Jump to content
  • Kayıt Ol

I'll Teach You Love


Squaw

Önerilen İletiler

66468.jpg

KÜNYE:

Diğer Adları: Sarangeul Gareuchyeo Deurimnida.

Tür: Romantik, Komedi

Kategori: Special

Bölüm: 1

Yayınlandığı Kanal: MBC

Yayın Dönemi: 10 Ekim 2010

Yönetmen: Kwon Suk Jang

Senaryo: Kwon Soon Won

i27llteachyoulove.jpg

I%27ll+teach+you+love+%282%29.jpg

KONU:

Tesadüflerin hayatına etkisini umursamayan ve aşka inanmayan biridir Kwon Tae Joon, Lee Jin Yu ise ona nazaran aşkı hayatı boyunca kendinden çıkarmamıştır. Tae Joon belki mesleğinin getirisiyle buna inandığı bir yaşamı sürdürmüştür, belki de bu mesleği onun için seçmiştir, hangisi diğerinin getirisi bilemiyorum ama çöpçatanlık mesleğinde en iyilerden biri olduğu kesin. Çöpçatanlık diyemeyiz aslında buna, daha çok müşterilerine komuta ederek hazırladığı tesadüfler sonucu istediği kişiyle birleştiren bir ajansın yöneticisidir. Müşteri olarak da sadece erkekleri kabul etmektedir, bugüne kadar hiç kadın müşteri kabul etmemişlerdir. İşte bu noktada çevre düzenleme mesleğine sahip olan ve en büyük hobisi ilgilendiği çiçeklerle sohbet etmek olan Lee Jin Yu'mız devreye girer ve ısrarla onların müşterisi olma istediğinden bahseder. Bu kez prensibi yıkmak zorundadırlar çünkü finansal sorunlar ciddi anlamda kendini belli etmeye başlamıştır. Lee Jin Yu'nin onlardan istediği kişi, okul yıllarından beri aklında olan ve 12 yıldır aşkından hiçbir şey kaybetmediği Choi Chul Woo'dir. İlk kadın müşterileri olan Jin Yu'ın seçtiği kişi olan kurbanları için ekibiyle bir araştırmaya girer ve tüm ekipmanı hazırladıktan sonra işe koyulma vakti gelmiştir.

90053.jpg

Planlar yapılır, çekingen olan Jin Yu için yeni imaj yaratılır, ortamlar hazırlanır, tesadüfler kurulur, kişiler sahneye çıkar. Planlanan kurgu sonucu çiftimiz tanışır ama Chul Woo, Lee Jin Yu'ye dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ne onun varlığından haberdardır ne de onun daha önce tanıdığı biri olduğundan, yine de pes etmez ve eskiyi kenara bırakıp yeniden tanışan bir çift gibi birkaç kez de olsa birlikte zaman geçirme hevesine girer. Tae Joon de diğer tarafta işlerinde en iyi olduklarını bir kez daha anlarcasına her şeyi yola koymanın sevinci ve endişesiyle ikileme doğru çekilir gider, aslında hiçbir şey görüldüğü gibi değildir. İşte bu noktada siz sağınızı uzatırken sizi soldan vuran bir 'Aşk Dersi'dir I Will Teach Love You. Madalyonun diğer yüzünü hiç çekinmeden izleyicisine sunan sürprizler adresidir bir nevi, diğer taraftan da samimi bir dünyanın yansımasıdır.

e04101010hdtvxvidrealav.jpg

I%27ll+Teach+You+Love.jpg

KİŞİSEL YORUM:

Bazı kısa yapımlar vardır hani sizden sizi alıp da götürmeye yeter, yeter de artar hatta. Sizi götürürken de geriye çok hoş izler bırakır. Kısalığına rağmen saatlerce ona çakılı kalmış gibi hissedersiniz, bir taraftan da kısalığına kızıp kendi kendinizi yer bitirirsiniz. Sonra durup iyi ki de kısa diye düşünmeye başlarsınız çünkü içindeki tüm güzelliklerin bu noktadan kalkıp da size doğru geldiğini düşünürsünüz, içindeki birçok güzellik yanında diğer tatları da düşünür, bu ismin içinde sakladıklarına bakmak istersiniz, bunun için de o güzelliklerin ardından gelenlerin içine doğru yürür gideriniz. Aşkı öğretenlerden daha çok öğrenenlerin dünyasıyla baş başa kalmaya başladığınız andır bu, sonrası da çorap söküğü gibi gelir zaten. Aşkı öğreteyim derken güzel bir ders alışınızın hikayesine başlamışsındır çünkü.

