Jump to content
  • Kayıt Ol

[Vanadis]Sei Monmusu Gakuen


AkuTan

Önerilen İletiler

fmH9P.jpg

Nihayet boş zaman bulup 3. Visual novel tanıtımımızı yazmaya başlıyorum,Hadi hayırlısı. Aslında 3. olarak planladığım ingilizceye çevrilmiş biraz daha bilinen bir oyundu ancak bunu oynadıktan sonra malesef atlayamadım,Sonuçta son zamanlarda aşırı popüler olsada tamamiyle Monster Girl'den oluşan eli yüzü düzgün ilk oyun diyebiliriz.Evet resimdende anlaşıldığı gibi oyunumuzdaki tüm heroine'ler tamamiyle canavar.Harpy'den lamia'ya, Dragon'dan centaur'a aklına gelen hepsini eklemiş yapımcımız.

Herneyse karakter tanıtımını sonraya bırakıp Konuyu anlatayım kabadan; Ana karakterimiz Shink öğretmenlik mesleğini ciddiyetle ve severek yapan,öğrencileri arasında ayrım yapmadan her türlü sorunları ile ilgilenip doğru yola sokmak isteyen fakat hayat şartlarından dolayı bir süredir iş bulamamış bir insandır.Ne yapacağını düşünürken canavarlara özel bir okuldan "öğrencilerimize insanlığın tarihini,insanların nasıl varlık olduklarını öğretip uyum içinde yaşamalarını istiyoruz" şeklinde bir iş teklifi gelir. Biraz şüphelide olsa kabul edip en problemli sınıfın sorumluluğunu üstlenir, Ancak insanları küçük gören hatta yem muamelesi yapan bu öğrencileri doğru yola sokmak hiçte kolay olmayacaktır.

sC3dV.jpg

Elimizdeki konu pek ilginç veya derin değil,ancak bu oyunda amaçlanan bu olmuş zaten. Basit bir konu ile unique karakterleri bir araya getirsek acaba nasıl olur mantığı güdülmüş,İyi veya kötü olmuş kişinin görüşüne göre değişir ancak "İlginç" olduğunu kimse inkar edemez gibi geliyor bana,Bu arada benim görüşümü soracak olursanız iyi olmuş,birkaç eleştirim var tabi ancak daha önce referans alabilecekleri hiçbir oyun olmadan "ilk" olarak baktığımızda gayet iyi kıvırmışlar işi.Karakterlerin sadece tipi bu şekil yapıp kişilikleri normal bırakmamışlar,onunda altından kalkmışlar çok güzel bir şekilde,her ne kadar tüm oyun boyunca olmasada okuyucu her unuttuğunda oyun hatırlatıyor bunlar insan değil unutma bak diye. Kısacası gerçekten oyun o atmosferi veriyor zayıf noktalarıda birçok yerde olmasına rağmen. Bu monster girl olayı hem manga dünyasında hem visual novel dünyasında aşırı popüler şuan,tabiki ilerde daha kaliteli şekilleri çıkacaktır belki onları oynadığımda bu oyunu beğenmeyeceğim ama şuan için ilk olarak güzel iş çıkardıklarını söyleyebilirim.

QCInD.jpg

Şimdi biraz teknik açıdan bakalım olaya.Grafikler pek bi iyi,Zaten oyunun gider yanı monster girl olduğundan ellerinden geldikçe üzerine düşmüşler iyi çizmek adına,Başarılıda olmuşlar.Seslendirmesi'de kaliteli,,özellikle Living doll'u seslendiren kişiyi tebrik etmek lazım, Geriside olmuş yani harika mükemmel diyemem ama sıkıntı yok en azından.Ost Tamamiyle normal, fazla uğraşılmamış klasik moege ostlerinden ilgi çekici birşey yok ancak oyunun atmosferi bozan birşeyde yok kısacası. Sistem olarak extra yaptıkları veya uğraşılmış birşey yok,Klasik basit bir options,Load-save-skip her oyunda olan şeyler yani.

Birde isimler garip geldi bunda onuda söyleyeyim bari herşeyi anlatıyorsam.Hani japonca ismi kullanmak istemeyen oyunlar gördüm yabancı havası katsın diye ama onlarda alice lucia falan kullanıyordu. Shink, Lynn , Bibi , Comet , Veira tarzı isimlere ilk defa bu oyunda rastladım bunuda küçük bi not gibi iliştireyim köşeye.

hIwtL.jpg

Herneyse daha uzatmayayım en iyisi.Son olarak Karakter tantımı yapmayı planlıyordum ama biraz üşendim açıkçası,Ancak eğer okuyan varsa eminim merak ediyordur hangi canavarlar var,nasıl çizilmişler tarzı bende oyunu duyduğumda ilk iş neler var onlara bakmak oldu çünkü,En iyisi Her birinden birer Cs koyup ne olduklarını yazmak olacak heralde kişiliklerini falan anlatmaya lüzum yok gibi.

