Jump to content
  • Kayıt Ol

My Girl


Squaw

Önerilen İletiler

[bimgx=500]

http://i1227.photobucket.com/albums/ee440/squaw2/mygirl3jpg.jpg[/bimgx]

KÜNYE:

Diğer Adları: Ma-i-Geol / My Girl

Tür: Romantik, Komedi

Bölümler: 16

Yayın şebekesi: SBS

Yayın dönemi: 2005/12/14 - 2006/02/02

Senarist: Hong Jung Eun/ Hong Mi Ran

Yönetmen: Jun Ki Sang

my-girl-banner.jpg

Soundtrack kralı olan bir drama My Girl,üstelik çoğu rakibini bu yönüyle geride bırakabilecek kalitede ve kapasitede.Çeşitliliği yanında müziğin içeriği de yabana atılmayacak cinsten.Ne çok fazla drama izledim ne de çok fazla drama OST bilgim var,genelde Anime OST'leriyle haşır neşir olan bir takipçiydim ama son günlerde seri gittiğim dramalar konusunda da yer edinen bir şeyler olmaya başladı.Bunlardan biri My Girl isimli dramaydı, lakin bu tek beğendiğim OST değil ama kabul etmem gerektiğine inandığım bir durum söz konusu şu an.İki elin on parmağını geçmeyen bir geçmişe sahip olduğumu düşündüğümde pek de alternatifim yok diye düşünüyorum ama yine de güzel bir ziyafet sunan dramalardan My Girl.Konusundan da bahsedesim var ama benim takdir ettiğim yönü ilk olarak OST kısmı oluyor.

Bazısı bildiğimiz melodilerden oluşsa da orjinal olanlarının hakkını yemek istemem. Özellikle de konunun ve yaşanılanların atmosferine uyan girişleri olan melodilerin güzelliğini yabana atamam hiç.Her şeyiyle dört dörtlük gözüyle bakmadım diziye ama söz konusu OST'sa eğer işte orda durmam gerektiğine inandıklarımdan biri.Dizi ise ayrı bir keyifti,izlerken bu kadar çok eğlendiğim başka bir drama (sanki çok izledim de :P) hatırlamıyorum.Joo Yoo Rin karakterinde olan dişileri sevmişimdir her zaman;kendiyle barışık, hakkını yedirmeyen ve istediğini koparan.Gong Chan ise aslında beni tedirgin eden bir erkek tipi ama ona yakışan o soğukluğu sayesinde kendine bağlayıveriyor. Özellikle de o ses tonuyla karşıma dikildiği an her şeyin bir karara bağlandığı dakikaydı. Kendisinden gelen her tepkiye karşı ortaya döktüğü o ton izleyenini alabildiğince ona doğru sürüklüyordu.Konusunu bile görmezden getirebilecek bir ton o,onun yanında izleyicisini kendiyle barıştırabilecek bir ses.

mygirl_cover+3501.jpg

Mesleği rehberlik olan Yoo Rin'in küçük yaramaz bir kız çocuğu gibi yaptıkları,onun karşısında bu yaramazlıklara karşı fazla direnemeyen buz dağı Gong Chan'ın varlığı;işte bu dizide verilen en güzel iki unsur,onlara eşlik eden harika melodiler yanında uluslararası bir tenisçi olan Kim Seo Hyun ile ünlü bir playboy olan Gong Chan'ın sevimli mi sevimli kuzeni Seo Jung Woo.Birbirinden hoş,birbirinden çekici ve birbirinden daha çok etkileyici ezgileri olan tınılar.Ünlü bir işletmeci ailenin varisi olan Gong Chan'ın gittiği bir iş serüveninde Yoo Rin'in karşısına çıkmasıyla başlayan bir eğlence My Girl.Üçkağıtçı olan Yoo Rin'in, babasının borcu nedeniyle mafyadan kaçtığı bir anda Gong Chan'ın kucağına düştüğü bir geçmişle başlayan yolculukları var bizi bekleyen.Ardından da buz dağından beklenen tepkilerin geldiği olaylar zinciri.Önce Çin'den gelen iş adamlarına bulunamayan bir çevirmenin yerine geçmesiyle Yoo Rin hayatının şansını yakalamış olur.Çince'si sayesinde bu işi kapar ama ondan önce Gong Chan'ın başına olmadık sorunlar açar,peki ya sonrası?Sonrası daha beterdir aslında,ne siz sorun ne de ben söyleyeyim. :D

