Jump to content
  • Kayıt Ol

Sword Art Online Tartışma


bedifeci

Önerilen İletiler

swordartonline.jpg

İlk bölümü sıcağı sıcağına seyrettim."Oyunda ölmek demek hayatta ölmek demek"Şu an seriler içinde en dikkatimi çeken seri oldu.Kurgusu çok iyi olmuş.Benim gibi online oyun oynamış kişileri daha da içine çekecektir.Kayaba Akihikonun planları doğrultusunda kurulmuş bir dünya ,çıkışlar kapanmış durumda tek avantajın beta dünyada kendini geliştirmiş olman.Ayrıca çabuk harekat etmelisin Kirito.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 71
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    12

  • painscream

    9

  • gundamaster

    8

  • bedifeci

    7

Yalnız betada oynayanlar da 1 level başladılar. Betada olmanın Kirito'ya tek avantajı haritayı biliyor olması olur. Zaten kendi de dedi tehlikeli yerleri biliyorum. Diğer kasabaya güvenli bir şekilde gidebiliriz diye.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Takip edeceğim ,İyi bir anime ,sanırsam var olan Türkçe altyazıyı siz çevirdiniz.Kirito'nun ekibiyle karşılaşmadık 2.bölüm onların girişiyle son bulur gibi acaba kaç bölüm olacak bu seri umarım 13 filan olmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Online oyun oynamışlığım nerdeyse yok diyebilirim bu animeyi seyrettikten sonra da daha bir geri duracağım sanırım :)

Anime hakkında pek bir bilgim yoktu ama gerek burası gerek birkaç başka yer olsun hep ismini sıkça duyduğum yaz dönemi yapımlarından biri. Sıfır bilgi ile başlayınca seri çok hoşuma gitti. Konsept olarak oldukça ilgi çekici buldum.

Çok beklenen bir mmorpg oyunu piyasaya nihayet sürülmüş ve Japonya'da bir çok kişi oyunun başına kurulmuş ve oynamak için de adeta can atmaktalar. Hal böyleyken birden pratogonistimize yönleniyoruz ve onunla beraber oyuna girişimizi yapıyoruz. Etrafı biraz gezdikten sonra yaratılmış olan devasa mmorpg dünyasını keşfediyoruz.

Önümüze çıkan bir karaktere oyunun tememl hareketlerini ve özelliklerini anlattıktan sonra oyundan çıklamadığın farkına varıyoruz. Tabi çok geçmeden herklesin toplandığı yere teleport oluyor ve oyunun yaratıcısı game master bizlere oyunda log out olmadığını ve oyunu ancak 100 leveli de geçtikten sonra terk edebileceğimizi söyler.

Oyunda ölmek gerçek hayatta da ölmek anlamına geldiği gibi oyuna girişimizi sağlayan Nervegear'ın da çıkarılması beynin yanarak karakterin ölümüne yol açmaktadır. Karakterler bunun üzerine bir de gerçek kimliklerinin de oyun içinde var olduğunu görünce iki kat daha şaşırırlar. Ortalığın bir an panik kaplar ve oyun içine gerçek dünyadan online oyun oynayan bilmem kaç kişinin oyun yüzünden öldüğü haberleri de yansır. İyice panik ortamı oluştuktan sonra karakterler birer birer dağılmaya ve bu hayatta kalma mücadelesi verecekleri oyuna başlarlar.

Animenin pratogonisti Kirito oyunun beta versiyonunu da oynadığından bu dünyaya çokta yabancı olmamakla beraber direk stratejisini belirlemiş ve bir sonraki köye yol alarak oyununa başlamış bulunmaktadır. Bundan sonra karakterleri neler bekliyor izleyip ya da oynayıp göreceğiz :)

Yaz döneminin sıkıcılığında izlenmesi gereken animelerden biri SOA.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şimdi oyunu oynayanlarla oynamayanlar ,bir olurmu ?..Betada olsa bir iki aylık deneyim var ortada.Bu da kanımca büyük bir avantaj ancak yüzlerce kendisi gibi beta sürümünü oynayan oyuncuları yatsımamak lazım ilerde karşımıza çıkacaklardır.

