Jump to content
  • Kayıt Ol

Goong


Squaw

Önerilen İletiler

559784_goong2.jpg

KÜNYE:

İsim: Goong (Gung)

Bilinen Diger İsimler: Palace / Princess Hours (MBC Global Media) / Imperial Household

Türkçe İsim: Düşlerimin Prensi

Tür: Romantik, Komedi

Yayın Tarihi: 11 Ocak 2006 – 30 Mart 2006

Bölüm: 24

Yayın Kanalı: MBC

Drama konusunda sondan gidenlerdenim galiba, genelde Drama izleyip seven takipçilerin ilklerinden biridir Goong. Bense bu kalıp dışına çıkan bir izleyici olup kaldım. Çok bilinen bir isim, hepimizin bildiği üzere Manhwa tabanına sahip olan bir yapım, Kore Manga'larının güzelliklerinden fırlamış diyebiliriz buna. Mangasıyla henüz haşır neşir değilim, bu nedenle de diziden giderek bir şeyler kaynatayım dedim. İlk izleyen takipçiler için değişik öğeler bulunabilecek bir seyirlik ama benim için her sahnesinde ayrıntı gizlenmeyen, belli sahnelere serpiştirilmiş seçici öğeleri taşıyan bir yapım. Konusunun sevimliliği yanında eğlencenin biraz daha üst seviyede olması gerektiğine inandıklarımdan biri Goong; bunun yanında sürükleyiciliğin de...

01_palace_korean_drama_dvd.jpg

goong_ep_2-1.jpg

Modern dünyada geçen bir Külkedisi hikayesine sığınmış oyuncularıyla, seyircisine güzel dünyaların kapısını açmayı amaç edinmiş aslında; ''Güzel Dünya'' dediğimde bunu bir ifade şekli olarak düşünmedim pek. Daha çok Veilaht Prens ve Prenses'imizin yaşadığı eve benim tarafımdan yapılan bir yakıştırma bu. Doğu Konağı adı verdikleri, tıpkı bir Kış Bahçesi görünümüne sahip ev ve eve ait kısımlardan bahsediyorum aslında, bu güzelliğin içinde gizlenmiş bir Düşler Prensi'nden. :) İki lise öğrencisinin büyükbabaları arasında vermiş olduğu söz doğrultusunda hayatlarına yön verişin hikayesi Goong. Veliaht Prens'in, zamanında Kral olan dedesinin tek ve gerçek dostuna güvenip de almış olduğu söz doğrultusunda başlayan ve beni, kim veliaht olacaksa onunla beşik kertiği yapılmış esas kızımızın yolculuğuna çıkaran bir yapım. İkisi aynı liseye giden ama ilk karşılaşmalarının hiç tadı tuzu olmayan ortamlarından merhaba diyen bir Drama'ydı Goong. Sonrası da beklenen şekilde geldi oturdu karşıma. Önce birbirinden nefret etme derecesine getiren bir karşılaşma ile varlıklarından haberdar olurlar Lee Shin ve Shin Chaegyung. Sonrasında da sevdiği kıza, bu bilmediği beşik kertiğiyle evlenmekten kaçınmak adına, evlilik teklifine yapılan kulak misafirliğiyle daha da pekişir bu antipatilik. Aslında Lee Shin, o an mevkisini sevdiği kadın olan Hyo Rin'e vermek için bu yaşta evliliği göze alabilecek olan aşık bir erkektir bizim gözümüzde, sonrasındaysa reddedilmiş bir Prens'ten öteye geçemeyen...

