Jump to content
  • Kayıt Ol

Only You


Squaw

Önerilen İletiler

19f7cdc8633f7647059615ccb82bb0dd1316825452_full.jpg

KÜNYE:

Diğer Adı: Ojik Geudaeman ; Always

Yönetmen: Song Il-Gon

Senaryo: Hong-jin No, Il-gon Song

Müzik: Jun-Seok Bang

Vizyon Tarihi: 20 Ekim 2011

Ülke: Güney Kore

Süre: 108 dk.

Tür: Dram, Romantik

always-2011-720p-hdrip-x264-ac3-ent-muxed-mp4_005256818.jpg

always-2011-720p-hdrip-x264-ac3-ent-muxed-mp4_004388917.jpg

KONU:

Jeong Hwa ( Han Hyo Joo), geçirdiği trafik kazası sonucu gözleri kapandığı için hayatını bu kalıplaşmış yaşama göre devam ettirmektedir. Telefonla yardım hizmeti veren merkezde sıradan bir eleman olarak para kazanmakta, tek başına olan hayatını bir şekilde devam ettirme çabasındadır. Boksörlüğü meslek halinden daha da başka yöne çeken Cheol Min'se (So Ji Sub) yaptığı hatanın bedeli olarak kötünün kötüsü bir hayatı kendine layık görmüş, yaşamına da bu şekilde devam etmiştir. Hayatını su satarak ve kapalı bir otoparkta görevli olarak çalışarak geçiren Cheol Min ile Jeong Hwa'nın yolları da bir şekilde kesişir ve ikilinin bu kaçınılmaz tanışma sonrası hayatları da birbirine bağlı olarak şekillenmeye başlar. Başlangıçta Jeong Hwa, Cheol Min'in yanına tv izlemek için gelmektedir, aslında bu onun yalnızlığını giderme yollarından biridir. Cheol Min'inse en büyük keyfi televizyon izleyen Jeong Hwa'yı izlemektir. Jeong Hwa'nın, Cheol Min gözüyle sevdiği dizinin kadın kahramanı, hiçbir günü aksatmadan ekrana yapışır şekilde izlemesi, bu filme dair görüp sevebileceğiniz güzel olan nadir anlardan biridir.

Eski bir boksörün hikayesi gibi gözükebilir, hatta eski bir boksör ile âmâ bir kızın aşkı gibi de... Öyle değil diyemem; öyle de diyemem, sıradan bir aşk hikayesinin karışımı diyebiliriz Only You için, adından da anlaşıldığı gibi tek kişiyi koyabileceğiniz o sade dünyanızın hikayesi bir bakıma. Cheol Min'in, olması gereken Jeong Hwa ile tanışmasının getirisi olan iki hayatın; iki geçmişin, bir erkek ve bir kadının hikayesi.

e06dac1f7bfde6ff5d3b0fda6f89be2a.jpg

443336.jpg

sojucouple.jpg

KİŞİSEL YORUM:

Konusu birçok temayı bünyesine depolayabilecek türde; geçmiş ve gelecekse, yaşananlar içinde bir sürü sırrı saklayabilecek nitelikte. Karakterler dünyası ise hepsini saklayabilecek güzellikte. Sahip olduğu özellikleri göze batmayan bir konu içerse de içinde barındırdığı duygusallığı ile bir adım daha öne çıkabileceklerden biri. Oyunculukların bu güzelliğe eşlik ettiği nadir yapımlardan Only You. Hang Hyo Joo'nun âmâ birini oynayışındaki inandırıcılık görmezden gelinmeyecek türde. So Ji'nin ise o her zamanki az konuşur tavırlarıyla sergilediği oyunculuk filmi güzel kılanlardan. Belki de benim ona kıyak geçişim bu, bu noktada sessiz birini oynayabilmenin yetenek gerektirdiğine inananlardan biri olduğumun altını çizesim var. Sessizliği ile tüm filmi sürükleyici bir boyuta taşıması, daha doğrusu finali konusunda izleyicisini meraklandırıcı bir performans sergileyişi ile farklı bir tada ulaştırdığını söylemem lazım. Sıradan, sakin bir aşk hikayesinin sizi beklediğini de burda belirtmeden yazımın devamına geçmek istemedim. Belki destansı bir aşk değil, belki özendirici bir bağ değil, belki iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bir hüzün seli taşımıyor. Bunların hiçbirine sahip olmadan da bir şeyleri izleyicisine bırakabileceğini kanıtlayan bir yapımdı, keskin hatları olmayıp da izleyicisini belli bir noktada bırakmayanlardandı hatta. Tüm bunlara rağmen filmi noktaladıktan sonra izleyicisinde bir şeyler bırakabilecek bir seyirlik. Beklenmeyen kaderciliğin işlendiği nice filmlerden biri aslında, Uzak Doğu'nun ele almayı en çok sevdiği şeylerden biri diyebiliriz buna; kadercilik. Birbiriyle daha önce kesişen yolların ayrı yönlere gitmesine rağmen ileri bir zamanda yeniden birleşmesi...