2464754645_small_1.jpg

Gong Chan'ın ölüm döşeğinde olan büyükbabasının en son dileği yıllar önce reddettiği kızının çocuğunu bulmaktır. Son bir kez onu görüp,ondan af dilemek en büyük arzusudur.Uzun zamandır arasa da Gong Chan bunu hala başaramamıştır,bu noktada aklında Yoo Rin gelir,nasılsa büyükbaba ölecektir,bunun kolay olacağını düşünen Gong Chan hiç çekinmeden Yoo Rin'e iş teklifinde bulunur.Yoo Rin torun rolü oynayacak, Gong Chan mafyaya olan borçlarını kapatacak ve üstüne maaş da verecektir.Elbette bu Yoo Rin için kaçırılmayacak bir fırsattır.

My+Girl.jpg

sgc.jpg

My Girl başlarda da değindiğim gibi sahip olduğu müzikleriyle diğer dramalar arasında açık ara önde olan bir isim.Bugüne kadar izlemiş olduğum dramalar arasında en iyilerden biri.Dizi izlenmemiş olsa bile çoğu melodisi bir kez dinlendikten sonra kulaklarda yer edinebilecek kalitede.Bazıları (Mario'nun çalışması olan ''Never Say Goodbye'' ile Leon'un müziği olan ''Shape of my Heart''ın bu şarkısındaki giriş melodisinden esinlenilen müzik gibi) aşina olduğumuz tınılara sahip ama direk alınıp da konulan melodiler değil hiçbiri. Aksine üzerinde yeniden çalışılmaya gidilmiş ve ortaya oldukça kaliteli bir iş konmuş. Kalitesi sadece bununla değil aslında,hangi sahneye hangi ismin yerleştirileceği çok güzel düşünülmüş.Bunu yaparken çok titiz çalışıldığı da gün gibi ortada.

iftbardaklar.jpg

Dramaların en sevdiğim özelliği içinde sahip olduğu yalın anlatımı,bunun yanında verilen ayrıntılar.''Ayrıntı'' diyorum,hatta altını çizerek söylemek istediğim bir kelime bu.O ayrıntılar verildiği anda öylesine,gelip geçici şeyler gibi gözükür başlarda.Siz sadece o ana ait bir geçiş sanarsınız,bu dramalar konusunda sahip olacağınız en büyük yanılgı olacaktır.''Ayrıntı'' dediğim kelimenin içinde yer alan o sözleri,davranışları,mimikleri beyninize kazıyın derim.Kazıyın çünkü ilerleyen bölümlerde mutlaka karşınıza çıkacak bir andır o.Ya asansörde aşağıya inene kadar nefesinizi bırakmayarak tutulan bir dilek olup çıkar karşınıza, ya da 5'e kadar sayıp karşınıza çıkacak ve sizin o ilk gördüğünüz kişinin seveceğiniz kişi oluşunda gelip sizi buluverir.Ardından da My Girl'le bütünleşen tüm tınılar gibi,sizi en güzel yerinizden vuruverir.Sonra bir bakmışsınız ki sözlerini anlamadığınız halde o melodiyi mırıldanmaya başlamışsınız.Hatta o sahneyi ya da repliği düşünürken yüzünüze o güzel tebessümünüzü yerleştirmişsiniz.Drama dünyası iböyle bir şey işte; basit işleniş,basit konular,basit anlatım ama hepsini silip yok edebilecek güce sahip olan bu ayrıntıya yerleştirilmiş olan güzelliklerin varlığı.Güzelliklerinse çok abartılmayacağı, abartılmadığı gibi kendine hapsettirecek sihirde oluşuyla birlikte düşündüğüm her şeyin beni dramalar karşısında savunmasız bırakışı var bir de,My Girl'de bu isimlerden biriydi işte.

