Jump to content
  • Kayıt Ol

Chou Kousoku Galvion


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

galvion01.jpg

galvion02.jpg

Galvion_Opening_Theme_Misty_Lonely_Chaser.jpg

2099'da insanlık nihayet güneş sisteminin dışına çıkmış ve başka bilinç sahibi canlılarla temas kurmayı başarmıştı. İnsanlığın yabancı türle olan bu karşılaşmaları, onların sahip oldukları bilgi ve teknolojiyi eskiden çok öteye taşımıştı fakat her zaman olduğu üzere, insanlık bu gücü kötüye kullanma yoluna gitmiş ve çok geçmeden 3. Dünya Savaşı başlamıştı. Yabancı tür, insanlığın kendi kendini geliştirmek için bir potansiyel taşıdığına inandığı için onların kendilerini böylesine anlamsızca mahfetmesine razı olmadı ve ICBM'lerin gezegeni tamamen yaşanmaz hale getirmesini önlemek için mavi gezegegi Sigma Bariyeri denen bir kalkanla kapladılar. Uzun menzilli kitle imha silahları etkisiz kalınca insanlık soluklanmaya fırsat bulabildi, ardından da kendini düzeltmek ve kaybettikleri öz saygılarını yeniden kazanabilmek için birlik olma yoluna gittiler. Bu uğurda çabaladıkları uzun zaman insanlığın yeniden doğduğu bir çağın başlangıcı oldu. Ama bir farkla. Artık uzun irtifa uçuşları ve uzay seferleri yapılamadığı için yeni doğan uygarlık artık otomobil teknolojisi ve kara taşımacılığını yeniden ön plana getirdi. Fakat insanlığın içindeki kötü ve inatçı hırs tohumları halen varlığını sürdürüyordu bir yerlerde.

Zengin ve esrarengiz bir kadın patron olan Rei Midorikawa'nın insani yardım operasyonları için kurduğu CIRCUS grubunun üyeleri olan ve aynı zamanda Rei'nin bir süre önce hapisten çıkartarak yanlarına aldığı Maya ile Mu her zamanki türden bir kurye seferindelerken otobanda bir grup silahlı aracın öndeki bir araca ateş ettiklerini görür ve ardından silahlı grubun saldırısı altında kalırlar. Peşlerindekileri bir şekilde atlatıp kaza geçrien araca yardım etmeye gittiklerinde araçtaki kişi onlara son nefesini vermeden önce bir mikrokaset verir. Dönüş yolunda da bir başka pusuyu kıl payı farkla kaçırınca peşlerindeki kişilerin tanık istemediklerinden iyice emin olurlar. Mikrokasetteki ses mesajı Shadow isimli bir topluluğun nihai planının hızlandırılması için alınacak kararların dağıtılacağı bir toplantıdan bahsetmektedir. Araştırmaları ve karşı karşıya kaldıkları pusuların çokluğu onları Shadow organizasyonunun dünyanın en büyük ağır sanayi gruplarının arkasındaki finansörlerin bir araya geldiği bir tür gizli topluluk olduğunu ortaya çıkartır ve görünüşe göre bu grup amaçlarını gerçekleştirebilmek için sanayi casusluğu, sabotaj, terörizm ve manipülasyon dahil her yolu deneyecektir. CIRCUS'un karşısındaki bu devasa ve görünmez düşmana karşı şimdilik tek silahı ise saniyeler içinde bir tür Mecha'ya dönüşebilen bir araba olan Galvion 1'dir.

Tanıtım:

Ülkemizde 80'lerin sonu 90'ların başı gibi yayınlanan bu seri Japonya'da şu an bile rare konumda olmasına rağmen Mecha hayranları içinde en çok aranan serilerden bir tanesidir. Tasarımları Gunbuster'den Koichi Ohata tarafından yapılan bu seri 1984'de 22 bölüm olarak yayınlanmıştır.

Kısaca, konusunu ne çok fazla ciddiyete, ne de çok fazla sululuğa vardırmadan anlatabilen bir bilimkurgu macera diyebileceğimiz Galvion temelini arabalardan aldığı için diğer birçok Mecha denemesine göre daha gerçekçi kalan bir konsepte sahip. Konu her ne kadar bir küreselleşme gibi bir temayı erken denebilecek bir dönemde işlese de episodik anlatım ve her yaşa hitap edebilmek için dönemin mainstream'ine yaklaştırılmış bir tarz taşıyor. Serinin ambians olarak havası ise size 70'leri anımsatacaktır.

Zeta Gundam öncesi bir dönem serisi olduğu için Dougram yada Votoms gibi serileri izlediyseniz bile çizimler size ilk bakışta oldukça itici görünebilir ama neyse ki seri hayli güzel dizaynlara sahip. Arabadan robota ve robottan arabaya dönüşümler tek seferde ve sahne içinde gerçekleştiği için oldukça hoşuma gitti. Ortalamanın hayli üzerinde seslendirme kadrosu (Maya'nın seslendirmesi Hirotaka Suzuoki tarafından yapılmış mesela), sizi ilk dinleyişte bambaşka dünyalara götürecek OP'u, pek de vasat olmayan müzikleri ve pek de yavaşlamayan temposu ile seri zamanı için oldukça yetkin niteliklere sahip denebilir. Öte yandan serinin karakter gelişiminin 80'lerin değil 70'lerin serilerini anımsatması, özellikle takip sahnelerinde aksayan grafikler ve episodik yapıdan gelen bazı gevşemeler serideki eksileri oluşturuyor.

Serinin rating hedefini tutturamaması sonucu 30-40 bölümlük bir hedefe ualaşamadan misyonunu sona erdirmesine rağmen sonradan yapılan bazı yurtdışı TV'lerinden gösterimleri ile seri şimdi en az 30'lu yaşlarda potansiyel bir hayran kitlesi yaratmayı başarmıştır. Fakat serinin Japonya için bile bir DVD setinin çıkmamış olması (sadece fi tarihinde çıkmış bir VHS seri var) ve hatta o zamandan bu yana restore edilmiş kalitede bir müzik albümünün bile olmayışı serinin ileriki zamanlarda bir DVD setinin çıkabilmesi için bizlere pek de umut vermiyor maalesef.

ARI7001.jpg

1/48 ve 1/72 scale model olarak 2002 öncesi dönemde bazı Galvion maketleri piyasaya sürülmüşse de şu an HLJ yada 1999 gibi sitelerde stokta bulmak mümkün değil, yine de E Bay'de bazı Galvion maketleri oldukça ucuza hala bulunabiliyor. Aha bu da linki: http://www.ebay.com/sch/?_kw=galvion&_clu=2&_fcid=204&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_stpos=&gbr=1

Ayrıca aşağıda serideki bazı Mecha'ları görebileceğiniz GEARS sayfasını görebilirsiniz.

http://www.gearsonline.net/series/galvion/

Son söze gelirsek, bu serinin 22 bölümde kalmayı ve stok dışı ürünlerle bir köşede unutulmayı hak etmediğini kesinlikle söyleyebilirim. RAW izlemek sizin için sorun değilse ileriki için izleme listenize almanızı öneririm zira aynı kulvarda gerçekten başka hiçbir yapım yok.

Ayrıca eğer yakın gelecekte bir remake'i yapılacaksa da buna en çok ben sevineceğim.

超攻速ガルビオン ãƒ*ンリーãƒã‚§ã‚¤ã‚µãƒ¼ã€€ï¼¦ï¼µï¼¬L  画åƒé›† - YouTube

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?