Jump to content
  • Kayıt Ol

Binbougami ga!


CHOBiTS

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Binbougami ga!

TANITIM

Sakura Ichiko 16 yaşında lise öğrencisidir. Zengin, güzel, zeki ve hayatı boyunca hiç hasta olmamıştır. Okuldaki ve çevresindeki herkes peşinde pervane olmakta bir dediğini iki etmemektedir. Erkekler bundan şikayetçi olmasa da okuldaki kızlar onun bu mükemmelliğine sürekli lanet okumaktadır. (Özellikle de büyük göğüslerine) Sakura bunun farkında olsa da hayatından vazgeçmek niyetinde değildir. Hayatı boyunca refah içinde yaşamış ve okulda çizdiği mükemmel öğrenci profilinin aksine kendinden başka kimseyi düşünmeyen bir kızdır. Ama onun bu mükemmelliğinin altında yatan neden çok farklıdır. Çünkü Sakura farkında olmadan çevresindekilerin iyi enerjisini emerek kendine şans ve mutluluğa dönüştürmektedir. Ama farkında olmadan enerjisi emilen kişilerde de sadece kötü enerji kaldığında da onları büyük talihsizlikler ve felaketler beklemektedir.

 

Ama iyi enerjinin bir kişide toplanması dünyadaki iyi ve kötü enerjinin dengesinde bozulmalara yol açmaktadır. Bu yüzden tanrılar bu duruma çözüm getirmek ve dengeleri yeniden sağlamak için Şanssızlıklar tanrısı (Binbougami) Momiji'yi dünya dengeleri sağlamak amacıyla Sakura'nın iyi enerjisini alması için gönderir. Momiji, Sakura'nın resmini görür görmez kendinde olmayan tüm iyi şeylerin onda olduğunu görünce özel bir düşmanlık besler. İkili ilk karşılaştıklarında Sakura ilk başta korkar, ama Momiji kendini tanıttıktan sonra Sakura'nın durumunu açıklar ve görevini anlatır. Sakura'ya iyi enerjisini aldıktan sonra başına gelecekleri gösterir. Yaşayacağı sefaleti ve evleneceği çirkin kişiyi görünce tanrıya karşı tüm iyi niyeti değişir ve enerjisini vermeyi reddeder. Bunun üzerine tanrı sağ elindeki bandajı söker ve sağ kolu dev bir enjektöre dönüşür. Ama şans Sakura'da şansızlıkta tanrıdan yana olunca enerji alması mümkün olmayacaktır.

 

Sakura'nın enerji emme durumu hayatta tek değer verdiği kişi 30 yıllık aile uşağının hastanelik olması üzerine değişecektir. Momiji buna Sakura'nın sürekli yanında olduğu için tüm iyi enerjisini emmesi ve geriye kötü enerji kalması sonucu olduğunu söyler ve uşağının yakında öleceğini belirtir. Gardını indiren Sakura'nın enerjisini enjektöre çeken Momiji elindeki tüple tanrılar dünyasına dönmeye hazırlanırken Sakura onu arkadan yakalar ve sırt üstü yere çakar. Tüpü alıp hastaneye koşar. Uzun bir kovalamaca dan sonra Sakura'yı hastanede yakalar. Sakura tüpü vermek istemez ve yere atıp kırar. Çıkan enerji tüm hastaneyi baştan ayağa değiştirir ve uşağının da kurtulmasını sağlar. Ama tekrar enerjisini emmemek için onu emekliye ayırır ve kendi başına yaşamaya başlar. Bir hafta sonra tanrı Momiji geri gelir ve bu sefer dairesine yerleşmiştir. Çünkü Sakura'nın iyi enerjisi geri dolmuştur. Böylece ikilinin mücadelelerine yeni karakterlerinde dahil olmasıyla komedi dolu maceraları başlayacaktır

 

KARAKTERLER

Momiji Binboda - Ana Karakter

Ichiko Sakura - Ana Karakter

Ranmaru Rindou - Ana Karakter

Nadeshiko Adenokouji - Ana Karakter

Keita Tsuwabuki - Ana Karakter

Momoo Inugami - Yardımcı Karakter

Bobby Statice - Yardımcı Karakter

81306.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Orijinal: Binbougami ga!

Japonca: 貧乏神が!

Diğer: Binboukami ga!, Binbou Kami ga!, The God of Poverty Is!, Kaette Kudasai.

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 16

Bölüm sayısı: 81

Yayım: 4 Haz 2008 - 4 Tem 2013

Dergi: Jump SQ

Eser: Yoshiaki Sukeno (Hikâye & Çizim)

Türler: Macera, Komedi, Fantastik, Büyü, Shounen, Doğaüstü

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 8.33

Sıra: 287

Veriler 22 Aralık 2016 Perşembe günü 14:55 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 20242

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 9 ay sonra...
  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    4

  • dark

    2

  • The-Black

    1

ilk sezon animesini izleyen pek çok kişi oldukça beğendigi bir yapım olarak. Diğer animelerle dalga geçerken kendi hikayesinide yabana atmadan yeni karakterler eklenerek kalitesini arttirmakta. Manga 70 lerde lakin ıngilizce çevirisi bugün itibariyle 51 bölüm oldu. Alışılmışın dışında manganın ispanyolca çevirisi çok daha ilerden gidiyor. Şayet animeye uyarlanması durumunda suanki durum 3 sezon olurdu. Seri komedi unusurunu devam ettirirken dramida yansıtmaya başladı.Son bölümde ben bile duygulandım ah Botan ah... ilk sezonu begendiyseniz gelecek sezonlar aksiyon ve kurgu açısından çok daha iyi olacağı garantisini vereyim inanmayan varsa mangasinı okuyabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Manga'nın türkçesi olsa seve okurum ama yok galiba.

Neden gelmez böyle güzel serilerin devam sezonu anlamam, iyi bir izleyici kitlesi vardır bu serini.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Animesi kesin gelir ekip olarak oldukça sağlamdi.Zaten ilk sezon sonunda gelecek sezon karakterlerini gösterdiler. Gelmezse sponsor bulamama gibi bir sebebten gelmez. Gelmezse en çok üzülecek kişi ilk sezon aralarda çıkan Nadeshiko karakteri olur herhalde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

ikinci sezonu bekleyecektim ama dayanamadım mangasına başladım. şimdide çeviriye başladım ilk bölümü yarıladım çeviri+editte. ilk 5 bölümü çevirdikten sonra yayınlamayı düşünüyorum. bu mangayı okumayan pişman olur harika bir komedi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...

Ve sonunda manga bitti arkadaşlar. Çok güzel bir sonla veda etti. Böylece iki sezonluk malzemede hazır. Darısı animesine artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ben momijinin gitmesini istemiyordum üzüldüm ya, ıchigo'nun aileside geliyo keita ya yazık :D

mangaka yeni bir seriyede başlayacak sanırım

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?