Jump to content
  • Kayıt Ol

Kagami no Kuni no Harisugawa


CHOBiTS

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Kagami no Kuni no Harisugawa

TANITIM

"Erkekler nasıl ve nerede olursa olsun sevdikleri kızı izleyen yaratıklardır. Eğer bir gün gelirde sevdiği kızın tehlikede olduğunu fark ederse, onu kurtarmak için hayatını ortaya koymak, onun için en büyük mutluluktur."

işte Harisugawa Tetsu'da böyle bir erkektir. Oda her zaman gözleriyle Satomi Mao adlı kızı izlemektedir.

 

Tetsu ilk okuldayken Mao'yu arabanın altta kalmaktan kurtarmış ve kendi ise yaralanmıştır. Böylelikle ikilinin arkadaşlıkları başlamıştır. Tetsu bu olaydan sonra Mao'dan hoşlanmaya başlamış ve onu gizliden korumaya başlamıştır. Ama Mao onun bu duygularından habersizdir. Tetsu'da ona açılıp reddedilmekten korktuğu için yavaş yavaş ilerleme yoluna gitmiş ve doğru zamanın gelmesini beklemektedir. Hatta Mao'nun özel bir liseye gideceğini duyduğunda o okula girebilmek için çok çalışmış ve başarmıştır. Mao oldukça çekici ve güzel bir kızdır ve okuldaki erkeklerden sürekli çıkma teklifleri almaktadır ama o hiçbirini kabul etmektedir. Arasının tek iyi olduğu erkek Tetsu'dur ve bu yüzden diğer erkek öğrenciler tarafından onları birlikte görmek pek hoş karşılanmamaktadır.

 

Yine bir gün okul çıkışı Mao bir antikacıda eski bir ayna görmüş nasıl olduğunu anlamadan onu satın almıştır. Bu eski aynayı niye aldığını düşünürken yolun karşısında Tetsu'yu görür ona aynayı göstererek koşarken; Tetsu arkadan hızla gelen arabayı fark eder. Tetsu tüm gücüyle koşup Mao'yu yolun kenarına iter ama araba durduktan sonra ortada Tetsu'dan hiçbir iz yoktur.

 

Tetsu kendisini karanlık bir dünyanın içinde bulmuştur. Bu dünyada yaşayan ses giderken bu ayna ile ilgili bazı gerçekleri söylemiştir. "Ruhun ölümle burun buruna geldiği için aynanın içine çekildin. Sana ayrılmadan önce bilmen gereken iki şey söylemem gerek" der. "İlki dış dünyaya sadece bu aynanın çerçeveleri arasından bakabilirsin. İkincisi ise bu aynanın büyüsünden sadece bir kişinin haberi olabilir." Bu cümlelerden sonra sesin sahibi eski tutsak ruh yok olur.

 

Mao eve gelince neler olduğuna şaşkın şaşkın düşünmektedir. Kendisini yine Tetsu'nun kurtardığının farkındadır ama Tetsu'ya ne oldu bundan hiçbir haberi yoktur. Çantasını yatağa atınca içindeki ayna dışarı çıkar ve bu anda Tetsu'nun dünyasında bir ışık belirir. Bu ışık dış dünyadan gelen bir penceredir. Işığa doğru koştuğunda Mao'nun odada kıyafetlerini değiştirirken görür.Bunu görünce ani bir şokla bağırır. Mao sesin nerden geldiğini araştırırken aynadan geldiğini fark eder. Aynayı eline alıp baktığında Tetsu'nun aynanın içinde olduğunu görür. Tüm olan biteni dinledikten sonra arkadaşlarından bunu bir sır olarak saklar ve birlikte aynanın gizemini araştırmaya ve Tetsu'yu o dünyadan kurtarmaya çalışırlar. Tetsu'nun şimdi ona sevdiğini söylemeden Mao'yu kendisine aşık etmesi gerekmektedir.

