Jump to content
  • Kayıt Ol

Bilgisayar İçin Japonca Dil Paketi - Xp, Vista, Win7 -


AkuTan

Önerilen İletiler

Evet Visual novel Tanıtımlarına geçmeden önce şu konuyada bir el atmam lazımki oyunlarda sıkıntı çıkmasın.

Bildiğiniz veya Bilmediğiniz üzere Japonlar bilgisayarlarında "/" işareti yerine ortası çizgili Y tarzı bir sembolünü kullanmakta. Buda bizim için visual novel açarken birçok oyunda "Error" almamızı ve oyunu açamamamızı,Açsak dahi birçok problemle mahfetmesini sağlıyor.Buna çözüm olarak bizimde Bilgisayarımızda küçük bir ayarlama yapmamız gerekmekte.

Şimdi Direk akla gelen soru şu oluyor; Bilgisayarı japonca yapmak bizim için kötü olmazmı,Ben bilgisayarımın japonca yazmasını istemiyorum etc şeklinde.Merak etmeyin sizin farkedeceğiniz hiçbir değişiklik,sorun çıkmayacak bilgisayarınız her zamanki gibi çalışıyor olacak yine türkçe karakterli latin harfleriyle herşeyi aynı. 2 Yıldır kullanmaktayım ben,Karşıma gelen tek sorun Not Defterine türkçe karakter içeren birşey yazıp kaydetmek istediğimde (Word'de veya diğer hiçbir programda olmuyor,sadece not defteri) hata gibi birşey veriyor,Ondada İptal diyip UTF-8′i seçince hiçbir sorun kalmıyor.Bunada hata denilmez heralde,UTF-8'i seçmek 2-3 saniye bile sürmüyor sonuçta.

Yine tercih size kalmış isterseniz sürekli japoncada tutun isterseniz sadece visual novel oynarken kalsın, Ancak eğer benim gibi sadece visual novel değilde anime oyunları veya onun türevinde japonca ile içli dışlı biri iseniz tavsiyem değiştirmemeniz,Zaten dediğim gibi hiçbir sorun çıkarmadığından birkaç gün sonra hatırlamazsınız bile japoncamıydı ingilizcemiydi türkçemiydi diye.

Şimdi Açıklamamızı yaptıktan sonra Nasıl Japoncaya Çevirebiliriz o konuda Resimli Anlatım yapmaya başlıyayım.Resimlerdeki Dil ingilizce ancak Bilgisayarınız Türkçe olsada yerleri değişmeyeceğinden rahatlıkla çıkarabilirsiniz,Zaten bende sözlü olarak Türkçeye göre anlatım yapacağım bu sayede her 2 şekilde kullanan arkadaşlarda rahatlıkla halledebilirler ;

KhFSR.png

İlk önce Başlattan Denetim Masasını açın,Ardından Bölge ve Dil seçeneklerini seçin. ( Start - Control Panel - Regional and Language Options),ardından Diller Sekmesine gelin.

ReHLf.jpg

Ardından Doğu Asya Dilleri Yüklensin kutusunu seçiyoruz ve Gelen kutudan Tamama basıyoruz, Peşindende bölge ve dil seçenekleri penceresindende Tamamı seçiyoruz.

GOs8C.jpg

i0NmM.jpg

HLUZp.jpg

Karşımıza "Lütfen XP Cdsini yerleştirin" Tarzı bir pencere çıkacak.Burada Eğer XP cdmiz varsa onu yerleştiriyor ve "Tamam"a Basıyoruz,

Ancak Yok ise http://www.mediafire.com/?o1gka7iossmsq77 Linkini indirip Rardan çıkarıyor, Ardından bu pencereye gelip CD takmadığımız halde Tamama basıyoruz.Cd bulunamadı tarzi bir yazı gelip sizden Dosyaların yolunu isteyecek,Burda rardan çıkardığımız "LanguageFiles" klasörünü gösterip Tamama basıyoruz

AoG1S.jpg

Ardından Dosyaların kopyalanmasını bekliyor ve Bilgisayarınızın Resetlenmesini istermisiniz sorusuna Eveti seçip Bilgisayarımızı resetliyoruz.

