Jump to content
  • Kayıt Ol

Kimi wa Pet


Squaw

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Kimi wa Pet

TANITIM

Bir tek dans ettiğim zaman senin prensin olabilirim.

Dünya dursa da biz hep aşık olarak kalalım.

Zaman kavramanın olmadığı bir dünyaya gidelim birlikte...

Gecenin bitmediği,

Yıldızların hiç kaybolmadığı,

Sadece aşk şarkısının yankılandığı,

Ve aşıklar için zamanın durduğu....

 

İşkolik ve aynı zamanda işinde oldukça başarılı olan Sumire-chan'ın,sıkı sıkıya kapattığı hayatının kapılarını bize araladığı bir manga Kimi wa Pet. İşkolik kahramanımız bir gün evinden işe dönerken apartman kapısında koca bir koliyle karşılaşır.

 

Merakını yenemeyen Sumire kutuyu açtığı anda karşısında gördüğü şeyle ufak bir şaşkınlık geçirir, koli içinde koca bir insanla karşı karşıyadır çünkü. Momo baygın bir halde, hayatının şekilleneceği o andan habersiz kahramanını beklemektedir. Sumire Momo'yu evine alır,onunla güzel bir şekilde ilgilenir. Sonrasında ise Momo ayılmış ve karşısına dikilmiştir. Önce birbirlerine bakarak bir plan yapma aşamasında olan çiftimiz,Momo'nun evde yaşamasına karar vermesiyle ikisi için ''bir olacak geleceği'' şekillendirmeye başlamışlardır.S umire Momo'ya evde kalma izni verir, tabii bir şartla; Momo'yu evcil bir havyan konumuna sokacaktır.

 

Sumire aslında yıllar önce yalnızlığını paylaştığı Momo'sunu Takeshi'de bulmayı dilemektedir. O çok özel dünyasının kapısını sadece yıllar önce edindiği Momo'suna açmıştır ama artık Momo olmadığı için bunu bir başka kişiye açma vaktidir. Momo içinse bu hiç de zor bir şart değildir çünkü o ailevi sorunları nedeniyle ailesiyle yaşamayan ve hayatını o güne kadar bu tarz sürdüren bir balet,aynı zamanda modern dansçıdır. İsmi bu dünyaya çoktan kazınmıştır, kendi ülkesi içinde bilinen Momo'nun hayalleri daha büyüktür aslında.

Zaman geçer, Sumire'nin şirketine bir esinti gelir. Bu esintiyi getirense Sumire'nin yıllar önceki üniversite hayatında sahip olduğu ve en çok önemsediği kişidir, yani Sumire için Senpai'dan daha fazlasına sahip olan Hasumi'dir.

 

Zamanın kaybettiklerini geri getiremeyeceğini rahatlıkla anlayabilecek bir yaşta olan Sumire ve Hasumi bunu telafi etmenin yollarını aramaya başlamıştır bile, hatta aramaktan daha fazlasını gerçekleştirmişlerdir. Onlar artık üst veya alt sınıf öğrencileri değil, birbirlerine herkesten daha yakın olan çifte kumrulardır. Her şey dört dörtlük gidecekmiş gibi gözükse de görünen manzara öyle değildir aslında. Sumire'nin çevresindeki insanlardan Yuri-chan hariç herkes Momo'yu gerçek bir evcil hayvan sanmaktadır. Senpai içinse Momo, Sumire'nin yalnızlığını gideren sevimli bir köpekçikten ötesi değildir. Momo köpekken Takeshi ise Sumire'nin sevdiği ve birlikte yaşamak durumunda kaldığı bir tanecik kuzenidir.

 

Sumire içinse Momo kötü anlarında ve kapkara olan yalnızlığında sığınabileceği tek kişidir çünkü Sumire'yi ''Sumire'' yapan kişi Momo'dan başkası değildir. Aslında bu kişi Momo değil de Takeshi'dir.

 

KARAKTERLER

Takeshi Gouda - Ana Karakter

Sumire Iwaya - Ana Karakter

Shigehito Hasumi - Ana Karakter

Edmond Sukenari - Yardımcı Karakter

Yuri Shirotae - Yardımcı Karakter

165611.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Romaji: Kimi wa Pet

İngilizce: Tramps Like Us

Japonca: きみはペット

Diğer: My Pet Momo, You are my Pet

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 14

Bölüm sayısı: 82

Yayım: 8 May 2000 - 25 Eki 2005

Dergi: Kiss

Eser: Yayoi Ogawa (Hikâye & Çizim)

Türler: Komedi, Dram, Romantik, Josei

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 8.21

Sıra: 485

Veriler 23 Aralık 2016 Cuma günü 12:49 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 392

 

 

 

 

KARAKTERLER:

Spoiler

 

Sumire Iawaya:

Modern zamana ayak uydurma konusunda oldukça başarılı olan Sumire hayatını sadece çalışmakla devam ettirebilecek bir iş koliktir.Bulunduğu departmanın en başarılılarından biridir.İş yaşamı dışında günlük hayatında içine kapanık ve duygularını rahatça dışarıya vuramayan bir kişidir.