İçinde mini minnacık süprizleri barındıran dünyaları sevmişimdir hep. O dünyada ne kadar şey gizli olur aslında bilseler, ama bilmesinler daha iyi. Bazı güzelliklerin böyle kıyıda köşede kalmasına üzülmüyorum pek, onların bu güzelliklerde saklı olmasının nedenlerinden biri de bu diye düşünüyorum bazen. Bazen de kendini bu kadar çok saklamasın istiyorum, nerde olursa olsun ya da nasıl durursa dursun benim ilgimi çekebilenlerden olması daha önemli. Kısalığına rağmen o tatları koruyabilenlerden olması işin güzel tarafı, rollerin o isimler için yaratıldığını görebilmek de kalan diğer güzelliklerden biriydi. Ki Tae Young'ın tarzıyla, o saçlarını dağınık toplayış tarzıyla bu role ne kadar çok yakıştığını düşünmeden edemiyorum, hele de aldığı o güzel ders sonrası ''I Will Teach You Love'' için onun biçilmiş kaftan olduğunu düşünmeden edemiyorum. Doğru ismi, samimi bir sunumla bize getirmeleri gibisi yoktu. Bu güzel Special sadece onun sayesinde ilerlemiyordu elbet, diğer isimlerin de hakkını yemek istemem. Onların da bu güzel sunuşta en az Tae Young kadar belirdiği gerçeği var, bu inkar edilemez. Oyunculukların yanında içindeki saklanan dünya ise bu isme uğramak için en geçerli sebep. Bu adı güzelleştiren şey sıcacık bir yapım oluşuydu kuşkusuz ve ardından getirdiği sürprizdi, belki çoğu izleri finali için seviyordur ama benim asıl sevgim Tae Joon'a aşkın öyle acımasız bir şekilde öğretildiği andı; işte ders asıl orda başlamıştı. :)

1990147605.jpg

I+Will+Teach+You+Love.jpg

photo1687.jpg

Kim 12 yıl boyunca birinin kalem ucunu ısırma nedenini unutmaz?

''-Nesini seviyorsun bu adamın?

-O adam.. Güldüğü zaman dudağı sol tarafa doğru kalkar. Sürekli sol elini cebine sokma huyu vardır. Sinirliyken elini cebine koyar ve yürür. Yürür ve yürür. Saatlerce yürür. Başka huyları da var. Derin düşüncelere daldığı zaman kaleminin ucunu ısırır. Çenesi için zararlı."

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    2

  • Aurora Borealis

    2

durgun sakin ama bu tarz yapımları sevenleri etkileyen sade bir filmdi. yanlız anlamadığım bir şey var. galiba bu dizi olacaktı da, sonradan mı film yaptılar? o kısmı çözemedim. Ki Tae Young'un ilk izlediğim yapımı bu idi. kesinlikle saçlarını kestirmemeli. Gerçi diğer yapımlarını izlemeye yeltendim ama cık. bana göre değillerdi..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tek bölüm olduğu için böylesi hoş bir anlatımı vardı belki ama en azından 5 veya 8 bölümlük mini bir dizi yapılabilirmiş. Ki Tae Young sadece burda izledim, başka yapımı da yok izlediğim. Kısa saçlı resimlerini gördüm de bende seninle aynı fikirdeyim, bu adam hep bu yapımdaki tarzıyla kalmalı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

hehe yalnız Kim Jae-wook'a benzememiş mi? bu hali ile:) gerçi benzememelerini tercih ederim Kim Jae-wook benim nede olsa:P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?