mygirl.png

My Girl eğlencenin dibine vuran biri isim,gülmeye sizi odaklatmayan ama olmadık anlarda sizi kahkalara boğdurabilen bir seyirlik.Sahnelerin hepsinde eğlence vermeyen ama stresi de sizden uzak tutan bir isim. Oyunculukların konuşturulduğu,her rolün üstesinden gelinen mimiklerle süslenmiş roller bütünü.Hepsine ek olarak da romantizmin eksik edilmediği,bunların yanında güzel repliklerin ve eğlenceli göndermelerin iliştirildiği isimlerden biri.My Girl izleyip de kim ''Leon,X Files ve James Bond'' göndermesini unutabilir ki?!Özellikle de Leon göndermesi,bu dizinin arkasında yer alanların Leon sever olduğunu rahatlıkla dile getirebilirim.En çok güldüğüm sahnelerden biriydi hatta,öte yandan 'horoz' sahnesini unutmak istemem hiç.Tam da Yoo Rin'den beklenen bir atakla diziyi eğlence kategorisine taşıyan anlardan biriydi.Asıl amacım unutulmaz müziklerine değinmekti,du dramayı izlerken hiç pişmanlık hissi yaşamadım,doğru zamanda izlemiştim çünkü.Doğru zaman diyorum ya,''My Girl'' öncesi ''1 Litre of Tears'' izlemiştim ve bu dramayı izleyenlerin ruh halimi rahatlıkla anlayacağını düşünüyorum.Bu nedenle My Girl benim için ilaç gibi gelen bir dramaydı,'ilaç gibi' diye söylenişim bu nedenleydi aslında.Ama beni asıl pişman etmeyişime inandıranı Sun Reun Bun Jjeum - Kyo'suydu. Bu şarkı beynime kazıdıklarımdan,her duyduğumda gözlerimi kapatıp da içimden 5'e kadar sayasım geliyor ya da her evden çıkışımda asansöre adımımı attığım anda nefesimi tutarak aşağıya inene kadar dileğimi tutasım. :)

My Girl OST: Seo-reun Beon-jjeum / 서른 번쯤 - YouTube

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 14
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    5

  • Aurora Borealis

    5

  • hione

    3

  • Psykhe

    1

En Çok Yazanlar

Lee Dong Uk' un ilk oyunculuğunu Scent Of A Woman da izlemiştim(izlemediysen izle güzeldi). ilk bir kaç bölüm bunu çok mu aradılar!? demiş olsamda peşin sıra yapımlarını izledim. Ammaaaa Lee Jun Gi: biri deseydi ki bana, "sen bu adamın oyunculuğuna hayran kalıcaksın" valla ... çook gülerdim:)) ancak kral ve soytardaki oyunculuğundan sonra nerdeyse bütün yapımları izledim. Tabi hiç biri kral ve soytarı kadar iyi değildi. burda da hakkatten sevmedim. Umarım gerçekten oyunculuğunu gösterebileceği iyi yapımlarda gene görme şansım olur. Neyse...

Gelelim hikayeye gerçi sana ne zaman yorum yazacak olsam tanıtımını gördükten ve içine kattığın yorumları okuduktan sonra bana ya izlemek düşerdi yada teşekkür etmek.:))

Hikayede benim tabiki favori karakterim Seo Jeong U du( tabi o imajını saymıyorum ). O yüzden beni sonu kesmedi. Olması gerekenle, belkide bana göre bilmiyorum ama senaristin sanki seyirciden aldığı tepkiye dayanarak götürdüğü nokta, pek beni tatmin etmedi. Her ne kadar mutlu sonlar insanın yüzünde güzel bir tebessüm oluştursa da, sanki bu hikayeye mutlu son yakışmadı. Ha yapım kötümüydü tabiki değil.

