Jump to content
  • Kayıt Ol

The Legend Of Maian


CHOBiTS

Önerilen İletiler

(düzenlendi)

 

The Legend of Maian

TANITIM

 Tarih 0157 tanrısal Madralin adı verilen büyü gücüne ulaşan Felicia Rand Philistin. O ve 11 Revers (savaşçısı) dünyaya terör ve kaosu getirmiştir. Shurian adı verilen insan oğluna 2 yıl boyunca karanlığı yaşatmıştır. 0159 yılında mavi saçlı Shurianlı bir genç olan Youngya Maian (Cesur Maian) ve arkadaşları Felicia’nın yaptığı büyük katliamlara bir son vermek ister.Bu amaçla arkadaşlarıyla birlikte Felicia ve yandaşlarına savaş açarlar. Maian ve Felicia arasındaki savaş çok çetin geçer. Savaşı kazanan Maian, Felicia’yı öldürmez ama onu sonsuza dek mühürler. Felicia'nın öldüğünü sanan yandaşları da dünyaya dağılırlar. Ama Felicia kendi de dahil yandaşlarına yarı ölümsüzlüğü bahşetmiştir. Yaşlanmadan dolayı ölmeleri imkansızdır. Maian’da Felicia’yı mühürledikten sonra ölür ve yaşanan karanlık çağda böylelikle bir son bulur.

 

1000 yıl sonra tarihler 1159 yılını gösterdiği sıralarda Maian’ın soyundan gelen Maningrad Krallığının güvenlik güçlerinden sorumlu Radin Maian’ın iki oğlu vardır. Büyük olanın adı Lance küçüğünün ise Fenix’tir.Fenix 15 yaşındayken ilk kez kasaba meydanında gördüğü Winia’ adlı bir kıza aşık olur ama ne varki 3 yıl boyunca ona aşkını itiraf edemez. Aklı başına geldiğinde ise iki ailenin reisleri; abisiyle Winia ‘nın düğünlerini yapmayı çoktan kararlaştırmıştır. Bunu kendine yediremese de yapacağı bir şeyde yoktur. Şimdi abisinin karısı olsada aslında Winia’da bunca zaman hislerini Fenix’e açamamıştır. Fenix sık sık efsanedeki Cesur Maian’ın, Felicia Rand Philistin yendiği söylenen ve Maian’ın mezarının bulunduğu ıssız tepeye gelip dua eder ve yardım istemektedir. Yine böyle bir günde Winia için ne yapabilirim diye yardım isterken bir ses duyar. ” Yardım mı istiyorsun” diye gelen bu sese anlam vermese de ses gittikçe artmaktadır ve ses kendisininim ilk Tanrısal büyücü olduğunu söyler. Bu mezarda hapis olduğunu eğer beni serbest bırakırsan dileğini yerine getireceğini söyler. Fenix pek oralı olmaz ve sözlerine kulak asmaz bu sefer ses sahibi ses tonunu değiştirerek lütfen beni buradan kurtar demeye başlamıştır. Yine oralı olmaz Fenix ama bu sefer ses sahibi eğer beni bırakmazsan buraya gelen herkese senin abinin karısı Winia’i sevdiği söylerim diye tehdit eder.

 

Buna sinirlenen Fenix taşla mezarı kırmayı deneyince ses geri adım atar ve senin hikayeni dinlemekten bende her gün ağlıyorum. Eğer beni serbest bırakırsan kasabadaki kimseye zarar vermeyeceğini ve dileğini yerine getireceğini söyler. Sesten söz alan Fenix nasıl serbest bırakacağını bilmemektedir. Ses çocuğun Maian kanından geldiğini bildiği için mezara elini koy ve “Barus” (mührü kaldır) demesini söyler. Bunu yaptıktan sonra mezardan bir ışıkla beraber çıplak çok güzel bir kız çıkar. Çocuk ilk başta bu güzelliğin bir meleğe ait olduğunu sanır ama kandırıldığını anlaması fazla sürmeyecektir. Çıktıktan sonra Felicia “Seni değersin Shurian, artık katliamlarıma devam edebilirim” der. Maian, hala çıplak olduğu için hiç utanmayan bu kızın kim olduğunu idrak edememiştir. Felicia çıkardığın için borcumu ödeyeyim der. Kız kendinin en büyük büyücü Felicia Rand Philistin olduğunu söyler. Maian tarihten bildiği o büyücüden bahsettikçe Felicia’nın iyice kibiri artar.Fenix son olarak onun 1000 yıl önce öldüğünü sağ olmasının imkanı olmadığını söyleyerek tüm kibrini kırar. İnanmadığını gören Felicia kanıt olarak ağaca bir büyü saldırısı yapar ama ağaca bir şey olmaz.

 

Bunu görünce seni sahtekâr diyerek evine gitmeye karar verir. Büyü gücünün 1000 yıldır uykuda olduğu için tam olarak geri gelmediğini söyler ve kendi orijinal kıyafetlerini büyüyle yaratınca inandın mı der ama hala ikna olmaz. Felicia borcu için hala dileğini söyle der gidip yapmam gereken bir ton iş olduğunu söyler. "Fenix senden bir şey istemiyorum" der. Felicia, "Winia adlı kızı sevmiyor musun, gidip abini öldürürsem her şey hallolur değil mi" diye de cümlesini bitirir. Bunu duyan Fenix istemez kalsın der. Yollarını ayırmaya karar verirler. Büyü yaparak uçmaya çalışan Felicia biraz havalandıktan sonra yere çakılır. Sonra Fenix’in bacağına sarılarak aç olduğu için olmadığını ve yemek dilenir. Fenix acır ve evine götürür. Abisi ve eşiyle tanıştırır Felicia evin bir haftalık yemeğini bir oturuşta yer. Abisine olanları anlatır abisi pek inanmaz ama eve kadar seni izlediyse bu kız onu kendine kız arkadaş yap der. Akşam eve Fenix’in sarayda danışman olarak çalışan büyük babası gelir. İlk başta Fenix’in eve kız arkadaşını getirdiğini sanır.

