Jump to content
  • Kayıt Ol

Kablosuz modemi kablolu yapmak ^^;


DevilRanger

Önerilen İletiler

Arkadaşlar zyxel p-600 series kablosuz bir modemim var netten araştırdım ama bununla ilgili pek bir şey bulamadım :( Ben bu modemi kablolu kullanmak istiyorum bunun için kabloda aldım, bu kabloların bir ucunu PC ye diğer ucunuda modeme takınca oluyormuş direk ama bide onun pc den de yapılması gereken bir şeyleri varmış galiba ^^; Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • DevilRanger

    3

  • JNXL

    2

  • gezz+

    1

  • özz

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Hiçbir şey yapmana gerek yok benim bildiğim. Direkt bağlanabilmen gerekir. (tabi daha önceden kullandığın bilgisayarına tanıttığın bir modemse)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ethernetin bir ihtimal tanımamasına karşılık modemle birlikte verilen cd'deki driveri kurmanı öneririm. Bazı modemler de bu tür sorunlar olabiliyor.

Bunu yaptıktan sonra kablo girişlerini taktığında sistem otomatik tanımaya başlar.

Ha belki W7 sana ne tür ağ olduğunu sorabilir: o zaman artık ev, iş ağını seçip gerisini sisteme bırak. Tavsiyem ev ağını tercih etmendir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bilgilendirmeler için teşekkürler :D Bide bişi merak ettim bu kablosuz modemler çok radyasyon yayıyormuş, zaten artık kablolu olarak mı kullansak die düşünmemizin nedenide buydu :D Bu kablolu internet internet hızını düşürüyor mu ?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kablolu aktarım, kablosuza göre daha hızlıdır. Bu Kabolunun kalitesine göre değişmekte.

Radyasyon olayına gelince cevabım evet yayıyorlar.İnsan vucudu günlük olarak belli oranda radyasonu yutup bunu notrleştirebiliyor.(yanılıyor olabilirim ama bu oran 1 yada 0,1 radon kadardı)

Ama bu düşündüğün kadar yüksek bir şey değil. Şu anda bu yazıyı okuduğun monitor, kullandığın cep telefonun izlediğin televizyon modeminin kendi radyasyonundan fazla değil. ha unutmadan elektronik devrenin olduğu herşeyde radyasyon vardır. Çünkü radyasyon denilen şeyin temeli "elektromanyetik aktarım"dır. Tek farkı enerjiyi yayan kaynak. O da atomdur işte

Neyse, işin özüne geleyim.

Duydukların haklı oldukları noktada olsa (baz istasyonları gibi) bunlar "radyasyon var" çığırtkanların yüksek sesli söylemleri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

sorunun cevabı, eğer modemi bilgisayara usb'de bağlıyorsan internetten veya cdden driver bulup kurman gerekir, eğer ki ethernet(telefon kablosuna benzeyen ama daha geniş ve 8 pinli olan) ile bağlıyorsan gerekmez. ve bir eğer ki de modeminin üzerinde kablolu bağlantı için herhangi bir soket yoksa sıkıntı.

edit: senin modeminde 2 bağlantı türü de mevcut, etherneti tercih etmeni tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?