Jump to content
  • Kayıt Ol

Koimoku


CHOBiTS

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Koimoku

TANITIM

 

Hikaye İnamiye Kouta adlı 22 yaşında bir gencin manga artisti olmak için verdiği mücadeleyi anlatmaktadır. Kouta 2 yıl önce Tokyo’ya manga artisti olmak için gelmiştir.6 farklı stüdyo da çalışmış ama bir türlü dikiş tutturamamış hep 2. Sınıf asistanlık ya da boyama işleriyle uğraşmıştır. Başarılı olamadığı için kısa süre sonrada işten uzaklaştırılmıştır. Tokyo’da küçük odalı eski tarz bir apartmanda kalmaktadır. Tokyo’ya geldi geleli kendisine nazik davranan tek kişi komşusu güzel bayan Savanoguchi-san’dır. Her ne kadar iyi biri olduğunu düşünse de bu kadının ne iş yaptığını bilmemektedir. Ama sürekli seksi giyindiği için büyük ihtimal gece kulüplerinde çalıştığını sanıyordur.

 

Kouta yine işten azar yediği bir gün morali bozuk bir şekilde eve gelir. Güzel komşusunu alkollü bir şekilde kapısının önünde gören Kouta; dairesine gidene kadar ona yardım eder. Savanoguchi-san onu yemeğe davet eder. İlk defa komşusunun evine giren Kouta etrafı gözlemlerken Savanoguchi’de banyoya gider ve “Sen dolaptan bir şeyler alıp ye” der. Dolabı karıştıran Kouta adam akıllı bir şey bulamayınca dışarı markete bir şeyler almaya gider. Geldiğinde ortalarda göremedi Savanoguchi-san’a bakınınca küvette uyduğunu görür ve boğulmak üzereyken onu kurtarır. Savanoguchi-san teşekkür etse de banyoda uyuduğu için Kouta’dan azar yer ve sonrasında çıkıp kendi dairesine gider.

 

Ertesi gün çalıştığı Comic Heat Studio’sun da yaptığı işlerden dolayı beğenilmediği için uzaklaştırılır. Eve depresif bir şekilde gelen Kouta’nın kapısı çalar; gelen güzel komşusu Savanoguchi-san’dır. Dünkü yardımı için ona teşekkür amaçlı tatlı almıştır. "Dün sen benim misafirimdin bugün de ben sana misafir olayım" der birlikte yiyelim önerisinde bulunur ama morali bozuk olan Kouta rahatsız ettiğini söyleyerek kapıyı yüzüne kapatır. Yatağına uzanıp düşünürken stüdyoda ki şefinden bir telefon gelir son bir şans vereceklerini söylerler. Ertesi gün büyük bir şansızlıkla eseri manganın boyamasını yaparken boyayı sayfanın üstüne döker ve basım tarihine çok az kalmışken bu durumun yaşanması herkesin canını sıkar; her ne kadar sayfanın parasını ödeyeyim dese de işten kovulur.

 

İyice buhrana giren Kouta yağmur altında dolaşa dolaşa eve gelir ve kapısının önünde sırılsıklam uyuya kalır. Rüyasında patronlarının azarlarını duymaktadır ve "biri beni kurtarsın" diye sayıklarken uyanır. Odasında yatmaktadır ve güzel komşusu da ona yemek pişirmektedir. “Odasına ilk defa girdiğini ve çizimlerini gördüğü söyler. Manga artisti olmak mı istiyorsun?” der. Elindeki kağıtları alıp sen ne anlarsın diyerek ona kızar.” 2 Yıl önce buraya bu hayalle geldim ama işe yaramazın tekiyim hiç yeteneğim yok” diyerek kendini aşağılar. Savanoguchi-san ona neden benimle bir manga yapmıyorsun “der. Dalga geçtiğini düşünür ama iş kartını çantasından çıkartıp verir. Ertesi gün kartın üsteki adrese gider. Splash Stüdyosu genelde ecchi içerikli mangalar yayınlayan ünlü bir dergidir. Binanın içine girdiğinde komşusunun baş editör olduğunu görünce iyice şaşırır. Kouta hiç beklemediği bir anda hayallerine çok yaklaşmıştır. Ama güzel ve nazik bildiği komşusu iş hayatında tam bir kurttur.