____________________________________________________________________

Evet Bilgisayarımıza Japonca Dil Alternatifini yüklemiş bulunduk,Ancak henüz Japoncaya almadık.Bundan sonrası son derece basit,Gerçi üst kısımda sadece anlatması uzun yapması 1 dakika bile sürmemekte ama olsun;

Yine Başlat > Denetim masası > Bölge ve Dil Seçenekleri'ne giriyor,Bu sefer "Gelişmiş" Sekmesine geçiyoruz ;

ylUrl.jpg

Buradan Japoncayı Seçiyor,Tamama basıyor,bilgisayarımızı birkez daha yeniden başlatıyoruz ve Nihayet Bitirmiş oluyoruz,Şu andan itibaren bilgisayarımız Japonca dilini destekliyor ve her türlü japonca üzerine kurulu oyun,programı sıkıntısız açabilir hale gelmiş bulunuyor.

MHZAW.jpg

Anlatımın uzun sürdüğüne bakmayın,Ben hiçbir soru kalmasın diye en ince ayrıntısına kadar anlatım ve resim kullanmak istedim yoksa 2 cümle ile anlatılıp 2 resimle geçilebilecek derece kolay birşey, Zaten dediğim gibi 2 dakika bile sürmüyor yapması gözünüze fazla görünüp korkmasın yani.

GBkpq.png

Öncelikle 2sini Bir anlatmamın sebebi Tembellik falan değil ikisindede aynı seçenekler,Aynı düzen aynı sıralama olması bunu bir dipnot tarzı belirttikten sonra Xp'ye göre daha kolay ve kısa olan bu kısıma başlayalım hemen;

Yine Başlat > Denetim Masası > Saat,Dil ve Bölge > Bölge ve Dil Yolunu izliyoruz.

e1AHk.jpg

M0ufP.jpg

Buradan "Yönetimsel"'e giriyoruz.

2fyaw.jpg

"Sistem Yerel Ayarlarını Değiştir" 'e tıklıyoruz. (Win7 de alt kısımda,Direk gözünüze çarpar zaten)

rt8c0.jpg

Geçerli Sistem Yerel Ayarını Japonca olarak seçiyoruz ve bitiyor.

UH6Vb.jpg

Ancak Eğer Geçerli Sistem Yerel Ayarında "Japonca" Gibi bir alternatifimiz yok ise ;

Denetim masasını açıyor,Güncelleştirmeleri Denetleye giriyor,İsteğe bağlı güncellemelerden "Japonca Dil Paketi"ni bulup Güncellemeyi yükle demeniz yeterli. ( Control Panel > Check for Updates > View Available Updates > Japanese Language Pack )

Açıkçası anlatması uzun ancak yapması 2 dakika bile sürmeyecek derecede kısa birşey.Ancak şimdiye kadar bu hataları çözemeyip heveslediği halde bir türlü başlayamayan birçok arkadaş gördüğümden dolayı visual novel tanıtımlarına geçmeden önce şu olayı anlatıp temize kavuşturmak istedim. Yeterince açık ve net olduğunu düşünüyorum ancak bir probleminiz,sıkıntınız olursa bu konu altından alayım, Elimden geldiğince yardım ederim.

Edit; Resimler ErogeDownloads'dan alıntı,belirtmeyi unutmuşum her ne kadar site sahibi isteyen istediği gibi kullansın demiş olsada çalmış gibi olmasın belirtmekde fayda var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 12
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • xhocax

