Jump to content
  • Kayıt Ol

Mademoiselle Butterfly


Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Mademoiselle Butterfly

TANITIM

 

Küçücük yaşta ailesinin maddi sorunları nedeniyle bir Çay Evi'nde Geyşa'lığa adım atması için gönderilen Butterfly'ın hikayesini sunuyor bu manga. Mangaka yaşları dizayn ederken de kendine hangi modülü seçti bilemiyorum ama bu konuda oldukça başarılı olduğuna dikkat kesilelim lütfen deyip bu parantezi kapatasım var. Miicik yaşının getirisi olduğunu düşünsem de aslında Butterfly o kadar narin ki insan onu bir biblo gibi alıp evinin köşesinde saklamak istiyordur eminim. Chinatsu-san'ın da dileği bu olsa gerek diye düşünmeden edemedim. Ailesnin yaptığı bu şey için pişmanlık duydu mu duymadı mı Butterfly bilmiyorum çünkü mangaka buna değinmemeyi tercih etmiş ama bana kalan yoruma göre hayatındaki pişmanlığından ziyade onu mutlu eden bir yola giriş oldu diye düşündüm hep.

Butterfly, çalışacağı evin en küçüğü olduğu için ve yaşı da hala Geyşa olmaya yakışmadığı için evin ayak işlerini yapan bir kişi olarak karşımızda. Evdeki diğer bayanların da kardeşi olarak gördüğü bir maskot aslında ve Butterfly'ın en büyük zevki gün içerisinde her boş saatinde yan komşuları olan Chinatsu-san'ın evinde oynamak. Bu oyun ona en güzel vakitleri sunuyor aslında, Butterfly da böyle düşündüğü için o evden asla kopmak istememekte. Chinatsu-san'a karşı duygusal da olsa değişik bir hayranlık beslemekte. Bir gün yine bu oyun saati sırasında Chinatsu-san'a gelen müşterisi Butterfly'ı görür ve onu bağlı olduğu Çay Evi'nden ücret karşılığı satın almak ister. İsteğine de kavuşur ama Butterfly o evden, hayır aslında Chinatsu-san'dan ayrılmayı istememektedir. Chiantsu-san'ın gözleri ise bu müşterisi sayesinde açılır ve o da Butterfly'ın gitmesine asla izin vermez. Bunun sonucunda da Butterfly'ı kendine alır ve o artık sadece Chinatsu-san'a aittir.Chinatsu-san, Butterfly'ın her şey için daha çok küçük olduğunu düşünen olgun bir erkektir. Olgunluğunun getirisi olarak da Butterfly'ı sadece ev işlerinde yardımcı olarak almıştır.

29 yaşında mesleğini sürdüren hayran olunası bir erkektir ama üstlendiği mesleği olan dövmecilik o yıllarda illegal bir meslektir. Tüm illegalliğine rağmen Butterfly'ın, Chinatsu-san'ın bir gün kendisine gerçek bir dövme sunması ise başından beri en büyük hayalidir ama Chinatsu-san onu oyalayarak avutucu havada yaptığı resimlerle Butterfyl'ın gönlünü almaktadır. Butterfly henüz 15 yaşında olduğundan Chinatsu-san ona bunu yapmak istemez ve Butterfly ne zaman bunu dile getirse dediği tek cümleyi beyninize kazır; ''Öpücük ve dövme için henüz çok küçüksün!''

 

KARAKTERLER

Chinatsu Fukazawa - Ana Karakter

Choucho - Ana Karakter

Akie Fukazawa - Yardımcı Karakter

30550.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Romaji: Mademoiselle Butterfly

Japonca: マドモワゼルバタフライ

Diğer: Memories of You

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 2

Bölüm sayısı: 10

Yayım: 8 Ara 2001 - 10 Ağu 2006

Dergi: LaLa DX

Eser: Akane Ogura (Hikâye & Çizim)

Türler: Dram, Tarih, Romantik, Shoujo

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 8.10

Sıra: 685

Veriler 23 Aralık 2016 Cuma günü 13:27 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 1895

 

 

 

 

KARAKTERLER:

Spoiler

 

Butterfly:

Biraz çocuksu biraz sevimli,her ikisinin güzelce harmanlanışının vücut bulmuş hali.Her zaman neşeli olan ve bu pozitifliğini etrafa saçmasını çok iyi bilen bir kişiliğe sahiptir.

