Jump to content
  • Kayıt Ol

Wild Romance


Squaw

Önerilen İletiler

500px-Wild_Romance-03.jpg

KÜNYE:

Diğer Adı: Aggressive Romance

Yönetmen: Bae Kyeong-soo

Senarist: Park Yeon-seon

Bölüm Sayısı: 16

Tür: Komedi, Romantizm, Oyun, Gizem, Spor

Yayın Kanalı: KBS

Yayın Dönemi: 2012/01/04

Habil ve Kabil Bir Beyzbol Oyuncusu Olsaydı Ne Olurdu? Cevabı Park Moo Yul'da. :D

"Kim Tae Han - Kabil Habil'i öldürdü çünkü onun daha çok sevildiğini düşünüyordu.

Park Moo Yul - O ikisi kim ki? Beyzbol oyuncusu mu?

Yoo Eun Jae - Seni cahil.

Park Moo Yul - Ne? Onları tanıyor musun sanki? Sen de bilmiyorsun. Kimler hadi söyle bakalım.

Yoo Eun Jae - En azından beyzbol oyuncusu olmadıklarını biliyorum. "

Dong Wook şölenine devam eder bir şekilde gidiyorum bu ara, onun son rol aldığı yapımlardan biri olan 2012 dizisiyle yolculuğumun duraklarından birindeydim. Eğlenceli, bir o kadar da keyifli bir dizi olan Wild Romance izlemekle meşguldüm. Aslında üzerinden birkaç dizi ve bir iki film geçmiş olsam da elim txt'mi açtığım anda bu diziye dair bir şeyler karalamaya koştu hemen, iyi de oldu sanki. :D My Girl sonrası eğlencenin dibine vuran Dong Wook dizilerinden biriydi Wild Romance. Menajer Kim ile çılgın Dong Ah'ı izlemenin keyfine vardığım.

wromance100068.jpg

wild_romance_ep03_1339.png

KONU:

Bir kadından dayak yediğı videosuyla tıklanma rekorları kıran ünlü bir beyzbol oyuncusu Park Moo Yul'le, mesleği korumalık olan erkek fatma kalıbına giren kızımız Yoo Eun Jae'le, ona her konuda akıl hocalığı yapan çılgın arkadaş Dong Ah'ıyla, ciddiyetini hiçbir şeyin bozamayacağını düşündüğünüz ama bunu kırmayı başarabilecek kapasitesi olan Dong Ah'ın yakınlaşabildiği Menajer Kim'iyle eğlendiğim nadir yapımlardan birisiydi. Yediği dayağın videosu sayesinde, gündemden zaten yaptığı haşarılıklarıyla hiç düşmeyen Park Moo Yul, basın açıklaması sayesinde hayatı boyunca anlaşamayacağını düşündüğü kadın koruma olan Yoo Eun Jae'ı mecburiyetten kısa süreliğine işe alır çünkü sıradan olmayıp da beyzbol yeteneği tartışma götürmeyecek olan Park Moo Yul ne zamandır tehdit kartları almaktadır. Yapılan tehditleri ciddi bir mesele olarak görmese de bu videoyu ört bas etme işinde ona en büyük yardımı bu tehdit araçları olan kartlar ve resimler edecektir. Medyaya bu tehdit olayı duyurulur, videonun sadece yapılan bir alıştırmadan ibaret olduğu açıklaması yapılır. Yoo Eun Jae, ''Kedi köpek'' deyiminin en güzel örneğini oluşturduğu Park Moo Yul'ın korumalığına getirilir. Yoo Eun Jae için bu ölüm demektir çünkü o koyu bir Blue Seagulls fanıdır, üstelik ailecek bu takımın taraftarlığını yapmakta, taraftarlar söz konusu olduğunda da en ön kısımlarda yerlerini almaktadır. Peki bu Blue Seagulls kim mi? Park Moo Yul'un oynadığı takım olan Green Dreamers'ın ezeli rakibidir, yıldız oyuncuları ise beyzbol söz konusuysa Park Moo Yul'un can düşmanı olup çıkan bir isimdir.

