Jump to content
  • Kayıt Ol

Hangi teknoloji alışveriş sitesi ?


bedifeci

Hangi teknoloji alışveriş sitesini tercih ediyorsunuz ?  

267 oy

  1. 1. Hangi teknoloji alýþveriþ sitesini tercih ediyorsunuz ?

    • Bimeks
      20
    • Gold Bilgisayar
      13
    • Teknosa
      49
    • Vatan
      66
    • Hepsiburada
      53
    • Ýstanbulbilisim
      7
    • Teknobiyotik
      2
    • Teknolojix
      4
    • Exa
      3
    • mavibilgisayar
      3
    • Hizlial
      5
    • Eksenbilgisayar
      5
    • Webdenal
      0
    • Nova
      1
    • Sanalmarketim
      5
    • Ereyon
      3
    • Ýnventus
      0
    • Netsiparis
      1
    • Mediamarkt
      27


Önerilen İletiler

5xntg.jpg

Anket sorusu umarım anlaşılır olmuştur.Seçenek eklemek isteyen belirtebilir.Genelde Türkiye'de faaliyet gösteren siteleri ele aldık.

-Çoklu oylama seçeneğine sahipsiniz.

-Alışveriş yapmasanız da size güven veren siteleri işaretleyebilirsiniz.

-İyi ve kötü taraflarını belirtebilirsiniz.

Gold

http://www.gold.com.tr/

pc.gif

Bimeks

http://www.bimeks.com.tr/

Vatan

http://www.vatanbilgisayar.com

hepsiburada

www.hepsiburada.com/

istanbulbilisim

http://www.istanbulbilisim.com.tr/

teknobiyotik

http://www.teknobiyotik.com

pc.gif

teknolojix

http://www.teknolojix.com/

mavibilgisayar

http://www.mavibilgisayar.com.tr/

exa

http://www.exa.com.tr

pc.gif

hizlial

http://www.hizlial.com

eksenbilgisayar

http://www.eksenbilgisayar.com/

pc.gif

webdenal

http://www.webdenal.com

nova

http://www.novabilgisayar.com

Teknosa

http://www.teknosa.com/index/

sanalmarketim

http://www.sanalmarketim.com

office.gif

ereyon.com

http://www.ereyon.com.tr

inventus

http://inventus.com.tr

netsiparis

http://www.netsiparis.com/

pc.gif

mediamarkt

http://www.mediamarkt.com.tr/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 10
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    2

  • rçatalkaya

    2

  • Squaw

    1

  • Psykhe

    1

Vatan Computer'ı kullanıyorum, ilk olarak bundan önceki çalınan laptop'ımı ordan almıştım ve ayağım oraya alıştı. Verdikleri imkanlar ve teknik hizmet de hoşuma gidiyor, artı olarak indirim kampanyaları da oldukça cazip oluyor. Bir kere (3-4 yıl oluyordur) alışveriş yaptıktan sonra oraya alıştım ve şimdi bir şey alacağım zaman yıllardan beri ilk uğradığım adres orası oluyor. Eğer aradığım şeyi orda bulamıyorsam alternatifleri öyle değerlendiriyorum. Yoksa adresim direk Vatan, hiç şaşmaz. :D

Vatan'da (çok nadir olan bir şeydir) aradığım şeyi bulamazsam ikini tercihim Teknosa ya da Mediamarket oluyor ama ben anket çoklu seçim olsa da tek oy kullanacağım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vatan'ın magaza zinciri olması özelikle teknosa da olmayan pc parçaları satışı vatanı tercih etmemi sağlıyor.Teknosanın turuncu indirimi işe yarıyor.Gold ise altarnatif ancak biraz daha tuzlu oluyor.Fark aldıklarına bile şahit oldum.Bimekste fena değil.Ancak diğerleri bulunduğum şehirde yok.Ancak bunların bir kısmının kendi orjinal isimleriyle yada belirledikleri isimlerle magaza açmalarını isterdim.İnternet ortamında almak sıkıntı olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk tercihim Vatan; A'dan Z'ye her şey uygun fiyatta, ödeme seçeneklerindeki sağladığı kolaylıklar, personelin müşterilerle güzel igilenmesi tercih sebeplerimi oluşturuyor. Vatan'da bir şey bulamazsam Teknosa tercih ettiklerimden biri oluyor. Yazdıklarımdan anlaşıldığı üzere seçimim Vatan ve Teknosa oluyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şu kredi kartlarına uyguladıkları fırsatlar belirledikleri kartlar olmazsa sıkıntı oluşturuyor.Vatan bir ara %25 indirimleri belli aralıklarla yapıyordu ancak artık yapmayacaklarına daair özeliklede pc parçlarına dair bilgi aldım.Bak bu hoş olmadı.Ayrıca çeşit olarak daha geniş yelpaze sunmalılar tabi bu konuda bir numara olmak istiyorlarsa.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ne yaparsanız yapın ama vatandan şaşmıcan abicim. vatanbilgisayar en iyisi benim için her parçamı ordan aldım toplaması dahil vatanbilgisayar baska yok.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İşin açıkçası bu aralar bir sistem toplayacağım bir iki parça ABD'den kardeşim getirecek.Özellikle fx 8150 ekonomik olması hasabiyle fx 6100 yada intel i 2500 işlemci gelecek.(Umarım bir aksaklık olmaz:022: )Acep nerde uyğun diye iyi bir araştırma yapıyorum.Vatan harbiden de hizmet bakımından uygun ,birkaç parçayı iyi fiyata satıyorlar ancak diğer ürünlerde indirim olmazsa diğer gruplardan çok farkı olmuyor.Bimekste bizim şehirde var ancak yerinin dar olması seçeneklerin daha az olmasını beraberinde getiriyor.Pc parçası konusunda seçenekleri artırabilir.Gold ise bence sınıfta kalıyor.Parça indirimleri yetersiz.Teknolojix ise fiyat ara sıra uygun olsa da şehirimiz de tutunamadı şubesini kapattı.Sanırsam internet ile magaza fiyatlarının farklı olması bunda etkili olmuş olabilir.Teknobiyotik uygun fiyatlar sunabiliyor ancak internetten almak için şevkim olmuyor.Eksende de iyi fiyatlar olabiliyor ancak kampanyalarına rastlamadım.

