Jump to content
  • Kayıt Ol

Yüksek lisans & öğretim görevlisi


yuuki_cross

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar eğer aramızda masterını yapmayı planlayan veya üniversitede akademik personeller arasında yer almayı başarmış birileri varsa birkaç soru sormak istiyorum.

Hatay mustafa kemal üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümünü bu sene bölüm birinciliğiyle bitiricem hatta bitirdim de denebilir sonucta bi tek diplomaları elimize almak kaldı. Diploma notum 4lük sistemde 3.51 olarak hesaplandı. 21'i yeni bitirdim. Bu sene ales'e ve kpds(yabancı dil) sınavlarına girmedim. Seneye hazırlanmayı düşünüyorum. Ales'in zor olduğunu biliyorum ama başaracağıma inanıyorum. İngilizce düzeyim de anime mangaları ingilizce okuyacak kadar var ama kesinlikle kpsd ya da üds ye yetecek kadar değil epey bir gözümü korkutuyor ama ondan da yılmayacağım sıkı bir çalışmayla işi halledebileceğimi düşünüyorum. Araştırma görevlisi olarak başlamayı kesinlikle istemiyorum. Direk olarak öğretim görevlisi olmak istiyorum. Aslında gerçekten kolay bi dönem olmayacak bilmek istediğim meb'de öğretmenlik yapmak yerine üniversitede öğretim görevlisi olmanın gençliğimden 2-3 yılı daha harcamaya değip değmeyeceği :D Sonuçta vizelere finallere fln sadece 1 gece çalışıp giden biriyim. öss dışında hayatımın hiçbir döneminde ders çalıştım denemez eminim böyle bi tempo beni sınırıma ulaştıracaktır ve gerçekten değecekse yapmak istiyorum.

Sorularım şunlar olacak;

1- Arkadaşlarım genelde mebe atanıp daha sonra birkaç yıl içinde ales'i deneme düşüncesindeler. Ben bu sene kpss ye hazırlanmadım aklımda direk ales vardı. Mezun olan arkadaşlarımdan yaşça küçüğüm hatta icabında 22 yaşında olup üni.ye başlayanlar da var. Bunu öne sürerek 2 yıl masterdan sonra 23 yaşımda öğretim görevlisi olmanın beni ezeceğini ders verdiğim öğrenciler karşısında yaşımın bir dez avantaj olacağını idda ediyorlar. Açıkçası hiç böyle düşünmedim. Bunu tecrübe etmiş arkadaşlar varsa gerçekten de genç hocalar böyle bir eksiye mi sahiptir?

2- Bölümümü birincilikle bitirmenin bana öğretim görevlisi olmamda bir katkısı olacak mı?

3- Mezun olduktan sonra öğretim görevlisi olmam için yüksek lisans yapmam gerekiyor diye biliyorum. yüksek lisans programına girmem için ne yapmam gerekiyor? Ales, kpds ve mülakatla karşı karşıya olduğumu biliyorum. Bunun dışında herhangi bir sınav ya da kriter arıyorlar mı?

4- Öğretim görevlilerinin tatillerinin sadece 20 gün olduğunu duydum doğru mudur? Araştırma görevlisi tamam yaz vakti de çalışmalarını sürdürür ama öğretim görevlisi yaz vakti okulda ne halt eder yahu?!

5- Tezsiz yüksek lisans fiyatları aklımı uçurdu diyebilirim. Ortalaması 3.50 den fazla olanlara %40 indirim var dedi arkadaşım ama nette araştırınca böyle bişeye ulaşamadım aslı astarı var mıdır bunun?

6- Mesela ben yüksek lisansımı kendı unıversıtem mkü de yapmak ıstıyorum ama istediğim alanda yüksek lisans dersleri açılmadı gidip dokuz eylulde yapsam sonra yüksek lisans sonuçlarımı alsam mkü de öğretim görevlisi olabilir miyim yoksa y.lisansımı yaptığım ünide mı kalmak zorundayım?

7- Ayrıca yüksek lisansı bitirince öğretim görevlisi olamk içinn tekrar sınav ile karşılaşıyor muyuz? Yanı yüksek lisansımı bitirdim aldım elime sonuçlarımı üniversiteye başvurdum direk alıcaklar mı?

8- Aynı anda birden fazla alanla mesela ölçme ve değerlendirme alanıyla eğitim programları va yapısı gibi iki farklı konuya yönelık yüksek lisans yapabilir miyim?

9. Tek çare torpil midir bunu açık açık soruyorum çünkü üniversitelerde neler döndüğünü hepimiz biliyoruz. Benim hocalarım arasında ing bilmeyen de var peki bizden neden bu kdr yüksek bir ing istiyorlar merak ettim. Öğretim görevlisi hocalardan biri bilgisayarı açma kapama nete girme dışında bişey bilmiyor ve hep bizden yardım alıyor bu ne rezillktir ya bi üni hocası böyle mi olmalı?! Biz bu kadar zorlanırken böyle niteliksiz öğretmenler nasıl bunu başarıyor. Gelen giden torpille alınıyor resmen %100 önceden yeri belli kadroların.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • yuuki_cross

    2

  • CHOBiTS

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Beyazm arkadaşımız vardı eski adminimiz.O Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde Doç. yada Y.doç. olması lazım.İletişime geçersen belki yardımı dokunabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hadiiiii canım 0.o Beyazm hocam çıkarsa bayılırım şuracıkta ahaha xD Şu an Sparti ile iletişime geçtim bikaç gün içinde beni aydınlatıcağını söylemişti. Ama Beyazm sanırım daha sağlıklı olucak direk mkü olduğu için. Bilmiyordum doç olduğunu hemen iletişime geçeyim teşekkürler :3 mülakat hocam olursa kesin bırakır hohoho *cry*

edit: bu arada pm lerini konrtl edrmsn chobits >.<

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?