Jump to content
  • Kayıt Ol

Dergi hakkında


__EA__

Önerilen İletiler

arkadaşlar anime türkiye dergisini askıya almışsınız gördüğüm kadarıyla. şöyle bir düşüncem var, 2-3 arkadaş daha bana arka çıkarsa güzel bi dergi çıkarmaya başlayabiliriz. ama öyle internet dergisi falan değil gerçek basılı dergi. türkiyenin dört bir yanından üyelerimiz var, önemli bir avantaj bu. dergilerimizi illere kolaylıkla yayabiliriz diye düşünüyorum. varsa eğer ilgilenen arkadaşlar, yöneticilerinde yardımı ve desteğiyle bu projeyi gerçekleştirebiliriz. daha yeni üye olmuş olabilirim ama ne olur dikkate alın bu yazdıklarımı ve bir an önce başlayalım :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 15
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • ShinigamiKhan

    3

  • Sky_King_Goko

    1

  • __EA__

    1

  • BlackMussels

    1

Kesinlikle iyi bi fikir :) Beceriksizimdir biraz ama destek cıkarım yani :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel fikir de kolay iş değil, en kolayından belirli bir bütçe lazım bu iş için. Tabi çıkaralım diyen olursa biz de okuruz o ayrı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

E-dergi belki olabilir ama baskı düşnüdüğünüzden daha zahmetli ve maddi olarak kaynak gerektiren bir iş inanın. Bence şuan için böyle bir şey düşünüyorsanız öncelikle E-dergiye odaklanmalısınız matbaa işinde bir süre bulunmuştum ve ne kadar sıkıntılı bir iş (bu çapta bir işte özellikle maliyet) olduğu hakkında bilgim var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Öyle çıkaralım demek ile çıksa keşke. İlk önce bu işin tasarlanması var. Haftalık mı yoksa aylık mı? Kadro tek kişiden oluşmayacak elbet, dergiye yazacak birilerini bulmak lazım. Bunlar kolay kısmı.

Gelelim zor kısma;

İlk önce dergiyi çıkaracaksın çıkarmasına da ilk çıkarman için sermayen olması lazım. Bir matbaa ile anlaşmak lazım ayrıca. 1000-2000 tl ile olacak bir iş değil bence. Türkiye' nin dört bir yanına yaymak istiyorsan dergini 30-40 tane basmayacaksın elbet. Bunları yapmak için ayrıca bir şirket de kurman lazım. Öyle hadi dergi çıkarıyoruz denildiğinde çıkmıyor maalesef. Reklam alabilirsen o şekilde biraz kurtarabiliriz.

Hah, çıkarırsanız okurum o ayrı. Ama o kadar kolay bir iş değil bana göre. Basılı bir dergi yapılacaksa kimse bedavaya çalışmayacaktır elbet. Biraz araştırdım ona dayanarak yazıyorum bunları.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Zor diyorsunuz buna katılıyorum. Fakat zorluk ilk 3-4 sayıda yaşanır sonrasında ise işler yoluna girer. Çünkü bu dergi çıktığı zaman alıcak insan sayısı çok fazla ayrıca böyle bir dergi çıkarılacaksa öncelikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana gibi merkezi bölgelerde çıkarılmalıdır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Zor diyorsunuz buna katılıyorum. Fakat zorluk ilk 3-4 sayıda yaşanır sonrasında ise işler yoluna girer. Çünkü bu dergi çıktığı zaman alıcak insan sayısı çok fazla ayrıca böyle bir dergi çıkarılacaksa öncelikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana gibi merkezi bölgelerde çıkarılmalıdır.

Finansal kaynağı sağlayacak birisi varsa elbette yapılır. Ama az bir miktardan bahsetmiyoruz bunun dağıtımı reklamı ve satışı için altyapı çalışmasıda gerekiyor. Bunları yapacak bu işten anlayan ve çevresi olan birisi gerekli... Bence imkânsıza yakın bir şey ama istenirse yapılır elbette.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Belki biraz ümit kırmak gibi olacak ama HAYAL KURMAYIN!!

Böyle bir şey olmaz. Yani boşuna bu olsa şu olsa diye tartışmayın.

painscream çok güzel açıklamış olayı. Ondan sonra tartışmanın lüzumu yok.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

30 sayfalık a4 ebatındaki, kapaklı bir işin maliyeti matbaacıya 5 liradır. Dışarıya satımı 10-15 liradır. Zımbalı yada sırtı tutkallı olarak da fiyatı değişebiliyor. 2000 tane çıkacağına göre maliyeti buradan hesaplayın. Bu fiyat sadece normal kağıt içindir, kuşe kağıt olunca fiyat değişiyor. Zaten dergi dediğin kuşe'siz olmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

boşver maliyeti falan,böyle bir dergiyi anime.gen.tr den Alpin çıkarmıştı (sahaflara bakınız)

ama Her anime,manga,oyun vs de dergiye resim için yapımcıdan izin alma Zorunluluğu var gibi bir şey ler duymuştum 2004 te mi ne?yani Ne kadar resim kullanırsan oluşacak İzin sayısı artıyormuymuş neymiş...yani yapımcıya gidicen söylüycen,para yatırıcan resimler için vs

umut kıran ozman:uzqgun:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

emege sayginin buyuk bir SIFIR oldugu canim TURKIYE mizde bu turden gonullu bir dergi cikartmak cok zor "yurtdisinda hayranlar bagisla bu isi hallediyor ama sitemizin sunucu sorunu oldugunda bile dogru duzgun bagis alamamisken dergi icin bagis alinacagini hic sanmiyorum".. hadi cikti diyelim uye yada anime severlerin pek ilgi duyacagini sanmiyorum interaktif dergimiz bile pek ragbet gormemisti..