Neyse burda ki bütün sitelerden birşeyler isteyecek olsaydım. Normal kullanıcılara yönelik indirimlerin çoğaltılması.Nede olsa orta düzey birşeyler alan bir tüketici bunun tadını aldığında daha iyi ürüne yönelebiliyor.

Umarım altarnatifler artar.Vergiler düşer,yurtdışındaki ürün ile yurt içindeki ürün arasındaki fiyat farkları ortadan

kalkar.

Anime sever arkadaşların en azından bu tip anketlerde oy vermesini isterim.:011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Aslına bakacak olursanız Türkiyede ki vergiler işi çığırından çıkarıyor ne var ne yok para kazandıkları led lcd lere ve dizüstü bilgisayarlara indirim yapıyorlar. Çünkü anlaştıkları şirketler faiş fiyat belirleyip milleti en başta soyuyorlar indirim adı altında da ellerindekini temizleyip kazanıyorlar.Dikkat edin pc parçlarını indirime fazla sokmazlar ,özelikle pc parçalarını toplayıp marka olarak piyasaya sokan şirketler bundan iyi para kazanırlar nede olsa çoğunluk kullanılan parçaları tanımıyor ,araya birkaç iyi özelik şişirmeler , sonrasında da o kasaya uymayacak parçalar ekliyorlar.Satış sitelerinden milletin ekserisi memnun değil.Pahalı ürünleri indirip duruyorlar ,orta ver alt düzey gelir gruplarına kampanyaları ,indirimleri yeterli degil.Gözlemlerime göre vatanının eski tadı yok.Fiyat konusundada çok iyi olmadığını düşünüyorum.İnternet kafelere ,kurumlara sağladıkları % 30 lara varan indirimlere halka yansıtmıyorlar.Teknosa ancak turunculanırsa birşeyler alınabiliyor. Pc parçalarına Teknosa da girmeli kanımca.Bimekste ara sıra düzgün kampanyalar yapsalarda yeterli değil hatta çok yetersiz.İnternet üzerinde alışveriş yapılan siteler ise eksenin dışında kapıda ödeme diye bir seçenekleri yok ve birçoğu kargo parası da alabiliyor. Yani indirimlerinin mantığı kalmıyor.

Sonuç olarak

-En iyi olmak yada olmamak için sermaya önemli

-Ondan sonra ceplerini değil halkın hepsine yönelik ,her alanda kampanyalara ,ürünü aldıkları şirketleri yönlendirebilmeliler.

-Kargo meselesine çözüm bulmalılar.

-Sitelerindeki görüntü ile sattıkları ürün farklı olmamalı.

-Aslında yerel marketler gibi hadi buna bim diyelim örgütlenip millete farklı seçeneklerle uygun fiyatlarla ürünler sunabilmeliller

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Çok şaşırdım, birçok kez gerek kişisel gerek kurumsal alışveriş yaptım. Hepsiburada ve bimeksten iyisi görmedim. Gold biraz sıkıntı çıkarıyordu, exa da fena değil ama ürün çok yoktu. Vatan ise çok pahalı bayağı oy almış, şaşırdım, orayı da inceleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Bense Satürn'ü tercih ediyorum aradığımı bulamadığım olmadı ve ayrıca fiyatlarıda bana cazip geliyor tabii bunların benim görüşüm olduğunuda belirtmek isterim katılmayan çıkabilir :D

Ayrıca vatan'ın bu kadar oy aldığına bende şaşırdım fiyatlar konusundan biraz abartı bence :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ebay her zaman en iyisidir, ama yurtdışıyla uğraşamam derseniz hizlial.com'u kullanıyorum genelde. Fiyat olarak çok uygun ve adı gibi hızlılar ayrıca kargoyuda kredi kartına eklemeleri bence ekstar bir avantaj. Ama Ebay her zaman için bir numara... :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?