Jump to content
  • Kayıt Ol

Giant God Warriors


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

巨�兵 - YouTube

nausicaa_golemsfire1.jpg?w=640

Aslında bu herşeyden önce bir saygı duruşu çalışması zira Hideaki Anno bundan yıllar önce EVA'yı yaratmakla ilgili herşeyin zihninde Ultraman, Gojira, Kamen Rider gibi tokusatsu örnekleriyle başladığını, Uchuu Senkan Yamato, Gundam, Nausicaa, Getter Robo gibi örneklerle de bunu gerçekleştirmeye karar verdiğini söylemişti. Belki EVA'nın tüm ilham kaynaklarına ayrı yapımlar üzerinden saygı duruşunu hiçbir zaman göremeyeceğiz ama Hideaki Anno en azından Nausicaa ve tokusatsu külliyatına bir saygı duruşu olarak Giant God Warriors için kolları sıvamış bile.

Anno öncelikle olabilecek minimum miktarda CG olacağını söyleyerek de şaşırtmakta. Neredeyse tüm efektler stop motion animasyon ve maketlerle oluşturulmuş. Öte yandan kendisi bu filmin rejisini diğer projelerini aksatıcı uzunlukta ve masrafta kasmak yerine EVA projelerinde bölüm ve segment yönetmeni olarak çalışan Shinji Higushi'ye kısa metrajlı olarak hazırlatmış.

Anno'nun kaijuu ve tokusatsu sinemasına adanmış bir müze açtığını önceki haftalarda duymuştum fakat bu yapımla ilgili detaylar da kulağıma çalındığında dürüstçe söylemek gerekirse fragman görene dek gözlerime inanacağımı düşünmüyordum. Anno, bu yapımda ayrı birşey yaratmak yerine çocukluk hissiyyatıyla izlediği yapımların birer modern inkarnasyonlarını yapmaya soyunmuş. Öte yandan da bunu yaparken stüdyo olarak Ghibli'yi seçmiş. Zira Nausicaa'nın açılışındaki Ateşin Yedi Günü ile ilgili kısa sahne kendisi için hayli önemli. Bu aynı zamanda bizler için de farklı bir tecrübe zira birbirinin temakarını tekrarlayan bir düzine Ghibli yapımından sonra Tokyo'ya saldıran dev yaratıklar görmek, nasıl diyelim, kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi birşey oldu benim için.

e035771297789b868ffd1efae077c298.jpg

5a1dac4ba37cee5ad372fd11b936709e.jpg

Film için şimdiden Figma'ya ürettirilen canavar figürleri ilginç şekilde seri üretim tipi EVA'ları anımsatmakta.

Film sadece 10 dakika uzunluğunda olacak ve tek gösterimi Hideaki Anno'nun tokusatsu/kaijuu sinemasına adadığı müzesinde yapılacak. Filmin yayın tarihi 7 Ekim 2012 olarak belirlenmiş. Açıkçası Ghibli külliyatının en farklı örneğini görmek için bile sabırsızlıkla beklemekteyim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...
  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    2

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

GAINAX'ın websitesinde bugün yeralan habere göre, Evangelion 3.0 filminin öncesinde gösterilen Giant God Warriors, 24 Nisan 2013'de DVD/Blu Ray'ı piyasaya çıkacak Evangelion 3.33 setininin Extra'ları içinde yeralacak. Filmin uzunluğu ise 10 dakika 7 saniye.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?