Jump to content
  • Kayıt Ol

Little Buster


CHOBiTS

Önerilen İletiler

Resmi sitesine göre KEY firmasının bir diğer VN oyunu Little Busters'da animeye uyarlanıyor.Denizden Key çıksa yerim diyenlere duyrulur.Hatırlayacağınız üzere ne son uyarlama 2010 yılı Angel Beats TV serisi ile karşımıza çıkmıştı.Çıkan bu yeni animeninde yine komedi ağırlıklı ama yer yerde dramı derinlemesine işleyecek bir yapım olacağını bekliyorum.

Resmi Sitesi:

http://key.visualarts.gr.jp/lb_anime/

Sitemizdeki haberleri diğer sitelerde yayınlarken AMT Fansub'tan alıntı olduğunu belirtmeyi unutmayın. Yazan: CHOBiTS

Animeindir sitesi; bu ara izinsiz projelerimizi aldıktan sonra haberleride alıntıdır bile demeden taşımımaya başlamış.Kendi yorumlarımı ve bilgilerimi bile kendine mal etmiş Sinclair adlı sahipleri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...
  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    1

  • painscream

    1

  • AkuTan

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Daha öncedden bu konuya mesaj yazmıştım ancak forum gitti geldi derken kaynamış arada,onun özetini geçip yeni bir mesaja başlıyayım.

Öncelikle Little Busters olayı çok ilginçtir,"Anime Çıkacak" haberi gelmeden 6-7 ay önce Key firması kendi ağzı ile "bundan sonra yapımlarımızın animasyona uyarlanmasına pek sıcak bakmıyoruz,Visual novel projemiz olan angel beatsı animeye uyarladık ve açıkçası zorlamalar sonucu istediğimizi yapamayıp hikayenin boşa gittiğini gördük,bundan gelen hayalkırıklığı sebebi ile en azından yakın bi tarihte son 2 oyunumuz little busters & Rewrite'ı animasyon şeklinde ekranlara getirmeyi fikrimizi değiştirecek bir teklif gelmediği sürece düşünmüyoruz"

Demesi üzerinden 6 ay geçtikten sonra böyle bir haberin gelmesi açıkçası ben dahil üç aşağı beş yukarı herkesi şaşırttı,hani bekleyen insan yoktur diye düşünüyorum bu kadar kısa süre içinde böyle birşey söylendikten sonra.

Herneyse "Böylede bir olay olmuştu" tarzı kısa bir notumuzu düştükten sonra geri dönelim asıl konuya,sonuçta iyide olsa kötüde olsa baya konuşulacak bir seri gölge düşürmek istemem;

Öncelikle yanlış anlaşılmaması adına belirteyim,Little Busters benim Favori visual novellerimden biridir,Eşsiz bir Hikayesi ve şimdiye kadar hiçbir key yapımından almadığım hazzı verdi bana,Zaten satışlarda ünlü oyun clannadı neredeyse 2ye katlamış olmasıda kalitesini gösteriyor diyebiliriz heralde.Kısacası Hikaye & karakter & ost açısından oyun gerçekten harika,Ancak malesef oyunun kaliteli olması animeninde kaliteli olacağı anlamına gelmiyor.

Lafı biraz geveledim istediğim yere gelene kadar baya uzadı ama olsun,Tek cümle ile özetleyecek olursam LittleBustersin Konusu kesinlikle Animeye uyarlanacak tarz birşey değil.Bir kere oyunun en büyük gider yanı "Her route sonunda yeni bir oyuna başlıyor değilde TIME LOOP sonucu ilk noktaya dönüyor olman" ve bunu OKUYUCUYA BİLE FARKETTİRMİYOR olması, okuyucu klasik bir visual novel oynar gibi baştan başlayıp yeni bir routea gireceğini sanıyor fakat gerçekte hikaye bıraktığı yerden ilerlemiş durumda.Ancak malesef bunu animasyona dökme ihtimali görmüyorum ben,Hani bir Routeu 6 bölüme koyarsın tamam,ancak 7. bölüm ne diye anlatacaksın başa dönsen izleyen direk anlayacak zaten o gizli noktayı,dönmeden devam etsen plot holes çıkacak bir dünya daha doğrusu plot holes olayını geçtim asıl hikayeye zıt düşüyor direk olarak buda imkansız yani.Altından pek kalkabileceklerini sanmıyorum açık konuşayım.Ayrıca kendileride pek ne yapacaklarından eminmiş gibi görünmüyorlar,Nitekim 1. PV de tüm hikaye ile çatışan oyunda bile farklı bir şekilde ele alınmış SAYA varken 2. Pv de yok,resmen önce sayayı koyma niyeti varken sonradan işin içinden çıkamayacaklarını anlayıp çıkarmışlar.

Şimdi böyle söyleyince Sayanın olmaması daha iyi değilmi çıkarmışlar işte daha ne istiyorsun tarzı bir sonuca ulaşılıyor ama,Diğer yandanda ele alacak olursak Saya'nın Route Little Bustersdaki en önemli routelardan biri ve ben dahil birçok okuyucu için en iyi hikayeye sahip karakter,Şimdi onun olmadığını özellikle o endingi göremeyecek olmakta ayrı bir heves kırıyor.Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal hesabı tam olarak.Bunun haricinde yine birkaç sebep var anime versiyonunun düzgün olmayacağı yönünde ama onlar fazla Spoiler olduğundan çok fazlada tad kaçırmak istemiyorum.

Kısacası normalde bu kadar sevdiğim bir yapımın anime olacak harbi havalara uçururdu ama LB farklı, büyük bir kuşku içinde bekliyorum umarım ellerine yüzlerine bulaştırmadan sağlam bir şekilde geçirirlerde hem ben derin bi oh çekerim hemde uzun zamandır görmediğimiz kadar kaliteli bir anime izlemiş oluruz.Son olarak 2. PV de "Aşırı Derecede Spoiler Var" Onu düşünerek izlemenizi tavsiye ederim.

Edit; Birde ana karakterin çizimi hiç beğenmedim not düşeyim,diğer karakterler baya kaliteli olmuş özellikle Dişi karakterler üzerinde baya uğraşılmış ancak nedense erkekler için heleki ana karakter için aynı özeni göremedim, fazla çocuksu olmuş yeri geldiğinde cool yeri geldiğinde adult moda giren ana karakterimizi bu tip ile o havaya sokabileceklermi şüpheliyim,neyse göreceğiz bakalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?