 

Aynayla ilgili bilgi:

 

Aynanın adı aşk aynasıdır. Bir cadı tarafından aşık olduğu erkeğin kendisini sevmesini sağlamak için yapılmıştır. Ayna başka aynalarla görsel temasa girerse aynalar dünyasında yeni pencereler açılır ve içerdeki kişi bu aynalardan oradaki olup biteni izleyebilir. Aynanın içinde açlık, susuzluk ya da uykusuzluk gibi gereksinimlere gerek yoktur. Aynadan çıkmanın tek yolu hapsolan kişinin tüm kalbiyle sevdiği kişiye aşkını ilan etmesidir. Ama iki tarafında hislerinin karşılıklı olması gerekmektedir. Eğer birinin hisleri karşılıksızsa hapsolan kişi yok olup gider. Bu yüzden doğru kişiyi ve doğru zamanı bulabilmesi için tek bir şansı vardır. Aynanın sırrını bir kişi bilebilir oda genelde aynanın sahibidir. Eğer hapsolan kişi ile sahibi arasında duygusal bir bağ varsa ayna yüzeyine aynı anda dokunurlarsa 1 saatliğine yer değiştirebilirler. Bunun için en az birinin diğerini sevmesi gerekmektedir. Eğer aynanın içine ölümle burun buruna gelmiş başka bir ruh çekilirse içerdeki kişi kaza anına geri döner ve orada ölür.

 

 

KARAKTERLER

Saki Matsukawa - Ana Karakter

Tetsu Harisugawa - Ana Karakter

Mao Satomi - Ana Karakter

62475.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Romaji: Kagami no Kuni no Harisugawa

Japonca: 鏡の国の針栖川

Diğer: Harisugawa in Mirror World

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 3

Bölüm sayısı: 29

Yayım: 11 Tem 2011 - 13 Şub 2012

Dergi: Shounen Jump (Haftalık)

Eser: Yasuhiro Kano (Hikâye & Çizim)

Türler: Komedi, Ecchi, Romantik, Shounen, Doğaüstü

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 7.58

Sıra: 2831

Veriler 23 Aralık 2016 Cuma günü 12:03 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 26584

KARAKTERLER:

Spoiler

 

Harisugawa Tetsu: Başrolümüz Tetsu çocukluktan beri Mao'yu sevmektedir.Onu okuldaki ve dışardaki asılsız dedikodulardan ve tehlikelerden gizlice korumaktadır.Aynanın içine hapsolduktan sonra sevdiği kıza yakın olduğu için mutlu olsada onu sevdiğini söylemeden önce Mao'nunda kendisini sevdiğinden emin olmalıdır. Aynadan çıktığı durumlarda Mao'nun arkadaşı Saki ile karşılaşmış ve onu pek çok defa zor durumlardan kurtardığı için farketmeden Saki'nin kendisine aşık olmasını sağlamıştır. Saki'nin ona itirafından sonra hislerinde bölünmeler olmuştur.Aynanın içine hapsolana kadar Saki ile nerdeyse hiç konuşmayan biriyken. Hapsolduktan sonra farklı şekillerde yolları kesişmiş ve Saki'nin kişiliğini ve duygularını öğrendikten sonra kendisini böyle bir kızın sevdiği için Saki'ye hayran kalmıştır.

 

Mao Satomi:Zeki, çalışkan ve güzel olduğu için okulun idolüdür. Erkeklerin onu rahatsız etmesinden bıkmıştır ve bu açıdan tek konuştuğu erkek Tetsu'dur.Tetsu'yu sevmektedir ama ikinci defa hayatını kurtarana kadar bu sevgi arkadaş sevgisiydi. Tetsu evden ayrılırken Tetsu'nun yanına aldığı resimde Saki Matsukawa'nın resmini görür (Aslında Tetsu arka plandaki Mao'nun resmi için saklamaktadır.Ama yer değiştirdikleri için aynanın içinden resmin sadece Saki'li kısmını görmüştür)Tetsu'nun sevdiği kızın Saki olduğunu düşünür ve aralarını yapıp Tetsu'yu aynadan çıkarmak için çalışmaktadır.Saki'nin aynadan haberi olduktan sonra bu sefer ikisi birlikte çalışmaya başlamıştır.

