Jump to content
  • Kayıt Ol

IMFDB (Animelerde Görülen Ateşli Silahlar)


desesperado

Önerilen İletiler

* http://www.imfdb.org/wiki/Category:Anime

Site esasında tüm film, dizi, anime ve oyunlardaki ateşli silhları kapsayan bir kaynak. Wiki tabanlı, kullanıcıları tarafından geliştirilen bir site. Konumuz anime olduğu için sadece anime kategorisini değerlendireceğim. İçinde ateşli silahların göründüğü birçok anime burada listelenmiş. Her bir anime de, ekran görüntüleri ve gerçek silahların resimleri karşılaştırılabilecek şekilde ayrıntılı olarak incelenmiş. Özellikle Gunslinger Girl ve Black Lagoon gibi silahların bolca görüldüğü animeler incelendiğinde insanın ağzı açık kalıyor.

* http://www.imfdb.org/wiki/Black_Lagoon

Black Lagoon'da 30 ayrı tabanca modeli, 6 farklı tüfek, 7 makineli tabanca modeli, 6 hücum tüfeği modeli, 2 piyade tüfeği modeli, 5 keskin nişancı tüfeği modeli, 8 ağır makineli tüfek modeli, 4 bomba atar modeli ve 5 adet de kategorilenmemiş özel silah modeli varmış. Bunların her birinin defalarca gösterildiğini düşünürseniz izlerken fazla göze batmıyor ama her bölümde yüzlerce silah görünüyor.

Bir de, daha önceleri animelerde ayrıntılara fazla önem verilmediğini düşünürdüm. Yani bir tabanca çizilecekse namlu-kabza-tetik-horoz kombinasyonları çeşitlendirilerek uyduruk silahlar yaratılıyor sanırdım. Sitedeki ekran görüntülerini inceleyince görüyorum ki bazılarında arma ve model isimleri bile net olarak okunabiliyor.

Not: Aslında forumda "Yararlı Siteler" gibi bir üst-başlık olsaydı bunu oraya açmak isterdim. Ayrıca pasifist biri olarak, siteyi anime araştırmalarında faydalı bir kaynak olduğu için tanıttım. Hepinize silahlardan ve onların yarattığı acılardan uzak bir gelecek dilerim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • desesperado

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?