Bu durum kiito gibilerine ne sağlar

en azından daha hızlı davranması gerektigini biliyor.

Ne gibi düşmanlarla karşılabilecegini

Ama bilmedigide birçok bölüm ve gücünü test edeceği varlıklar...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Romanının giriş bölümü okuduktan sonra mangasına başladım.Şuanki ilerleyiş mangaya uygun.İlk bölüm itibariyle öne çıkacak karakterleri ekran solgunlaştığında farklı açılardan gösterdiler.Spoilere bakmadan önce bir daha düşünün.

Bunun dışında

seri ilk bölümden sonra 2 yıl ileri atlıcak.Pek çok kayıplar var ama oyuncuların yarıdan çoğu duruyor.Kirito karakteri ilk bölüm sonunda arkadaşına parti önerdi ama sonrasında geri çevrilince 2 yıl boyunca ne partiye nede guilde giriyor.Tek başına ün salıyor.Kirito'nun bu yalnızlığı Asuna karakterinin hayatına girmesiyle değişecek.

Seri light roman olduğu için ve oyunda rpg olması hikayenin bir sonu olmasını engelliyor ama 100 katı temizleme ve özgürlüğünüzü elde etme sözü hikayeyi sonlandırıyor.Bu bağlamda rpg oynamış kişiler olarak bu macerayı görsel olarak vermeye kalksalar bleach,naruta falan gibi dev serilerden çok daha uzun bir seri olma potansiyeli var.Ama sürekli atlayarak ve bir avuç karakterin bakış açısıyla yansıtalacağı için arada bir yaşanan bire bir VS ler dışında boss larla yapılan mücadelere yer verilir.Geri kalan kısın ise diyaloğlarla doldurulur.Zaten türler içinde romantizmde mevcutken arka planda klamayacak şekilde sonlara doğru tavan yapacağına inanıyorum.Ama yanılmıyorsam roman bitmedi yarım bir final beklemek daha mantıklı geliyor.

Birde bu tarz oyunlarda erkek olupta kız karakter açıp üstüne üstlük kız olduğunu iddaa edenlere güzel bir taşlama vardı.Ayna çıkmadan önce karkaterlerin çoğu kızdı çıktıktan sonra sayısı azaldı.Birde söyle bir durum var yüz gerçek olunca yüzü güzel olan bir kızın çok şey kazanacağını göreceksiniz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de hikayede asıl yer kaplayacak yerlerin tanışma ve boss savaşları olacağını düşünüyorum. Bu arada spoilerin içindeki olayı biliyordum. O yüzden sıkıntı olmadı benim için ama bazıları için sıkıntı olacağından uyarayım ben de. :D

Potansiyel olarak çok uzun bir seri olabilir ama bir süre sonra monotonlaşır. Bu yüzden kısa tutmaları iyi olur. Çünkü bu tarz oyunlarda da en büyük sıkıntı monotonlaşmadır. Her zaman aynı şeyleri yaparsınız bir süre sonra. O yüzden max 50 bölüm yeterlidir bence.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

50 bölüm falan birşey çıksa bencede fazlasıyla yeterli olur ama sanmıyorum.Dediğin gibi fazla uzaması monotonluğu getirir.Normal rpg oyunu oynarken oynayan zevk alıyor izleyen bir süre sonra sıkılıyor.Bu bağlamda ilgiyi gerçek ölüm kavramı ayakta tutuyor.Sonrasında da başta yaşanacak dram ve trajediler ve araya serpiştirilen romantizmle harmanlayacaklar.Normal karkater kasan kişi sonuçta ya savaşır yada bir yere gidecekken bulduğu itemleri satmak için pazar falan kurur.Birde

oyunda ölümden korktukları için şehirden dışarı çıkmayan dilenci gibi yaşayan birsürü karkater var.Diğerleri savaşıp katları temizlemeye çalışırken bir kısmıda birilerinin 100 kata ulaşmasını oturarak bekleyenler olacak.Bu yüzden karkaterlerin ev, iş yeri gibi ekstra özellikler ve meslekleri oluyor.Normal insan gibi uyuma durumları mevcut.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Animeyi izlerken çevrimiçi oyunlar oynadığım günler aklıma geldi ve keşke bu animedeki gibi bir teknolojinin kullanımı olsaymış dedim. Cline'n dediği gibi bu teknolojiyi deneyimleyen nesil olmaktan mutluyum demek isterdim...