goong8.jpg

photo_255_1_1_no_27_1.jpg

Prens reddedilmenin burukluğuyla verilen sözü yerine getirmek zorundadır artık. Planlanan evliliği gerçekleştirirler, Shin Chaegyung saraya yerleşir ve her şey olması gerektiği gibi yaşanmaya başlar; gidilen politik katılımlar, Prens ve Prenses'in olması gereken ortamlarda varlıklarını göstermeleri, basından kaçamayacakları her olağan duruma adapte olmaları... Shin Chaegyung saraya ayak uydurması gereken kişiyken, çevresindeki herkesi, hatta tüm saray ahalisini de kendine alıştırmıştır; alıştırmaktan ziyade kendine benzetmiştir. Prens'le olan bu evlilik, politik daha doğrusu anlaşmalı evlilikten öte değildir elbet; herkes bu gözle baksa da beklendiği gibi zamanla duygular da oluşmaya başlar. Dramaların kare aslarının oluşma vakti gelmiştir artık; kariyeri için Prens'i reddeden Hyo Rin tekrar Prens peşine düşmüştür, onun yanında Prenses'e yavaş yavaş sürüklenen Prens kuzeni Lee Yul da yerini almıştır. Bu kare asların genel ikilisi; esas oğlumuzun ya eski sevgilisidir ya da esas oğlumuzun karşılıksız olan platonik aşkıdır. Son taşımız olan erkeğimiz ise ya esas oğlumuzun kuzenidir ya da en yakın arkadaşıdır, kimliği ne olursa olsun önemi yoktur aslında, o esas kızımızı sevecek hatta ona karşı olan duygularında dürüst olacak ilk kişidir ama reddedilmek onun kaderine yazılmıştır.

goong+%2810%29.jpg

İlk veliaht prens olan ama babasının kaza sonucu ölmesinin ardından veliahtlığı Lee Shin' e geçen Yul ve annesinin dönüşüyle saray da vazgeçilmez tarihi dizilerin entrikalarına gömülmüş olur. Yul başlarda sempatimi kazanacak kadar sevecen gözükse de zaman içersinde bunu kendi elleriyle yıkmayı başarır. Bu noktada Prens'in eski sevdiceğinden bahsedesim bile yok, nedense her izlediğim Drama'da bu ikinci kadın rolüne bürünen kızlarımız benim nefret etme çıtamı yukarılara çıkarmayı başarıyor. Her yeni seyirliğimde bu olgu biraz daha yukarılara fırlıyor, haliyle bir önceki de gözüme melek gibi görünmeye başlıyor. :P

tumblr_lw38peJyIl1qf2db0o1_500.png

0328_13.jpg

tumblr_lw38peJyIl1qf2db0o2_500.png

Goong'un en sevdiğim yönlerinden biri (genelde bu ayrıntı sırayla gelen bir özelliktir) ufak ayrıntılarının beklenmedik anda karşıma çıkışıydı, buna eşlik eden hoş melodileri de yaban atmayalım derim ben ama bundan önce sevgimi verdiğim şey Prens ve Prens'e yapıştırılan kostümlerdi. Saray adına oluşturulan kostümler değil kastım, günlük yaşamlarında nedimeler tarafından hazırlanan kıyafetleri söylüyorum. Çiftin birbirine uyumluluğunu ufak tefek objelerle oluşturan tarzları ama buna eklenen güzel seçimleriyle verilen tarzlarından bahsediyorum. Bir an için diziyi izlemeyi bırakıp bunları kafamda tasarlamaya başladığımı sandım, öyle seçici öyle çekiciydi işte. Ufak söylemlerin yer aldığı ve Prens'in, zoraki karısına karşı yavaştan oluşturduğu yaklaşımlarının başlangıcını görmedi gözüm pek ama kazara Shin Chaegyung söylediği, ''Yarın başka bir gündür...'' tarzındaki cümlesinin ardından Prens'in onu saraydan kız kaçırır gibi alıp da götürdüğü gün batımı seyrine ait olay bu isme dair bünyeme kazıdıklarımdan oldu. Aslında kazdığım bu değildi, Ajussi'ye (Saray görevlesine olan Prenses'in hitap şekli, çok seviyordum. Korumalarına ve nedimelerine de paso ''Unni'' diyordu. :D) verilen haberde yukarıdaki cümlenin yer aldığı ''Rüzgar Gibi Geçti'' repliğinden alınmasına dair yapılan söylemdi; onların yerinin sorulduğu zaman verilecek olan ''Rüzgar gibi geçtiler'' cevabı tüm bölümler boyunca Prens'in dudaklarından dökülen en güzel şeydi bence. Prens rolüne ilk başlarda adapte olamazken giderek ona sempatiklik besledim, verilen şu minik ama etkileyici çıkışla kendini bünyeme kazıyan bir isim olup çıkıverdi Joo Ji Hoon. Rolünün getirisi olan bir sempatikli midir bu bilemiyorum ama o sahneyle hatırlamak istediğim kesin. Zira bu ismi o finalin son sahnesiyle hatırlayasım yok hiç, benim için Prens ve Prenses o anda durdular (bu demek değil ki sonraki yaşananları sevmedim ^.^), sonra da rüzgar gibi geçip gittiler işte. ~.~

