Jump to content
  • Kayıt Ol

Scent of a Woman


Squaw

Önerilen İletiler

KÜNYE:

Diğer Adı: Yeoineui Hyanggi

Türkçe Adı: Kadın Kokusu

Türü: Romantik, Komedi, Dram

Bölüm Sayısı: 16

Yönetmen: Park Hyung Ki

Senarist: Noh Ji Sul

Yayınlandığı Kanal: SBS

Yayın dönemi: 23 Temmuz 2011 - 11 Eylül 2011

 

 


Kadın Kokusu'nda Al Pacino mu derim, yoksa Lee Dong Wook  mu? Tahmin edeceğiniz üzere benim için çok zor bir soru bu, daha doğrusu cevaplaması dilemma. Başlarda bana fazlasıyla ikilem yaşatan bir soru olsa da 8. bölümdeki o soluğu kesen anı izledikten sonra cevabım belli olmuştu artık. Dişi bir izleyici olmama rağmen başından beri adıyla beni kendine çeken bir yapımdı Kadın Kokusu. Yıllar önce izlemiş olduğum Al Pacino'nun Kadın Kokusu'ndan oldukça uzaktı üstelik. Drama haneme yeni bir dizi eklemekle ilgilendiğim bir süreçte karşıma çıkan isimlerden biri olmuştu aslında, adını gördüğümde de ardında iyi bir şeylerin gizli olduğunu düşündüğüm. Yanılmadığımı da ilk bölümlerde bana kanıtlamış oldu Scent of a Woman. Al Pacino gibi tangonun büyüsünü bünyeme zımbalayan bir isimdi hatta. Bize sunulan her iki tango sahnesinde de Kang Ji Wook ve Lee Yeon Jae arasındaki tutkunun varlığını iliklerime kadar hissettiren bir isimdi. İlk tango sahnesinin sarhoşluğuyla kendimi bulmaya çalıştığım saatlerde ikinci gelen tango tutkusuyla beni gafil avlayıverdi. Al Pacino dansın büyüsüne beni hapsederken, Dong Wook hem dansın tutkusuyla hem de aşkın büyüsüyle beni uzun süreli bu isme hapsetmiş oldu.

 

KONU:

 


Başlarda babasının kuklası olan biridir Kang Ji Wook (Lee Dong Wook), aynı zamanda şirketin işleriyle haşır neşirdir. Şirket adına istemediği bir evlilik yapmak üzere Im Se Kyung (Seo Hyo Rim)  ile nişan hazırlıklarına girişmiştir. Bildiğimiz çoğu soğuk ve sert CEO'ların aksine sıcakkanlı, samimi, içten olan; aynı zamanda da çalışkan ve dürüst olan biridir ama babasının kuklası olmaktan kendini kurtaramamıştır. Söz konusu ne  olursa olsun fazlasıyla pısırık olan Lee Yeon Jae (Kim Sun Ah) vardır bir de, hastalığını öğrenene kadar da her yerde ezilmeye mahkum bir birey olma yolundadır. Bunca yıl para biriktirmek uğruna ne dış görünümüne özen göstermiştir ne de yaşamında istediklerini yapmaya. Hastalığı gün yüzüne çıktığı esnada, iş yerinde sorunlar da baş göstermiştir ve hayatının değerini anlayan Yeon Jae istifasını verip parasını harcama planlarıyla yeni bir düzene adım atar. Önce kendini yeniler, sonra da kıyafetlerini. Son olarak da yaşam standartını yükseltecek şeylere para harcamaya başlar. İlk ve son tatili olacağını düşündüğü bu harcamasını Okinawa'ya (Japonya) yapar. Şans eseri otelde başına gelen talihsizlik sonucu hediye olarak kalacağı standart oda da otel yönetimi tarafından yükseltilir.  Bu hediye ona, şirketleri için yeni bir tatil paketi araştırma amaçlı Okinawa'yagelmiş olan Kang Ji Wook'u da beraberinde getirir ama ardından gelen olaylar silsilesi sonucu ikilinin oynadığı bu güzel tatil oyunu son bulmak zorunda kalır.

