Jump to content
  • Kayıt Ol

Her İki Cinse De Hayat Veren Seiyuular (Seslendirme Sanatçıları)


Squaw

Önerilen İletiler

Kimi sesler vardır hem erkek karakterde hem de bayan karakterde hiçbir eğretilik hissettirmeden izleyenini büyüleyiverir.Bu tipler cinsiyetsiz gibi görünse de aslında sahiplendiği rolün üstesinden bileiğinin hakkıyla geliyor diyebiliriz.

Animeye,daha doğrusu böyle bilinçli şekilde izlemeye başladığım dönemde ses tonlarını -acemilik olsa gerek :P- pek ayırt edemesem de yılların birikimi olarak şu anda izlediğim birçok yapımda ilk duyuşla bunun ayırdına varabiliyorum artık.Bu övünme amaçlı bir şey değil ama insanın zaaflarından biri de ses olayı olunca sanki ister istemez o yöne dikkatini veriveriyor.Başlıktaki amacım hangi Seiyuu'nun size hitap ettiği değil,daha doğrusu sevdiğiniz Seiyuu'ları konuşmak ama bu sefer her iki cinse (erkek ve dişi karakterleri seslendirmesiyle) yakıştırdığınız sanatçıları ele alalım diyorum çünkü sevdiğiniz ses sanatçılarını konuşabileceğiniz bir başlığımız zaten mevcut ;)

Erkek olarak pek aklıma gelen yok,var belki de ama henüz bilincime yerleştirdiğim yok.Erkek olarak dediysem,erkek olup da sırf kendi cinsiyetine hayat veren sanatçıları kastetmiyorum,kastettiğim kendi cinsinden ziyade karşı cinsine hayat verip de oldukça başarılı bulduğunuz,yani sizi her iki cinsle karşılayıp da sizi kendine bağlayan sanatçılar diyorum.Benim için bu kategoride gözüm kapalı seçebileceğim -şimdilik- sadece iki sanatçı mevcut;

Paku Romi:

Kendisini birçok karaktere hayat vermiş olarak izledim/dinledim ama beni kendine tam anlamıyla bağladığı karakter Nana serisinden Oosaki Nana oldu diyebilirim.Sonrasında ise karşı cinsiyette karşıma çıkdığı FMA'daki Edward karakteriyle hayranlığımı kazandı. Günümüzde izlediğim miyon tipli bir erkek karakter varsa duymayı en çok istediğim ses diyebiliriz.

Bugüne kadar da izlediğim yapımların (Amatsuki,Bleach,Aoi Bungaku,Amatsuki,Blood+, Clannad After Story...) hepsinde kendisini biraz daha benliğime aşıladı sanırım. Şimdililerde ise Major yapımlarındaki yine karşı cins olan Shimuzu'nun erkek kardeşi Taiga karakterine verdiği hayat ile enerji depoluyorum :biyik gulme:

Sawashiro Miyuki:

Belki de duyduğum sesler arasında,o sesinin verdiği doygunluğun yanında getirdiği hüzün de ona ayrı bir güzellik katıyordur.Bunun geçerliliği yüzde kaç bilemiyorum ama bence hayat verdiği her iki cinsin de benliğine yerleştirdiği o hüzün hissi yok mu?İşte Sawashiro sevgimi başlatan şeyin kendisi.

Onu da birçok dişi karakterle izlemiştim ama izlediğim yapımlar bir bir arttıkça ve yenileri karşıma geldikçe,kendisini kimi kez bir erkek karaktere o sahip olduğu hüznü yerleştiriken kimi zaman da dişi bir karaktere o hayat veriyorken izlemek benim için en büyük keyiflerden birisi.Sawashiro'yu da erkek olsun dişi olsun birçok rolde izledim ama onu da benliğime kazıdığım asıl rolleri ise Rozen Maiden serisinden Shinku ve Durarara! serisinden Celty karakterleri ile olmuştu.Sonrasında ise dişi karakterden daha çok erkek karakterle izlediğim biri oldu çıktı.Her iki cinsiyeti de oldukça başarılı seslendirdiğine inandığım bir sanatçı kendisi,erkek olarak da en başarılı bulduğum daha doğrusu benim sevgimi kazandığı rol Tegami Bachi'den Lag karakteri oldu,karakterin kendisine aşırı bir hayranlığım yok ama bulunduğu konuma göre onu bu seviyeden taşıyabilecek tek kişinin yine Sawashiro olacağın inanıyorum.