Park Moo Yul bu dayak olayıyla gündeme bomba gibi düşer. Yaşanan bu dayak olayında, Yoo Eun Jae'ın babası ve kardeşinin suçlu olmasına karşın suçsuz olan Moo Yul'un hayatı yavaş yavaş alt üst olmaya başlamıştır artık. Nete düşen bu video ile çalkalanan medya durulmuşken, Park Moo Yul çeşitli kumpaslara maruz kalarak yeniden gündeme gelen biri olup çıkmıştır. Her adımda suçsuz olsa da ona kurulan tuzaklar sonucunda medya önünde hep suçlu duruma düşmüştür. Takımdaki abisi olan Jin Dong Soo hayatındaki güvendiği tek kişidir, o da zamanla yaşının ilerlemesinin getirisi olan sıkıntılarla boğuşmak zorunda kalır. Onun da en büyük destekçisi eşi Oh Soo Young ve kardeş gibi olduğu Park Moo Yul'dur. Her şeyin düzene girdiği düşünülen bir anda gelen son kumpasla birlikte Park Moo Yul beyzbolu bırakma haddesine gelir ve her şey kötüye gitmeye başlamıştır artık, ok yaydan çıkmıştır çünkü.

Wild_Romance_week37_captioncontest.jpeg

wild_romance_ep01_0439.png

KİŞİSEL YORUM:

Wild Romance için eğlencenin dibine vurduğundan bahsettim, sahip olduğu 'komedi' etiketine ihanet etmeyip onu son haddesine kadar güzelce taşıdığını düşündüğüm bir diziydi aslında. Bu eğlenceye, suç unsurunun da güzelce yerleştirildiği isimlerden biri. Başlarda tahmin oyunlarıyla izleyicisine verdiği yakalamaca tuzaklarıyla 'romantik & komedi' etiketinden ara sıra sıyrılmayı başaran bir diziydi. Vampir güzelliğine sahip olan Seo Yoon Yi 'in sahneye çıkışıyla, ondaki gizemi çözmek adına detektifcilik oynamaya başlayan Dong Ah bölümleriyle kendini size daha da sevdirebilecek bir yapım. İşlenenelerin keyifliliği yanında oyunculukların kalitesinden ödün vermediğini düşündüğüm dizilerden hatta. Dong Wook'u ilk bölümlerde fazlasıyla yadırgamıştım aslında; onu daha önce hiç böylesine züppe böylesine dırdırcı bir rolde izlememiştim çünkü. O, evimizin soğuk ve umursamaz prenslerinden biridir aslında, ona dikilen bu prensimiz, jönümüz rolleriyle aşinalık kazandığımız Dong Wook bu kez farklı bir çizgideydi. İlk defa ona yakışan çizgisinin dışında bir Dong Wook vardı karşımda, peki benim imgelediğim Dong Wook'u sildi mi? Hayır, silmedi ama kendinden de uzaklaştırmadı. İlk bölümlerde sevmesem de giderek alıştığım biri olup çıktı Park Moo Yul. Züppeliğin ona yakıştığını düşünmeye bile başladım. :D

Lee Si Young'ı ilk kez izliyordum, ilk kez izlemenin getirisi miydi yoksa rolüne ısınma turu olduğu için miydi bilemiyorum ama ilk bölümde kendisinden kaçacak kadar itildim. Sonra nolduysa oldu ve ben onun, o Yoo Eun Jae hallerine o kadar çok alıştım ki görmedikçe izlemek için can atarken buldum kendimi. Moo Yul'a kızdığı zamanlardaki ''Kıreeeee'' deyişleri, ruh hallerine göre telefondaki Park Moo Yul'un adlarını (pislik, sapık, tacizci gibi...) değiştirip durması; ondan hoşlandığını anladığı andan itibaren Moo Yul'dan gelen her telefonda, onun karşısında dikiliyormuşçasına utandığı halleri, Park Moo Yul ile iyi geçindiğinde saçlarını kulak arkası yaptığı ama aksine didişdiklerinde de o saçları kulak önüne getirdiği her an izlerken beni benden alıp götürüyordu. Onun küçük bir erkek çocuğu görünümündeki her haline giderek alıştığımı fark ettim, bu alışmaktan ziyade onu böyle görmeyi dilemek gibi bir şeydi. İzleyenler bilir; o kaş alışına hayran kalmamak mümkün müydü? :)

Gelelim dizinin en eğlenceli çiftine: Menajer Kim & Dong Ah ikilisi. İzlemeye doyamadığım, onları başından beri çift olarak görmek için can attığım nadir isimlerden biriydi o ikisi. Dog Ah'ın, Menajer Kim'in Hanbuk fantezisini gerçekleştirmeye çalıştığı bölüm de cabasıydı. Keşke bu ikiliyi daha fazla izleyebilseydim, keşke Park Moo Yul & Yoo Eun Jae romantizmini daha fazla soluyabilseydim dediğim diziler arasına gelip yerleştirdi kendini Wild Romance. Bu isteklerime rağmen kendisini özel kıldığım Drama geçmişime gelip yerleştirdi kendini, kolay kolay da çıkamaz artık.

