Jump to content
  • Kayıt Ol

Mirai Nikki


painscream

Önerilen İletiler

Animenin adı: Mirai Nikki (Future Diary- Gelecek Günlüğü)

Yayın Tarihi: 09.10.2011

Bitiş tarihi. .15. 04.2012

Bölüm sayısı: 26

Amano Yukiteru, içine kapanık ve hayali arkadaşlara sahip bir gençtir. Bütün gün boyunca neler yaptığını günlüğüne yazmaktadır. Okuldan eve gelirken, evden okula giderken her şeyi günlüğüne yazmaktadır.

Bir gün hayali arkadaşı Deux ex Machina Yukiteru' yu bir yarışmaya davet eder. 12 yarışmacının olduğu günlük sahiplerinin yarışacağı bir yarışma; Gelecek günlükleri. Bu 12 yarışmacının günlüklerinde gelecekleri yazmaktadır. Ama yapacakları bir hamle geleceklerini değiştirebilmektedir. Örneğin: Günlükte caddeden geçerken öleceğiniz yazıyorsa ve geçmezseniz geleceğiniz değişeceği için günlükteki verilerde değişecektir. Yarışmacılar günlükteki verileri kullanarak birbirlerine karşı savaşacaktır. Her yarışmacının kendine özgü bir günlüğü var. Bunun avantaj ve dezavantajları var.

12 yarışmacı birbirleriyle yarışacak, en son ayakta kalan ise zaman tanrısı olarak deux ex machina' nın yerine oturacaktır.

Yukki' nin sınıf arkadaşı olan Gasai Yuno' da günlük sahiplerinden biridir ve Yukki' ye aşıktır. Her zaman onu izlemektedir. Yukki' nin günlük kullanıcısı olduğunu öğrendikten sonra onu koruyacağını ve bu yarışmadan beraber sağ çıkacaklarını söylemiştir. Bundan sonra Gasai Yuno ve Yukki' nin diğer günlük kullanıcıları ile savaşı anlatılmaktadır.

Karakter incelemelerine gelirsem:

Amano Yukiteru:

154057.jpg

İçine kapanık ve pek kimseyle konuşmayan biri. Elinde günlük ile gördüğü her detayı günlüğüne yazmaktır.Detay günlüğüne sahip. ( Örnek verecek olursam: ''Bugün taşın sağ tarafından geçtim. Dün soldan geçmiştim.'' gibi.

Gasai Yuno kendisine aşık olmasına rağmen Yuno' dan korkar bu karakterimiz.

Seride baya sinir bozan bir karakter. Yer yer ölse de kurtulsak diyebilirsiniz.

Gasai Yuno:

135921.jpg

En sevdiğim karakter diyebilirim seride. Yukki günlüğüne sahip. Yuno devamlı Yukki' yi izlediği için günlüğünde onunla ilgili bilgiler ve yaptıkları yer alır. Yukki' ye aşık ve Yukki için ölmeyi bile göze alacak birisi. Yukki' nin içine girdiği zor durumlardan kurtarıcısı olmuştur kendisi. Yukki için ölmeyi göze aldığı gibi rakipleri öldürmekten de çekinmez.

Deus Ex Machina:

141865.jpg

Zaman tanrısı ve oyunu düzenleyen kişi. Zamanı yavaş yavaş dolmaktadır ve yerine geçecek kişiyi bir oyunla belirlemeye karar verir.

Spoiler olmaması açısından öteki karakterleri yazmıyorum.

Kişisel yorumum:

Mangasından çok bahsedilmişti ama okumaya fırsatım olmamıştı, serisi çıkınca izlemeye karar verdim. İlk bölümden itibaren kendisine bağlamayı başardı. İlk başta kurgusu ise bana gayet akıllıca ve güzel dövüşlerin olacağını söylüyordu.

İlk bölümden itibaren aksiyon olan bir seri. İlk bölümde bir günlük kullanıcısını öldürüyorlar ve o bölüm baya hoşuma gitmişti. Baya akıllıca bir yöntemdi.

Yukki seride en sevmediğim, Yuno en sevdiğim karakter diyebilirim. Yandere kızları seviyorsanız Yuno' yu da seveceksinizdir elbet.

Son bölümlere doğru temponun daha da yükseldiği ve izlerken ekran başına bağlamayı başarıyor. Çoğu soru işaretini çözerken seri mangadaki son kısmı işlememiş. Son bölümü bitirdikten sonra mangasına bakmanızı tavsiye ederim.

İlk incelemem ve kısa oldu gibi geliyor ama bundan sonrakileri daha dikkatli incelemeye çalışacağım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • painscream

    2

  • martikanadi

    2

  • Yoshi

    2

  • smygon

    1

Paylaşım için teşekkürler... Konusu değişik merak ettim...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Uzun zamandır ara vermeden izlediğim heyecanlandığım duygulandığım ilk anime... Kesinlikle çok beğendim Noein kadar etkiledi beni... Biraz tekrar oldu arka arkaya yazdım kusura bakmayın ama duygularımı dile getiresim geldi...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Az önce bitirdim hala etkisinde oldugum animedir

Yana yana ovasını aradım bulamadım okuyabilecegim manga arıyorum su an

2.sezon olmayacakmış galiba cok üzüldüm :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Az önce bitirdim hala etkisinde oldugum animedir

Yana yana ovasını aradım bulamadım okuyabilecegim manga arıyorum su an

2.sezon olmayacakmış galiba cok üzüldüm :(

Açıkta kalan bir şey yok zaten. Manganın son bölümünü okuyun isterseniz. Animedeki sondan 3-4 sayfa daha devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açıkta kalan bir şey yok zaten. Manganın son bölümünü okuyun isterseniz. Animedeki sondan 3-4 sayfa daha devam ediyor.

Mangasını okudum , o 3-4 sayfada cok fazla şey var ama bence animeyi bitiren herkez bakmalı diye düşünüyorum teşekkürler ^^

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sonunu pek beğenmemiş olsam da, genel olarak eğlenmiştim izlerken. Akise Aru hikayeye dahil olduktan sonra daha bir hoş olmuştu bence.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...

Death Note'un bir tık üstünde bulduğum anime. Ortalarına doğru kim kimi arkasından vuruyor bu ne biçim anime tavırları takınarak izledim (hatta 15. bölümde bırakıp 2-3 gün sonra tekrar başladığım) ama bittiğinde beynimde şimşekler çakmasına sebep oldu. Bir kaç gün Yunoo Yunoo diye yana yakıla gezicem gibime geliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Animenin kendi sonu hoşuma gitmemişti zaten ama daha sonra çıkardıkları OVA şeklindeki alternatif sonu beni benden almıştı.Güzel bir seri herkeze tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?