Daha nice sanatçılar mevcuttur eminim ama ben sevdiğim kişilere yer ayrımayı tercih ettim.Her şeyi de benden beklemeyin canım :P onları konuk eden de siz olun artık :biyik gulme:

(Böylece bilinmeyenleri de gün ışığına çıkartmış olururuz ve güzel bir bilgi alışverişi olur :birqlikte:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 8
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    2

  • Luna

    1

  • desesperado

    1

  • ShinigamiKhan

    1

(düzenlendi)

...

Düzenlendi: (Luna)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Malum Otose-san > Orochimaru. x'D

Naruto geçmişim çok fazla değil ama bu bahsin Gintama'da geçtiği bölümü hala hatırlar gülerim! x'D

İşte,beklediğim insan,beklediğim yorumuyla geldi!Her zamanki gibi yine döktürmüşsün Luna qkralll

Naruto serisinde tasarım olarak en başarılı bulduğum kişi Orochimaru'ydu benim.(Gaara'yı da es geçmeyelim lütfen :D) Nasıl oldu da onun rolünü es geçmişim,şimdi utandım kendimden ipucu446 Orochimaru,kötü karakterler arasında her şeyiyle insanı etkileyebilecek düzeyde bir tasarımdı,ses olsun kıyafet olsun hatta üstlendiği rolün getirileri olan davranışları olsun.Her şeyiyle bir bütün oluşturabilen nadir karakterlerden birisiydi,o ses de ancak birine bu kadar yakışabilirdi diye düşünüyorum.

Gintama'da ise izlenilesi bulduğum ikinci karakterde karşıma aynı sesin çıkması da benim için ayrı keyif açıkçası.Her ne kadar Gintama tarzından uzak bir izleyici olsam da seriyi izlerken tek keyif aldığım anların mimarına sahip bir ses bahsettiğin.Diğeri de Hijikata X Okita ikilisi zaten,ötesi de yok.Neyse başlığımız Gintama tartışma başlığına döndürülecek şimdi,hem de şahsım tarafından :P

O sahnedeki gönderme Gintama tarihimdeki Ryuk göndermesi ile tek sevdiğim göndermeydi diyebilirim.Sevdiğim karakterin getirisi midir yoksa seslendirmenin getirisi midir bilemedim hiç.Neyin getirisi bilemiyorum ama bence o ses bu bahsettiğimiz iki karaktere ancak bu kadar yakışabilirdi.

Aslında kimi izler beğenmese de ben Kenshin'i seslendiren Mayo Suzukaze'yi de başarılı buluyorum. Hele de Kenshin'in o ergenlik dönemine değinen Tsiokuhen Ova'sında Kenshin'e verilmek istenen o ''soğuk samuray'' havasını gayet başarılı bulmuştum. Hatta seri ve Ova'yı izledikten sonra daha da başarılı bulmuştum çünkü aradaki -Kenshin'in yaş ve bulunduğu konuma göre aldığu ruh halini yansıtan ses tonlamasını- çok başarılı yansıtmıştı.Neden bu kadar az çalışması olduğuna hala anlam verebilmiş değilim jkj

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk aklıma gelen isim Megumi Ogata. Bu konuda oldukça yetenekli. Seslendirdiği erkek karakterler:

Neon Genesis Evangelion - Shinji Ikari

Angel Beats - Ayato Naoi

Puppet Master Sakon - Sakon Tachibana

Tokyo Mew Mew - Masaya Aoyama

Tantei Gakuen Q - Kyu Renjo

Yu Yu Hakusho - Kurama

YuGiOh - Yugi Mutou

Samurai Deeper Kyo - Yukimura Sanada

Sesi kadın karakterlere de çok yakışıyor bence, kendine özgü bir boğukluğu var. Bir kere sesini duyduysanız, başka bir animede rastladığınızda hemen tanırsınız.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Ixion Saga'dan Mariandale'i, Jun Fukuyama seslendiriyor. (zaten karakter travesti)