Fukazawa Chinatsu:

Sessiz sakin görünen bir yapısı vardır.

Çevresine karşı her zaman değişik bir duyarlılığı olan ama bunu kriritk dönemlerde sergilemeyi başaran bir yapısı vardır ve bu da onu çekici kılmayı başaran şey olsa gerek :D

 

 

KİŞİSEL YORUM:

Spoiler

Mangaya hayat veren isim olsa da aslında ana karakterin simgesel adıdır Butterfly. Haliyle bir Çay Evi'nde çalışacağı için simgesel bir adı da kullanması en doğru şey olsa gerek. En başından beri de hayatını bir 'kelebek' ile özdeşleşmesi ihtimaline karşı hep diken üstünde durdum. Nitekim yanılgıdan başka bir şey olmadı, iyi ki de olmadı. Daha fazlasına girersem istemeden spoiler sızdıracağım anlaşılan.

 

Manga başlarda sadece 'Shoujo' bir hikaye gözüyle sizi yanıltabilir çünkü Butterfly'ın, Chinatsu-san evine yerleşiminden sonra asıl gelişim başlıyor diye belirtmek boynumun borcu.İleride ortaya çıkan Chinatsu-san'ın otoriter abisi ile her şeyin başlangıcına adım atabilirsiniz ve sonrasında gelen savaş dünyası,bu savaş dünyasında yaşamak zorunda kalan yalnız bir kadın,beklediği kişiden 3-5 yıl ayrı kalmak ve her an onun ölüm haberini alacağı korkusu ile birlikte getirdiği hüzünlü görüntüler.O an içinizde beslediğiniz şey onu avutmak olacaktır eminim,bu nedenle başlardaki giriş tanıtımı sizi yanıltmasın sakın, o kısımları da güzel diye düşünsem de asıl olayın sonrası olduğunu unutamıyorum sanırım.

 

Çizimlerinin sevimliliği ile arkadan gelen konusu size güzel bir keyif veriyor ve devam ederken bir şeyleri daha da uzun okuma dileğiniz bu mangaya başladığınız anda sizi ele geçirecek düşüncelerden sadece birkaçı olacaktır.Bu tip hikayeleri hepimiz seviyoruz biliyorum.Henüz izlemediğim ama ileride izleyeceğim bir yapım olan Usagi Drop takipçiliğini gördükten sonra bu mangayı es geçmek istemedim.İkisini karşılaştırma yapmıyorum, yanlış anlaşılmasın sakın.Sadece büyük bir erkeğin küçük bir kızla ilgilenmesi kastettiğim ama eminim ki burdaki ''-san'' çizimimizin üstüne yok.Butterfly'ı her kucağına alışında bende de bir şeyler harekete geçiyordu sanki,onun minicikliğini fırsat bilen biri olmayışı ise Chinatsu-san'ı en özel kılan şeydi eminim.Her şeyi bir evcilik gibi gördüğü yaşlardan beri görüp kollayan ve onu her şeyiyle takip eden bir izleyiciydi çünkü....

 

Butterfly'ı her yere düşüşünde tutan da oydu...Onun sevimli mi sevimli kimonolu halini en iyi tamamlayan şey kimonolu Chinatsu-san'dı sanırım.Keşke bir gün bu manganın da animesini izleyebilsek.Çok mu şey istiyorum bilmiyorum ama dediğim gibi benim Leon sevgimi anlayan herkesin neden böylesi bir hikayeye tutuklu kaldığımı anlaması hiç de zor değildir.Sanırım ilgiye ve korunmaya muhtaç olup da onları kollayıp benimseyen bir bağı olan tüm yapımları seviyorum.''Finali ise..'' diyerek finalden bahsedesim var ama nedense ona dair bir kırıntı dahi verip de o güzelliği yaşamanızı engellemek istemiyorum.

İçinde sevimliliğe dair bir şeyler aradığınız ne varsa,adres kısmına 'Mademoiselle Butterfly' yazmanız yeterli!

 

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

  • Luna

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?