Dramaların en sevdiğim yani Pembe diziler ya da Türk dizileri gibi gereksiz uzunluklara sahip olmaması. Belli kalıplar içindeki yapımlar da, sakız gibi uzatılan şeyler beni öldürüyor. Anacım; sevgilinin önce biri diğerini sonra diğeri öbürünü aldatır. Sonra barışır. Sonra gene ayrılır. Ölümden döner.(hiç kurşun isabet etmeyen arkadaşları saymıyorum yada kedi gibi 9 canlı olanları!) Tabi bu döngü 40 kez sürdükten sonra "ne olursa olsun ben seni seviyorum" geyiğine dayandırılıp evlendirilir ya da biri öldürülür. Ne gereği var vur gitsin!........:)) sanki herifler Supernatural yada game of thrones çekiyorda konuyu uzattıkça uzatıyorlar. Korenin dizi mantalitesi bu açıdan iyi. Ha birde senin dediğin gibi müzikler. Bu dizide benim tarzım yoktu ama çok alakasız dizileri sırf müzikleri için izlediğimi hatırlıyorum. neyse düştü çenem gidim ben en iyisi yoksa yazarım daha:)) ve ola ki Worlds Within' i izlersen yorumlarını duymak isterim. Her zamnaki gibi harika bir tanıtım. ellerine sağlık

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

yalanların içinde beni en çok güldüren sürekli bahsi geçen 63. binayla ilgili olan bir yalanı vardı, işte 'kore bir saldırı altında olduğunda başkanlık binasından çıkan bir ışının yine yakınlardaki kuleden sekerek en son 63. binaya geleceğini burdan da saldırı engelleyeceğini' fln gibisinden bir hikaye anlatıyordu hatta çocuk bak işte bunu bende biliyorum dior bunun üzerine kız bu hikayeyi ilk kendisinin uydurduğunu söleyince çocuk direk inanıyor ve bir süre sonra ise sölediğinin yalan olduğunu itiraf ediyordu :D bilmiyorum hatırlatabildim mi izleyenlerin gözünde ama o sahneye baya gülmüştüm, çünkü rin'in sölediği her yalana koşulsuz inanıyordu direk, gerçi buna sebep, kızımızın yalan söleme konusunda usta olmasının da büyük bir etkisi vardı zira dier çocukla (bu dier çocuk dediğim şahıs hakkında da bişiler sölemek istiyorum kendisi için yaşayan bishounen demek istiyorum çok ilginç bir tipi vardır) bi yerde yemek yerken zehir gibi acı olan bir biber (başka bişide olabilir bu biber die kalmış aklımda) için hiçte acı değil diyerek karşısındakinin de meraktan tadına bakmasını sağlamıştı :) , bunların haricinde kar yağma muhabbeti (izleyenler bilirler) ve birde şu sallayınca içinde kar yağıyormuş gibi görünen camdan oyuncağın muhabbeti güzeldi, onun kırılmasıyla yalanlardan oluşan dünyanında kırılması gibi pek çok güzel detayda vardı içinde, müziklerine ve diğer ayrıntılara sağolsun squaw ztn değinmiş ben geride kalan 3-5 kırıntıyı topladım işte :D uzun lafın kısası eğlenceli güzel bir seriydi tavsiye edilir ...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@worless

Lee Dong gibi tipleri severim aslında,abartısız kendinde bulunan sakin bir hava.Böylesi tiplerin altına hep bir sevimlilik yattığına inanıyorum. :D Beni sen mi çok iyi anlıyorsun yoksa senin yorumlarını mı takip ediyorum bilmiyorum worli ama daha tanıtımı açmadan o Scent of Woman'ı planıma atmıştım.Puanının yüksekliği de gözümden kaçmadı.Bir kere adı bile yeter bunun. :)

Lee Joon konusunda sana ne kadar katıldığımı bilemezsin,dizideki tipi için daha dün Best'le çekiştirdiğimiz bir isimdi.Hatta bu rekabet sonuçlarından da yakınmıştık çünkü Drama'larda Oppa'lar esas kızımız için hep emek verir ama kızı umursamaz,gururlu, haşarı, serseri ve aynı zamanda buz dağı olan esas oğlanlarımız kapar. :D Bu da kötü bir durum aslında ama işte bu noktada sana Cain and Abel diyorum bak,onu izle.Ha bir de bu durumu MiSa'da yaşamadım,gerçi onun finali bambaşkaydı.Yine de totalden baktığımızda dramalarda durum böyle maalesef,o sevilesi Oppa'lar hep kaybeden taraf. Mutlu son severim evet ama burda pek uymuyordu dediğin gibi,yine de Yoo Rin sevince insan onun mutluluğunu istiyor sanki. :P