Cuticle Tantei'den Yuuta-kun'u, Asami Shimoda seslendiriyor. (ağır trap, erkeksi bir tarafı yok ama erkek işte :D)

Little Busters'dan Naoe Riki'yi, Yui Horie seslendiriyor. (çok kılım bu seslendirmeye)

Happiness'den Jun Watarase'yi, Michiru Yuimoto seslendiriyor. (en tehlikeli trap budur aman diyeyim visual novelde uzak durun bu routeden :D)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Her iki cinse hayat veren seiyuular deyince aklıma direk Paku Romi geldi. Bu işi ondan iyi yapan yok diye düşünüyorum. Öyle ki zamanın da Yeşil Çam'da bütün anaç, sevecen karakterleri nasıl Adile Naşit oynamışsa:D animelerde de büyümüş de küçülmüş diye tabir edebileceğimiz karakterler ondan soruluyor ki kendisinin sesini verdiği karakter direk kafadan zirveye oynuyor. Yalnız sesi öyle bir oturmuş ve yer etmiş ki seslendirdiği karakterler bir süre sonra sanki farklı animeler ve farklı karakterler de olsa aynı kişi gibi gelmeye başlıyor. Bakınız ; Bleach : Toshiro ne zaman konuşsa Edward Elric'i hatırlamadan edemedim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Hiç kimse Mayumi Tanaka ve Masako Nozawa'dan bahsetmemiş.

Belki de anime tarihinde bayan olmalarına rağmen erkek karakter seslendirmeleri kendilerine en çok yakışan 2 seslendirmen bunlardır. 2 seslendirmenin bayağı bayan karakter seslendirmesi var ama en çok tanındıkları karakter seslendirmeler hep erkek karakterler olmuştur.

En bilinenler

Mayumi Tanaka: Dragonball - Krillin , One Piece - Monkey D. Luffy

Masako Nozawa: Dragonball - Son Goku - Son Gohan , One Piece - Dr. Kureha

Not: Her ne kadar bayan karakter seslendirmese de benim en sevdiğim seiyuu Norio Wakamoto olarak kalacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 8 ay sonra...

Seiyuulara dikkat eden biri değilim. Bir sesi tanıdığımda ve onda insanı yakalayan bir şey varsa ancak bakarım kim seslendirmiş, ve bu kişi başka hangi serileri seslendirmiş de ben tanıyorum diye. O yüzden bu konudaki bilgim kısıtlı. D.Gray-Man'da Allen Walker'ı seslendiren Sanae Kobayashi isimli bayanın aynı zamanda serideki 14. Noah'ın parçasını söylediğini biliyorum. Öğrendiğim de baya şaşırdığımı çok iyi hatırlıyorum. Hayran kalmıştım kadına. Kendisinin izleyenlere eşi benzeri olmayan bir an yaşattığını düşünüyorum.

O eşsiz anı seriyi izlemeyenler için en basit şekilde ele alarak şöyle açıklayayım spoiler vermeden(imkansız gibi ama yapacak bir şey yok); Serideki ana karakterimiz Allen Walker (tahmin edebileceğiniz üzere erkek) bir yerde 14. Noah'ın parçasını çalmaya başlıyor piyanoda. O sırada parça arka planda tam müzikle(piyanonun yanında başka müzik aletleriyle) çalmaya başlıyor. Aynı zamanda bir kadın da söylüyor parçayı. Bu kadın sesi karakterimizi seslendiren kişiye ait. Sahne bu şekilde bir süre devam ediyor. Sonra ufacık bir kısmını da karakterimiz söylemeye başlıyor. İşte tam o anda, aynı seiyuu'nun aynı sözleri hem kadın hem de erkek seslendirmesiyle dinliyoruz. Bu başka bir animede var olduğunu düşünmediğim ve bence eşsiz bir an.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Stzake, senin yazını okuyana kadar bilmiyordum, bahsetmen çok iyi oldu. Halbuki çok severim o şarkıyı. Sahneyi tekrar izledim zaten. Sanae Kobayashi adını da unutmam artık.

D.Gray-Man spoiler

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?