Jump to content
  • Kayıt Ol

Mars


Squaw

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Mars

TANITIM

 

''Ben daima, Rei'nin önünde ağlardım ama Rei benim önümde asla ağlamazdı. Ne kadar denesem de Rei'nin gözyaşlarını hatırlayamıyorum. Sanırım ilk ağlayan ben olduğum için Rei'nin ağlamasına hiç fırsat kalmıyordu. Belki de bu Rei'nin ağlayamaması değildi, ya da Rei ağlayamıyordu. Ben, onun gözü önünde kolayca ağlayabiliyordum ama Rei...''

 

Hastaneye ziyarete giden Rei'nin, yolunun kesiştiği Kira ile hayatının yansımasının izlerini taşıyan bir dünyası var bu ismin. Mars'ın anlamını güzelce gizliyordu hatta. Hastaneyi arayan Rei, yolunun geçtiği parka oturmuş olan Kira'dan yardım ister. Kira da tarif yerine elindeki kâğıda güzel bir kroki çizer ve Rei hastaneyi eliyle koymuş gibi bulur. Bu yardıma mutlu olması gereken Rei, Kira'nın onunla fazla konuşmamış oluşuna sinirlenmiştir ama Kira'nın bunu yapmasının arkasında bir neden gizlidir. Ziyaretçisi olacağı kişi en yakın arkadaşlarından biridir. Bu ziyaret sırasında elinde hastane adresi çizili olan kâğıdın arkasını gören Rei, oradaki anne ve kucağındaki taşıdığı bebek çizimine hayran kalır ve kağıdı atmaktan vazgeçer.

 

Ertesi gün gelip çatmıştır ve okul dönemi başlamıştır. Sınıfına giren Rei, adres sorduğu Kira'yı da kendi sınıfında görür. Rei, okulunda erkek öğrenciler arasındaki en popüler olan kişidir ve en büyük hayali en iyi motor yarışçılarından biri olmaktır. Hayalini gerçekleştirmek isteyen Rei'nin bu yolda attığı ilk adım evden ayrılıp tek başına yaşamak olur çünkü babası hız gerektiren bu hayali asla kabullenmemekte, hiçbir şekilde de onaylamamaktadır. Rei ne kadar dışa dönükse Kira onun tam aksidir. En sevdiği şey resim çizmek olan Kira kimseyle kolayca arkadaşlık kurmamaktadır, yalnız takılmayı sever ve içine kapanık bir öğrencidir. O ne kadar içine kapansa da zaman içersin de yaşanılan olaylar sonucu Rei, Kira ile arkadaş olmayı başarır ve ikilinin dünyası, gelen her yeni karakter ve yaşanmışlık ile gittikçe genişler. Bu genişleme iyi yönde olduğu gibi kötü yönleri de beraberinde getirmektedir, ikilimiz şu anki hayatlarında sakin bir yaşam sürüyor gibi gözükse de bu sakinliğe ulaşana kadar etrafı can yakıcı iğnelerle dolu bir yaşam sürmüştür. Bu iğneleri tek tek yok ettiklerini düşünseler de zaman içersin de kalan kırıntılar gelip onları bulur.

 

KARAKTERLER

Rei Kashino - Ana Karakter

Kira Aso - Ana Karakter

Masao Kirishima - Ana Karakter

Sei Kashino - Yardımcı Karakter

Shiori Sakurazawa - Yardımcı Karakter

Tatsuya Kida - Yardımcı Karakter

Takayuki Kashino - Yardımcı Karakter

166021.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Romaji: Mars

İngilizce: Mars

Japonca: MARS

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 15

Bölüm sayısı: 90

Yayım: 13 May 1996 - 13 Ara 2000

Dergi: Bessatsu Friend

Eser: Fuyumi Souryo (Hikâye & Çizim)

Türler: Dram, Romantik, Shoujo, Gündelik Hayat, Piskoloji

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 8.42

Sıra: 194

Veriler 23 Aralık 2016 Cuma günü 13:39 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 443

 

KARAKTERLER:

Spoiler

 

Kira Aso:

 

İçine kapanık yapısı olan Kira'nın en büyük hobisi resim çizmektir. İlerideki eğitimini de bu yönde yapmak istemektedir. Dışa dönük olmayan karakteri nedeniyle de pek arkadaşı olmayan biridir. İçine kapanık ve pek arkadaşı bulunmayışına rağmen insancıl ve çevresindekilere karşı iyimser olan bir yapısı vardır.

Rei Kashino:

 

Dışa dönük oluşuyla çevresinde bir sürü arkadaşı olan Rei'nin en büyük tutkusu sahip olduğu motorudur. İleride de isim yapmış olan yarışçılar arasında yer almak en büyük hayallerinden biridir. Kızlar dünyasında da dışa dönük olan Kira çapkınlığına rağmen okulundaki en gözde kişilerden biridir.

Tatsuya Kida:

 

Rei'nin en iyi arkadaşıdır. Kira'yı da aynı ortaokula gittikleri zamandan beri bilmektedir, o dönemde pek anlaşamayan Kira ve Tatsuya, lise döneminde Kira ile yakınlaşan Rei sayesinde iyi birer arkadaş olurlar. Tatsuya da Rei gibi dışa dönük bir karaktere sahiptir ve arkadaş canlısı biridir.

Harumi Sugihara:

 

Rei'den hoşlanan Harumi, Kira ve Rei ile aynı sınıfta okumaktadır. Zamanla bu duygusundan vazgeçmeye çalışan Harumi giderek daha arkadaşçıl olur ve başlarda bencil olan yapısını yeni arkadaşları sayesinde daha insancıl yöne doğru değiştirir.

