Jump to content
  • Kayıt Ol

California Crisis


Kisiliksiz

Önerilen İletiler

Adı: California Crisis; Gun Salvo (カリフォルニア・クライシス 追撃の銃火)

Yayın Türü: OVA

Türü: Macera

Yayınlanma Yılı: 1986-07-21

Süre: 45 Dakika

Yönetmen: Mizuho Nishikubo

Eser Sahibi: Mizuho Nishikubo

Senaryo: Mizuho Nishikubo

Müzik: Masaki Kurihara

Karakter Tasarımcısı: Matsuri Okuda

Yapımcı: Yoshikazu Tochihira

Tanıtım Siteleri: ANN | ANIDB

Konu: Boş yolda seyir eden fiyakalı arabasıyla sıradan bir gün yaşana Noera bir anda motosikleti ile dikiz aynasında beliren genç kızın “yol ver babalık” sitemleri irkilir, Norea’nın ağzından sadece “Babalığın değilim.” Lafı çıkabilmişken, kanı deli aktığı belli olan kız, motoruyla çoktan yanından geçip gitmiştir. Gitmiştir gitmesine de, aynı kız motorunu yavaşlatıp, acaba durup dururken laf dalaşı mı edeceğiz şaşkınlığı içerisindeki Noera’nın aracına yanaşır ve kibarca Los Angeles’ı sorar. Şaşkınlık içerisindeki adam yolu tarif eder etmez genç kız gaza basıp yoluna koyulur. Lakin genç adam için yolun sakinliği kalmayacak gibidir; arkadan gelen tırlar yüzünden ikili tekrar yan yana seyir etmek zorunda kalır, tırların arkasından gelen arabalardan açılan ateş ikilinin araçlarını yoldan çıkarır. Noera için sakin başlayan yolculuk tuhaf bir kürenin etrafında gelişen kovalamacaya dönüşür.

Yorumum: California Crisis zamanına bakarak görsel açıdan oldukça hoş (OVA yapımı olmanın getirisi) ama konu itibari ile yaşanan kovalamacanın sadece kovalamaca olarak kaldığı bir yapım. İzleyenini meraklandırmak adına hızlıca gelişen olaylar zinciri içerisindeki kendi oluşturduğu gizemine pek önem vermeden işleniyor hikâye akışı ve oldubittiye getirilen bir sonla OVA’nın en büyük artısı olan (Hakkını yemeyeyim ikilimiz kovalanırken çalan“Next Move” da güzel) “Streets Are Hot” parçası ile bitiyor; sizde ekranın başında ben ne izledim diyorsunuz. Cevap basit; görsel macerasına odaklı, hoş müzikler eşliğinde, döneminin sağlam çizimleriyle yapılmış eğlenceli kovalamacalar-kavgalar ile dolu “mısır patlağı” kıvamında bir anime örneği. Hikâyesi bahane anlayacağınız.

Son olarak, ara ara belirttiğim müzik konusuna tekrar değinmek istiyorum: Funk olarak adlandırılan türe ait (Ya da ben öyle biliyorum) şarkılar yapımın havasına çok uygun. Çiftimizin kavga/kovalamaca sahnesiyle paralel kurguda; bar sahnesinde Next Move’u söyleyen grubun görüntüleriyle ilerlemesi olaya müzik klibi havası katıvermiş ki amacı macera olan OVA için hiçte yadırganacak bir seçim olmamış. Aslında OVA içerisindeki kurgu mevzusuda gayet iyi kotarılmış; zayıf dediysem de eldeki konuyu fazla budaklandırmadan verecek şekilde, macera dolu sahneler arasında, seyirci için mola anları yaratılarak fazla aksiyonun vereceği boğuntulu havadan onları koruyup seyri kolaylaştırılmış.

Old-School çerezlik arayanlar için…

OVA'da Çalan Müzikler:

California+Crisis+Resim.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Kisiliksiz

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?