Jump to content
  • Kayıt Ol

Dynasty Warrior 7/Shin Sangokumusou 6


Aoi Fire

Bu oyunu oynadınız mı?  

5 oy

  1. 1. Bu oyunu oynadýnýz mý?

    • Evet
      1
    • Hayýr
      4


Önerilen İletiler

dynasty-warriors-7-playstation-3-ps3-cover.jpg

Tecmo Koei bizi tekrar parlak zırhlı, saçları birbirinden tarz komutanları kontrol etmek üzere Çin’e götürüyor. Çin tarihini en abartılı şekilde oyun dünyasına yansıtan Dynasty Warriors serisi, bu geleneğini uzunca bir süre sürdürme niyetinde olduğunu yeni yapımında bizlere tekrardan gösteriyor. Ancak ne yazık ki Dynasty Warriors 7 ile bu nesle tekrar dönüş yapan oyunumuza Dynasty Warriros 6 da denilebilirmiş. Hatta 5 bile.. Seriyle aşina olanlar aslında ne demek istediğimi çoktan anladı. 10 senelik geçmişe sahip olan Dynasty Warriors serisi her yapımında maalesef her seferinde biraz daha pişirilerek aynı tadı veren bir yemek gibi önümüze sunuluyor. Dynasty Warriors 7 de maalesef bir istisna değil.

Biraz agresif bir giriş olduğunu kabul ediyorum fakat bir seride yedinci oyuna geliyorsanız insanları etkileyecek ‘yeni’ bir şeyler yaratmak zorundasınız. Fakat Tecmo Koei’nin bu konuda adım atmadığını görmek gerçekten beni üzüyor. 10 yılını dolduran Dynasty Warriors serisi artık önüne geleni amaçsızca kes, biç, öldür zihniyetinden kurtulmalı. Fakat yine beklentilerimiz yüzünden hüsrana uğruyoruz.

Bu incelemede Dynasty Warriors 7′nin Xbox 360 sürümü ele alınmıştır.

Lafı fazla dolandırmadan incelemeye girişi yapalım. Luo Guanzhong’un ‘Romance of the Three Kingdoms’ adlı romanından esinlenilerek tasarlanan Dynasty Warriors serisi, Dynasty Warriors 7′de de aynı geleneğini sürdürüyor. Story Mode ile tek kişilik hikâyeye hemen adım atarak oyunun esas deneyimini yaşamaya geçebilirsiniz. Seçebileceğiniz 4 farklı krallık ve akabinde 4 öykü bulunuyor. Bunlar; Wei Wu , Shu ve yeni Jin krallığı olarak sıralanıyor. Her bir krallığın öyküsü 7-13 saat arası sürüyor. Bu 4 farklı öyküde kaydettiğiniz ilerlemeler sayesinde karakterlerin sanatsal çalışmalarını, biyografilerini ve daha bir çok bilgiyi oyunun ’ansiklopedi’ kısmında açabilirsiniz.

Önceki yapımların aksine Dynasty Warriors 7 size kendi general veya savaşçınızı seçme imkanı tanımıyor. 62 adet karakteri bulunan yapım bu zengin kadrosunu özelleştirmeler ile de süslüyor. Maalesef karakter çeşitliliğindeki özeni oyunun oynanış dinamiklerinde göremiyoruz.

Dynasty Warriors sersinin oynanıştan ziyade en çok beğenilen yanlarından biri kesinlikle hikâyesidir. Dynasty Warriors 7′nin de en iyi yaptığı şeylerden biri de yine konu aktarımı oluyor. Şimdiye dek ‘Romance of the Three Kingdoms’ romanından rastgele olaylar ve karakterlerin durumları yapıma aktarılır, esas konu hep arka planda işlerdi. Görünüşe göre bunların hepsi Dynasty Warriors 7′ye kadarmış. Bu sefer romana tamamen sadık kalan Dynasty Warriors 7, içinde 3 yerine 4 krallık barındırması ve konuyu en tepeden ele alması sayesinde kurgu bakımından insanı içine çekmeyi başarıyor. Savaşlar arasındaki etkileyici ara sahneler ve bilgilendirici sahneler sayesinde olan biteni daha yakından takip edebiliyorsunuz. Bu da oyunu bitirmeniz için sizi motive edebiliyor. Hele ki Çin tarihine ilgiliyseniz değmesinler keyfinize. Ancak daha sonra da değineceğim berbat sunumlar yüzünden bu keyfiniz biraz baltalanabiliyor.

