ılık olan o gülümsemesiyle devam etmeliydi.Çok şey istiyorum belki,çok da acımasızım ama bazı sonlara hüzünlü noktalar koymak daha cezbedici daha gerçekçi oluyor.Böyle dikenli bir dünyanın bitişi de dikenlerin kanattığı izlerle kalmalıydı.

Raymond adı geçince aklıma yerleşenin o durmuş saat çarkları olmasını dilerdim,o hüznün güzelliğiyle boğulmuş bir Ray olmalıydı karşımda.Anime olsun manga olsun yüzünde güzel bir hüzün saklayan karakterler çekim merkezimin ilgi odağındadır her daim.Bir de o sevilesi hüznünün ardına ılık bir gülümseme yerleştiriyorsa işte ben o an bildiğiniz Squ değilimdir artık! (´ω`) Raymond'ın yaşadıkları,onun yanındaki korumacı bir abi oluşu,hizmetçisine her şeyiyle bağlanmış Aaron,yorulduğu anda her şeyi bırakma derecesine gelmiş Gabriel,Bencillik Kraliçesi Angela,onun hüznü en çok yakıştırdıklarımdan Will,her şeyiyle güzel dikenli bir yoldu Savage Garden.Yeri geldiğinde Cennet gibi bir dünyaydı ama bunun sadece güzel bir makyaj olduğunu görmek gibisi yoktu.Birazcık daha o dünyanın içinde kalmak isteyen bir bünyeyim ama her şeyin yerinde kaldığını da düşünenlerdenim.Benimkisi biraz bencillik aslında,Lee tam yerinde tam zamanında noktayı koymayı bilmiş bir isim.

Tanıtım ve çevirideki emeklerin için teşekkürler Luna,sayende keşfettiğim bir isim oldu Savage Garden.Dolayısıyla Lee adı,bundan sonra benden kurtuluşu olmaz bu ablamızın. :D Çevirinle gitmeyi planlıyordum ama çok özür,başlayınca dayanamadıklarımdan biri oldu.Daha fazla bekletmeden Let Dai'ye doğru gidiyorum,biraz dikenlerin batmasıyla canımızı yaktık ama Let Dai ile o güzel dansın hiç bitmeyişine tanıklık edebiliriz umarım. >__>

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?