Jump to content
  • Kayıt Ol

Fate/Zero Tartışma


CHOBiTS

Önerilen İletiler

Serimiz artık yayına girdiğine göre artık biz hayranlarınada; seriyi daha iyi özümsemek için tartışmak kalıyor.

Kendi görüşüm sezonun en iyi yapımı olacak belkide senenin.Tabi bu sezonda daha bir anime varda bilgim yoksa o ayrı.

Yorum yaparken spoiler kısmını kullanmaya özen gösterelim ve karşımızdaki kişiyi rencide edecek yada hakarete varacak sözlerden sakınalım.

Ben başlayım

FSN ile ilgili yeni bir yapımı yıllardır bekliyordum ve filmi çıktı ama tatmin edici bir yapım değildi.Süre kısıtlı olduğu için herşey çok şıkıştırılmış gibi geldi ve Shirou'nun gelişimide inandırılığını yitiriyordu.

Fate zero haberini duyunca baya sevindim.Ama aklıma Sakura ile ilgili okuduğum spoilerler gelincede biraz can sıkıcı oldu ve seriye karşı ilgimi azalttı.Nitekim serinin ilk dramını Sakura ile yansıttılarki bu bana üzücü geldi.Dahada çok fazla dram olacak gibi.Sakura bunlardan çocuklara yönelik olanı yansıyor.

İlk bölümü izledikten sonra FSN'nin çocuksu kaldığı ortada.Hizmetkar çağırmak için verilen uğraşlar ve kullanılan yöntemleri görünce FSN' dekilere piyango vurmuş diyor insan.FSN'yi çok severim karakterlerinin yaş grubuda bunda önemli bir etken ama Zero görsellik ve hikaye olarak çıtayı yükseltiyor.En az 13+ olur dersekte kannımca yalan olmaz.

Son olarak aklıma takılan başka bir nokta Kutsal Kase savaşı her 60 yılda bir yapılırken neden FSN'de 10 yıl sonra yapıldı.Bilgilendirirseniz sevinirim bilen yoksada seri boyunca bu soruya bir yanıt bulurlar herhalde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 55
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    10

  • meyday

    7

  • Saber

    6

  • bLueeekun

    5

Bence de sezonun en iyilerinden birisi gibi duruyor. Bence fsn, fate zero'nun yanında çocukça kaçacak. Dramlar çok daha fazla olacak gibi geliyor. En başta gösterilen Sakura'nın dramı ise aslında etkileyiciydi. Hele küçük kızı kurtarmak için elamanın o hale gelmesi...

Bu arada sanki bir yerden önceki (yani bu) savaşın sonunda kase yok edildiği için 10 sene sonra kase bir daha yapılsın gerçekleşiyor diye biliyorum. Zaten hatırlarsan FSN'de kaseyi yeniden yapmak için uğraşıyorlardı.

Son olarak, bende nedense [uTW]_Fate_Zero_-_01_[h264-720p][E2552AFF] versiyonu sorunlu açıldı.

Mecburen xvid indirdim. Başka bu sorunu yaşayan var mı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Öncelikle benim FSN nin animelerinin dışında VN'inin tümünü oynadığımı (Animesi hiç çıkmayan "Heavens Feel" kısmı dahil) ve F/Z nun kitaplarından son kitabı hariç hepsini okuduğumu belirterek başlayım konuya (son kitabıda animesi çıkacak diye haberler çıktığında bırakmıştım, son kısmındaki gelişmeleri animede canlı canlı öğrenmek istedim). Yani serinin hırslı takipçisi sayılırım. Arada bir katılırım tartışmalara ve bilinmeyen kısımları cevaplandırmaya calışırım fazla spoilere girmeden ve aklımda kaldığı kadarıyla.

Nitekim F/Z bence gayet iyi bir giriş yaptı, çok temiz animasyonlar ve sesler eşliğinde giçti gitti. Arada birde sadece FSN yi izlemiş, Heavens Feel kısmını oynamamış kişiler için koca koca spoilerlarda verdi hiç acımadan (Merak edenler için; Heavens Feel Sakura ve Zouken ile alakalı tamamen, ve Illyasviel ve ailesinin geçmişinide anlatıyor).

"Kutsal Kase savaşı her 60 yılda bir yapılırken neden FSN'de 10 yıl sonra yapıldı". Bu sorunun cevabı F/Z nin sonunda ve FSN de gizli. FSN izlememişler için ağır spoiler, spoilera tıklamayın izlemediyseniz. İzleyenler içinde FSN ile ilgili animede olmayan kısmi spoiler içerir.

Kutsal Kasade dilek dilendikten sonra 60 yıl sürüyor tekrar gücünü toplayabilmesi için.