dusunce guzel ama imkansiz kisaca bu is olmaz sitenin geliri yok tamamen duygusal sorun..

saygilar...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şimdi her konuya negatif yorum yapan,eleştiride bulunan biri olan benim böyle bir hayal ürününde pozitif yorum yapmam ne kadar akıl kârı bilmiyorum ama,aslında yapılmayacak birşey değil arkadaşlar birkaç düzeltmede bulunulursa.

Öncelikle benim aklımdaki şu; Dergi diyoruz ancak bu dergi diğer dergiler gibi satış amacı gütmeyecek, yani yayınevlerinde falan satılmayacak tabiki.Örneğin bir konu açılır,böyle böyle bir proje olursa kim alır diye kafadan bi rakam verilir 15 tl gibi,almak isteyenler önceden bu parayı banka hesabına gönderir 20 kişi olsun 30 kişi olsun önemli degil dedigim gibi satış amacı güden oyungezere rakip olmayı amaçlayan bir dergi olmayacak sonuçta,matbaa ile alakası olan bu işten anlayan biride bastırır mesela 13 liraya bastılıyorsa 15 deriz 2 lirada o arkadaşa uğraş bedeli tarzı birşey olur ptt falan yoluylada göndeririz parasını önceden vermiş arkadaşlara.Her ne kadar kuşe kağıt olsada 15 lirayı geçecek birşey olacağını hiç sanmıyorum ben kitap basmıyoruz sonuçta,Ve eminimki 15 lira verip almak isteyen 30-40 kişi rahat çıkacaktır bu forumdan.Bu sayede yasal işler ile hiçbir problem kalmamış olur,sermaye sıkıntısı ortadan kalkar,tabiki yazarlar falan forumdan olacağından onlar içinde bir ücret ödememize gerek kalmaz vs vs.

Şuan evde olmadıgımdan çok uzun uzuya yazamıyorum ama "böyle birşey olmaz hayal imkansız" şeklinde kestirip atmadan dediklerimi objektif olarak okursanız bence çok hoş ve unutulmaz bir proje olur animemangatr adına,tabiki her ay bunu sürdüremeyiz ancak bir seferlik hoş bir anı amaçlı çokta güzel yapabiliriz.Ha baktık çok güzel oldu başka forumlardan falanda istek var, devamı gelirmi gelmezmi o zaman bir durum değerlendirmesi yapılır ancak şuan için 1 seferliğe mahsus çok tatlı bir fikir olarak geldi bana,en azından "imkansız salla boşver" tarzı bir yorumdansa ciddi ciddi konu açılıp tartışılabilecek bir etkinlik,Açıkçası ben isterim rafımda mangalarımın yanında birde AMT logolu tatlı bir dergi bulunsun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok hoş bir proje olacağı kanısındayım. Dediğin gibi olumsuz düşünmemek lazım.

Belirtmek istediğim noktaysa kesin alıcılar belli olmadan hamle yapılmaması şeklindedir. Neden dersen harcamayı yapan arkadaşın elinde patlama ihtimali var. Tabi öyle olmayadabilir fakat olursa üzücü bir durum olur. Benim fikrim ihtiyatla yaklaşılmasının yanı sıra desteklenmesi yönünde. Şahsen ben desteklerim ve eğer çıkarsada dediğin fiyat çok değişmediği sürece edinmekte isterim. Bunun yanı sıra eğer ihtiyaç olursa yada uygun bulunursa dergi için bir şeyler yazmakta isterim. :D Uğraşacak kişilere şimdiden kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Belirtmek istediğim noktaysa kesin alıcılar belli olmadan hamle yapılmaması şeklindedir. Neden dersen harcamayı yapan arkadaşın elinde patlama ihtimali var.

Bu noktada katılıyorum. şimdilik en iyi çözüm eğer gerçekten yapılmak isteniyorsa E-dergi şeklinde yapılıp okuyuculara sunulur, bunun eksikleri giderilir yada okuyucların tercihine göre değiştirilir anket şeklinde gibi. Eğer tutarsa, e-dergi basılır yada 2. sayısı gibi aynı şekilde bir dergi yapılıp baskıya verilir. Bence en mantıklısı bu...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

E-dergi biçiminde yapılması taraftarıyım.Sayfa tasarımı gibi konularda yardımcı olabilirim ^^

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?