Öncelikle Dragon Girl Lynn;

P6PHD.png

Living Doll Comet;

Ly3HY.png

Centaur Shirene;

Gqvbm.png

BeeGirl Bibi;

pJG9Y.png

Ghost Fume;

xy6dK.png

Lamia Mirene;

GF0dH.png

Scylla Veira;

2RH9G.png

Harpy Kyute;

9ZRyJ.png

Son olarak,Okumayı planlayan insan zaten yok gibi biliyorumda,Bu "Monster Girl" olayı size göre nasıl bir fikir,animesi çıksa izlermisiniz,Boşa çocukça bir uğraşmı yoksa denemeye değer ilginç bir fikirmi vs şeklinde oyunla alakası olmasada "Monster Girl" olayı hakkındaki yorumlarınızı yazarsanız sevinirim, Daha önce herhangi bir tr forumda konuşulduğunu hatırlamıyorum belki gözümden kaçmıştır ama,Bizim forumun bu konuda nasıl düşündüğünü merak ediyorum.Sırf resimler üzerindende olsa sıkıntı değil aklınıza gelenleri yazın kısacası :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 15
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • AkuTan

    6

  • xhocax

    4

  • androad

    2

  • painscream

    1

İlk önce buna benzer bir manga görmüştüm, monster girl teması işleyen. Daha sonra ise oyun. Yeni arayışlar içine giriyor anlaşılan yapımcılar.

Seto No Hanayome serisini izlemiştim, deniz kızı temalı. Fena olacağını düşünmüyorum animesi olsa. En azından denenebilir. Ama suyu çıkarılmasını da istemem.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Canavar kızların günlük yaşamı mangasını aylık takip eden biri olarak fazla yabancı değil. Mitolojiyede meraklı olduğumdan bu tarzları severim. Genelde Japon kültüründe anime ve mangalarda yokailer içerisinde benzer karakterler çıkıyor. Genelde 9 kuyruklu tilki en bilineni olur.Bana önerdiğin Kamidori oyununda da bu kadar canavarsı olmasada insan dışı çok miktarda karakter mevcuttu.

Animelerde de yokai veya akuma gibi konuları içerenlerde sıkça karşımıza çıksada başrol statüsüne koyulduğu anime bildiğim Wasuregumomo adlı tek bölümlük Ova var.

Hayvan kulaklı ve kuyruklu, kanat ve boynuzlu karakterlere fantastik konu içeren her animede rastlıyoruz.Elfler en masum örneği ama sade canavar kız imajı bana itici kaçıyor. Eli ayağı olmayan karakterler ters tepkiye yol açıyor bende.

Tanıtım güzel olmuş eline sağlık Kamidoriyide bir ara tanıt olmazsa.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bu visual novelin bildiğim kadarıyla ingilizce çevirisi yok , japonca mı oynadınız yoksa atlas vs yardımıyla mı acaba? atlas vs yardımıylaysa programa eklediğiniz ekstradan sözlük var mı? baya saçmalıyabiliyorlar da genellikle, oyunu anlamak mümkün olmuyor :)

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İngilizcesi yok evet daha çıkalı 15 gün olmamıştır zaten pek bi yeni oyun.İlerde çevrilirmi çevrilmezmi tahmini zor ancak çevrilse bile en azından 1 sene daha ingilizce olarak oynama imkanınız olmaz diye düşünüyorum.

Nasıl oynadığıma gelecek olursak,Duyduğum japonca herşeyi anlayabiliyorum zaten birazda kanji bilgim olduğundan arada sırada yardım alarak japonca oynuyorum,Ancak kanji bilginiz Sıfır olsa dahi eğer duyduğunuzu üç aşağı beş yukarı anlayabilecek kadar kulak aşinalığınız varsa Chiitrans2 programı sayesinde sıkıntısız rahat rahat oynayabilirsiniz.Kendisi Ocn,Google ve Microsoft 3lüsü ile çeviriyor, haliyle 3 farklı çeviri ile çok rahat bir şekilde ne dediğini anlayabiliyorsunuz,İsterseniz bu 3lüye atlasıda ekleme imkanınız var ancak hiç gereği yok dediğim gibi üç aşağı beş yukarı duydugunuzu anlayabiliyorsanız bu yetiyorda artıyor bile,Kanji bilgim yokken bende bu programla oynadım birçok oyunu,halada oynarken açarım anlayabildiğimi kendim anlar anlayamadığımı ordan desteklerim eğer hikaye derin ve anlaması zor değilse sıkıntı yaşamazsınız hiçbir oyunda.Zamanında bende Atlasdan çok çekmiştim,Princess lover gibi sıradan moege bir oyunu bile düzgün çevirememiş ve 30 dakika sonra bırakıp silmiştim herşeyi.

