Jump to content
  • Kayıt Ol

Machine-Doll wa Kizutsukanai


CHOBiTS

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Machine-Doll wa Kizutsukanai

TANITIM

20. yüzyıl başlarında teknoloji, bilim ve büyü bir araya gelerek Makinot adır verilen kuklalar yaratmayı başardılar. Büyüyle hayata gelen bu kuklalar hatta kendi kişiliklerini bile kazanmışlardır. Büyücüler büyü güçleriyle yarattıkları kuklaları kullanarak çalışır ve savaşırlar. Tabi bu savaş hem ustası hem de kuklası açısından son derece ölümcül olabilmektedir. Raishin’in ailesi de Japonya’nın saygın kuklacılarındandır. Özelliklede ablası yetenekleriyle oldukça tanınmıştır. Ama ne var ki Raishin’in kukla kontrol açısından pek yetenekli değildir ama dövüş sanatlarında çok yetenekledir. Bir gün Raishin evde yokken evleri saldırıya uğrar ve tüm aile fertleri öldürülür. Hiç bir şeyi kalmayan, büyü konusunda da çok yetenekli olamamış Raishin kış ayında evinin yıkıntıları arasında üstü başı parçalanmış ölümü beklerken. Yanına iki tane güzel bayan gelir. Yetişkin ve bir gözü bantlı olan bayan ona bir teklif sunar. “Ya burada donarak ölürsün ya da sana vereceğim kuklayla benim adıma çalışıp ailenin intikamını da alabilirsin” der. Bu kadın ünlü kukla ustası Karyuusai’dır. Yanında duran genç kız soyunup kendisinin ustasının kuklası olduğunu gösteren damgayı gösterir. Karyuusai, Raishin’e “Hayatın bundan sonra bana ait bu kızda sana emanet” der. Kızın ismi Yaya’dır. ”Yaya’yı sev ölene kadar ona bak ve ilgilen” diyerek sözlerini bitirir.

Böylece ikilimiz ailesinin intikamını alabilmek için en uygun yer olan İngiltere’deki Liverpool Royal Akademisine kayıt olur. Burada hem eğitim alacak hem de üstün büyücüler arasından ailesinin katilleri bulmaya ya da onlar hakkında bilgi elde etmeye çalışacaktır. Raishin okula giriş sınavında 1236 kişiden 1235. Olmuştur. Derecesini duyan herkes ona gülüp geçmektedir. Raishin’in hedefindeki ilk amacı ilk 100 büyücünün girebildiği Night Party’e katılmak olacaktır. Ama bunu başarmak hiçte kolay değildir.

 

KARAKTERLER

Yaya - Ana Karakter

Raishin Akabane - Ana Karakter

Frey - Yardımcı Karakter

Charlotte Belew - Yardımcı Karakter

Komurasaki - Yardımcı Karakter

Loki - Yardımcı Karakter

Shouko Karyuusai - Yardımcı Karakter

38260.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Romaji: Machine-Doll wa Kizutsukanai

Japonca: 機巧少女(マシンドール)は傷つかない

Diğer: Kikou Shoujo wa Kizutsukanai, Machine Girl wa Kizutsukanai, Unbreakable Machine Doll

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: Bilinmiyor

Bölüm sayısı: Bilinmiyor

Yayım: 22 Kas 2010 - ?

Dergi: Comic Alive

Eser: Reiji Kaitou (Hikâye), Hakaru Takagi (Çizim)

Türler: Aksiyon, Komedi, Ecchi, Fantastik, Romantik, Okul, Seinen

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 7.81

Sıra: 1517

Veriler 23 Aralık 2016 Cuma günü 11:19 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 23633

KARAKTERLER HAKKINDA

Spoiler

Night Party: Okuldaki en yetenekli ilk 100 büyücünün en üstün olabilmek için savaştıkları bir bölümdür. Bu savaşlar hem kuklaları hem de sahipleri açısından son derece ölümcül olabilmektedir.

 

Akabane Raishin: Ailesinin intikamını alabilmek için okulda sürekli araştırma yapmakta hem de Night Party’e girebilmek için her fırsatı değerlendirmektedir. Kendisi biraz arkadaş konusunda kız erkek ayrımı yapmadığı için aşk uzak gibi görünmektedir. Ama ne var ki kuklası Yaya sayesinde o, sapık olarak anılmaktadır. Yaya her kiminle tanışsa kendini Raishin’in sevgilisi, karısı gibi tanıtıyor. Bir kuklayla ilişki yaşadığını düşünerekten kimi zaman tokat kimi zamanda rezil olarak Yaya’ya kıza kıza yoluna devam etmektedir. Savaşlarda diğer büyücüler gibi kuklalarını dövüştürmek yerine kendi de kuklasıyla birlikte dövüşebilen ve sihir yapabilmektedir.

 

Yaya: Dışarıdan bakılınca gerçek bir kızdan hiçbir farkı yokmuş gibi görülen çok üstün bir kukladır. Sempatik, neseli ve bir o kadar da güzeldir. Raishin’i ilk gördüğünden beri aşıktır. Onu nerdeyse dişi sinekten bile kıskanan bir yapıdadır. Sürekli yanlış anlaşılmalara yol açacak laflar ederek efendisinin diğer kızlarla yakınlaşmasını engellemeye çalışır.

 

Charllotte Belew (Char): Okul derecesi açısından üst sıralardadır ve Night Party’de dir. Zengin bir ailenin kızıdır. Ailesini kaybettikten sonra o da Raishin gibi sadece kuklasıyla kalmıştır. Zeki, güzel ve çok yeteneklidir. Kuklasının adı ejderha Sigmund’dur. Arkadaş edinmekte yeteneksiz olmakla beraber soğuk ve vurdum duymaz kişiliğiyle pek çoğunun düşmanlığını kazanmıştır. Okulun ilk günü Raishin’in ona meydan okumasıyla tanışırlar. Savaşacakları sırada Char’ın düşmanlığını kazanmış bir grup büyücünün saldırısına uğrarlar. Raishin kalabalık karşısında Char’a yardım eder ve dövüşleri başlamadan biter. Böylece Char’ın Tsundere kişiliği Raishin’in sürekli desteği sayesinde parçalanmaya başlayacaktır. Yaya birlikte olmalarını hiç istemez ve sürekli onları kıskanır. Sigmund efendisinin Raishin’le yakınlaşmasını ister ve gerektiğinde Yaya’yı aradan çekerek onları baş başa bırakmaya çalışır. Bir kuklanın efendisine veremeyeceği şeyler olduğunu belirterek Yaya’nın aşkının yersiz olduğunu dile getirmekten kaçınmaz.

 

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • ademania

    1

  • CHOBiTS

    1

  • darkness167

    1

  • cyber_xx

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Geçenlerde bu mangayı merak edip ilk bölümlerine hızlı hızlı göz gezdirmiştim, pek merakımı cezbetmemişti. Tanıtım için teşekkürler Chobits.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

geçenlerde şans eseri bakmıştım güzel bir mangaydı şu anda takip etmekteyim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Ne zaman can sıkıntısıyla yeni bişiler arasam senin tanıtımlar indatıma yetişiyor valla:D

Konusu baya ilgimi çekti, aksiyon romantizm karışımı serileri severim. Tanıtım için eline sağlık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?