Diziden aklıma kazınan şu sahneye ait gif'i de bırakıp başlıktan öyle kaçasım var. (Spoiler içermez, sayfayı zorlamasın diye saklı gizli ekliyorum. xD)

tumblr_lvi75d8G9L1qi18rvo1_250.giftumblr_lvi75d8G9L1qi18rvo2_250.gif

tumblr_lvi75d8G9L1qi18rvo3_250.giftumblr_lvi75d8G9L1qi18rvo4_250.gif

tumblr_lzm98zSxrv1rpjl7co5_250.giftumblr_lvi75d8G9L1qi18rvo6_250.gif

tumblr_lvi75d8G9L1qi18rvo7_250.giftumblr_lvi75d8G9L1qi18rvo8_250.gif

Umarım Joo Ji Hoon, düştüğü durumu atlatabilmiştir de yeniden sahalara döndüğü 2012 yapımı olan filmi, ''I am a King'' ile Goong dönemindeki günlerine dönebilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 13
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    6

  • Leyl

    5

  • crows005

    3

En Çok Yazanlar

benim aysu kayacı oynuyor .) İlk drama izlediğim dönemlerdi benimde goong u izlemeye başladığımda sanırım sonra başka bir dizi keşfetmiştim sanırım ona takılmışım goong u yarım bırakmışım.Squcum mygirl gibi buda yarımdır bende .)

Tamamlamak istediğim bir seri benimde ama o erkek kuzene uyuz olmuştum.cgass4

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yoon Eun Hye en sevdiğim dizisiydi. Ötekileri pek hoşuma gitmedi açıkcası.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Leyl'cim Drama konusunda benim Üstad'ımsın ama izlediğin dizileri hep güzel yerlerinde duraklatmışsın. Özellikle de Prens'in duygularının farkına vardığı kısımlar ile sarayda çıkan şu yangın faicası sonrası yaşananlar çok güzeldi. Benim ilk Drama'm bu diziyle aynı elden çıkma olan Goong S'ydi aslında, sanırım bu ellere sahip olan kişi saray hikayelerini baya seviyor.

Kaçıncı bölüm olduğunu hatırlarsam, Prenses'in Unni'leriyle olan bir sahnesi var, onu alıp başlığa ekleyeceğim. Yağlarını eritmek için şu çember gibi bir şey var ya hani, Unni'leri ve Prenses onunla jimnastik yapıyordu. Çok eğlenceli bir bölümdü. :D

İkinci kızımız olan Hyo Rin'i ilk kez Jumong dizisinde izlemiştim aslında, orda çok sempatik bir roldeydi ama burda tam bir cadaloz olmuş. xD Kuzen'e ise bir daha değinmeyeceğim, zaman zaman Prens gibi benim de onu öldüresim gelmedi dersem yalan olur. Güzel dediğim bölümlerde Prens'in kıskançlıkları çok tatlı, çok sevimliydi. Bence onları izlemen lazım Leyl. :)

@crows

Yoon Eun Hye'i ilk kez izledim, bence rol yeteneği zayıf bir oyuncu. Bu role My Girl'deki ana kızımız gibi iyi rol yapabilecek bir oyuncu lazımmış bence, severleri elbette beğeniyordur ama bana bazı sahnelerindeki mimik kullanımları çok yapmacık geldi. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben Coffee Prince de beğenmiştim Yoon Eun Hye yi .) İzledin mi bilmiyorum ama? Oyunculuğu iyiydi kötü olan tek yan kısa saçlı olmasıydı .) Neyse goong u dağıtmayalım .)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben Coffee Prince de beğenmiştim Yoon Eun Hye yi .) İzledin mi bilmiyorum ama? Oyunculuğu iyiydi kötü olan tek yan kısa saçlı olmasıydı .) Neyse goong u dağıtmayalım .)