Filmde, izlediğiniz Drama veya filmlerden bildik izler bulabilmeniz mümkün. Daha önce damağınıza çalınan o tatları alacağınızın garantisini de verebilecek türde, tüm bu bilindik izlere rağmen yine de izlenilesi filmlerden. Başlamadan önce filme dair sıradan duygularla başlangıç yaparsanız o aradığınız tadı bulabileceğinize inanıyorum. So Ji'nin yapımlarında bundan fazlasını beklemeyin, zira o samimi, fazla yormayan olayların adamı. Belki de onu fazlaca sevmenin nedenlerinden biri bu, belki de kendisini izlemeyi seviyorum. Hangisi bunların nedeni arasında bilmiyorum ama bu film, en azından o inanılası Hang Hyo Joo performansı için izlenmeyi hak ediyor. Renklerin pastelliğininse, bu güzel duyguları daha da ılıklaştırdığı samimi filmlerden birisiydi Only You. Finalinin istenildiği türde olmasının yanında son noktaya gelene kadar takip edilen adımların samimiyeti, bu renkleri tamamlayan en güzel öğeydi aslında. Sevdiğim toprak tonlarının bir filme bu kadar çok yakışacağını düşünmezdim hiç, Only You izleyene kadar So Ji'ye de yakışacağını düşünmezdim çünkü o erkeksi görünenlerdendi. Jeong Hwa'nın o sevecence sorduğu Cheol Min'in nasıl göründüğü cümlesine karşın verilebilecek en güzel cevaptı bu; ''Erkeksi göründüğümü söylerler!'' diyen Cheol Min'in görüntüsüne inat tüm güzelliğini ortaya döküyordu o pastel tonlar. Hayatımda benim de ayrı değer verdiğim o kahvenin güzel tonlarının bir de krem tonlarıyla birleştiğini düşünün, işte otadından yenmeyen ahengin adresine ulaştığınızın kanıtıdır bu.

Renk kullanımı yanında müziklerin o egzotiklik ve nostalji kokan tınılarının süslediği görüntüleriyle izlerken yorulmadığım nadir filmlerdendi Only You. İzlerken yormayan, dinlendirirken meraklandıran, meraklandırırken sizi kendine saklayan. Oyuncuların etkisi ne kadar vardı bilmiyorum ama ben, bu filmi izlemek için beklediğim süreyi boşa harcamadığımı düşünüyorum. İzlemek için iyi ki can atmışım, can attığım böylesi bir konu iyi ki aksiyona boğulmamış, aksiyona boğulmamış bu filmi iyi ki böylesi güzel bir zamanda tüketmişim. Filmi kendisi için mi sevdim yoksa içindeki öğeler için mi sevdim karar veremiyorum henüz, ne için sevdim bilemiyorum ama sırf So Ji için sevmediğim kesin. :)

19f7cdc8633f7647059615ccb82bb0dd1316825452_full.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    2

  • CloudT

    2

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Dürüst olmak gerekirse, ne ara şu yorumlarını ve kısa tabirle konularını görsem o yapımı izlemek istiyorum. Ama objektif bakınca da evet yahu iyi bir yapımmış deniliyor.

Yakın zaman da başlarım, uzak doğu film ve dizi sektörü hakkında yeterince bilgim yok şu oyuncu kimdir, nasıldır falan filan ama elimden geldiğince takip ederim. Bunu da yakın zaman da izler beğenirsem yorumumu eklerim bir de öyle ayrı bir teşekkür ederim.

Eline sağlık, yine güzel paylaşım yapmışsın. ^^

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Başlarda hangimizin bilgisi vardı ki? :) Açıkçası çok acemi bir izleyici iken ben de sen gibi düşünüyordum ama zamanla bu düşüncem kendi kendine değişiklik göstermeye başladı. Animeler için başlangıçta nasılsan Drama veya Uzak Doğu filmleri konusunda da öyle oluyorsun. Ablam ve annemler hiçbir diziyi kaçırmamaya, daha doğrusu hoşlarına giden her diziye şans vermeye çalıştıkça ben kendimi garip hissederdim ama şimdi ben de onlardan biriyim. :D Kısacası, bu dünyaya girersen bir daha çıkmayı istemeyebilirsin, benden söylemesi. ;)

Film içinse anlatımı en yalın olan yapımlardan biri, konu bir aşk hikayesinden dönse de ikilinin dünyasını izlemek güzeldi. Geçmişlerindeki ayrıntı ise daha hoştu. Keşke film biraz daha uzun olsaydı da ayrıntılar daha iyi işlenseydi, yine de bu eksikliğine rağmen sakin ama anlamlı bir aşk hikayesi izlemek istersen en yakın zamanda bu filmle tanışmanı öneririm. Bir de sen sever misin bilmiyorum ama ben az konuşturulan rolleri bazen fazlasıyla sevebiliyorum. So Ji de bu rolünde (Gerçi kendisi, genelde az konuşan rollerin oyuncusudur :) ) oldukça güzel oynamış, eğer bu filmi seversen sana iki usta oyuncunun (So Ji ve Kang Ji Hwan) olduğu Rough Cut'ı da önereceğim. Ben Only You sonrası onu da tüketttim, hem So Ji'nin iki farklı rolünü görmüş olursun. Bu filmdeki kadın oyuncuyu görsellik olarak sevmesem de kendisi işini iyi yapanlardan biri, daha önce tarihi bir dizi olan Dong Yi'da izlemiştim, genç yaşına rağmen anne rolünü o kadar güzel yapıyordu ki Kral ile olan aşık rolünü söylemiyorum bile. Bence bu oyuncu, aşk rollerini güzel yapıyor ama bu filmde aşk rolünden ziyade âmâ birini gayet başarılı oynamış. Hatta filmde So Ji'den daha çok döktüren bir isim diye söyleyebilirim ki ben So Ji'den daha çok başkasını övüyorum, şu an ben bile kendime inanamadım. :P

En kısa zamanda izlemen dileklerimle. İzlediğin zaman yorumlarını beklediğimi biliyorsun, değil mi? :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu kadar uzunca yorum yapıp uğraştığını görünce zaten izlemezsem ayıp olur. En yakın zaman da izlemem dileğiyle. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?