Jump to content
  • Kayıt Ol

Akn rezilliği(adil kullanım noktası)


crows005

Önerilen İletiler

An itibari ile interneti hızı kesilmeyen kalmadı sanırsam, Uydunet, ttnet, süperonline karşılatırılmasının yapıldığı ve servis sağlayıcılarının para tuzaklarını anlatan teknoseyir sitesi tarafından yapılan şu videyu izlemenizi tavsiye ederim.

  • Adil kullanım uygulaması nedir?

Adil kullanım uygulaması, şebeke kaynaklarının tüm kullanıcıların aynı kalitede hizmet alabilmesine imkan sağlamak için devreye alınan bir uygulamadır.

  • Neden adil kullanım uygulanmaktadır?

Şebeke kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasına ve bu sayede abonelerin internet deneyimlerini en iyi şekilde yaşamalarına imkan tanımak için tasarlanmıştır. Adil kullanım uygulaması, tüm abonelerin interneti kullanmaları durumunda şebeke üzerindeki yoğunluğun dengelenmesi amacıyla uygulanmaktadır.

  • Adil kullanım noktası aşıldığında ne olur?

Aylık adil kullanım noktası aşıldığında, ay sonuna kadar download hızı 1 Mbps olacak şekilde düşürülecektir.

  • Adil kullanım uygulaması sonrasında bağlantı hızı ne zaman artırılacaktır?

Her yeni aya girildiğinde, adil kullanım uygulaması öncesi hattın desteklediği hız tekrar sağlanacaktır.

  • Her ay adil kullanım uygulaması sonucunda hızımda düşüş mü olacak?

Adil kullanım uygulaması, o ay içinde belirtilen download miktarının aşılması durumunda uygulanır. O ay içinde bu miktarın aşılmaması durumunda erişim hızınızda herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

1. video. http://www.teknoseyir.com/44914/editorun-20gb-kota-ile-imtihani/

2. video. http://www.teknoseyir.com/45013/ulkemizdeki-fiber-internet-tarifeleri-mercek-altinda/

Not videoları ekleyemedim linklerini atıyorum. 2. videoyu izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 8
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • crows005

    2

  • CHOBiTS

    1

  • Ryuga

    1

  • vivi

    1

En Çok Yazanlar

Eline sağlık ikinci videoyu izledim.En iyisi 5mb Uydunet oluyor.Gerçek sınırsız uygun fiyata ama oda her yerde çekmiyor.fdfdh

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Her yerde çekmiyor değil, her yerde altyapısı yok. Eğer bulunduğunuz mevkide koblulu tv altyapısı varsa hemen geçin derim, bizim burada yok maalesef biz geçemiyoz. : ):qaglayacak:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Videoları izleyeceğim de bir de yüklenseler...

En hesaplısı uydunet ama uydunete geçmek de çok meşekkatli gibi.

Paylaşım için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

yok aslında uydunet'e geçmek meşakatli değil, en azından bulunduğunuz yerde hattı varsa, yoksa onunla uğraşmaları gerekiyor sanırım.. bizim binada daha önceden de olduğu için iki gün içinde gelip kurmuşlardı:011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Gerekçeleri çok saçma. AKK'de ne oluyor arkadaş anlamadım. İnternetimizin alt yapısı dandik demiyorlar, her kullanıcıya aylık kota koyarak insanları internetten soğutuyorlar. Dayım Almanya'da yaşıyor ve onlar 50 Mbps hızında internet kullanıyorlar. Kota vs. gibi faktörler olmaksızın tam verimde internet hizmetini bizim yarı fiyatımıza alıyorlar. Hala tırıvırı yapıyor servis sağlayıcıları ona kızıyorum :(

Bu arada bu olaya tepki niteliğinde bir site bile açıldı.

http://www.dusukhizahayir.com/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ne yazıkki bu ay bende de Adil kullanım olayı patlak verdi.Bunla üçüncü defa oldu.Bu arada soğuma oluşuyor.Tekel oluşturmuşlar bildiklerini yapıyorlar.Çeşitli göz boyama kampanyalarıyla üyeleri iki yıl kullanıma kilitlemeye çalışıyorlar.Birde yalın internet dedikleri kepazelik var.Telefonayada buna zorunlu hale getirdiler bizi.Hiç dava açılıyormu araştırmadım.Telefon yoksa yalın için aylık neden 15 tl alıyorlar.İşin açıkçası hükümette gerekli bakanlıklarda ses çıkarmıyor.Tabi devlete gelir kaynağı ama vatandaşına zulüm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tamamen saçmalık sözde eşitlik zaten bu tarz şeylere pek meraklıyız kardeş payı...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2 videoyu da izledim zaten açıklamışlar bizim alt yapımız bu hızları akn siz akk sız vermeye uygun değil gerek yurt içi gerekse yurt dışı çok fazla yatırıma ihtiyaç var bunun yanında kotalı paketlerin art niyetle hazırlandığı zaten belli.

Yalnız AKN ye takılmanız firmadan firmaya değişiklik gösterebilir mesela benim smile adsl 8 mbit net limitsiz aboneliğim var bir süre önce kardeşimin evine naklettirdim ve hiç bir zaman hızım düşmedi. Başka smile kullanıcılarından düşenlerde düşmeyenler de gördüm ama benimki hiç düşmedi. Ama ttnet de hızı düşmeyen insan görmedim. Son olarak benim kullandığım şubat ayındaki kullanım miktarı aşağıda.

2012brm.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?