Bunun dışında 1. bölüm olarak;

Oldukça heyecanlı başladım. Atmosfer ve çizimler harika. Karakterlere gelirsek, oldukça zengin olduğunu söylemeliyim. Oyun havasını çok iyi yansıtmışlar.

Cavanarlar ve canavarlarla arasındaki savaşları da iyi yansıttıklarını düşünüyorum.

Mesela;

7d52e191.jpg

Şu oyunlardaki HP olayının düzgünce gösterilmesi ve anlatılması bir ayrı sevdiğim unsur oldu.

22b91ca6.jpg

Ve bir kısımda item olarak aynayı aldıklarında bir an da gerçek görüntülerine geçtiler. O kısımda sevgili olan 2 kişiden 1'nin kız olmasının ortya çıkaması baya güldürmüştü. =D

Tabi bu gerçek görüntülerinin ortaya çıkışı gerçekten iyi oldu.

Kore wa genjutsu da! *-*

Harika bir bölümdü ama tanıtım diyebiliriz. Gelecek bölümden itibaren her şey çok daha iyi olacak.

Unutmadan,

Şu bilim adamı hakkında ve neden böyle bir şeye sebep olduğunu merak etmiyor değilim. Aklıma bir kaç teori gelse de netleştirmek için önümüzde daha bir çok bölüm var gibi gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1znvjir.jpg

İkinci bölüm

İlk boss odasının bulunup , ekipler halinde gidilip, ikinci kata çıkmak için verilen mücadele anlatılıyor.Kirito tek başına onca mücadeleye ragmen boss odasına ancak başka bir ekibin bulması ile varıyor.Gruplaşmada iki kişi kalıyor Kirito ve gizemli Asuna .

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 2

Asunayı sonunda görebildik ve gördükte ne gördük o nasıl bir savaş tarzıdır. Kiritonun dediği gibi gerçekten güçlü bir savaşçı olacak.

6168b9e3.jpg

Boss yani bölüm sonu canavarı da iyi bir çizime sahipti özellikle oyunlarda olduğu gibi can kısmı kırmızıya gelince deliye dönmesi ve yeni silahla saldırması bir acayip iyiydi.

d0f4f3c2.jpg

c3bfd51b.jpg

Mavi saçlı Beta oyuncusunun ölümüne üzüldüm ama yapacak bir şey yoktu illa birileri ölür. Yoksa dram nasıl olacak.

218958a0.jpg

Kirito afişteki gibi ceketi giyince baya afilli oldu fakat kendini beater olarak tanıtması da ilginçti ama haklı sebepten yapıyor.

Kat 2 nasıl olacak merak ediyorum ve bu anime kaç bölüm sürecek merak ediyorum en azından ortalama 50 bölüm olsa fena olmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölüm

Mangasından farklı olarak olayların geliştiği bir bölümdü.Mangada olaylar 2 yıl sonrasında başlıyor.Muhtemelen bu bölüm romanda mevcuttu ya da animedeki kopukluğu gidermek için yaptılar ama bence gerekli bir bölüm olmuş.Asuna ile 2 yıl sonra tanışıyorlar diye biliyorum mangada.Animede ilk tanışmayı verdiler ve güzeldide.Kirito'nun sözünü dinleyip güçlü bir savaşçı olacak zati.Açılıştan bile sade 2 si üzerine kurulu bie seri olduğu belli.Umarım uzun sürer kısa sürmesini hiç istemiyorum.Birde Asuna ilgili düşüncem

bir cümlesinden anladığım kadarıyla Asuna gerçek hayatta tam bir dram yaşayan bir karakter gibi geldi.İlk Hack serisindeki bir karakter gibi oda Kötürüm olabilir diye düşündüm bu dünyada gezip dolaşmakta özgür gerçekte yapamadığı şekilde.Ama bölüm sonunda Kirito'nun adını görmekte zorlandığını fark edince gerçekte kör olabilir diye düşündüm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölüm

Mangasından farklı olarak olayların geliştiği bir bölümdü.Mangada olaylar 2 yıl sonrasında başlıyor.Muhtemelen bu bölüm romanda mevcuttu ya da animedeki kopukluğu gidermek için yaptılar ama bence gerekli bir bölüm olmuş.Asuna ile 2 yıl sonra tanışıyorlar diye biliyorum mangada.Animede ilk tanışmayı verdiler ve güzeldide.Kirito'nun sözünü dinleyip güçlü bir savaşçı olacak zati.Açılıştan bile sade 2 si üzerine kurulu bie seri olduğu belli.Umarım uzun sürer kısa sürmesini hiç istemiyorum.Birde Asuna ilgili düşüncem

bir cümlesinden anladığım kadarıyla Asuna gerçek hayatta tam bir dram yaşayan bir karakter gibi geldi.İlk Hack serisindeki bir karakter gibi oda Kötürüm olabilir diye düşündüm bu dünyada gezip dolaşmakta özgür gerçekte yapamadığı şekilde.Ama bölüm sonunda Kirito'nun adını görmekte zorlandığını fark edince gerçekte kör olabilir diye düşündüm.

Evet, bu fikir aklıma geldi fakat olabilitesi ne kadar yüksek emin değilim. Yine de eğer böyle bir şeyle karşılaşırsak hiç şaşırmam. Verdiğin örnek dikkat çekiciydi, "acaba?" dedirtti ama emin olmak şimdilik mümkün değil. Mangasına başlasam mı diyorum ama bu sefer de o bölümleri animede görmeyi beklemek ve mangasında hoşuma giden sahneleri, animede görmemek sinir bozucu olabilir.

Kirito, zaten "hikikomori" olduğu belli fakat asıl merak ettiğim Asuna'ydı. Acaba hayatının kısa kesitini animede ne zaman açıklarlar merakla bekliyor olacağım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

3-4 bölümler genelde yeni karakterleri tanıma bölüm oldu ayrıca oyun hakkında birkaç ipucu edinmiş olduk.Böyle birkaç bölüm daha olur gibi geldi ondan sonra aksiyona geçebilir; bu haliyle bile ilgi çekici bir anime.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Anime kronolojik bir sıra izlediği için şu an oldukça episodik ve bence sıkıcı ilerliyor. Ana hikayeyi anlatan birinci roman yerine, yan hikayeleri anlatan ikinci romanı işliyor şu anda. Bir daha görmeyeceğimiz yan karakterleri falan gösteriyor. Ama normalde seride Kirito ve Asuna dışında başka bir ana karakter yok.

3.bölümdeki Sachi karakterini o kadar hızlı tanıştırıp öldürdüler ki kız için üzülemedim bile. Kimdi, neydi, ne oldu diyene kadar ölüp gitti. Romanda çok daha detaylıydı halbuki. Bir an önce Kirito'nun Asuna ile tekrar karşılaştığı ve karı koca ilişkisi yaşamaya başladıkları kısımlara gelseler daha eğlenceli olacak diye düşünüyorum

Bu arada serinin 25 bölüm olacağı zaten çıkmadan önce duyurulmuştu arkadaşlar. Romanı şu an Japonya'da en iyi satan Light Novel serilerinden bir tanesi. Eğer animesi de dvd ve bluray satışlarında aynı başarıyı yakalarsa çok rahatlıkla yeni bir sezon bekleyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

6.Bölüm fena değildi , ancak aksiyonun miktarı Sword Art Online'de git gide azalıyor.Seri sıradan bir yapıya bürünüyor ,katlardaki bölümlerdeki düşman yaratıklar ,seride az yer almamaya başladı. Ümit ediyorum ki beklentileri karşılayacak düzeye gelsin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

5 ve 6. bölümde sıkıldığımı söylemeliyim. dedektif hikayelerini pek sevmemem de bunda etkendir. İyi anlatılırsa işler değişir tabi. Fakat ken asuka senğin dediğin gibi sıradan ve ağır bir tempo ile ilerlemesi animeyi sıkıcı bir hale büründürdü.