Belki komediyi yapamıyordur çünkü bu dizide genelde komedi kısımlarında mimik kullanımı gerekiyordu. Başka bir dizide izlersem fikir değiştirebilirim belki. :)

Unutmuşum, şimdi hatırladım; dizide Alfred (Prens'in oyuncak ayısı xD) de çok karizmaydı. :P Kıyafetlerden lafı açmıştım yukarıda ya, bir takipçisi üşenmemiş kıyafetlerin hepsini görüntülemiş. Bakmak isteyen olursa linke tıklamanız yeterli; Goong Kıyafetler

Nerde konu dağıtma, biz ordayız zaten. Fena alıştık buna, değil mi? ahaha

Aslında benim amacım Hong Gil Dong'u açmaktı ama baktığımda bunu yazmaya başlamışım bile, neyse bir dahakinde o gelir belki. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Leyl'cim Drama konusunda benim Üstad'ımsın ama izlediğin dizileri hep güzel yerlerinde duraklatmışsın. Özellikle de Prens'in duygularının farkına vardığı kısımlar ile sarayda çıkan şu yangın faicası sonrası yaşananlar çok güzeldi. Benim ilk Drama'm bu diziyle aynı elden çıkma olan Goong S'ydi aslında, sanırım bu ellere sahip olan kişi saray hikayelerini baya seviyor.

Kaçıncı bölüm olduğunu hatırlarsam, Prenses'in Unni'leriyle olan bir sahnesi var, onu alıp başlığa ekleyeceğim. Yağlarını eritmek için şu çember gibi bir şey var ya hani, Unni'leri ve Prenses onunla jimnastik yapıyordu. Çok eğlenceli bir bölümdü. :D

İkinci kızımız olan Hyo Rin'i ilk kez Jumong dizisinde izlemiştim aslında, orda çok sempatik bir roldeydi ama burda tam bir cadaloz olmuş. xD Kuzen'e ise bir daha değinmeyeceğim, zaman zaman Prens gibi benim de onu öldüresim gelmedi dersem yalan olur. Güzel dediğim bölümlerde Prens'in kıskançlıkları çok tatlı, çok sevimliydi. Bence onları izlemen lazım Leyl. :)

@crows

Yoon Eun Hye'i ilk kez izledim, bence rol yeteneği zayıf bir oyuncu. Bu role My Girl'deki ana kızımız gibi iyi rol yapabilecek bir oyuncu lazımmış bence, severleri elbette beğeniyordur ama bana bazı sahnelerindeki mimik kullanımları çok yapmacık geldi. :)

Bencede kesin tam yerinde bırakmışımdır :) Kuzeni öldürmekde hem fikiriz güzel bende diziyi yarım bırakma suçumu ona atabilirim böylece hahahah

jimlastik sahnesini hatırlayamadım ama başlığa eklediğinde bakarım bende .) Yangınıda hatırlamadım sanırım diziyi yeniden gözden geçirmem lazım .) Ben prensesin kuzenle sıkça dışarıya çıkmaya başlamasında bıraktım hatta bir sahnede prens kuzenin yanından alıp götürmüştü kıskançlık sahnelerinin başlangıcıydı o zaman o hımm.. .)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bencede kesin tam yerinde bırakmışımdır :) Kuzeni öldürmekde hem fikiriz güzel bende diziyi yarım bırakma suçumu ona atabilirim böylece hahahah

jimlastik sahnesini hatırlayamadım ama başlığa eklediğinde bakarım bende .) Yangınıda hatırlamadım sanırım diziyi yeniden gözden geçirmem lazım .) Ben prensesin kuzenle sıkça dışarıya çıkmaya başlamasında bıraktım hatta bir sahnede prens kuzenin yanından alıp götürmüştü kıskançlık sahnelerinin başlangıcıydı o zaman o hımm.. .)