wild+romance+-+menajer+kim2.png

wild+romance+-+menajer+kim.png

Müzikleri konusunda zayıf diye düşündüklerimden, mimlediğim bir iki müziği var. Özellikle de Yoo Eun Jae telefon melodisi tüm diziye bedeldi. Her dizinin müziği eşsiz olacak diye bir kaide yok elbet. Bir dizi, müzik eksikliğini diğer güzellikleriyle kapatıyorsa işte o diziyi izlemenin keyfi bambaşkadır. Bana istediğimi veren nadir dizilerden biriyse o isim, işte benim keyif dizilerimden biridir o yapım. Oyuncularını da seviyorsam eğer işte o an değmesin kimse keyfime. Wild Romance izlemenin keyfiyse tüm bunlara bedeldi işte; eğlenceliydi, keyifliydi, hoştu. Bir o kadar da sürükleyiciydi, eğlencenin dibine vuruyordu çünkü. Bir de Yoo Eun Jae gibi o içki bardağını çevirerek yanağımdan dudağıma götürebilsem. :) Bir de, bir de özüne dönen Dong Wook vardı ya, işte benim ekrana zımbalandığım anlar gelip çatmıştı. (´ω`)

wil+romance+-+Yoo+Eun+Jae+%28Lee+Si+Young%29.jpg

wild-romance-+lee+dong+wook.jpg

Kıskançlığın en güzel örneklerinden biriydi bu sahne. ♥ Cıvık cıvık olmayan, iticiliğe dair hiçbir iz barındırmayan. :) Bir insan kıskançlıktan gelen güdüyle böyle bir fotoyu yarım çekmeyi nasıl akıl eder bilemiyorum hiç. :D

Wild+Romance.E12.avi_001004304.jpg

Hong Jong Hyun yavrucum, sen gidip vampir ol bence, eminim vampirlerin en güzeli olacaksın. (ღˇ◡ˇ)♥ (Aslında olmuşsun, yapımcılar benden daha önce davranmış bile. :P)

wild+romance+%282%29.png

500px-Wild_Romance-03.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...
  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    4

  • Aurora Borealis

    2

  • rico

    2

Bu sezon beklediğimin üstünde olan bir diğer yapımda bu idi. Lee si Young hatun öldürdü beni yaa.. (Aysun Kayacıya benziyo gerçi ama olsun! oynamış hakkını yememek lazım:)) Lee Dong Wook için şunu söyleyebilirim. hani en büyük aşklar nefretler başlar ya aynen öyle benim gözümde.. adama uyuz oluyorum derken, kendimi onu izlerken yakalamak omo! O_o kendime şaşırdım. O felaket bir iki yapımını anında al aşağı etti gözümde. umarım bundan sonraki yapımlarında da bu performansını devam ettirir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

worli (yav ben sana böyle demeye alışmıştım ama. :D ) , elemanı My Girl ile mimlemiştim ben ve So Ji sonrası Wokkie takıntılısı oldum biliyorsun, beni o Scent of a Woman'daki tango sahnesiyle alaşı etmişti zaten. Hatta o dizideki rolüyle zımbalamıştı eleman ama burdaki oyunculuğunu da yabana atamam pek. Hele de züppe bir sportmen nasıl olur, izlerlerine çok iyi göstermiş. :D Yalnız o bıyıklı halini görmezden gelelim lütfen. :P

Si Young başlarda beni acayip gıcık etmişti, ısınamayacağımı düşünmüştüm ama izledikçe ona olan sempatim tavan yaptı resmen. Özellikle de bu ''Yasak Aşk'' anlaması olan bölümlerde hatunu izlerken acayip keyif aldım. Dizi başlı başına eğlenceydi bence, bu adam romantik komedilerin ismi olmalı. Hatta benim gözümde öyle, nerde bir romantik komedi etiketi görsem gözlerim Lee Dong Wook arar oldu. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sceant of women' ı bende çok sevmiştim ama orda en etkili faktör bayan aktristi:) ama Wild romance ise Lee Dong demek oldu:)) didişmeleri ve espiriler senarist tarafından zekice seçilmiş bi rde üstüne mimikler cuk olmutu