 

En başarılı kadın editörlerden biridir ve tam bir yetenek avcısıdır. Artistlerin sınırlarını zorlamasını sağlayarak pek çok manga artistini parlayamadan bitirdiği için kötü bir üne de sahiptir. Kouta’nın prensipleriyle çelişen; iş hayatının gerçekleri ve kendisinden beklenen şeyler, onu stüdyolar arası git-gellerle dolu yeni yaşamına sürükleyecektir.

 

 

KARAKTERLER

Sayaka Juumonji - Ana Karakter

Kouta Inamine - Ana Karakter

Hinata Sawanoguchi - Ana Karakter

Chika Sakomizu - Yardımcı Karakter

Rune Iwasaki - Yardımcı Karakter

Yuu Takashima - Yardımcı Karakter

Miki Fujiwara - Yardımcı Karakter

48997.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Romaji: Koimoku

Japonca: こいもく

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 5

Bölüm sayısı: 20

Yayım: 27 Oca 2011 - 27 Eyl 2012

Dergi: Comic Valkyrie

Eser: Dal Young Im (Hikâye), Hae Won Lee (Çizim)

Türler: Komedi, Ecchi, Romantik, Seinen

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 7.20

Sıra: 6588

Veriler 23 Aralık 2016 Cuma günü 12:27 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 24275

 

KİŞİSEL YORUM:

Spoiler

İm Dal Young’ın Japonya’da çıkardığı bir başka manga olan Koimoku ecchiyle harmanlanan bir mangakanın hayatını anlatmaktadır. Bir açıdan yazarın kendi hayatıyla örtüştüğünü de söyleyebilirim okuyunca anlayacaksınız; yazarın kişiliğinin oluşmasında ve kadın çizimlerindeki çekiciliğin yansımasını Savanoguchi-san’ın gözünden Kouta-kun’a yansıması şeklinde göreceksiniz. Yazarın diğer yapımlarını da okuyan biri olarak kadın çizimleri tüm yapımlarında aynı.Güçlü ve sexy kadın karakterlerle dolu hikayelerinde erkek başrol genelde bir tane olur ve kişilik ve karakter olarak kadın karakterlere göre zayıf ve acizdir.Ne var ki erkek karakter gelişmeye açık olduğundan sona geldiğinde kişilik ve güç olarak üstün seviyelere gelmektedir.Ama başlarda erkek karakterin ezikliğine biraz sabretmeniz gerekmekte.Yazarın yapımlarında; çizimlerden de anlaşılacağı üzere başta ecchi sonrasında harem ve romantizm üçlüsünü eksik etmez.Ecchi öne çıksa da bu cinsellik olarak karşımıza çıkmaz.

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    2

  • VarOlanBiri

    1

  • Sky_King_Goko

    1

  • hermit

    1

Okumayı uzun süredir bırakmıştım. Güzel editör için okumaya değer. Bunu takip edeyim artık. Güzel tanıtım olmuş Chobits.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Daha demin açtım baktım çok beğendim. Bundan sonra okumaya devam edeceğim. Tanıtım için teşekkür ederim CHOBiTS.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 9 ay sonra...

Manga ıngilizce çeviri olarak bitmis bulunmakta. Güzel bir hikayeyi 20 bölüm gibi kısa tutması en kötü yani olsada son olarak tatmin ediciydi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

evet takip ettiğim bir manga bayağı güzel bence okumaya değer , çevrilse keşke derdim ama zaten manga çeviren bir çok site var sağolsunlar, elleri zaten dolu sıra elbet buna da gelecektir. Zaten bundan önce nisekoi çevrilmesini isterdim :)))insanın bir sürü istekleri var yav hangi birini söylemeli ki, kime sorsan zaten kendini adadığı takip ettiği serileri ard arda sıralarlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Türkçe çevirisi yokmu arkadaşlar manganın ?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?