Dramaların en sevdiğim yani Pembe diziler ya da Türk dizileri gibi gereksiz uzunluklara sahip olmaması. Belli kalıplar içindeki yapımlar da, sakız gibi uzatılan şeyler beni öldürüyor. Anacım; sevgilinin önce biri diğerini sonra diğeri öbürünü aldatır. Sonra barışır. Sonra gene ayrılır. Ölümden döner.(hiç kurşun isabet etmeyen arkadaşları saymıyorum yada kedi gibi 9 canlı olanları!) Tabi bu döngü 40 kez sürdükten sonra "ne olursa olsun ben seni seviyorum" geyiğine dayandırılıp evlendirilir ya da biri öldürülür. Ne gereği var vur gitsin!........:)) sanki herifler Supernatural yada game of thrones çekiyorda konuyu uzattıkça uzatıyorlar. Korenin dizi mantalitesi bu açıdan iyi. Ha birde senin dediğin gibi müzikler. Bu dizide benim tarzım yoktu ama çok alakasız dizileri sırf müzikleri için izlediğimi hatırlıyorum. neyse düştü çenem gidim ben en iyisi yoksa yazarım daha:)) ve ola ki Worlds Within' i izlersen yorumlarını duymak isterim. Her zamnaki gibi harika bir tanıtım. ellerine sağlık

Benim de bu yorumunun üzerine eklenecek bir şeyim yok worli,çok güzel bir karşılaştırma yapmışsın. :) Dramaların müziklerini de ayrı yere koymaya başladım nedense,son izlediğim Dong Yi'de bu konuda çok başarılı.Uluslararası bir Tenor'un varlığı da eşlik etmiş ve birkaç müziği var beni benden alan.Tarihi dizilere yakışacak tonda hepsi.Neyse bu ara söz konusu drama olunca benim de çenem düşüyor feci. :D Son tavsiyeni de dikkate alıp bir ara değerlendireceğim inşallah,beni anlayan biri olarak yorumlarını esirgemediğin için teşekkür ederim canım.Her zamanki gibi yazdıklarını okuması çok keyifliydi. :)

Ekleme:

@hione

Güzel noktaları yakalmışsın,eklemeler için teşekkürler.Özellikle o 'acı biber' sahnesiyle yapılan yalanların inandırılmasına değinilen sahne benim de en sevdiklerimdendi.Orda çok güzel bir açıklama getiriyordu kızımız.Onun dışında şu lazer olayı çok eğlenceliydi harbiden,zaten dizinin güzelliği buz dağımızın kıza direnmeden devamlı inanması oluyordu ki bu da çok eğlenceli sahneleri beraberinde getiriyordu.

Kar olayı en sevdiklerimdendi aslında,özellikle de her kar yağdığında kızın yokluğunda bile biriktirilen o biblolar beni benden aldı ama en güzeli de dediğin şu ''dünya betimlemesi'', kırılmasıyla birlikte ''yalancının mumunun yatsıya kadar yanması'' olayının bağdaştırılması çok hoş bir ayrıntıydı.Kar yağmayla ilgili buz dağımızın asistana hava durumunu sorma sahneleri de güzeldi bence,gururlu erkeğimizden böyle bir şey beklenmeyeceği için baya hoş durumlara düşüyordu. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

OOO besto sende fena sarmışsın bakıyorum. Aslında ben kerimden bekliyordum yorumu şaşırdım, sevindim :) bu hafta içi bir akşam çaya geliyorum anacım hazırlıklı olun ve evet doğru hatırlıyorsun "ayak üstü yalan makinesi" hatun. "jetonu at. Sana yalan üretsin" misali :D

@ Squ chain and able' a bu hafta izleyeceğim. Kafamı biraz dağıtıp izleyeyim dedim. ve sana tavsiye ettiğim yapım tamamen dramaları anlatan bir hikaye ..