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kim Sun Ah tartışmasızlardan biri bana göre, City Hall ile ona olan sevgim feci pekişti. Bu dizide döktürmüş resmen, erkek oyuncusu da döktürmüş ama o diziyi tek başına bile götürebilirmiş hatun. Bir de ben o kadının rahatlığı ve girdiği her rolün hakkını elinden geldiğince vermesini seviyorum. Dediğin gibi bu dizide Wookie coşmuş, bana ilk başlarda garip gelmişti hatta, onu bu dizisine kadar pek iğneliyici rollerde görmemiştim. My Girl'de de buna yakındı ama bu dizide baya farklıydı. Bu dizide ikisinin didişmeleri çok sağlamdı, hatta laf yarışları beni öldürüyordu resmen. :D

Sana katılıyorum, Dong Wook'un mimikleri bu tür bir konuya çok güzel uymuş. Tüm anlatmak istediğimi şu ikisinin surat ifadesi güzelce özetliyor. :D

Hatta bu film izleme sahnesi çok iyiydi, ordaki menajer Kim'in yorumu çok sağlamdı, daha doğrusu filmi beğenen tek kişinin o olması beklendik bir olaydı. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

My Girl den sonra Lee Dong Wook u ikinci defa bu yapımda izledim.Doğrusu buradaki oyunculuğu kat be kat daha iyiydi.Çok ahım şahım bir dizi değildi fakat komedi açısından tatmin ediciydi yine.Ehh bunda Park Moo Yul ve Yoo Eun Jae ikilisinin rolü büyük.İlk bölmden itibaren ikili arasında pek gülünç olaya şahit oluyoruz.Bunun en güzel örneklerinden biri de internet üzerinden yazıştıkları sahneydi. Hele Park Moo Yul ün karşı taraftakinin Eun Jae i olduğunu fark ettikten sonraki tepkisi :D

wild_romance_ep01_0682.png

wild_romance_ep01_0698.png

Öte yandan belki de diziyi izleyen kesimin en çok sevdiği çift Kim Tae Han ve Kim Dong Ah . İkili zeki ama bir o kadar da garip özellikler barındırıyor. Kim Dong Ah bu konuda başı çekiyor zaten. Menajerimiz Kim in Hanbok fantezisi ise ayrı bir olaydı. :D

20120530_seoulbeats_wildromance.png

Yan karakterlerin hikayesi iyi başladı ama sonu rezil oldu gibi.Karman çorman bir şey yapıp bağladılar zavallı çiftin sonunu.

Hikayemiz Gang Jong Hui malum eski sevgilinin ortaya çıkması ile daha da hüzünlü bir hal almaya başlıyor. Bu kızın oyunculuğunu hiç mi hiç beğenmedim o kadar yapmacık o kadar vıcık vıcıktı ki.Şarkıcılar oyunculuk yapmasın mümkünse... Neyse efendim Gang Jong Hui nin köpek gibi bir ısırma hastalığı da var (neymiş sevdiği insanı ısırırmış).İtiraf ediyorum bu kızın tek başına yer aldığı çoğu sahneyi sardırarak izledim. Aslında sevmediğim karakterler olur dizilerde ama bu seferkine illet oldum diyebilirim.

En hüzünlü en romantik bulduğum sahnelerden birisi Eun Jae ninPark Moo Yul ile girdiği iddiayı kazanması sonucunda Gang Jong Hui ye özenerek ayakkabısının bağını ona bağlatmasıydı. >.<

wild_romance_ep12_0676.png

wild_romance_ep12_0677.png

En can alıcı replik teyzemizin (ki gençken oldukça güzelmiş hakikaten -Park Moo Yul teyzenin evine gittiğinde fotoğrafını görünce-) " Bir prenses aşık olursa bu bir peri masalı eğer bir cadı aşık olursa bu bir lanet olur." şeklindeki deyişiydi.

Demem o ki oldukça sevimli,komik ve tatlı bir seriydi.Müzik yönünden zayıf ama mekan ve giyim yönünden başarılıydı. Yine Eun Jae nin rengârenk o şapkaları *-* Dong Ah ın kütüphanesini beğenmeyen yoktur herhalde !?

wild_romance_ep03_1773.png

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

rico'cum döktürmüşsün, okurken çok zevk aldım, okudukça daha da okuyasım geldi. :)

Başlarda dizinin havası bana çok garip gelmişti, ilk bölümdeki karaoke sahnesi geldiğinde şöyle silkinip bi ''Noluyoruz?'' dedim kendi kendime. O bölümde özellikle de Yoo Eun Jae'nın kıyafet zevki beni benden almıştı. :D Benim bu ikiliye dair olan her ağız dalaşı sahnesi acayip keyiflendiğim anlardı:

Moo Yul - Seni öldürmek isteyen ve sana yakın olan birinin olduğunu düşündün mü hiç?