Kısaca Kutsal Kase F/Z nin sonunda yok ediliyor, ancak FSN->Heavens Feel'de bunun gerçek Kutsal Kase olmadığı, ve yok olanın sadece bir dış kabın olduğu anlaşılıyor, gerçeği gizli bir yerde tutuluyor. Dış kap yok ediliyor ve Kutsal Kase tamamen yok edildi sanılıyor, ancak gerçeği hala var olduğu için ve hiçbir dilek dilenmediği için bu kendi gücünü 60 yılda değilde 10 yılda tekrardan topluyor.

Son olarak, bende nedense [uTW]_Fate_Zero_-_01_[h264-720p][E2552AFF] versiyonu sorunlu açıldı.

Mecburen xvid indirdim. Başka bu sorunu yaşayan var mı?

Nedeni artık fansubların 10bit'e geçiş yapmaları. Çözümü basit. Kullandığın tüm codecleri uninstall et. Ardından http://www.cccp-project.net/ den son codecleri indir ve kur. Ardından "Media Player Classic" ile birlikte aç dosyayı, sorunsuz oynatacaktır.

Bu geçişi biran önce yapmanı öneririm, artık çoğu fansub grupları 8bit ten 10bit'e geçiş yapıyor bu sezonla birlikte.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gılgamesh'ı Rin'in babası çagırmış , Kirei ileride nasıl anlasma yapıyor şimdiden merak ettim... ( Kendisi mi öldürüyor yoksa Emiya mı diye : ) ]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

F/Z çok güzel başladı. Her ne kadar FSNyi az buz hatırlasamda bir şeyler anlamaya çalıştım ve taşlarını yerine oturmaya çalıştım. :D

Sakura ise ayrı bir konu. Demek Sakura aslında Tohsokaymış ve evlatlık verilmiş. Bunun dışında Gilgamesh ve Saber dışında gördüğüm resimlerden dolayı farklı kişiler olcacak sanırım. FSNden hatırladığımız hizmetkarlar olmayacak. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

B2

İskender Baba, büyüksün; ellerin dert görmesin. 2.bölümü izlerken mıymıntılık eden çocuğa karşı hislerime tercüman oldu. -senin amacını yesinler- Hem diyalog hem Osmanlı aksiyonu ile beni bir şeyler yazmaya da bu itti. İzlerken çok keyiflendim. boxing.gif

Sonrası da yabana atılacak değildi tabii. Caster ortaklığı, bu seriye nasıl bir ciddiyetle bakılması gerektiğine ilk bölümden sonra bir perçin daha attı. İyi kötü tüm karakterlerine bir derinlik katması ve ciddi aktarımı güzel bir duruş kazandırıyor seriye. Gilgamesh gibi karizma derisini giymiş karakterler çok yararını görecekler sanırım bunun. Kapanış teması da gelince müzikleri ile de tamam oldu.

Uyarlama olarak, Fate/stay night yapımının her bakımdan zayıf olduğu bunun yanında daha da ayyuka çıkıyor. Ufotable elinden çıkması bu yapım için harika bir şans. Beklendiği gibi senenin en iyisi olma yolunda emin adımlarla yol alıyor. (Bu kadar iyi hazırlanan bir çalışma için de online izlemek bence kayıp olur. whistling.gif)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Önce Niconico'dan Japonya'da yayınlandığı an izlenir, sonra o gazla tekrar izlenir. Ardından da UTW çıkardığında tekrar izlenir, Commie es geçilir :D Benim için durum budur en azından.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yav 2. bölümde casterin katlettiği cocuk daha sonra Fate/stay night de oynamıyormuydu(hani saberi çağıran çocuk)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yav 2. bölümde ... cocuk daha sonra Fate/stay night de oynamıyormuydu(hani saberi çağıran çocuk)

Hayır. Biraz karıştırmış ve ucunu kaçırmışsın sevgili @Soulbreaker. smile1.gif

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(aslında burda başka bir şey yazıyordu ama) teşekkürler

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 2

Büyük İskender büyüklüğünü gösterdi. Adam kaseyle ilgilenmiyor daha büyük oynuyor. :D Diğer kahramanları kapanış şarkısında gördük ama araştırma uyuşukluğu çıktı o yüzden kim kimdir kısa özet geçseler iyi olurdu. Bu arada Gilgamesh Archer sınıfımıydı ya FSN den bayağı unutmuşum ben. :D Birde Fate Zero iki sezona ayrılmış. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açılış ve kapanış (özellikle kapanış) parçalarının adını alabilirmiyim (indirmek için)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk iki bölüm itibariyle bu yılın en iyi animesi yada animelerinden biri olacağına inanıyorum.Daha fazla dram ,daha fazla şiddet ve kan var.Mavi sakalı sevdim ilk defa ,bir ani hareketten etkilendim (anime bazında korktum,karanlıktan mıdır nedir:biyik gulme:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

B3

İskender! Adam gerçekten kral. Rider ortaklığı çok keyif veriyor bana izlerken.