Ve şu muuuzzziiik arşivinden bir iki parçayı alayım bende yavrum:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

OOO besto sende fena sarmışsın bakıyorum. Aslında ben kerimden bekliyordum yorumu şaşırdım, sevindim :) bu hafta içi bir akşam çaya geliyorum anacım hazırlıklı olun ve evet doğru hatırlıyorsun "ayak üstü yalan makinesi" hatun. "jetonu at. Sana yalan üretsin" misali :D

@ Squ chain and able' a bu hafta izleyeceğim. Kafamı biraz dağıtıp izleyeyim dedim. ve sana tavsiye ettiğim yapım tamamen dramaları anlatan bir hikaye ..

Ve şu muuuzzziiik arşivinden bir iki parçayı alayım bende yavrum:)

Ooo sen bilmiyorsun,o ne alttan götürüyor işi.İzlemediği drama kalmayacak yakında. :P:D Benden bile daha önde,Sensei'm oluyor kendisi. ahaha

Ayıpsın bebeğim,msn'de yakalaştığımızda önüne sereceğim merak etme hiç.Girdiğimde dürterim seni. :) Annem bile bu Dong Yi'nin müziklerini açtırıp açtırıp dinliyor,zaten dizinin de fanı. :D Cain and Abel yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum worli,ona göre. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ne demek efenim, zaman ve mekan sölemeniz yeterli sizinle çay içme şerefine nail olacağımdan ötürü büyük bir mutluluk içindeyim :D şaka bi yana şu bahsettiğin kitabıda getirmeyi unutma, diğer kitap biteli bayaa bi oldu sırf vizeler geçsin die bekliordum onlardan da kurtuldum kitap değiş tokuşu yapabiliriz artık, hatta varsa taşınabilir bir hdd'den bana tavsiye edeceğin yapımlarıda yanında getirebilirsin zira 8mb olan bağlantım 1mb düştüğünden bişileri indirmek eziyet oluyor şu aralar ne yazık ki :( , neyse dediğim gibi bi telefon uzağındayım (hatta daha yakında olabilir :D) alo demen yeter :D ...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ne demek efenim, zaman ve mekan sölemeniz yeterli sizinle çay içme şerefine nail olacağımdan ötürü büyük bir mutluluk içindeyim :D şaka bi yana şu bahsettiğin kitabıda getirmeyi unutma, diğer kitap biteli bayaa bi oldu sırf vizeler geçsin die bekliordum onlardan da kurtuldum kitap değiş tokuşu yapabiliriz artık, hatta varsa taşınabilir bir hdd'den bana tavsiye edeceğin yapımlarıda yanında getirebilirsin zira 8mb olan bağlantım 1mb düştüğünden bişileri indirmek eziyet oluyor şu aralar ne yazık ki :( , neyse dediğim gibi bi telefon uzağındayım (hatta daha yakında olabilir :D) alo demen yeter :D ...

Not: modemi resetleyince benim bağlatım gene 8 mb se dönüyor hep b' dene istersen

Teveccühünüz efendim. sizin gibi geleceğin güçlü bir isminden bu kelimeleri duymak beni onure etti. (SS lerin faydasından mı ne:P) Filmler taşınabilirde ama dizilerin hepsini tutmuyorum. İzleyip uçurduklarım çok. Ama olanları getirirm. Vay kitap bitti ha:) inanamıyorum besto süpersin:) salı yada çarşamba tahmini, her zamana ki mekanda o vakit. Ben seni ararım.

@ squ; hakkatten besto hepimizi sollamış baksana

"Lee Joon konusunda sana ne kadar katıldığımı bilemezsin,dizideki tipi için daha dün Best'le çekiştirdiğimiz bir isimdi" diyorsun pes şaştım kaldım. Ve dizi ile ilgili o acı biber sahnesi benimde çok tuttuğum bir sahne. yalanın yalan olduğu değil, söyleyenin inanıp inanmadığı önemli sen inanıyorsan herkes inanır. doğru bir tespit. Birde sevdiğim kızın Kar adam benzetmesi olmuştu...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ne yazık ki artık o taktiği yemiyor, sağlam bi sisteme geçmişler kota doldumu anında 1mb düşüyor netin en azından bizim buralarda herkesin öle,