 

Evlerine dönen ikilimizin çeşitli olaylar sonucunda bir araya gelmeleri de kaçınılmazdır aslında. Bu noktada da devreye eskilerden gelmiş olan doktorumuz girer. Sadece o mu? Yeon Jae'nin annesi, yapmak isteyeceği 20 maddelik ''bucket list'', hastane koridorlarında dolanan diğer bireyler, şirketteki eski iş arkadaşları, tango kursundaki yeni kurulan dostluklar ve daha fazlası. Bu noktadan sonra da tango dersleri, sahneler arasına sıkıştırılan o muhteşem tutkulu dans esintileriyle izleyicisine unutamayacağı tatlar bırakan bir dizi olup çıkıverir. Scent of a Woman. O tadı, damağınıza yerleştirdikten sonra da sizi gafil avlamanın sevinciyle sonuna kadar kendine zımbalar. Dong Wook'un açık ara farkla kendini gösterdiği oyunculuğuyla bu isimden kopup gidemezsiniz artık, siz gafil avlanmış bir izleyicisinizdir çünkü. Sadece o mu? Kim Sun Ah'ıyla, Eom Ki Joon'uyla ve daha fazlasıyla size kendini ince ince işletecek bu seyirliğe doyamayacaksınızdır artık ve ben gibi kendinizi sonuna kadar kilitler misiniz bilmem ama  ikilinin kimyasına kaybolacağınızın uyarısını yapasım var bu noktada. O aşkın büyüsünde fazla kaybolmayın sakın. ;)

 

 

scent06-00060.jpg

81b1b20e4c53fc8637d122c.jpg

scent06-00228.jpg

 

 

KİŞİSEL YORUM:

 

 

İlk bölümlerin verdiği komedisiyle, aşk ve komedi arasında gidip geleceğiniz bir yapım sizi bekliyor sanıyorsanız eğer bu isme dair yapacağınız en büyük yanılgı bu olacaktır. Başlardaki gelen eğlenceli saatlerin ardından gelen o tutku dolu tango sahneleriyle sizi az çok neyin beklediğini çözmeye başlarsınız. Buna bir an önce odaklanmalısınız, yoksa değişen havasıyla sizi hayal kırıklığına uğratabilecek yapımlardan birisi olup çıkar Kadın Kokusu. Ön planda aşkın olduğu ama zaman içerisinde Yeon Jae'nin durumunun daha ön plana çıktığı bir isimdir aslında. Aşk yanında gel gitleriyle Kang Ji Wook'un bocaladığı anlar sonrası bu ikilinin dünyasında kaybolacağını sanarsınız ama bu da diziye dair düşeceğiniz ikinci tuzaktır işte. ''Keşke bu,  izleyicisine yapılan bir tuzak olmasaydı, keşke daha fazla bu ikili dünyasına hapsolabilseydim, keşke daha fazla tango tutkusuna tanıklık edebilseydim, keşke daha fazla Dong Wook'un Kadın Kokusu'nu görebilseydim. İlerleyen dakikalarda, ikilinin dünyasına habire birilerinin girip çıkmasını izlemek yerine daracık ama sevecen o dünyada çakılıp kalsaydım. Kalsaydım da bu diziye dair daha fazla  aşk besleyebilseydim.'' diye düşünüp durursunuz. 

 

 

photo193336.jpg

 