Goda Takeshi (Momo):

Hayatı pek önemsemeyen ama söz konusu işi olunca elinden gelenin en iyisini yapmaya çalşan biridir.Yanındaki insanlara karşı hep sevecen olan Momo pozitif enerjisini tüm çevreye yayabilecek yapıdadır.

Shigehito Hasumi:

İş söz konusu olunca en az Sumire kadar azimli olan biridir.Çevresine karşı olduğu gibi davranan ama önemli durumlarda nasıl davranacağını ne yapacağına karar veremeyen bir yapısı vardır.

Yuri Shirotae:

Sumire'nin lise yıllarından gelme arkadaşıdır,hatta onun için en iyi dost denilebilir.Açık sözlü yapısı sayesinde lafını kimseden sakınmayan Yuri evli bir kadın ve anne olmasına rağmen özünden bir şey kaybetmemiş biridir.

 

 

KİŞİSEL YORUM:

Spoiler

 

Mangalara yelken açtığım şu zamanda güzel bir şeylerle karşılaştıkça daha fazla manga okuyasım geliyor, Kimi wa Pet'le de böyle bir zamanda tanıştım. Konusunun orjinalliği yanında beni asıl çeken özelliği Josei etiketiydi, anime yapımlarında en az önem verilen türlerin başında geliyor Josei.Bu da ben ve benim gibi Josei severleri üzüyor,gerçi son zamanlarda -azıcık ama- Josei adına iyi yapımları görüyoruz diye düşünüyorum, bugüne kadar arka arkaya bu kadar Josei geldiği görülmüş bir şey değildi, nihayet yapımcılar da Josei'nin tadını almaya başladı. Başladılar da keşke o isme ait yapımları şöyle bir ağız tadıyla izleyebileceğimiz bölüm sayısında yapsalar,s öz konusu Josei olunca 11 rakamına takılıp kalmışlar gibi. Ne var Nana gibi şöyle doya doya izleyebileceğimiz 40 bölümlük hatta daha fazlası olan bir yapım verseler bize,çok şey mi istiyorum?

Kimi wa Pet bu Josei açlığımı bir nebze bastırır umuduyla başladığım bir mangaydı, başlamakla da asla pişman olmadığım bir manga oldu.

Konusunun orjinalliği yanında Momo gibi bir karakterin orjinalliği de yabana atılmayacak cinsten, bunun yanında sevilesi karakterleriyle de süslenmiş bir tabanı var Kimi wa Pet'in. Karakterleriyle kurduğu dünyanın yanına o güzel konuyu da iliştirmiş Mangaka'sı.Konun güzelliğine eşlik eden o samimi havasıysa bu ismi çekici kılan en güzel öğe.Samimi bir dünya yanında eğlenceli anların da kapısını aralayıveren bir ustalıkta.İki çiftin yani Momo ve Sumire'nin masum ama çekici anlarıyla okuyucusunu rahatlatabilecek bir kapasitesi var Kimi wa Pet'in.Yeri geldiğinde Sumire'ye kızdığınız yeri geldiğinde onu anlamaya çalıştığınız bir dünyaya sahip.Hatta yeri geldiğinde Sumire'nin yaptığı gibi Momo'yla gerçek bir ev köpeğiymiş gibi oynama iştahı aşılar size.Eve gelip de Sumire gibi onun saçlarıyla oynayarak stres atma hissiyle dolup taşarsınız o anda.

 

Karakterlerin dünyasını tanıdıkça bir an önce sona ulaşma çabası verdiğiniz bir isim olup çıkıyor bu yapım.Çizimlerinin iticiliğini bile görmezden geliyorsunuz.Konusuna ve resimlerine bakıp da feminist bir dünyaya giriyorum diye düşünmeyin sakın,aksine koruyucu bir ruha sahip Sumire'nin yeri geldiğinde Momo'yu herkesten ve her şeyden koruma iç güdüsüyle ona sıkıca tutulduğu anları bekleyin.Yeri geldiğinde de tutulan taraf oluyor Sumire.Farkında olmadan yapıyor bunu aslında,Sumire manga dünyasının bir kahramanı gibi gözükse de günümüz kadınlarının bir simgesi olup çıkıyor.İşkoliklik yönünden bahsetmiyorum; kalabalıklaşmış ve gün geçtikçe de kalabalıklaşan dünyamızda kimseye güvenememenin ve açılamamanın verdiği his sayesinde yalnızlıkla kıvranan biri olup çıkıyor.