 

Saki Matsukawa: Mao'nun en yakın arkadaşıdır ve genelde Mao'yu diğer erkeklerden korumaktadır. Başlarda bir yan karakter olarak giriş yapsa da oda başrollerden biri olmuştur. Tetsu'nun içinde bulunduğu zor durumlarda yardım etmesinden sonra ona ilgi duymaya başlamıştır. Tetsu'nun Mao'dan hoşlandığını uzun zamandır bilmektedir.  Bu yüzden Tetsu'ya yardım etmiştir. Tetsu'yu tam olarak sevdiğini anladığında itiraf etmiştir. Aşkına karşılık beklemediğini ve Mao'yu sevdiğini bildiği için en azından kendi duygularından haberdar olsun deyip yine de yardım etmeye devam eder. Tetsu ve Mao'nun sırrını öğrendikten sonra kendisinin de Tetsu'ya olan hislerinden dolayı oda 1 saatliğine yer değiştirebilmektedir. Daha olgun ve ağır başlı olduğundan Tetsu'nun hislerini anlar ve kendisi aynanın içine girerek ikisini yalnız bırakmaya çalışır.

 

 

KİŞİSEL YORUM:

Spoiler

Kendi görüşüm sıradan bir manga olarak başladım pek bir beklentim yoktu hatta 10. bölümde sıkılıp bıraktım. Ankara'da bir kafede sıkıntıdan geri devam edince; olayların gelişimi açısından oldukça begendim ve en sevdiğim mangalardan biri haline geldi.

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 10
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    3

  • cyber_xx

    2

  • VarOlanBiri

    1

  • betten

    1

Vay konusu oldukça ilginç, bir gün zaman bulursam okuycam bu seriyi:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ne yalan söyleyim izleyeçek bir anime yada okuyaçak bir manga kalmışmıdır diye umutsuzça bakınırken ilaç gibi geleçek bu manga. Birde türkçesi varsa süper ödesi olur. Bu arada tanıtım süper olmuş, her türlü ayrıntı vermişsin, eline sağlık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bildiğim kadarıyla Türkçesi yok. Ben begendim ama zevk meselesi herkes beğenirmi artık okuyup karar vermek lazım.Tanıtımda acaba fazla mı bilgi verdim diye kafam karışık ama spoiler ne demek herkes biliyordur sanırım.:sinsin:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İnsanların çoğu böyle güzel mangaları çevirmek yerine one-shot takılmayı tercih eder. w323Nedenini bilmesem de bu tür mangaları one-shot lara tercih ederim. İnşallah ileride bu one-shot zihniyeti değişir de bu tür mangalar boşta kalmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İnsanların çoğu böyle güzel mangaları çevirmek yerine one-shot takılmayı tercih eder. w323Nedenini bilmesem de bu tür mangaları one-shot lara tercih ederim. İnşallah ileride bu one-shot zihniyeti değişir de bu tür mangalar boşta kalmaz.

Nedeni belli değilmi, tembellik :022:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

geçen gün rastgele okumaya başladığım bir manga güzel bir konusu var :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Bugün son bölümüde okudum ve sonunda bitti.Olmasada olur tarzı bir bölümdü ekstra desek daha iyi olur.

Bu arada sağdaki puanlamayı yapanlara anlam veremiyorum.Hiçmi objektiflikleri yok yoksa mangayamı garezleri var.:lol:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 7 ay sonra...

Arkadaşlar seriyi üstlendim.Edit + Çeviri olarak bu ay içinde bir sitede sunacağım (Reklam yapmak istemiyorum).Çıktığında mangatürk'ten Türkçe olarak okursunuz.Daha şimdiden iyi okumalar diliyorum :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

abowww bu manganın ++++ ları çok her türlü gideri var inşallah animesini yaparlar bi an önce :P

bu arada Saki Matsukawa tam benim sevdigim karakter tiplerinden maşallah maşallah nazar deymesin bi an animesi çıksa sevinicem :D

pffff 3 volum yayınlanmış animesi yalan oldu :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?