Jump to content
  • Kayıt Ol

İzlediğimiz Dramalarda Gözümüze Takılan Detaylar


Önerilen İletiler

Ne başlık atacağım konusunda kararsızdım açıkçası. Ama bu en uygunu sanırım.

Bazen izlediğimiz yapımda ilk gördüğümüzde üzerinde durmadığımız ya da sıradanmış gibi gelen bir eylem, nesne vb. şeyler olur. Daha sonra başka birkaç yapımda daha benzer durumla karşılaşırız ve onun sıradan bir şey olmadığını anlarız. Sizin de dramalarda dikkatinizi çeken şeyler olmuştur mutlaka.

Benim üç şey geliyor aklıma (Kore dramalarında);

1. Cenazelerde cenaze kıyafetlerinin giyilmesi normaldir değil mi? Ama benim gözüme kadınların saçlarına taktıkları küçücük beyaz kurdele takılmıştı. İlk gördüğümde sıradan bir süs olarak algılamıştım. Ama farklı dizilerde tekrar karşıma çıkınca geleneksel bir durum olduğunu düşündüm. (yanılıyor muyum acaba?)

51236260.jpg

2. Kişilerin birbirine yazdıkları not kağıtlarını katlama şekilleri dikkatimi çekti. Origami gibi bir tarzda katlıyorlar. İki ayrı dizide karşılaştığım için bunun da belli bir anlamı var diye düşünmüştüm.

45791770.jpg

Ve;

3. En çok karşılaştığım durum ise elmayı özür anlamında kullanmaları. Artık çok olağan geliyor. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Psykhe

    3

  • özz

    2

  • Squaw

    1

  • Hitokiri

    1

Gözüme takılan detaylar arasında aklıma gelen ilk şey erkeklerin beyaz eldiven takması oluyor. Erkekler cenaze ve düğün törenlerinde mutlaka beyaz eldiven takıyor. Bunun ne anlam ifade ettiğini çözemedim ama özellikle bu Kore Drama'larında çok dikkatimi çekiyor.

Başlığı yeni gördüğüm için aklıma gelen tek detay bu, izlemeye devam ederken aklıma gelen oldukça not alır eklerim artık. :D Kesin biliyorsundur ama yanlış hatırlamıyorsam elmayı da özür olarak kullanmalarının nedeni sesteş olmalarıymış, en son izlediğim dizilerden biri olan Personal Taste'de öyle bir açıklama vardı çünkü. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Başlığa uygun bir detay mı bilmiyorum ama benim izlediğim birkaç dizide gözüme çarpan bir özellikten bahsetmek istiyorum. Ayakkabı ile ilgili olan bir detay olduğunu düşünüyorum, aslında 49 Days izleyene kadar bunun bir detay olmadığını düşünüyordum ama izlediğim birkaç yapımda gözüme çarpınca ve 49 Days dizisinde geçen muhabbeti gördükten sonra bunun da bir detay olabileceği aklıma geldi.

49 Days dizisinde yer alan ilk bölümdeki nişana yetişme çabası veren Ji Hyun'a yakın olan kız arkadaşlarından biri, Ji Hyun'nın ayakkabı topuğunun kırılması üzerine kendi ayakkabısını çıkarıp vermişti. Belli bir zaman sonra da aralarında geçen sohbette Hyun, ayakkabısını neden öylece çıkarıp verdiğini; bir kadın için ayakkabısının, onun gururu olduğu söylentisinden bahsetmişti. Ji Hyun'nın duyduğuna göre ayakkabı, bir kadının gururunu simgeliyormuş. Onların ülkesinde olan bir inanç mı değil mi bundan bahsedilmiyordu ama ondan sonra gözüme takılan bir detay oldu. Hatta ondan sonra izlediğim I Will Teach You Love yapımında da esas kızımızın kırılan ayakkabı topuğuyla ilgili bir bölüm vardı, sanırım bunu da bir detay olarak algılıyorlar. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ayakkabı ile ilgili bir durumda Gentleman Dignity dizisinde vardı. Sanırım bu ayakkabı durumu bayağı önemli bir olay insanlar arasındaki ilişki açısından.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

özz'ün paylaşmış olduğu o cenaze törenlerindeki kurdele olayına dikkat ederken Ghost dizisinde gözüme takılan detayı çok gördüğümü fark ettim. Cenazelerde kadınlar o kurdele şeklindeki tokayı takarken erkekler de pazu bandı takıyor ve renkleri de sabit, hangi dizide olursa olsun o bandın renkleri değişmiyor hiç. Belki cenazenin sahibini belli etmek için kullanılan bir detaydır ama ben ne zaman cenaze ile ilgili bir sahne görsem gözüm hep o banda takılıyor. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hazımsızlık problemini baş parmağa iğne batırarak çözmeleri de ilginç geliyor bana. Aslında dramalardaki klişelerden mi bu durum yoksa gerçekten böyleler mi merak ediyorum. Akupunkturla ilgisi vardır sanırım. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Daha önce pazu bandıyla ilgili paylaşım yapmıştım, A Gentilman's Dignity dizisinde buna açıklık getiriliyordu. Cenaze sırasında, kolda yer alan banttaki çizgilerin ne anlama geldiğini açıklamışlar. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?