 

Çoğumuz inkar etse de cinsiyetimiz ne olursa olsun bize yabancı gelmeyecek biri Sumire.İş ve iş dışındaki yaşamımıza odaklanmaktan burnumuzun ucunu,hatta gözümüzün önünde olanları,yaşayan insanlara dikkat kesilmediğimiz zamanların kadını ne de olsa.Bu gerçekçiliğiyle samimiyeti asla elden bırakmamış Mangaka'sı,çoğu yerde gereksiz uzatmalar yapsa da o güzel final için değerlendirelebilecek bir isim Kimi wa Pet. Çizimleri ve uzunluğunu görmezden gelip okumanızı öneresim var,yalnız kızlara bir tavsiyem olacak.Başlamadan önce kendinizi hazırlayın derim çünkü okudukça siz de bir Momo edinme hissiyle dolup taşabilirsiniz,benden söylemesi.

 

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    4

  • Aurora Borealis

    3

  • hione

    1

  • xhocax

    1

:) Beğen butonunu arıyorum yaa.:))

Valla mangalar dünyasına yelken açmana çok sevinmeye başladım Squ bebeğim çünkü tanıtımlarını çok seviyorum. Mesela ben bunun mangasına hiç bulaşmamıştım.Ama tanıtımın sayesinde dikkate alacağım muhakkak. hangi versiyondu hatırlamıyorum sadece dramasını izleyip bırakmıştım ama anladığım kadarı ile gene mangadan sapmışlar elleirne sağlık

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Teşekkür ederim worli bebeğim,ben de senin yazılarını çok seviyorum ama son zamanlarda yoğunsun sanırım.Bu güzelliklerden mahrum kalıyoruz. *ühü ühü*

Dramasına ben de göz gezdirmiştim,hatta çevremde izleyenleri var mı diye bakındım. Fikir alayım diyordum ama senin zevkine güvenerekten dikkate almayacağım bir isim olacak. Mangasını mutlaka oku yavrucum,çizimleri ve biraz uzatılmış olayları dışında çok keyif alacaksın,bunu garanti etmiyorum ama alacağın keyif yönündeki yüzdemi yukarda tutabiliyorum. :) Ha unutmadan ben bu hafta yine So Ji dünyasına hapsoldum gittim.Öhöm öhöm neyse,şöyle bi silkinmem için saçma bir anime izleyip keyifli bir manga okuyayım bari. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet iş değiştirdim malesef. yeni yerde de ekstradan öğrenmem gereken bir iş yükü var ve acaip karışık çorba bir sistemleri var. Üstelik "asla" cumartesi çalışmam kuralımı çiğnediler. bende zamanı gelsin onları çiğneyecem (hione' nin ahı tuttu:)) o zamana kadar tek yapabildiğim akşam eve gelince bir film izlemek.. hiç aksatmadım bir iki manganın dışında mangalara hiç bakamıyorum. bakarsam ben kaptırırım. o yüzden ancak böyle güzel bir tanıtım ve iyi bir tafsiye varsa dalıyorum. Bu serinin izlediğim draması japon versiyonunmuş. çok hatırlamıyorum... oldu izleyeli baya ama dün filmini izledim. (kore yapımı) draması mı, filmi mi diye düşünmeden en iyisi mangası :D so ji' nin chain and able' ı mı izliyorsun yoksam:) eğer oysa bitirince bana MDL'den yorumlarını at

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

öncelikle neymiş ne diilmiş die tanıtımı bi okuyayım dedim gayet güzel ve ilgi çekici bir mangaya benzediğini kanaat getirdiğim anda yorumlarada bi göz gezdireyim dedim ismim anılmış :D bişiler yazayım dedim. sana dedim alım seni bizim şirkete dinlemedin beni :)

tanıtım ve değerlendirme için ellerine sağlık squaw eğer bir gün manga okumaya başlarsam kesinlikle okuyacağım bir manga olucak bunu garanti edebilirim ...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

öncelikle neymiş ne diilmiş die tanıtımı bi okuyayım dedim gayet güzel ve ilgi çekici bir mangaya benzediğini kanaat getirdiğim anda yorumlarada bi göz gezdireyim dedim ismim anılmış :D bişiler yazayım dedim. sana dedim alım seni bizim şirkete dinlemedin beni :)

tanıtım ve değerlendirme için ellerine sağlık squaw eğer bir gün manga okumaya başlarsam kesinlikle okuyacağım bir manga olucak bunu garanti edebilirim ...