o ss ler konusunda şimdi bi beddua edicem bırak hdd'en pc'in yanıcak direk ama neyse büyüklük bende kalsın (her ne kadar büyük olan sen olsanda :D) kitap biteli 2 hafta oluyor neredeyse ama sınavlar araya girdiğinden sesimi çıkarmamıştım en kısa zmnda görüşmek dileğiyle o zmn haber beklicem senden,

son olarak; sollamak ne kelime efenim haddime mi? sizin gibi bir uzakdoğu film ekspertinin yanına bile yaklaşamam, nacizane bir kaç tane izlediğim yapım var işte, buda onlardan biri sadece :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@ squ; hakkatten besto hepimizi sollamış baksana

"Lee Joon konusunda sana ne kadar katıldığımı bilemezsin,dizideki tipi için daha dün Best'le çekiştirdiğimiz bir isimdi" diyorsun pes şaştım kaldım. Ve dizi ile ilgili o acı biber sahnesi benimde çok tuttuğum bir sahne. yalanın yalan olduğu değil, söyleyenin inanıp inanmadığı önemli sen inanıyorsan herkes inanır. doğru bir tespit. Birde sevdiğim kızın Kar adam benzetmesi olmuştu...

Yaaa,öyle ama onu yoldan çıkaranlardan biri benim,diğeri de sen misin yoksa? :D MiSa'yı bi izlettim,şimdi benden daha usta Drama'cı oldu. :D

Kardan adam! (ღˇ◡ˇ)♥

Aman Allah'ım ben en sevdiğim olayı atlamışım.Utandım şimdi kendimden,özellikle de Seo Jung Woo'un,Yoo Rin için yaptığı;

Kardan adam sürprizi dizide en sevdiğim ayrıntılardan biriydi.Böyle bir romantiklik yoktur eminim.Çok güzel bir jest yaptı,hatta ordaki sözleri de süperdi. ♥

Off işte Jung Woo yanlış yerdesin çocuğum,bu taraflara gel sen. :P

Ayrıntılar zaman geçtikçe aklıma geliyor,bir tane daha geldi bak şimdi. :D Yalanı gerçek yapan para ayrıntısı;Yoo Rin,

Gong Chan'ın eline tutuşturmuştu ve yalan söylediğinde o parayı elinde tutarsan karşındakilerin yalanına inanmasını gerçekleştiriyordu.Bir de yıldız olayı,hatta Yoo Rin bir sahnede Gong Chan için ''benim yıldızım'' diyordu. :)

Ben konuştukça diziyi oturup baştan alacağım bu gidişle. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Squ sana göre Soundtrack kralı bana göreyse detaylar bütünü olan bir dizi.Kore'ye olur da bir gün yolum düşerse (Duy sesimi Allah'ım,kırk kere söylesem olur mu ki? :P) detayların kitabı ne?'' deseler cevabım kesinlikle bu dizi olurdu,bunun yanında müziklerini de es geçmeyelim.Çoğuna tanıtımda değinilmiş ama bu dizi bilhassa müzikleri açısından ayrı tuttuğum dramalarımdan biridir.

Dramalar'ı uzun zamandır severek izliyorum ve elimden geldiğince de izlemeye çalışıyorum.My Girl yaklaşık 3 yıl önce izlediğim dizilerden biridir ama geçenlerde birileri sayesinde ikinci kez izlemiş oldum ama ilk kez izliyormuş gibi zevk aldım. (Bu şahsın ismi lazım değil,baş harfi Squ :P ) Bu dizide benim en sevdiğim ayrıntıysa geri sayım muhabbeti olan sahneydi.Gong Chan gibi ciddi bir kişiliğin gözlerini kapatıp da geri sayış sonrası asansör çıkışındaki karşılaştığı manzara sahnesinden bahsediyorum.Tam anlamıyla çok hoş bir sahneydi çünkü sizin aksinize sonunu sevenlerden biriyim. Mutlu sonlar insanı olduğum için bu tip bir birleşme tam benlikti,beklediğimi de aldığım için finalini severek izlemiştim.Tabii diğer aşık çocuğumuza da üzülmedim değil,böyle Oppa'ları gördükçe üzülüyorum gerçi.Bu dramalar çok feci ya,insanı etkilemeyi iyi biliyor.

