Jump to content
  • Kayıt Ol

Tada, Kimi Wo Aishiteru


rico

Önerilen İletiler

13490.jpg

Yapım Yılı :

2006

Bölüm Süresi:

116 dakika

Yönetmen:

Takehiko Shinjo

Senaryo:

Takuji Ichikawa, Kenji Bando

Yapımcı:

Toshiya Nomura

Oyuncular :

Aoi Miyazaki - Shizuru Satonaka

Hiroshi Tamaki - Makoto Segawa

Meisa Kuroki - Miyuki Toyama

''O öpücüğün içinde birazcık da olsa aşk var mıydı?''

Makoto İngilizce bölümünde ve Shizuru ise Fransızca bölümünde üniversiteye yeni başlamış iki gençtir. Bir gün Shizuru yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışır. Trafikten dolayı geçememektedir. Bu durumu gören Makoto onun yanına gelir ve buradan geçemeyeceğini isterse ilerideki trafik ışıklarının olduğu yerden karşıya geçmesini teklif eder. Shizuru ise bu söylediklerine rağmen geçebileceğini, çünkü elbet kibar bir şoförün ona yol vereceğini söyler. Aslında Shizuru ve Makoto'nun ortak yönleri oldukça fazladır. Shizuru aile genlerinden gelen bir hastalık yüzünden hormonları bozuktur ve bu yüzden bir yetişkin gibi görünmektedir öte yandan Makoto'nun ise alerjik bir hastalığı vardır. Ama en önemli benzerlikleri ikisinin de diğer insanlara karşı çekingen olmalarıdır. Makoto bu çekingenlik yüzünden fobi olarak fotoğraf çekmektedir.

Shizuru ve Makoto ilerleyen zamanlarda iki iyi arkadaş olurlar Makoto ise böylece fotoğrafçılık hakkında bildiği şeyleri ona öğretmeye başlar. Ancak Shizuru ilerleyen zamanda Makoto'nun sınıflarındaki Miyuki isimli bir kızdan hoşlandığını öğrenir ve bundan hoşlanmaz. Ama aşkı için Makoto'ya yardım etmeye başlar. Bu yardım sırasında ise ona hep ileride güzel bir kadın olacağını ve kendisi ile çıkmadığı için pişman olacağını söyleyip durmaktadır. Makoto ise bu laflarına gülüp geçmektedir, ta ki Cennet Ormanı'ndaki o öpücükten sonra...

Yorum: Aoi Miyazaki nin adını çok duymuştum ama hiç bir film ya da dizisini izlememiştim.Bu filme nasipmiş (: Hikayemiz başta güldürüyor sonrasında ise derin bir hüzün bırakıyor. Öte yandan oyunculukları çok beğendim ,Miyazaki harikaydı sevincini,üzüntüsünü çok iyi yansıtıyor izleyiciye.Mekan yani Cennet Ormanı denilen yer ise harkulade. Zaten o öpücük öyle bir yerde... İnsan eriyip bitiyor yahu... Neyse spoiler olayına da girmek istemiyorum.Kısacası izledikten sonra hemen favorilerimde yer edinen izlediğim ilk uzakdoğu yapımlarından.Önerilir~

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

  • Hitokiri

    1

  • VarOlanBiri

    1

  • rico

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Meisa Kuroki sevdiğim bir sanatçıdır. Sırf onun için bile izlerim:) Tanıtım için teşekkürler!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Animelerde olduğu gibi dramalarda da üniversite ortamını işleyen yapımları izlemek hoşuma gidiyor. Bu yapımı izlemedim henüz ama izlenebilecekler arasında olduğunu düşünüyorum. Birkaç kez drama sitelerinde karşıma çıkan isimlerden biriydi ama konusuna hiç göz gezdirmemiştim. Sayende konusunu da öğrenmiş oldum, tanıtım için teşekkürler rico. :)

Yapımın konusunu okuyunca dramalarda karşılaştığımız güzel klişelerden biri olan fotoğraf çekme hobisi aklıma geldi. Genelde basrol ekibimizden birinin fotoğraf çekme tutkusu vardır. Fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi seven biri olarak bu klişe oldukça hoşuma gidiyor, bu filmde de bu sahneleri izlemek güzel olacak. ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu film anlatılmaz :) Ne söylersek söyleyelim hep spoilera girecek, o yüzden drama ve romantizm seven herkesin bu filmi izlemesini şiddetle öneriyorum.

Özellikle Nodame Cantabile'nin ore-sama'sı Chiaki rolünde izlediğimiz Tamaki Hiroshi'nin ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu da gözler önüne seriyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

izlediğin filmler arasından bi tanesini seç onun dışında diğer izlediğin filmleri hafızandan sileceğiz gibi absürt bişeyin zorunluluğu altında kalsam hiç düşünmez bu filmi seçerdim. tüm benliğimle aoi miyazaki'ye hayran olmaya da ilk bu filmle başlamıştım. izleyin, izletin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?