Jump to content
  • Kayıt Ol

Hayao Miyazaki'nin yeni filmi Zero Fighter tasarımcısının öyküsünü mü konu alacak?


fishéyé

Önerilen İletiler

miyazaki-zero.jpg

2008 yındaki Ponyo adlı anime filmin ardından ünlü daha birçok anime filminin yapımcısı olan Hayao Miyazaki'nin yeni projesinin ne olacağı büyük bir merak konusuydu ve ortada gizli olarak bir proje üzerinde çalışıldığı dedikoduları vardı.

Kısa süre önce Miyazaki'nin yeni projesinin bir biyografiyi konu alacağı duyurulmuştu dahası genel izleyici kitlesine hitap etmeyeceği bu yüzden de herkesin rahatlıkla filmi izleyemeyeceği söylenmişti.

Anime News Network'e göre anime yönetmeni Osamu Kobayashi, Twitter hesabında Miyazaki'nin yeni projesinin Zero Fighter'ı dizayn eden kişi Jiro Horikoshi'nin çevresinde döneceğinden bahsetmiş. Bu Tweet üzerine animatör Takashi Hashimoto da Studio Ghibli'nin uçak çizen animatör avına çıktığını ve kendisinin de bu film için storyboard hazırladığını bildirmiş.

Horikoshi, Zero Fighter'dan önce birçok askeri uçak tasarlamış bir uçak mühendisi örneğin Japon Deniz Kuvvetleri tarafından 2. Dünya Savaşı'nda kullanılan Mitsubishi A6M Zero Fighter onu ünlü yapmış.

Benim de ilgimi çekmeyecek bir anime olsa da film filmdir animasyonun her türlüsünü severim aslında tam benlik mi ne? Başroldeki kızlardan sıkıldım görünüşe bakılırsa Miyazaki köklerine dönüyor kendisi gökyüzü tutkunu ve uçaklara hayran zaten Porco Rosso'yu [WRONG]izlememiştim[/WRONG](izlemiştim nedense hatırlamıyorum TV^de izlediğimden sanırım) onun gibi birşey olacak sanırım ki onun devam filmini bile düşünmüşlerdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 11
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    2

  • yakusha

    2

  • fishéyé

    2

  • CloudT

    1

Ghibli ve Miyazaki-sensei birleşince ortaya hep iyi şeyler çıkar, şimdiye kadar kaç tane beğenmediğimiz eseri var ki zaten. Çıkınca izleriz ayrıca daha bir yetişkinlere ve belli bir kitleye yönelik bir film olacak gibi.

Çıkınca izleriz artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben bundan pek bir şey beklemiyorum aslında. Yani diğer filmler hep Miyazaki-sensei'in hayal gücüydü. Tabii yanlış bilmiyorsam. Önceki filmlerindeki o hayal gücünün bize kattığı eşsiz keyfi bunda yaşar mıyız bilemeyeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Nausicaa haricindeki Miyazaki filmlerini fazla sevmemiş ama Isao Takahata gibi yönetmenlerden dolayı Ghibli'ye saygı duyan birisi olarak beni heyecanlandıran bir proje. Ama açıkçası ne yalan söyleyeyim, Miyazaki'nin bu filmi bizzat yöneteceğine dair kuşkularım var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Miyazaki kendi tarzını koruyacaktır. Başrolün kadın erkek olması fark etmez. :birsey gelmez:gj

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Anormal bir film gelecek propagandası yapılmış merak ediyorum kız erkek farketmez evet onu abartım:011: bence de hitap ettiği kitle yetişkinler olacak gibi ve alışıldık büyü şeytan karanlık atmosfer vs olmadığı için pek heyecan duymuyorum ama uçaklar falan izlemek eğlenceli ve gerçekçi olacaktır...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Son dönem Ghibli filmlerini açıkçası çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. From up on Poppy Hill'de eşsiz bir hikaye değildi ve filmdeki twistler çok klişe şeylerdi. İzlerken epey sıkılmıştım. Bu hikayesi nasıl olur bilemem ama son dönemdeki başarısız tavrını korumaz umarım diyorum.

İlla uçakları konu alan bir animasyon movie izlemek isteyenlere de The Princess and The Pilot öneririm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Miyazaki filmi olduktan sonra bütün bir saat uçağın kanatını anlatsa gene izlerim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

üç gündür üst üste miyazaki veya ghimbli filmi izliyorum, zevkli şeyler. ponyo iyiydi, nuisica zaten efsane.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Miyazaki'de en çok sevdiğim özellik yapımlarında yer alan samimiyettir. Nasıl yapıyor bilmiyorum ama bu samimiyetini, ele aldığı konu ne olursa olsun üstlendiği yapımın son dakikasına kadar korumayı başarıyor. Miyazaki'nin kız çocuğu karakterleri daha göz önünde olsa da ben aslında onun erkek karakterlerini daha çok seviyorum çünkü erkek karakterlerine ılımanlık yerleştirmeyi hep başarmıştır. Bu nedenle ana karakter olan Howl (Howl's Moving Castle) üzerinden dönen yapımını hep daha fazla sevmişimdir çünkü bu filminde erkek karakteri bir adım öndeydi, bu nedenle eğer ana karakter olarak erkek tasarımına ağırlık veren bir yapım olursa bu ismi seveceğimi düşünüyorum. Gerçi özz'ün dediği gibi erkek ya da kız fark etmez, içinde Miyazaki farkı olacağı için bu yapım da mimlediklerimden olacaktır. :D

Haber için teşekkürler fishéyé. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 10 ay sonra...

http://www.slashfilm.com/new-images-from-hayao-miyazakis-the-wind-is-rising/the_wind_rises-big-1/ adresinde yeni imajlar yayınlandığına dair haber var; tabii resimler de var...

Filmin web sitesi açılmış: http://kazetachinu.jp/

Daha korkunç olanı, miyazakisan bir tane zero fighter satın almayı bile denemiş, lakin işi müsade etmemiş :)

http://www.crunchyroll.com/anime-news/2013/02/10-1/hayao-miyazaki-tried-to-purchase-real-zero-fighter-for-300-million-yen

bizimkiler haremden hareme atlaya dursun

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Film ilk duyurulduğu aylarda Porco Rosso benzeri, fantezi boca edilmiş bir çalışma olacak diye düşünürken (ki sebebi Miyazaki'nin her yapıtında kendini rahatsız edici şekilde tekrarladığını bundan sonra da değişemeyeceğini düşünmemdi) yayınlanan ilk resimlerle birlikte ters köşe oldum. Sanırım Miyazaki'nin Nausicaa sonrasında yaptıkları tüm işler içerisinde en sevdiğim çalışması olacaktır. Osamu Tezuka, Yoshiyuki Tomino veyahut Leiji Matsumoto gibi üstadlar nedeniyle birçok kişinin aksine kendisini hiçbir zaman ala bir hayranı olarak görmedim ama hem genel mainstream'in dışındaki hem de farklı olsun diye animasyon/dizayn olarak garabet haline getirilmemiş bu tarz işlere saygımı sonuna dek göstermek zorunda hissediyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?