Dedim dedim ama yine diyeceğim :] Her karaktere zaman ayrılarak, kendi açılarından hikayenin gelişmesini görmemizin sağlanması en güzel taraflarından biri. Özellikle karakterleri düşünülünce, nitelikli yansıtılmalarıyla her şey daha da anlamlı oluyor. Ne İskender'in krallığından, ne Gilgamesh'ın karizmasından, ne Saber ve Lancer'ın asilliğinden, ne Caster'ın aşırılığında mahrum kalmayıp iyice tadına varıyoruz seyrin.

Animasyonu, çizimleri, seslendirmeleri, müzikleri, işlenişi/anlatımı, temposu, duruşu vs her şeyi güzel ve kaliteli. Kesinlikle izlediğin vakte değiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

llyasviel, kritsugu'nun kızı ise bu demek oluyorki; shirou manevi karde$i.

fsn'de anlam veremediğimiz bir çok $eyi bu anime de görücez gibime geliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

B4

Dün izledim ve yine beni bir şeyler yazmada galeyana getirmişti, ama siteye ulaşamayınca yükümü atamadım. Duygularım durulmadan birkaç şey yazmam gerekirse:

Koca bölüm baştan sona dövüşe ayrılmıştı. Temposunun stratejiyle bezeli inişli-çıkışlı tutulması ve basite kaçmayan görseli, aksiyonuyla rüzgar gibi geçti benim için. Kimi destekleyeceğimi şaşırdım bi' de. Lancer, nasıl bir karizmadır öyle. Tüm olan havayı yanına çekti. Öyle bir bölümün sonunda da adamların kralı yine krallar gibi gelince ve konuşunca, bir futbol taraftarı gibi tezahürata fırlayasım geldi. -Büyük İskender! Koca İskender!- Kim kaybetse üzüleceğim anlaşılan. Şunlardan bir çete kurmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

B4

Bana göre bölümde gereksiz bir şey yoktu. Dövüş aynı şekilde beklediğim gibi hemen bitmedi. Aksine Saber şaşırtıcı derecede yenilecek gibi. Büyük İskender bu 2 saygıdeğer kahramanı dediği gibi harcamasını istemedi ve ortaya atıldı. Haftaya Lancer bence gidici. İskender dövüşü durdurmaya gelsede Lancer'ın efendisi öldürmesi için komut büyüsü kullanacak ve en nihayetinde bana göre İskender Lancer'ı harcayacak. :D

PS: Öngörü prewievde ki konuşmalar. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

B3 & B4

Aynen ya İskender'in araya girmesi süperdi... Sizcede bu ortama bir çılgın ( Berserker ) yakışmaz mı ? , ) Ama benım aklımı kurcalayan B3'deki Assasin konusu oldu , bilgisi olan biraz aydınlatabilir mi , )

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Assassin dediğimiz kişi Fate Zero'da Hassan Sabah adlı dünyada bilinen ilk suikastçi birliğini kuran kişi. Yani emrinde ki assassinleri kullanıyor diyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

B5

Feci bir bölümdü.

Meydan iki kişiye bile dar gelirken, tüm kahramanların bu şekil hengameyle buluştuğunu görmek ne zevkti. Bu karakterlerin hepsi birer hazine. Karakterlerini/kahramanlarını tarihe adını kazımız şahıslardan kullanmakla kalmayıp, bunlara hakkında bahsedilecek kişilikler aşılayarak ve aktarımdaki nitelikle fark yaratmaya devam ediyor. Bu bölümde de Berserker çılgınlığı vardı. Adının hakkını verdi. Tasarımı da anca bu denli güzel yansıtılabilirdi -eline sağlık, ufotable-. Kara aurası, yanan gözlerle mükemmel bir aksiyon aksettirdi. Kafa tuttuğunun ise Gilgamesh olduğunu düşünürsek bi de... -o karizmatik girişine feci bir faça attı Gilgamesh'ın- Bu gülüşü sonuna kadar hak ettin, Kariya.

Saf aksiyondan ziyade akıl dolu bir mücadele izliyoruz. Bu kadar curcunanın ardından olayı da çok iyi toparladılar. İskender Baba -adam kral-, Saber ve Lancer tarafından geçte olsa anlaşıldı bari bölüm biterken. Lancer, ayrı bir sempati kazandı yine. Hem yakışıklı hem karizmatik.

