Jump to content
  • Kayıt Ol

Like A Dream - Ru Meng


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

Hadi! Uyan!

Kedi ölmüştü.

Ona hiç isim vermedim.

Çok akıllı değil!

Nasıl ölü bir kediden kurtulurum?

Birçok çevrimiçi öneri var.

Morga götür, kurye şirketini ara...

...bir rahip ya da keşişle irtibata geç.

Kız veya erkek arkadaşından yardım al.

En çevre dostu tavsiye onu pişirme önerisiydi.

Yemek tarifi dahi vardı.

Ben tam bir çevreciyim...

...ama bir kediyi nasıl mikrodalga fırına koyarım?

Sistem güvenliği yazılımı uzmanı olan Max, Tek kişilik yalnızlığına sıkışıp kalmış ve ışı dışında, hiç de sosyal olmayan sıradan biridir. Kedisi' nin ölümü ile birlikte iyice boşlukta hisseden Max, doktora gider.

Bana bir düzine uyku hapı için bir reçete yazdı.

Onlar beklenmedik biçimde beni etkiledi.

Biraz garip bir rüyaydı.

Hiç bu kadar güzel bir ofiste çalışmamıştım,

ne kusursuz Mandarince konuşabilirim...

... ne de güzel Çinli kızlarla tanışmaya alışığım.

İlaçlar kendi cümleleri gibi onda beklenmedik bir etki yaratmıştır. Rüyaları, hep aynı kısır döngü içine sıkışmış ve bir kadın' ın peşin de sürüklenmektedir.

Rüyada mıyım? Rüyası ne kadar harika olacaktı...

...eğer yeniden uyanabilseydi...

Rüyalarındaki kadına söz verir, onu bulacaktır. Şangaya gider ve onu aramaya başlar. Ancak aradığı kadın yerine tıpa tıp ona benzeyen başka bir kadını bulur. Birbirine bu kadar benzeyen ama birbirine bu kadar zıt iki kadın' ın, arasında Max, iyice bocalamaya başlar. Gerçekten aradığı aslında neydi? Rüyalarındaki yalan mı? Yoksa bir gerçek mi?

Gerçek hayattaki güzel bir rüyayla nasıl başa çıkabilirim.

Benimle ciddi olduğunu nasıl düşünebilirim.

Kalbini nasıl kazanabilirim?

Ama hangimiz daha büyük bir aptal?

Cahil ben mi yoksa bu sersem yabancı mı?

Ne kadar süre ona bakmaya devam edeceksin.

Max belkide tramvasından kaynaklı sevmediği ama aynı acıyı paylaştığı aynı sığınakta saklandığı kadını aramaya devam mı edecekti, yoksa yeni bir başlangıç mı yapacaktı.

Merhaba, selam. Seni arıyorum...

Seni görmüştüm.

Bu gerçekten, gerçekten üzücü.

Onu düşünmeden beni asla göremeyeceksin.

Aslında üç kişinin paylaştığı bir rüya olduğunu anladığında Max iyice bocalamaya başlar.

O gün, gerçekten söz veriyorum

seninle yağmur altında dans edeceğim.

Evvet yoruma gelince; Dramadır. Sürükleyici filimlerden değil ama konusu tek düze bir hikaye değil. Taiwan yapımlarını dilinden dolayı pek sevmesemde oyunculuk ve sinemasal açıdan çok da kötü değiller. ..değişik bir şey olsun diyorsanız alternatif olabilir..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aurora Borealis

    4

  • Luna

    3

Clara Law Kar wai Wong tarzında bir yönetmen. o açıdan düşündüğümde senin zevkine hitap eden bir yapım. izlediğinde yorumlarını okumak için merakla bekliyorum.

Not: skip beat' in dilini koy kenara, skip beat diye yutturduklarını düşündüğüm çakma bir yapım olmuş. Hayatımda hiç bu kadar kötü oyunculuklar görmedim. Mogami, mogami hariç bir şey olmu ya.. kızı ben başka bir yerde daha sonra izlediğimde -ki eski bir yapımdı. oyunculuğu çokda kötü olmasada bu yapımı resmen batırmışlardı. hele ki başkan!! tanrım ağlamak istiyorum...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 11 ay sonra...

Beğenmene sevindim. Dil konusunda sana katılıyorum. benim inanılmaz sıtkımı sıyırsada dilleri, hongkong ve Tayvan sinemasında da gerçekten başarılı yönetmenlerin ve oyuncuların yaptığı kaliteli filimler yok değil. bir ara bu bölüme yeni filimlerde ekleyeceğim bir kaçı özellikle senin beğeneceğin dolulukta yapımlar.. Güzel yorumların ve eleştirilerin eksik olmasın..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok beğendim çok, hatta dediğim gibi yönetmenin diğer işlerine bile göz attım. :D

Ya, Wong Kar Wai'ın filmleri gibi, laf kalabalığı yapmayan filmlerde şık duruyor mandarini, kantonezi, kulağa batmıyor da dramalarda, geveze filmlerde insanın kulağı biraz zarar görmüyor değil! xD

Önerilerini sabırsızlıkla bekliyorum, Uzak Doğu sinemasında ayrım yapmamaya çalışıyorum, iyi yönetmenlerin hepsini keyifle izliyorum. Gerçi büyük beklentilerle açıp, 20. dk.'sında askıya aldığım Tayvan sinemasının çok önemli yönetmenlerinden olan Ming-liang Tsai'nin "What Time Is It Over There?" filmi hala devam etmem için beni bekleyen filmler arasında. Eğer bu yönetmenin herhangi bir filmini izlediysen, yorumlarını merak etmekteyim Aurora. Neden bilmiyorum, filme devam edemedim ama içimden bir ses güzel şeyler kaçırıyorsun diyor. :D (yönetmen ve filmleri hakkında çok güzel şeyler okudum çünkü).

Diğer yönetmenlere nazaran yalnızlığı, Dürtülerle, Çarpıklıkla, Cinsellikle ve objelerle yansıtan bir yönetmen. İyi yorumlar kadar onun sapık olduğunu düşünenlerde fazladır. Kim ki Duk için uç isim yakıştırmasını yapanların bu adamı izledikten sonra Kim Ki Duk'a normal muamelesi yaptıklarını düşünüyorum:) Bu adamın bir çeşit isyan havası var ve bu havasını bariz bir biçimde yansıtıyor. Eline bir çomak alıp oturduğun yerde seni dürtmeyi seviyor dürtekende bir yanda pis pis yarım ağızla sırıtıyor.. (Şeytan) Neden bilmem bu adam için bu yakıştırma geliyor aklıma hehe sakin diğerleri melekti de.. Gerçi ben çok eski iki yapımını izlemiştim. Bir yere koymam için net oturmuş bir şey yok ama kolay sevilebilen biri olmadığını biliyorum. Bu filmi izlemedim yalnız. indirebileceğim bir link var sa bana öm. atsana bakayım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?