Ahaha, uyanık seni!

Hatırlamaman gayet doğal canım çünkü bahsettiğim bölümler finale 6-8 bölüm kala olan kısımlardı. Yani bak dediğime gelmiş oldun, en güzel kısımlarda bırakmışsın. :P Prens'in, o Prenses'in elinden tutarak çekip götürmeleri kaç kere oluyor bilsen, yani o kısımlar daha başlangıçtı. xD

Yalnız komik yönlerinden bahsetmişim hep ama ilerleyen kısımlarda Prenses'in kendini kafese konulan bir kuş gibi hissettiği sahneler de güzeldi ama asıl güzelliği Prens'in ona kıyamadığı anlardı. İşin ciddi boyutu da es geçilmemiş, bu da dizinin güzel kısımlarından biriydi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Coffee Prince daha dün bitiridim, doğrusu sonlara doğru bocalıyolar. Sinirimi bozdu bu da, dediğin gibi kısa saçları, hiç güzel değildi. : ) Jimnastik sahnesi gayet güzeldi, hatırlayınca gülesim geldi hakketten. Şimdi My Fair Lady izleyim diyorum, daha güzel önerileri olan varsa yazsın, eglenceli oluyor, dramalar kim bulaştırdıysa beni de.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Coffee Prince daha dün bitiridim, doğrusu sonlara doğru bocalıyolar. Sinirimi bozdu bu da, dediğin gibi kısa saçları, hiç güzel değildi. : ) Jimnastik sahnesi gayet güzeldi, hatırlayınca gülesim geldi hakketten. Şimdi My Fair Lady izleyim diyorum, daha güzel önerileri olan varsa yazsın, eglenceli oluyor, dramalar kim bulaştırdıysa beni de.

.)) Hah süper sende bizim ortak karar verdiğimiz Chuno dizisini izlemeye başlayabilirsin haftaya. Hep beraber kaynatırız .)

Romantik komedi istiyorsan eğer Boys Over Flowers ya da A.N.JELL i tavsiye ederim .)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hehe, oke hemen önerileri listeye yazıyorum. İzlemeye başlıyım. Romantik komediler daha güzel oluyor. : )

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@crows

Leyl çok güzel demiş, Gökhan sen de katıl bize. :) Romantik komedi olarak ben de My Girl ve Full House önerebilirim.

@Leyl

Dün hangi bölüm olduğu aklıma geldi ve jimnastik sahnesinden birkaç görüntü aldım. Yanındaki iki kadın saray nedimesi, gördüğün gibi onları da yoldan çıkarıyor. xD

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

haahaah süper.. Prensin orda belirmeside komik olmuş gerçekten nedimelerde yok olmuş sanırım prensi görünce hahaha sevdim bu sahneyi .) Ya da ben bakış açımı tersden mi kullandım acaba hımm .) Prens gittikten sonrada nedimeler katılmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

haahaah süper.. Prensin orda belirmeside komik olmuş gerçekten nedimelerde yok olmuş sanırım prensi görünce hahaha sevdim bu sahneyi .) Ya da ben bakış açımı tersden mi kullandım acaba hımm .) Prens gittikten sonrada nedimeler katılmış olabilir.

Yok doğru açıdan kullandın canım. :) Zaten resimleri de olayın gelişme sıralamasına göre ekledim. Prens jimnastik ortasında odaya geliyor, Prens'in ordaki gülümseyişi ve kızla uğraşan replikleri süperdi. Sahne başlı başına çok iyiydi zaten, hareketli olarak görmen lazım aslında. :D Video yapabilsem bu sayfayı sırf o sahneyle doldururdum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?