Halbuki oyuna odaklı devam edip, karakter gelişimleri ve atlanılan levelleri gösterseler çok daha sürükleyici olurdu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

5 ve 6.bölüm aşırı sıkıcıydı. Polisiye detektiflik hikayelerini ne kadar sevsem de bu vasatın ötesinde ve aşırı tahmin edilebilir bir hikayeydi. Romanlarında bu hikaye 100lerce sayfa sürüyordu. Animede neyseki çok daha kısa işlemişler. Şimdi bir iki yan hikaye daha kaldı. Ondan sonra anime 1.romanın başladığı yere gelmiş olacak ve güzelleşecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Artık aksiyon 9.bölüme kaldı.Bizimkiler umarım ışınlanma kristaliyle kaçış yapmazlar yine umalım ki serideki en uzun aksiyon sahnelerinden biri olur 9.bölüm.Mavi gözlü iblis.

cj6ju.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Artık aksiyon 9.bölüme kaldı.Bizimkiler umarım ışınlanma kristaliyle kaçış yapmazlar yine umalım ki serideki en uzun aksiyon sahnelerinden biri olur 9.bölüm.Mavi gözlü iblis.

cj6ju.jpg

Korkma sen kaçmazlar.Mangadaki konuya daha yeni girdiler.İlk bölüm harici sonraki 6 bölüm yan hikayeydi.Üşenmesem romanına başlıcam ama bu seferde animedendoğurum diye korkuyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sword Art Online 9.Bölüm kaçış vardı ancak yeni ekibini olaya müdahil olması ,durumum vahameti ikilinin geri dönmesini sağladı.Asunanın saldırması yüzünden Kiritoda savaşa girmek zorunda kaldı ucu ucuna kurtardı.İkinci kılıcı kullanmasa Kirtoda mevta olacaktı.Oysa ben beyaz kılıcı Asunaya verir diye düşünüyordum.Neyse dediginiz gibi umarım bundan sonra daha aksiyon olur.Bu ikilide oyun dünyasında ne zaman evlenecekler oda merak konusu...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Biraz alakasız olacak ama bence bu seriye yada Accel World'e Crossover şeklinde bir OVA gelmeli, çünkü Accel World light novelinde (Volume 10, Chapter 3) Kirito ile Haruyuki'nin kapıştığı bir bölüm vardı. Epey sağlamdıda;

415px-Accel_World_v10_315.jpg

417px-Accel_World_v10_305.jpg

Resimlerin alındığı kaynak; http://www.baka-tsuki.org/project/index.php?title=Accel_World:Volume_10_Chapter_3

Ben pek beğenmemiş hatta oldukça anlamsız bulmuştum o kısmı :D Hele ki Kirito'nun 2008'de Haruyuki'nin ise 2033'de doğduğunu düşününce.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben pek beğenmemiş hatta oldukça anlamsız bulmuştum o kısmı :D Hele ki Kirito'nun 2008'de Haruyuki'nin ise 2033'de doğduğunu düşününce.

İkiside sanal gerçeklikte ve aynı evrende olduğundan zaman kavramı pekte önemli gelmedi bence, zaten asıl mesele Accel World'un temelinin zaman kavramı üzerine kurulu olması.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Burst Link programına 15 yaşından küçük olan insanlar bağlanabiliyordu sadece oyunun en önemli noktalarından biri de buydu ama sonra Kirito novel'da birden bire buna bağlanmanın bir yolunu buluyor falan. Ne bileyim Kawahara amcam en azından kendi yazdığı evrene ve kurallara sadık kalsa iyi olacak

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?