Eun Jae - Evet.

Moo Yul - Şimdiden söyliyeyim ben sana yakın biri değilim.

Eun Jae - O zaman yok.

Özellikle de Yoo Eun Jae'nin, Park Moo Yul ile olan ilişki durumlarına göre saç modelinde oynama yapması ve telinde Park Moo Yul'un adını lakaplaştırırarak değişiklik yapması çok hoşuma gidiyordu. Girdikleri iddia da süperdi. :D İtiraf ediyorum; benim için Kim Tae Han ve Kim Dong Ah çiftini izlemesi Yoo Eun Jae ve Park Moo Yul çitfinden daha çok zevkliydi. Özellikle değindiğin o Hanbuk fantezisi harika bir sahneydi. O kurdele çözülürkenki çıkan hışırtı sesi; bu adam görünüşünün altında farklı bir kişilik saklıyor kesin. :P:D Ha bir de tanıtımımda paylaştığım Menajer Kim'in, Dong Ah'ın takma kirpiklerini takmaya çalıştığı sahne, çok sağlamdı.

Oldum olası bu ikinci kadınlara uyuzum zaten ve daha önce değindiğim gibi her yeni dizimde bu ikinci kadın rollerindeki hatunlar daha da dehşetleşiyor. Yapacakları kötülüklerin sınırı yok. Isırma fantezisi ayrı bir şey zaten, köpekler bile sevdiği kişiyi ısırmıyor, o ne diye ısırıyor anlamadım. Beni sevip gelse ısırsa terliği kafasına yer direk. Hele de o yaşattıklarını yapacak, terlik kafasında parçalanır. ahaha

O bağcık olayının değindiği sahnenin getirilerinden biri olan havuz sahnesi favorimdir. Havuzdaki yaşanan olayda o bağcıklara ait olan ayrıntının es geçilmemesi yine bu senaristlerin seyircisine kurduğu güzel bir tuzaktı ve ben de o avcıya yakalanan avlardan biri oluyorum. Tekrar tekrar odaklanabileceğim sevdiğim drama sahnelerinden biri olabilir. Ben bir de kıskançlık krizi sahnesini severim; tanıtımda eklediğim resim vardı, Yoo Eun Jae'nin rakip takımdaki fanı olan oyuncuyla fotosunu çeken Park Moo Yul'un kıskançlık krizi güzeldi ama asıl güzel olan şey neydi biliyor musun? Hatırladıkça beni hala güldürüyor; parkta topuklayarak kaçan Eun Jae'yi öpmeye çalışan Park Moo Yul'u

Gelip polislerin durdurması ve ona sapık muamelesi yapması. :D

O Ajumma dehşetti zaten, hatta şu anda Athena: Goddes of War dizisinde çok ama çok ciddi bir rolde izliyorum da ilk bu dizide izlediğim için gördükçe gülesim geliyor. ''Aşkın yaşı yoktur'' deyimimizin özeti diyeceğim ama aşık olunacak kişide yaş önemli olsa gerek. :P Dediğin gibi gençliğinde afetmiş yalnız, kabul ediyorum.

Ben ben, o kütüphaneden isterdim bir tane, hatta Dong Ah gibi bir arkadaşa sahip olmayı isterdim. Tabii yanında Kim Tae Han da olmalı, öyle güzel bir çift yanımda olsa her günüm sıkıntısız geçer fazlasıyla eğlenirdim. :D

Yoo Eun Jae - Dong Ah, bir erkek sana ne zaman seksi görünmeye başlar?

Dong Ah - Her zaman.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ahhahah Squ-san :D Yalnız sanki hep önce hatunlar karşı tarafa aşık oluyorlar ki bu da genellikle hatunlara daha da acımama neden oluyor.Eun Jae bu konuda oldukça masum ve samimiydi. ^^

"Yoo Eun Jae - Dong Ah, bir erkek sana ne zaman seksi görünmeye başlar?

Dong Ah - Her zaman."

Dong Ah dan inciler diye bir başlık açılsa açılır o derece.Evet o kirpik sahnesi pek şirindi.Yine Menajer Kim i ter bastığı sahnelerde ise daha bir gülmüşümdür. Ne kadar robot görünümlü olsa da kendini ele veriyor. :D Son olarak Kang Dong Ho yu daha başka rollerde de görmek isteriz. :3

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?