Tokiomi ve Kayneth ise master olarak batıranlar oldular bu bölüm. Gilgamesh savaştan mı çekilir ey Tokiomi! Hadi sana kolay gelsin.

Not: Bence yanıtlarını ilerleyen bölümlerde alacağımız konular için cevap talep etmeyelim. Bu tür merak uyandıran unsurlar, heyecanı canlı tutan dinamiklerdir. Bindiğimiz dalı kesmek gibi bir nevi. Meraktan ziyade sabırsızlık.

________________________________

Haber

Fate/Zero'nun 13 bölümünü kapsayan ilk sezonunun sansürsüz/kesintisiz blu-ray sürümünün çıkış tarihi 7 Mart 2012 olarak resmi sitesinde duyurulmuştur. Japonca ve İngilizce altyazılı çıkacak pakette, hikaye evreninin yaratıcısı Nasu Kinoko'nun yazacağı bir eklenti de mevcut olacak.

Kaynak: MyAnimeList

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Harikaaaa bir bölümdü diyecek fazla 1 sey yok , )

yalnız Caster'a uyuz oldum Sevgili SaBeR'ıma nasıl sulanır ! oyarım gözlerini (Benim yerime Gılgamesh oyacaktır kesin Fate Stay Night'ta oldugu gibi. )

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

izlerken zevk aldım şahsen. İskender'i gittikçe daha fazla sevmeye başladım. Eski seride ki kahramanlar Gılgamish karşısında çok zayıf kalmışlardı bu sefer taraflar güç açısından daha birbirine yakın duruyor.Ayrıca efendiler de daha planlı daha bilinçli taktik ağırlıklı haraket ediyor. önce ki seridekiler çok acemiydi. Star wars ın yıllar yılı eski versiyonunu izledikten sonra yeni üçlemesini izliyormuş gibi hissettim. yani sonunu bilsek de heyecanı kaybolmuyor kesinlikle. Berserker ın ortaya çıkışı etkileyiciydi ama sanki bilgisayar destekli oluşu biraz göze battı gibi geldi bana.

bu arada 6. bölüm çıkmıştır ama ben türkçe çevirisini bekleyeceğim. ayrıca herkese iyi bayramlar şimdiden ;) :hosqcakal:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 5

F/Z çok güzel ivme yakaladı ve buna kat kat artarak yollarına devam ediyorlar. Normal FSN gibi ilk karşılaşma Lancer vs Saber olunca maç aynı şekilde Saber kazanır diye beklerken Saber'ın resmen ezilmesi, İskender'in girişi, İskender'in herkesi çağırması ve Berserber'in Berserker moduna girmesi. Tam anlamıyla mükemmeldi. Söylememe gerek yok Berserker adına yakışır girdi ve bunu devam ettirir gibime geliyor. Ayrıca Gilgamesh'e kafa tutması ayrı mesele. İskender ise avatar ve imzamdan gördüğünüz üzere beni benden aldı. Dünyada en iyi Kral diyebilirim kendisine. 6.bölüm sakin geçer gibi, bekleyip görelim. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

B6

Caster, direkt yol kesti 5. bölümün kaldığı yerden. Özellikle Saber ile karıştırdığı şahsiyetin adını duyunca ayrı bir dikkat kestim. Jeanne d'Arc, vaktinde epey merakımı çekmiş biriydi. Gilles de Rais (Caster)'in niçin ona kafayı taktığını/takmış olabileceği ise biraz araştırınca buldum ve Jeanne d'Arc ile aynı savaşta yer aldığını okuyunca şaşırdım; ama cidden iyi bağlantı kurulmuş. Benim gibi bilmeyenler varsa Wiki'den bakabilir;

http://en.wikipedia.org/wiki/Gilles_de_Rais

Türkçe olarak ise Gilles de Rais'e dair bu ya da şu okunabilir.

6.bölüm Kirei güzelce öne çıktı. Sonunda her bakımdan dolu dolu bir rakip olarak izleyebiliyoruz. Gilgamesh'ın da fark etmesi boşuna değil kendisini. Ayrıca Gilgamesh'in bu zırhsız imajı en havalı görüntüsüydü. Adındaki havayı her türlü yansıtıyor bu yapımda.

Kayneth'in sürekli arkasında görünen Sola-Ui'de sonunda daha yakın planda çıktı. Arkasında olması boşuna da değilmiş. Görüntü olarak ise nedense pek beğendim -ama düzgün bir elbise şart-. Lancer büyüsünden kaçamamış bi' de.

Bu bölümün hissedilen en büyük eksikliği Rider ortaklığıydı. Birkaç saniye de olsa görünmeliydiler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?