Önüme gelene Yüz Combo!

Conquest Moduna Hikaye modu 2 diyebiliriz. Bu modda Story modunda açtığınız her hangi bir karakteri seçerek çeşitli görevleri yerine getirmeye çalışacaksınız. Ödülünüz ie tahmin edeceğiniz üzere çok özel silahlar ve nesneler. Bu modda ise Story moduna göre önemsiz sayılan çeşitli konulara yer verilmiş. Conquest modu en az Story modu kadar sizi kendinize çekecen ve saatlerin nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bir mod olmuş. Bu mod için online co-op desteği de düşünülmüş. İyi, güzel, harika ama tek bir kişiye bile bağlantı kurulamaması hiç bir işe yaramamasına neden oluyor. Yamayı bekliyoruz, diyelim..

Her zaman olduğu gibi yine rütbeli düşmanlar yeni silahlar düşürüyorlar. Bu silahları, cephaneliğinizde istediğiniz zaman düzenleyebilir, gerektiğinde bu silahları karakterlerinize donatabilirsiniz. Her karakter 36 silah tipini de kullanabilme şansına sahipken yalnızca yatkın olduğukları silahlar ile daha iyi bir performans sergileyebiliyorlar. Her silahın hareket setleri tüm karakterlerde aynı işliyor. Sadece her karakterin favori silahlarına özel ‘EX Attack’ saldırılarını görebiliyoruz. Hatta bazı karakterlerin EX Attack saldırıları bile aynı. Özel olan tek şey her karaktere özgü olan ’Musuo Attack’ saldırıları. Yüzlerce düşmanı tek seferde yok edebilecek güçte olan bu saldırıları her seferinde yapmak ayrı bir zevk veriyor.

Karakter listesi için ingilizce sitesine bakabilirsiniz.

http://dynastywarriors7.eu/uk/index.htm

Hayatnotu.com dan alıntıdır.

www.hayatnotu.com

Kendi favorilerim;

En güzel ost: Lu Bu theme (呂布 diye geçer ost listesinde)

En iyi kullandığım karakter: Lu Bu(Ryofu Housen)-Liu Bei(Ryuubi Gentoku)-Zhang Jiao-Guan Yu(Kanu Unchou)

En güzel musou ve kombo/ex kombo: Musou-LuBu nun 2.musou - Kombo-Zhou Tai

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Aoi Fire

    2

  • Akuma_Blade

    2

  • swordsman

    1

En Çok Yazanlar

PC, PS2 ve PS3 versiyonlarını hiç oynama imkanım olmadı öte yandan GBA ve DS versiyonunu uzun süre oynadığımı anımsamama rağmen PSP versiyonunu 10 dakika bile oynayamamıştım. Sanırım bu oyuna gerçek manada 3D iyi gitmiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Başkasını bilemem de ostlarıyla olsun görsel açıdan olsun en sevdiğim oyun olmaya hak kazandı :962129: Yorumun için teşekkürler Akuma-senpai

Kendim ss çekip ekran görüntülerine ekleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Diger kopyalarının aynısıdır diye hiç ilgilenmedim. Ama Koei animeleri bu tarzda geliştirince tabiki cok daha eglenceli oluyor. Sengoku basara bu güne kadar ki tek iyi örnek malesef. Bir de fist of the north'un uyarlaması var ama o acayip kötü olmuş. Yakında one piece pirate warriors çıkıyor, ön spariş ettim bile!!! Yine koei'den daynasy warriors tarzı oynayışı var ama olsun. Çok güzel olmuş...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?