Jump to content
  • Kayıt Ol

Bir Teknoloji Beceriksizine Yardım Hikayesi


Squaw

Önerilen İletiler

Çok ama çok dertli olaraktan başlığı açmaya karar verdim ve nereye açacağımı bilemediğimden buraya geldim. :D

Bir fotoğraf makinesi alırken nelere dikkat edeceğime ya da çözünürlük hariç hangi özelliklere önem vermem gerektiğini hiç ama hiç bilmiyorum.Yumurta da kapıya dayandı ve başım bu işle meşgulken,çevrem de de yardım eli uzatacak kimsem olmadığımdan buraya yani yardımcı olacak arkadaşlara sığınıyorum.

Kısacası işin özü ne gibi özelliklerde bir makine bana iyi gelir,yardımcı olabilir misiniz?

Aradığım özelliklere ya da kullanacağım alanlara gelirsek;

-Normal hayatımda yanımdan ayırmayacağım ve sevdiğim anlarımı gece gündüz farkı olmadan belgeleyebileceğim bir araç.

-Gece de gündüz kadar güzel çekimler yapabileceğim bir makine. (Bu kısmı,çözünürlüğü etkiliyor galiba. :D)

-Kamera çekimi olması mühim değil,ben foto taraftayım.Yani hala eskilerden yana olan biriyim.Teknolojiye ayak uydurabileceğim kullanışlı bir şey istiyorum.

-Teknolojik ürün alışverişlerimi genelde Vatan Computer'dan yaparım.Oldukça güvenilir bir yer,bu nedenle ordaki foto mak. ürünlerini önerir misiniz?

-Ücret olarak da profesyonel kalitesinde olmasın ama çok düşük fiyatta da olmasın. Yani özelliklerine göre iyi bir şey almak istiyorum.''Pahalı olan iyi demek değildir'' diyerekten kazıklanmak istemiyorum :P Sadece,gözden çıkaracağım parayı hakeden özellikleri olsun istiyorum.

-Hangi marka bu işin ehlilerinden?Son olarak bunu da hafızama kazırsam güvenli bir alışveriş yapabileceğime inanıyorum. tyyty

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    2

  • gundamaster

    1

  • sakura hime

    1

  • desesperado

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

gundamaster

Itır'cım sen kendin belirtmişsin öyle çok profesyonel bir şeyler istemiyorum diye o nedenle Nikon ve Canon gibi makinelerin cezbediliciğine aldanıp büyük paralar vermeden tam ihtiyaçlarını karşılayacak bir makine alsan sana yeter.

Her daim yanından ayırmayacağın bir makine istiyorsan küçük ve kullanışlı bir dijital fotoğraf makinesi işini olduça fazla görür.

Bilidiğim kadarıyla (çokta bildiğimi söylenemez ya) çözünürlük ve zoom önemli unsurlardan ikisi. Ne kadar zoom yaparsan yap resmin kalitesi iyiyse seni idare edecek bir makinedir o, ne de olsa profesyonel çekimler yapmayacaksın.

Ben dijital fotoğraf makinelerinde sony tercih ediyorum ha bu diğerleri kötü anlamına gelmesin. Sony'nin teknolojik ürünlerine güvenim daha fazla sebebi sadece bu. O nedenle sana şu fotoğraf makinesini önerebilirim Vatan'dan.

http://www.vatanbilgisayar.com/Dijital%20Kamera/sony-dsc-w530s-dsc-w530s-dijital-fotograf-makinasi-(gumus)/productdetails.aspx?I_ID=52180

İşin ehlili arkadaşlar eminim daha güzel önerilerde bulunacaklardır. worless ve gezz sözü size bırakıyorum :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fiyat bakımından ne kadar çıkabilirsin bilmiyorum ama ben 5 ay kadar önce CANON POWERSHOT SX120 makinesini aldım ve çok memnunum doğru zoom ve çözünürlük bakımından oldukça iyi gece de çok güzel çekim yapabiliyorsun ama doğru modu bulmak lazım :D aynı şekilde CANON POWERSHOT SX130 adlı makinede çok güzel :D linkleri de

http://www.vatanbilgisayar.com/Dijital%20Kamera/canon-sx120-is-powershot--sx120-is-dijital-fotograf-makinesi/productdetails.aspx?I_ID=52231#allImages

http://www.vatanbilgisayar.com/Dijital%20Kamera/canon-sx130-is-powershot--sx130-is-dijital-fotograf-makinesi/productdetails.aspx?I_ID=52230

benim önerilerim bunlar ben oldukça memnunum fakat bunlar öyle çok ufak makineler değil profesyonel makineler kadar büyük değiller fakat çok küçük olduğunu söyleyemem :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seçim işi gerçekten çok zor, seçimini etkileyecek o kadar çok şey var ki, birini bulsan diğeri sorun oluyor. çözünürlük, optik-dijital zoom, iso değeri, kullanışlılık, pil ömrü, ekran genişliği, fiyat, boyut... Aradığın özelliklere yakın bir makina baktım ama açıkçası marka olarak bir öneride bulunamayacağım.

Sadece çözünürlüğü çok önemsememeni tavsiye edebilirim, tabi çektiğin resimleri odandaki duvar büyüklüğünde bastırıp asmayı düşünmüyorsan :) Gece çekimleri senin için önemliyse makinanın ISO değerinin büyük olmasına dikkat etmelisin. 3200 ve üzeri olması çok iyi olur. Biraz bakındım ama çoğu makina ISO 1000 civarında. Kodak M1033 artık piyasada yok sanırım, bulabilirsen onda 6400 ISO değeri var ve mükemmel kullanışlı bir makina.

Lensini kendi üreten markalar daha kalitelidir diye beylik bir görüş vardı ama bu yıkıldı galiba, artık lensin kalitesinden çok dijital tecrübe önemseniyor. Yine de eski fotoğraf makinası markalarını yabana atma, Pentax ve Olympus da güzel markalar.

Son olarak seni bilmem ama ben bu cihazı bilgisayarla birlikte sıkça kullandığım için, herhangi bir bilgisayara usb kablosu ile bağladığım zaman doğrudan işimi halledebilmek isterim. Bazı makinalar bunun için kendi aracı programını kurmayı gerektirebiliyor.

Umarım aradığın gibi bir makinaya rast gelirsin ve güzel resimler çekersin...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar.Üçünüzün de verdiği fikirlerden yola çıkarak kendime göre,yani rahatlıkla kullanabileceğim ve tüm isteklerime cevap verebilecek bir makine alabildim.Verdiğiniz cevaplar benim için güzel bir rehber oldu.

Gittiğim yerdeki çalışan arkadaşların da yardımı esktaradan rehber oldu. :D Güzel bir Olympus ürünü aldım.desesperado eğer bu isimden bahsetmeseydin,hiç düşüneceğim bir ad olmazdı ama elime geçen ürünün çok kullanışlı özellikleri mevcut ve baya da pratik bir makine.Benim gibi bu ürünlerde yani teknolojik mucizeler yaratan araçlarda fazla tefarratu sevmeyenler için baya iyi bir makine oldu.Teşekkür ederim. :)

Esra ve Bahadır'cım sizlere de ilgi gösterip verdiğiniz öneriler için ayrıca teşekkür ederim. ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?