Eğer oynamayı düşünüyorsanız özelden beklerim,Ne indireceğinizi ayarları nasıl yapacağınızı hangi program ile yazıyı otomatik olarak clipboarda aktaracağınızı falan anlatırım şimdi konu burda fazla kaymasın.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İngilizce çevirisi olsa oynardım da , makine çevirisi ile oynanmıyor malesef :( zamanında hinata bokko nun fandiskini oynamayı denemiştim o açıdan biliyorum text hooklamayı, clipboarda kopyalamayı, h code girmeyi vs ama çıkan çeviri baya kötü oluyor, ingilizceden türkçeye google translate çevirisinden fazla farkı kalmıyor, mesela almancadan ingilizceye, italyancadan ingilizceye denediyseniz google translate ile, metnin %95 i anlaşılıyor, dil ögelerinin çok fazla yeri kaymıyor, sadece teknik terimlerde vs sorun çıkıyor, ben bu düzeyde birşey beklediğimden sanırım beni tatmin etmedi :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...

Güzel bir şeye benziyor. vndb.org'dan baktımda ingizce yayınlanmış versiyonu mevcut. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel bir şeye benziyor. vndb.org'dan baktımda ingizce yayınlanmış versiyonu mevcut. :)

O daha yeni çevriliyor dostum, Yanlış bilmiyorsam 1-2 ay önce Demosu yayınlandı. Çevirisi bitmedi yani, biraz sürer bitmesi :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Ghost Fume o kadar tatlı ki, sırf onun için anlamadan bile oynayabilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

agth code'nu bilen var mı ? Bir de nukige mi yoksa nakige mi ?

ITH code'suz yazıyı alabiliyor, agth ile uğraşmana gerek yok.

Ghost Fume o kadar tatlı ki, sırf onun için anlamadan bile oynayabilirim.

Oynayalı çok oldu ama benim favorim Living Dolldü, nedeni yerine "Imagine all the possibilities" diyeyim ban yemeyelim şimdi :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Kızın biri orda dokunaçın üstüne çorap giymiş, siz hala ghostdu living dolldu diyorsunuz :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kızın biri orda dokunaçın üstüne çorap giymiş, siz hala ghostdu living dolldu diyorsunuz :P

Neden diğer dokunaçlarının üzerinde yok da sadece öndeki 2 tanede çorap var onu ilk gördüğümden beri merak ediyorum bende, heralde derin bi anlamı var :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Oyunu yükledim fakat başlatamadım. Oyuna giriş tuşuna basınca www.settec.jp sitesine yönlendiriyor. alsignup_110722 no dvd patchı da denedim, sanal sürücü de oluşturdum fakat olmadı. Oyunu oynayan varsa yardımcı olabilir mi?

hep sorunlarla geliyorum ama :D KEY yapımlarından Rewrite'yi de windows 7'de yükleyebilen var mı? onu da deamon toolsla sanal sürücüde setup'a tıklıyorum hep hata veriyor. Bir türlü kurulumu başlatamadım

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oyunu yükledim fakat başlatamadım. Oyuna giriş tuşuna basınca www.settec.jp sitesine yönlendiriyor. alsignup_110722 no dvd patchı da denedim, sanal sürücü de oluşturdum fakat olmadı. Oyunu oynayan varsa yardımcı olabilir mi?

hep sorunlarla geliyorum ama :D KEY yapımlarından Rewrite'yi de windows 7 de yükleyebilen var mı? onu da deamon toolsla sanal sürücüde setup'a tıklıyorum hep hata veriyor. Bir türlü kurulumu başlatamadım

Bilgisayar dilini japoncaya aldıysan hiçbir sorun olmaması lazım. Şimdi kontrol ettim bende 110722 dvd patch'ini kullanmışım, sorunsuz bir şekilde açılıyor. İstersen toptan bir sil oyunu, Bilgisayarını japoncaya al almadıysan, tekrar bi yükle. Ardından oyunu açmadan 110722'yle crackle öyle dene.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bilgisayar dilini japoncaya aldıysan hiçbir sorun olmaması lazım. Şimdi kontrol ettim bende 110722 dvd patch'ini kullanmışım, sorunsuz bir şekilde açılıyor. İstersen toptan bir sil oyunu, Bilgisayarını japoncaya al almadıysan, tekrar bi yükle. Ardından oyunu açmadan 110722'yle crackle öyle dene.

Bilgisayar dili sürekli japonca zaten klavye ayarları da öyle. Oyunu sildim tekrara yükledim. Başlatmadan önce crack yaptım düzeldi teşekkürler yardım için :D

Aslında Rewrite'yi yükleyip oynayacaktım, ama dediğim gibi onu da iso dosyasını daemon toolsla sanal sürücü oluşturduktan sonra setup'a tıklıyorum hata veriyor. Bunun için de bir çözümün varsa çok iyi olurdu AkuTan sensei :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?