O halde bu mangayla başla hemen. :D Dedkodun da yapılmaya gelmiyor hiç,hemen damlıyorsun. :P:)

Evet iş değiştirdim malesef. yeni yerde de ekstradan öğrenmem gereken bir iş yükü var ve acaip karışık çorba bir sistemleri var. Üstelik "asla" cumartesi çalışmam kuralımı çiğnediler. bende zamanı gelsin onları çiğneyecem (hione' nin ahı tuttu:)) o zamana kadar tek yapabildiğim akşam eve gelince bir film izlemek.. hiç aksatmadım bir iki manganın dışında mangalara hiç bakamıyorum. bakarsam ben kaptırırım. o yüzden ancak böyle güzel bir tanıtım ve iyi bir tafsiye varsa dalıyorum. Bu serinin izlediğim draması japon versiyonunmuş. çok hatırlamıyorum... oldu izleyeli baya ama dün filmini izledim. (kore yapımı) draması mı, filmi mi diye düşünmeden en iyisi mangası :D so ji' nin chain and able' ı mı izliyorsun yoksam:) eğer oysa bitirince bana MDL'den yorumlarını at

Sana kolay gelsin bebeğim,umarım en kısa zamanda yoğunluğun azalır. :)

Bak ya,senden de hiçbir şey kaçmıyor ya da benim So Ji sevgimi duymayan kalmadı, Gerçi sağır sultan bile duymuştur. :P Bitti bile ama ben drama list sitemi değiştirdim canım, başka bir platform keşfettim.Ordan devam etmeyi düşünüyorum. :D Yine de ne düşündüğümü görmek istersen tanıtım başlığına uğra,hemen yazdım,çizdim,ettim. :D

Mangayı okuduğunda da -biliyorum yapacağını- yorumlarını dört gözle bekliyorum,bilesin. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

öncelikle neymiş ne diilmiş die tanıtımı bi okuyayım dedim gayet güzel ve ilgi çekici bir mangaya benzediğini kanaat getirdiğim anda yorumlarada bi göz gezdireyim dedim ismim anılmış :D bişiler yazayım dedim. sana dedim alım seni bizim şirkete dinlemedin beni :)

tanıtım ve değerlendirme için ellerine sağlık squaw eğer bir gün manga okumaya başlarsam kesinlikle okuyacağım bir manga olucak bunu garanti edebilirim ...

İlla cenaze namazını kılıcam diyorsun :D burası A.Ş. dür sicilime birde A.Ş. ekliyim LTD ler le devam edeceğim zaman ilk senin şirkete gelicem sonra kendi şirketimi batıracam:D

Ve evet kitaplardan yavaş yavaş manga dünyasına geçiş yapmaya başlayabilirsin ama dur sana vereceğim bir kitap daha var sen önce onuda oku ondan sonra..

Squ; Okur okumaz yazacağım filmide dramasıda beni pek sarmamıştı ve Chain and able oldukça iyi yorumlara sahipti ama sen hazır izlemişken fikrini de alıp, ona göre ona bir zaman ayıracaktım. ama bu gidişle hafta sonu bir oturuşta izlerim ben onuda

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dramalarla aram pek yokdur ama konusu itibarıyla mutlaka mangasına bir göz atarım.Alışık olmayanlara biraz ağır gelebileçek bir seri gibime geldi biraz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dramalarla aram pek yokdur ama konusu itibarıyla mutlaka mangasına bir göz atarım.Alışık olmayanlara biraz ağır gelebileçek bir seri gibime geldi biraz.

Aslında pek de ağır gelebilecek bir yapım değil.Dili çok yalın,konusu da çok zorlayıcı bir şekilde ilerlemiyor.BU tip konuya sahip mangaları bu nedenle seviyorum diyebilirim,üstelik ders çalışma arasında molada çok iyi gidiyordu,eğer konusu ilginizi çektiyse okumasını tavsiye ederim.Yormayan ve okuyucusunu strese sokmayan bir içeriği var,bana göre iki kusuru vardı manganın.Biri çizimlerinin vasat oluşu diğeri de bazı konularda fazlaca ayrıntıya girilmiş olması.Bunları göz ardı ederseniz okurken baya keyif alırsınız.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?