Jump to content
  • Kayıt Ol

Happy project


CHOBiTS

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Happy project

TANITIM

Yamano Souta 18 yaşında sıradan bir gençtir. Japonya'da ülke genelinde hükümetinde desteklediği "Happy Project" adlı bir proje vardır. Bu projeye göre; 18 yaşına giren gençlerin kendilerine uygun bir eş bulabilmeleri için 1 ay süren bir etkinlik düzenlenmektedir.10 yıl önce başlanan etkinlik zamanla ülke genelinde yaygınlaşmış ve binlerce genç buna başvurmaya başlamıştır. Yamano Souta'da pek istekli olmasa da çocukluk arkadaşı Kaede ile birlikte bu etkinliğe evlenecekleri kişiyi seçmek için başvururlar. Souta bu yaşına kadar hiç kız arkadaşı olmamış kızlarla iletişim kurmakta da pek başarılı değildir. Tek kız arkadaşı çocukluk arkadaşı Kaede'dir.

 

Hapipuro kampına vardıklarında 10000 kadar gencin başvurduğunu görünce acaba aynı gruba düşer miyiz diye düşünseler de bu çok zor bir ihtimaldir. Bir görevli gözetiminde, 6 kişiden oluşan gruplar aynı çatı altında 1 ay kalacak adaylar 3 kız ve 3 erkek şeklinde seçilmektedir. Souta hangi gruba düşeceğini seçeceği kura kuyruğuna girmeden önce aşırı heyecanlıdır. Kaede ayrılmadan ona destek olmak için eğer aynı gruba düşseydik seni seçerdim diye cesaret vermek ister. Kaede'nin inceliğini gören Souta'da bende diyerek onaylar.

 

Kaede gitmeden önce ona şans getirsin diye bir aşk muskası verir ve ikilimiz ayrılırlar. Souta kurasını çeker; Rokujoujima bölgesinde kalacak gruplardan (Kumsalları ile ünlü bir bölgedir) 478 no.lu gruba düşmüştür. Gidip grup arkadaşlarını görmek için yol alırken yolda düşüp eşyaları ortalığa saçılan bir kıza yardım eder. Toplanma salonuna geldiğinde 2 erkek ve 1 kız kaynaşmaya başlamıştır. Onları gören ve çekinen Souta konuşmaktan vazgeçer ve geri çekilir. Bu sırada arkasından gelen kıza çarpar. Bu kız yardım ettiği kızdır. Daha önce ismini almadığı için pişman olduğu bu kızla şans eseri aynı gruba düşmüştür. Kızın ismi Nishikura Kotone'dir. Kızdan cesaret alarak diğer grup arkadaşlarıyla tanışırlar.

 

Grupta 1 kişi eksiktir. Son gelen üye ise Hapipuro reklamlarında da oynayan ünlü model Kamiki Haruka'dır. Şimdi Souta bu 6 kişi ile aynı çatı altında 1 ay geçirecektir. Ama evlenme teklifi için tek şansı vardır. Eğer teklifi reddedilirse o kişi gruptan ayrılır ve başka bir gruba gider. Ama reddedilenin gittiği bu yeni gruba sonradan katıldığı için eş bulma şansı çok düşüktür. Çünkü reddedilerek gelmiştir. Reddeden ise grupta kalır ama bundan sonra hiç teklif gelmeme riski de çok yüksektir. Çünkü kendisiyle ilgilenen bir üyeyi gruptan göndermiştir. Durum böyle olunca da işler daha da zorlaşacaktır.

 

Hikaye yeni başladığı için çok fazla bir bölüm yok ortada ve böyle olunca da daha olaylar gelişme bölümüne yeni girdi. Ama çizimleri ve karakter kişilikleri çok hoşuma gitti. Düzenli olarak takip edeceğim bir yapım. Eğer bu türü seviyorsanız bir şans vermenizde fayda var.

 

KARAKTERLER

Souta Yamano - Ana Karakter

74421.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Orijinal: Happy Project

Japonca: ハッピープロジェクト

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 4

Bölüm sayısı: 33

Yayım: 27 Ara 2011 - 22 Ağu 2012

Dergi: Shounen Magazine (Haftalık)

Eser: Hirokazu Ochiai (Hikâye & Çizim)

Türler: Komedi, Dram, Romantik, Shounen, Gündelik Hayat, Piskoloji

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 6.80

Sıra: 10579

Veriler 22 Aralık 2016 Perşembe günü 22:42 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 34339

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    2

  • cyber_xx

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Herzaman gibi ilginç bir manga bulmuşsun :D

Bakmaya değer birr konusu var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...

Manga yayından kaldırılacağı için hikaye kısa kesildi.Beklenen 25. bölümde gerçekleşti.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?