 

Bizim ikilin aksine o hikayeye inanır ve durumu araştırmaya gider. Felicia'nın gücünün neden geri gelmediğini öğrenir. Atası Cesur Maian ilerde onu biri serbest bırakırsa diye Felicia’nın güçlerini onu serbest bırakan kişinin içine mühürlenecektir. Mührün geçici olarak bozmanın tek yolu Fenix ile öpüşmesi gerekmektedir. Ama ikisi de bunu istememektedir. Ama dünya ve kendi krallıkları da bir savaşın içine doğru sürüklenmektedir. Pennysilvania adlı krallık büyü ve şeytan çağırma yöntemi ile dünyayı tehdit etmektedir. Felicia yandaşı olan 11 Revers’i bulmak için yolcuğa çıkacaktır. Ama güçleri olmadığı için Maningrad kralına ve Fenix’in dedesine baskı yaparak Fenix’ide beraberinde bu yolculuğa götürmek ister. Fenix hiç istemese de kral ve dedesi kabul eder. Yaklaşan büyük tehlikeye karşı Felicia Rand Philistin’in güçlerinin gerekli olduklarına inanmaktadır. Böylece birbirlerinden nefret eden çiftimizin yolculukları başlayacaktır. Acaba bu nefret hep böylemi kalacaktır.

 

 

KARAKTERLER

Felicia Rand Philistin - Ana Karakter

Felix Maian - Ana Karakter

Lyna Mia Delta - Yardımcı Karakter

Ma Jin - Yardımcı Karakter

Uraeshi Soun - Yardımcı Karakter

Cornilia Broungrid - Yardımcı Karakter

Ruby - Yardımcı Karakter

54967.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Romaji: The Legend of Maian

Japonca: 마이언 전기

Diğer: Mayan Chronicles

 

BİLGİ

Kategori: Manhwa

Cilt sayısı: 14

Bölüm sayısı: 75

Yayım: 2007 - 2012

Dergi: Chance

Eser: Dal Young Im (Hikâye), Soo Cheol Jeong (Çizim)

Türler: Aksiyon, Macera, Ecchi, Fantastik, Shounen

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 7.99

Sıra: 929

Veriler 23 Aralık 2016 Cuma günü 16:39 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 9541

KİŞİSEL YORUM:

Spoiler

Yazarın Zero hariç tüm manga ve manhwalarnı okumaktayım.Şahsen içlerinde en iyisi bu yapım.1 yıldır yeni bölüm çıkmıyordu yeni bir grup devam etmeye başladı geçenlerde.Sabırsızlıkla devamını bekliyorum.Bu türleri seviyorsanız şiddetle öneririm.

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    3

  • Soulbreaker

    1

  • crows005

    1

  • *Marco*

    1

Sadece kızın gögüslerinin kıvrımlarında mangaka'sının Freezingi yapan adam olduğunu söylerim.

Echhi açısında bu adamın üstüne yok gerçekten, ben de senin önerin üzerine okumaya başladım gayet güzel ilerliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Türkçe çeviri, Türkçe çeviri var mı ?

Tabıtım için saol

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Türkçe çeviri, Türkçe çeviri var mı ?

Tabıtım için saol

Dikkat etmedin sanırım.
Manhwa Adı: The Legend Of Maian

Bölüm Sayısı: 70+ ingilizce çeviri devam ediyor.

Yazarı: İm Dal Young (Freezing ve Kurakami animelerininde yazarı ve çizeri)

Türkçe Çeviri: Mevcut değildir.

Tür: Fantastik, Macera, Büyü, Komedi, Dram, Romantizm ve Ecchi

Ama anikeyf fansub grubu çevirebilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Noblesse hariç ingilizceye düzenli olarak çevirilen bir manhwa daha görmedim. Bu seriyi 1.5 2 yıl önce okumuştum sonra uzun bir süre devamı gelmemişti geçenlerde yeni bölümleri eklemişlerdi. O kadar iyi giderken devamını dörtgözle beklerken uzun bir süre gelmeyişi baya kızdırmıştı beni. Umarım translate gurupları düzenli olarak verir bu manhwayı artık. Güzel bir manhwa çünkü.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Noblesse hariç ingilizceye düzenli olarak çevirilen bir manhwa daha görmedim. Bu seriyi 1.5 2 yıl önce okumuştum sonra uzun bir süre devamı gelmemişti geçenlerde yeni bölümleri eklemişlerdi. O kadar iyi giderken devamını dörtgözle beklerken uzun bir süre gelmeyişi baya kızdırmıştı beni. Umarım translate gurupları düzenli olarak verir bu manhwayı artık. Güzel bir manhwa çünkü.
Artık kore manhwalarınada baya bir grup el atmaya başladı.Geçen ay çıkan 8 bölümle güncele geldi.Mangakanın suçu birazda.Aaam 7-8 mangayı aynı anda götüyor.Hem japonya hemde korede yayınlıyor üstelik doğal olarak aksaklıklar oluyor.
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?