Neyse lafı fazla uzatmadan sözün özüne geçeyim. :D Eğlenceli saat geçirmek isteyenler için birebir olan dramalardan biri,eğer drama seviyorsanız ve komedi de sizin için öncelikse bu diziye fırsat vermenizi öneririm.

Ekleme:

Unutmadan Joo Kwan Woo Kore'de ''Cennetin Sesi'' olarak bilinen bir sanatçı.Bu dizideki ses verdiği çalışmayı dinlerseniz bu isme ne kadar çok yakıştığı anlarsınız.Yanılmıyorsam sadece ''Sang Reul Eo Sarang Han In Eo'' adındaki şarkıya hayat vermiş.Tek şarkı olsa bile onu dinlemek yeterli oluyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Bu diziye başladım ben de. :) Daha 2 bölüm izledim, baya eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Umarım hep böyle devam eder.

Kızımızın hayatta kalma becerisine hayran kaldım valla. :D Bir de 2. erkeğimizin (Korelilerin isimleriyle aram hiç iyi değil) ilk göründüğü sahnede onu kız sanmam sonucu, ardından yataktaki diğer kadınla öpüşüp koklaşmalarını olağan karşıladım :D (lezbiyen ilişki herhalde demiştim), erkek olduğunu fark etmemle hayatımın şokunu yaşamış oldum. :25550:

İyi hoş da bir de bölümler bu kadar uzun olmasa. :022:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu diziye başladım ben de. :) Daha 2 bölüm izledim, baya eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Umarım hep böyle devam eder.

Kızımızın hayatta kalma becerisine hayran kaldım valla. :D Bir de 2. erkeğimizin (Korelilerin isimleriyle aram hiç iyi değil) ilk göründüğü sahnede onu kız sanmam sonucu, ardından yataktaki diğer kadınla öpüşüp koklaşmalarını olağan karşıladım :D (lezbiyen ilişki herhalde demiştim), erkek olduğunu fark etmemle hayatımın şokunu yaşamış oldum. :25550:

İyi hoş da bir de bölümler bu kadar uzun olmasa. :022:

:))) Hoş geldin özz. O şokları bende yaşamıştım "A bu erkekmiymiş" dediğim çok oyuncu olmuştu:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hoş geldin özz, seni de burda görmek ço güzel. :)

Sanırım hepimizin verdiği ortak tepki bu olmuş. :D Lee Joon Ki'ye (kız gibi olan oğlumuz) baktığımda bu dizide (henüz başka rolde izlemedim gerçi) gerçekten de çok kötü bir tarza sahip olduğunu düşünüyorum, nette bazı resimleri de öyle. Bazı resimleri de aksine oldukça erkeksi ve çekici. Hatta şu resmini gördüğümde verdiğim tepki My Girl'ü izlerkenki verdiğim tepkinin tam zıttıydı;

2d7e521730636358b40f601c599238e0.jpg

Uzun saçı çok nadir seviyorum, bence Lee Joon Ki bu tarzı bir daha aklının ucundan bile geçirmesin. :D

Bu da bir uzun saç kullanımı ama Sürmeli'yi (Geun Seok) oynadığı rolde çekici yapanlardan biri de buydu bence. Yani demem o ki yakışan kullansın. :P

tumblr_lklug8gS8s1qhmn8go1_400.gif

Ne diyorduk? Diziye dönecek olursam bunlar daha eğlencenin başlangıcı özz, bölümler ilerledikçe o eğlencenin dozu da artacak. Özellikle tanıtımda bahsettiğim film ve dizi (Leon, X Files ve James Bond) göndermelerine yer veren kısımlar çok eğlencelidir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çekiciliğini bilemem de "The King and the Clown" da feminen görünütüsü ile müthiş bir performans sergilemişti. Berbat tarzını kenara koyarsak geçekten dikkate değer bir oyuncu son dizisi "Arang And The Magistrate' i" merak ediyorum doğrusu.. "18 May" de kaliteli bir filmdi eğer savaş filimlerinden bayılmadıysanız tafsiye edebilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?