Jump to content
  • Kayıt Ol

Blackjack TV dizisi oluyor


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

600.png

Los Angeles ve Toronto merkezki bağımsız stüdyo eOne, yaptığı açıklamada Blackjack'ın bir TV dizisi olarak yayın haklarını aldığını duyurdu. Her ikisi de aslen J-Horror filmleri olan The Ring ve The Grudge'un batı adaptasyonlarını yapan Taka Ichise ve Doug Davison, Deadline dergisinin haberine göre bu serinin adaptasyonuna getirildi. Stüdyo eOne ise şu sıralar Rookie Blue ve Walking Dead projelerini hazırlamakta. Yayın tarihinin netliği konusunda ise elde şu an bilgi bulunmuyor.

Blackjack aslen 1973-1979 yılları arasında Akito Shonen'e bağlı Weekly Champion'da tefrika edildi (oneshot'larla birlikte 1983'e dek devam etti) ve Osamu Tezuka'nın saygınlığını hayli perşinleyen bir çalışma olarak nitelendirildi. Ana hikaye, geçmişi belirsiz bir lisanssız doktorun, güçlü holdinglerden mafya kartellerine, diktatör hükümetlerinden rakip doktorlara dek yeteneklerinin peşinde olanlarla karşılaşmalarını, açıklanamayacak olayları tümüyle bilimsel metotlarla çözmesini ve kendi köşesine çekilmek için verdiği çabayı anlatır.

Artık aramızda bulunmayan Osamu Dezaki'nin 1994-2000 yılları arasında yayınladıp OVA serisi ve filmi Manga'nın yetişkin kurgusunu yoğunlaştırmış ve karanlık tonu ile tam uyum sağlayan bir adaptasyon üretmişti. 2000'li yıllar boyunca ise farklı yönetmenler renkli ve çocuklara da hitap eden Blackjack'ler üretmişse de bunların büyük kısmı one shot OVA'lardı. 2006 tarihli bir başka tıp temalı seri olan Ray The Animation'da Blackjack bir yan karakter olarak ortaya çıkıyordu. Bunun yanısıra 2002'den itibaren 13 cilt olarak üretilen Say Hello to Young Blackjack, 2005'den itibaren 3 cildi çıkan Blackjack: Doctor of Darkness ve 2006'dan itibaren 2 cildi çıkan Blackjack NEO isimli Manga'lar, Osamu Tezuka'nın bu klasiğine farklı Mangaka'lar tarafından yapılmış saygı duruşlarıydı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

  • DevilRanger

    1

  • CloudT

    1

  • Derflinger

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Çok sağlam bir seri olacakmış gibi duruyor umarım yanıltmaz :) Çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum şahsen :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seri anime ve manga baz alınarak kült bir yapım olarak nitelendiririm. Fakat televizyon dizisi olacağı hakkında pek bir şey söyleyemem en azından izlemeden. Eh! Tabi mutlaka izleyeceğim böyle sevdiğim bir serinin TV'ye uyarlandığını görünce izlememezlik olmaz.

Umarım batırmazlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?