Jump to content
  • Kayıt Ol

13 Game


CHOBiTS

Önerilen İletiler

13 Game

TANITIM

Amamiya Kota 17. yaş gününde orta okuldan beri hoşlandığı kız olan Misora Hiyori'ye itirafta bulunacaktır. Sırf onunla aynı okula gidebilmek için özel okul sınavlarına çok çalışıp kazanmıştır. Okul a giderken yolda bir otobüs yakınından geçerken bir dejavu yaşar ama ne olduğuna anlam veremeden yoluna devam eder. Okula vardığında ayakkabılıkta hoşlandığı kızla karşılaşır merhabalaştıktan sonra tam açılacakken bir arkadaşı onu ortamdan çekip götürür. Kota her bakımdan sıradan bir öğrencidir; tek yeteneği sihir numaralarına meraklı olmasıdır. Yaptığı numaralarla arkadaşlarını etkilemeyi başarmıştır. Yine yaptığı numarayı çakamayan arkadaşlardan kaçıp lavaboya gittiğinde alnında bir sayı görür.

 

Alnında "0" yazmaktadır. Bir türlü silemez de. Lavadaki arkadaşları da bu sayıyı görmemektedir. Bu sayı olayından pirelenen Kota okul çıkışı aceleyle evin yolunu tutar. Teklif etmeyi düşündüğü kız Hiyori'yi bile bu olay unutturmuştur .Ne var ki okul çıkışı Hiyori'de onu beklemektedir aslında kızda Kota'ya karşı boş değildir. Hiyori'de peşinden gider. Kota bir parkın yanından geçerken kafasında bir acı hisseder ve zihninde bir kişinin görüntüsü belirir. Bu kişi biraz sonra karşısına çıkar. Bu kişinin yanında tuhaf giyimli küçük bir adamda vardır. (Bu adam yöneticidir) Bu kişinin alnında da 3 yazmaktadır anlam veremese de birden Kota'ya saldırır. Ne olduğunu anlam veremeyen Kota'ya küçük bir açıklama yapar. Ama yine bir anlam vermez, sonra "Kota'nın yöneticisini çağırır ve onu bilgilendir" der hiçbir şey bilmeyen bir acemiyi öldürmek istemediği söyler. Yönetici olarak gothic kıyafetli küçük bir kız belirir. Kızın adı Merume'dir. İlk görüşte şaşıran Kota onun küçük bir şeytan olduğunu bile sanmıştır.

 

Kız Kota'ya çoktan öldüğünü ve ona 1 yıllık ödünç bir hayat verildiğini söyler ve eğer savaşmazsa bu şansını da kaybedeceğini belirtir. Aslında okula giderken dejavu anını yaşadığı sırada Kota çoktan ölmüştür. Otobüs bariyeri aşıp Kota'yı kaldırımda ezmiştir. Bu ölüm onun için aslında yeni bir başlangıçtır. Çünkü kendisine ödünç bir hayat verilmiştir. Bu doğrultuda farklı boyuttan gelen oyuncuların piyonlarından biri olmuş ve kendisini 13 Game adı verilen bir oyunun içinde bulmuştur. Bu oyunda ölen kişiye yeniden hayata dönmesi için 1 yıl süre verilir. Bu bir yıllık sürede kendisi gibi 13 oyuncuyu öldürmesi gerekmektedir. Süre dolduğunda 13 kişi öldürmemişse yine ölecektir. Her oyuncu öldürdüğünde alnındaki sade oyuncuların görebildiği rakam artmaktadır. Oyuncular geçmiş hayatlarında başarılı olduğu alana ait birde özel güç kazanmıştır ve bu güç ile diğerleriyle savaşacaktır.

 

Rakibinin alnındaki rakamı kesmesi durumunda kişi daha önce öldüğü şekilde ölür ve ölen oyuncunun rakamı ne olursa olsun kazananın rakamı 1 artar. Kota gücünü ve nasıl savaşacağını bilmeden bu tecrübeli rakibi karşısında perişan durumdadır. Yöneticisinin de ondan bir beklentisi yoktur işin aslı. Bu kadar ezik bir karakterin kendisine denk gelmesine canı sıkılmıştır. Çünkü bu oyunda ezik bir karakterle savaşamayacağını bilmektedir. Kota ilk rakibi tarafından yaralanırken bu mücadeleye Hiyori tanık olur. Polis çağırmak ister ama rakip onu susturmak için öldürmeye yönelir. Sevdiği kızın öldürülmesini istemeyen Kota gücünü keşfeder ve Şeytan Eli adlı sihre kavuşur.

 

Rakibi durumu fark edip arkasını döndüğünde havada uçuşan iskambil kartlarını görür ve kartlardan biri alnındaki 3 rakamını keser. Sonrasında karakter yanmaya başlar. Kota ilk rakibini yenmiş ama orada bayılmıştır. Merume karakterinden hiç beklemediği bir güç karşısında şakına dönmüştür. Kızın hafızasını silen Merume, Kota'yı evine taşımış ve ailesinin hafızasıyla oynayarak eve yerleşmiştir. Böylelikle bu ikilinin ölüm kalım mücadeleleri başlamıştır.

 

KARAKTERLER

Kaa - Ana Karakter

Hiyori Misora - Ana Karakter

Kouta Amamiya - Ana Karakter

Merume - Yardımcı Karakter

Kanji Negishi - Yardımcı Karakter

139023.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Orijinal: 13 Game

Japonca: 13GAME

Diğer: 13Game

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: Bilinmiyor

Bölüm sayısı: Bilinmiyor

Yayım: 29 Şub 2012 - 30 Ağu 2013

Dergi: Comic Blade

Eser: Misaki Ishikawa (Hikâye & Çizim)

Türler: Aksiyon, Shounen, Doğaüstü

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 7.09

Sıra: 7850

Veriler 22 Aralık 2016 Perşembe günü 12:54 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 37677

 

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    2

  • painscream

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

13 kişiyi öldürürse hayatta mı kalacak peki? Bir de kaç rakip var acaba? Biraz Mirai Nikki havası aldım seriden. Umarım Türkçe çevirisi çıkar. Çıkmazsa da sözlükle falan okuyacağım artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

13 kişiyi öldürürse hayatta mı kalacak peki? Bir de kaç rakip var acaba? Biraz Mirai Nikki havası aldım seriden. Umarım Türkçe çevirisi çıkar. Çıkmazsa da sözlükle falan okuyacağım artık.
Tüm dünya geneli bir oyun ama oyuncu sayısında bir sınır yok.13 kişi öldürürse hayata dönecek.Öldürdüğü kişi daha önce 3 kişi öldürmüştü.Şimdi sınıfına 6 kişi öldürmüş bir kız transfer oldu.Bakalım nasıl olcak.

kızın kolay ölceğini sanmıyorum en azından diğer kıza rakip romantizm işlevi görecek potansiyel var.ama önce bir savaşsınlar bakalımda.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?