Masao Kirishima:

Kira'nın bir alt sınıfı olan Masao da çizimle ilgilenmektedir. Masao da Kira gibi içine dönük olan bir yapıya sahiptir. Bu nedenle çevresinde pek arkadaşı yoktur ve aşırı gizemli bir yapısı vardır.

Shiori Sakurazawa:

Rei'nin ortaokuldan arkadaşıdır.

Sei Kashino:

Rei'nin ikiz kardeşidir, ortaokula gittikleri dönemde intihar eden Sei yaşamına bu şekilde son vermiştir.

 

 

KİŞİSEL YORUM:

Spoiler

Çizimiyle ve konusuyla kendine hapsettirecek gücü elinde bulunduran mangalardan biriydi. Çizimleri, o yılların izlerini güzelce taşıyanlardan biriydi hatta, konusunun kargaşaya yer vermeden, çekici şekilde işlendiği isimlerdendi. Repliklerin her kareye güzelce yerleştirildiği, bu özelliği sayesinde yakınındaki isimlerden kendini sıyırmayı başarmış yapımlardandı Mars. Benim gibi az ama öz manga okuyan bir takipçinin arayıp da bulamadığı güzel bir dünyaydı bir nevi.

Mars adına bakıp da farklı bir yapım ya da sıradan bir yapay dünyaya tanıklık edeceğinizi düşünmeyin sakın, zira Mars dünyası adının anlamı gibi daha da çekici bir genişliğe sahip. Savaşların tanrısı gibi biri olan Rei'yi anlatan bir isimdi belki, belki de Kira'nın simgeleşmiş dünyasına adım atmak için kurulmuş bir tuzaktı ya da bu ikilinin bağına ortaklık olmamız için seçilmiş bir simgeydi. Mars yolculuğum esnasında Kira'nın, o Mars'ı öpen Rei'yi resmedeciğini düşünürken heyecandan yerimde duramadım hiç. Beklediğim şeyi alamayınca da hayal kırıklığıyla noktaladım yolculuğumu, o görüntüyü aklıma kazıdım hatta. Mars adını ondan sonra daha başka gözlerle değerlendim aslında, Mars adı sadece Rei ve Kira dünyası değildi bana göre, daha farklı, daha doğrusu daha çekici bir dünyanın adresiydi. İkilinin dünyası yanında gelen yan karakterlerin de dünyasıydı bu ismi çekici yapan. Rei'nin varlığıyla bile bir şeyleri rayına oturtabilecek bir gücü vardı aslında, Rei gibi karakterlerin tek başına kocaman bir dünya yaratabileceğini bilse de mangakası diğer güzellikleri de okuyucusundan esirgememiş. Esirgememekle de ne güzel yapmış.  

Giriş, gelişme ve sonuç açısından güzelce giden, okuyucusunu boğacak hiçbir kırıntısı olmayan bir yapım. Finalinin güzelliği içinse bir şey demeyeceğim, zira kendi gözlerinizle görmenin gerekenlerden olduğunu düşünüyorum. Dramatikleştirme adına berbatlaştırılmayan güzel kapanışlardan biri olduğunu söylemek finale dair yapıp yapabileceğim tek yorum olacak, bu kadarı bile o finali anlatmaya yetiyor, yetiyor da artıyor bile. Genel olarak ilerisini görme isteği duyduğum çoğu manga arasından kurutulup da ilerisinden daha fazlasını görmemize gerek olmadığına inandıran kapanışıyla sahip olduğu kaliteyi güzelce sunduğunu düşünüyorum. Karakterlerin güzel dünyası yanında merak ettiğimiz ne varsa tadında veren ve bu tadı damağımızda bırakacak şekilde noktalanan olaylar diziniyle bu isme biçilen değeri kararında diye düşünüyorum. İnsanı sıkmayan Rei'siyle, Kira'sıyla; her ne kadar beni sinir edişiyle kötü karakterler dünyasının çakıllarından biri olan Msao'suyla Mars dünyasına adım atmanız yapabileceğim tek tavsiye olacak. Mangayı okuyup severseniz, siz de ben gibi bu güzelliğin anime dünyasında da yerini almasını dileyeceğinize adım gibi eminim.

 

 

 

 

 

 

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    2

  • betten

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Konusu ilginçmiş. Yalnız ilk başta Rei'yi kız, Kira'yı erkek olarak düşünmüştüm. Sonradan farkına vardım. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konusu ilginçmiş. Yalnız ilk başta Rei'yi kız, Kira'yı erkek olarak düşünmüştüm. Sonradan farkına vardım. :D

Okumaya başlamadan önce konusuna göz gezdirdiğimde ben de öyle sanmıştım, sanırım Death Note'un suçu bu. :P:D

Konusu güzeldir, içerisindeki iğne barındıran olaylarına karşın izleyicisini rahatlatan bir gidişatı var, işlenişi çok hoşuma gitmişti. Bir de ben Rei gibi yeri geldiğinde melankolik yeri geldiğinde de neşeli cümleler kuran karakterleri oldum olası çok severim. Motor seven biri olarak da Rei karakterini baştan sona okuması çok zevkli geldi. Manga okumayı seviyorsan, hatta sevmiyorsan bile bir an önce okumanı öneririm. :) Shoujo etiketine layık olan mangalardan biri, keşke animesi gelse~

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?