    5

  • loykad

    2

  • AkuTan

    2

  • suke

    2

En Çok Yazanlar

Eline sağlık AkuTan. Win 7 ile ilgili bir ekleme yapacağım; system local sadece Win 7 Professional ya da Ultimate sürümlerinde değiştirilebiliyor. Diğer sürümlerde bu ayarlar olmuyor bile. Başıma geldi, ondan biliyorum :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir alternatif de Eren'den olsun. Eren adlı/erengy nickli bir arkadaşımız Visual Novel'in Türkiye'de birkaç adımcık olsa dahi gelişebilmesi için elinden geleni yapıyor. Tanıyan Oyungezer'den bilir belki Eren'i. Her neyse, kendisi Visual Novel Rehberi'nde yardımcı linklerde geçen "vndb"ye Türkçe dil desteği eklemiş, kendi çapında birkaç vn'i Türkçe'ye çevirmiş ve hatta çok ziyaretçisi olmasa bile gorselroman.net adında bir site/forum dahi açmış. Anlayacağınız boş duramıyor bu arkadaşımız :D

Her neyse, o da bu konuda 2 bölümlük güzel bir yazı hazırlamıştı. Ben alternatif olsun diye onu da buraya ekleyeyeyim ya da ilk mesajın sonuna da eklenebilir. Aynı şey ama maksat çeşitlilik olsun :D

http://gorselroman.net/rehber/japonca-programlari-duzgun-calistirma-rehberi-bolum-1/

(2 bölümlük bir yazı ama Hızlı Erişim kısmı epey faydalı o konuda)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • 1 yıl sonra...

Bir sorunum var belki konu olarak yeri değil ama visual novel deneyiminiz olduğundan belki yardımcı olabilirsiniz. Majiko isimli visual noveli windows 7'li bilgisayarıma kurdum, fakat bölge ve dil ayarları ayrıca klavye ayarlarınıda japaonca yapmama rağmen bir türlü oyunda save yapamıyorum bütün slotlar empty olarak görünüyor. Oyun bilgisayarın kayıt defterine işlenmemişte olabilir ve başlat'ta program klasörlerinde de görünmüyor.Majikoi'yi kesinlikle ve kesinlikle okumak istiyorum ama durum böyle :) Yardımcı olabilirmisiniz. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir sorunum var belki konu olarak yeri değil ama visual novel deneyiminiz olduğundan belki yardımcı olabilirsiniz. Majiko isimli visual noveli windows 7'li bilgisayarıma kurdum, fakat bölge ve dil ayarları ayrıca klavye ayarlarınıda japaonca yapmama rağmen bir türlü oyunda save yapamıyorum bütün slotlar empty olarak görünüyor. Oyun bilgisayarın kayıt defterine işlenmemişte olabilir ve başlat'ta program klasörlerinde de görünmüyor.Yardımcı olabilirmisiniz. :)

Muhtemelen yüklemede veya indirdiğin dosyada bir problem vardır, Majikoi'yi bende win7 üzerinde oynadım save veya başka bir konuda hiçbir sıkıntı yaşamadım dostum. Tekrar sıfırından bir torrent bulup indirerek denemeni tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Muhtemelen yüklemede veya indirdiğin dosyada bir problem vardır, Majikoi'yi bende win7 üzerinde oynadım save veya başka bir konuda hiçbir sıkıntı yaşamadım dostum. Tekrar sıfırından bir torrent bulup indirerek denemeni tavsiye ederim.

3 Farklı yerden indirdim denedim aynı, ayrıca Majikoi s'i de denedim oda aynı. Bir yerde bir problem var ama çözemedim. Sil kur,sil kur kaç saattir uğraşıyorum o da nafile. Belgelerimde save klasörü oluşmuyor sorun bununla alakalı sanırım :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Programı yönetici modunda çalıştırmayı dene bir de, bazı oyun vs programlar, yönetici modunda açılmayınca kayıt konusunda sıkıntı yaşatıyorlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Programı yönetici modunda çalıştırmayı dene bir de, bazı oyun vs programlar, yönetici modunda açılmayınca kayıt konusunda sıkıntı yaşatıyorlar.

Bir deneyeyim :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Programı yönetici modunda çalıştırmayı dene bir de, bazı oyun vs programlar, yönetici modunda açılmayınca kayıt konusunda sıkıntı yaşatıyorlar.

Çok çok teşekkürler. Yönetici olarak başlatınca problem çözüldü. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 9 ay sonra...

Windows 10 visual novellerde hata veriyor mu ? Deneyen var mı ?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?