Wookie'yi, My Girl sonrası ikinci izleyişim bu. Bana gelen yorumlar arasında hep bu dizide oyunculuğun dibine vurduğu söyleniyordu, öyle olduğuna inansam da kendi gözlerimle bunu görebilmek gibisi yoktu. Dopdolu bir rolle karşıma çıkışıyla beni kendine bağlayan bir isimdi Dong Wook, tüm dizi boyunca kendini, rengini ortaya döken bir isimdi. Dizideki o bakışları, o dokunuşları, o sevimlilikleriyle rolün nerde bitip gerçeğe geçtiklerini anlayamadım bile. İkilinin arasından gelen o aşk kokusu bir yerde durup gerçekliğe geçiyordu çünkü. Kim Sun Ah ve Wookie kimyasının muhteşemliği bu dizideki en güzel şeydi belki de. Kim Sun Ah'ı biliyor olmama rağmen ilk  kez izledim, yaşına karşı meydan okuyanlardan biri olduğunu düşünüyorum. Nadir sevdiğim hatunlar arasına kendini kazıyabilen bir isimdi Kim Sun Ah. Görünüşüyle, tavırlarıyla, sahip olduğu aurasıyla kendini favorilerime yerleştirdi. Diğer oyunculara gelince anne rolünü sevdim, daha önce MiSa'da izlemiştim. Orda da Eun Cha'nın sevimli ve telaşlı annesi rolündeydi, gerçi burda da bir farkı yoktu. :) Anne kızın arasındaki bağı sonuna kadar hissettirebilen oyunculuklarıyla tüm dizi boyunca Kim Sun Ah ve Kim Hye Ok gerçek bir ''anne - kız'' gibi gördüm, hissettim. Birlikte uyuyuşları, birlikte güldükleri her sahne, birlikte yemek yedikleri her an, ikisine ait ne varsa her şeyiyle sevdiğim ''anne - kız'' görüntülerindendi. Dizi sadece aşk yönünde ele alınacak derken diğer yanda bir ''anne - kız'' hikayesi izleyişimle bu diziye özel yer ayırayım dedim amao aklıma kazıdığım Kang Ji Wook ve  Lee Yeon Jae sahnelerinden sonra diziyi en çok beni benden alan tango sahnesiyle bünyeme ekledim. Hayatımda öyle bir dansı yapabilme şansım olur mu bilmem ama Kang Ji Wook gibi bir hediyem olsun isterdim. :) 

 

Tango izlemeyi severim, tango müziklerini pek severim, Wookie'yi ise pek bi severim. Aşkla boyanmış bir tangoyu izlemeninse tadına doyamam. Aşkla sarılı Wookie tangosunu ise hiçbir şeye değişmem.  Kendisini ilk kez böylesine tutkulu, ilk kez böylesine aşık izledim. Aşkı böyle güzel yansıttığına mı tapayım, romantik bir erkeği gözüme gözüme sokan tavırlarına mı tutulayım? Neye ölüp neye kalacağıma karar verebilmiş değilim ama o dans sahnesinde iliklerime kadar hissettiğim tutkusunu hatırladıkça, karşısındaki Kim Sun Ah olmak için kaç kez can attığımı itiraf edebilirim. :P Rol olsa bile en azından bir kez, daha önce başlangıç dersini almış olduğum tangoyu Dong Wook ile sonuna kadar götürmek isterdim. O kadar tutkulu, o kadar aşkla boyalı bir dans olmayacağı kesin ama zamanında başlamış olduğum bu dansı Dong Wook ile tamamlamanın tadına doyum olmazdı. 

 

 

scent06-00160.jpg

scent-of-a-woman-protect-the-boss-2.jpg

 

 

Müziklerine ise söyleyecek bir kusur bulamadım. Dizinin kendine has olan müzikleri yanında tango içerikli bir yapıma yakışır şekilde olan ezgilerini de anasım var. Diziyi noktalamış olsam da, üzerinden bir dizi daha geçmiş olsam da hala o güzel ezgilerin etkisi sürmekte. Belki de buna izlediğim sahnelerin çekiciliği etken, belki de müziklerin kendisi. Hangisinin etkisi büyüktü bilemiyorum ama ''drama OST'' denildiğinde hatırlanması gereken isimlerden olduğu kesin. Özellikle de Junsu'nun seslendirdiği You Are Beautiful favorim. Totalinden konuşmak gerekirse drama severlerin es geçmemesi gerektiğine inandıklarımdan. Bunu sadece o final kapanışı için diye söylenmiş bir söz olarak görmeyin çünkü bu söz aslında o nefes kesen tango sahneleri içindi, sadece o mu? Hayır, Wookie ile Kim Sun Ah kimyasını da görmezden gelmeyin derim ben.

 

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?