Jump to content
  • Kayıt Ol

K Project


CHOBiTS

Önerilen İletiler

kkeyart.jpg

İlk bölümü yeni izledim hala konu hakkında tam bir fikrim yok ileride güzel bir tanıtım bulursam eklerim.

Seri hakkındaki düşüncem ilk olarak BD kalitesinde TV sunumu olur.Pek çok TV raw anime izledim ama bunun kadar kalitelisini görmedim.Görsellik ve renk kullanımı açısından son derece doyurucu.Pek çok güçlü ve bishounen vari karakterimiz bulunuyor ama gel gelelim asıl başrollerimiz, İsana ve Neko zayıf olarak seriye başlıyor umarım böyle ezik kalmazlar. Yine Niwa x İsana vs Allen x Kanda benzetmesinde son derece haklı olduklarını düşünüyorum.

Sanki D-grayman'ın iki başrolüne farklı bir ortamda farklı bir ilişki tasviri verilmeye çalışılmış gibi. Niwa'nın İsana'yı sokak arasından kurtarırken kollarına aldığı sahnede İsana'nın yüzü kızarıyordu.Ya bizim başroler tuhaf yada bu Niwa ileride kız falan çıkacak( Ama öyle olacağınıda sanmıyorum).

Serinin seiyuları görselliğinin altında ezilecek tipten değil çok başarılı isimleri bir araya toplamışlar.Angela'nın seslendirdiği şarkıların animede daha fazla yer almasını umuyorum.

Şu bağlamda tek üzüntüm serinin 13 bölüm sürecek olması umarım adam akıllı bir son yada ikinci sezon olur.

kkeyart.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 13
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    4

  • gundamaster

    2

  • Akuma_Blade

    2

  • painscream

    1

İlk bölümde hiç bir şey anlatmadı açıkçası.

Böyle görselliği olan bir serinin oturmuş ve kapsamlı bir konusu olsun isterdim ama öyle olacak olsa bile 13 bölüme sığacağını düşünmüyorum. Çoğu kişinin beklediği bu seri, beklentileri karşılayamayabilir gibi geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ne oluyor ne bitiyor anlayamadım ben de izlerken, birkaç açıklama yapılsa güzel olurdu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konu yok. Kurgu yok. Çok çok iyi animasyon ve Angela kalitesinde müzikler haricinde hiçbirşey yoktu. İnsan izleyecek bunu insan! Yıl 2012 ve hala palas pandıran başlangıçtan medet umuluyor, gerçi senaryosuz da olsa olur denilebilecek bir yapımın 13 bölüm sürmesi de beni şaşırtmadı. 1 yıldır tek senaryo sinopsisi duyurmamalarından belliydi.

Bazıları çok fazla acımasız yaklaştığımı söyleyecek ama bu kadar uzun zamandır duyurulan, bu kadar para harcanan, bu denli epik seiyuu kadrosu bir araya getirilen seriden daha oturaklı birşeyler bekliyordum, hayal kırıklığına uğradım kendi adıma. İzlemeye devam edeceğim ama ne için ve adına?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Sadece görsellik ve animasyon üzerine kurulmuş bir seri gibi. Mardock Scramble yapımcılarından geldiği için bu yanı da oldukça kuvvetli. onun kadar derin bir anlatımı olmasını da isterdim fakat seri X Tv serisine benziyor. İki ayrı grup birbirleriyle savaş içerisinde aynen X serisinde olduğu gibi.

Seri içerisinde BL tınıları var. İki baş karakterin kucaklaşması ve ötekinin kurtarılma anında direk yüzünün kızarması gibi. Artık günümüz serilerinde sanki olmazsa olmaz bir ayrıntı oldu bu durum.

Neko karakterleri hiç sevmem burda da bir tane var ve yine klişe bir durum.

İlk bölüm konuya nerdeyse bodoslama daldı ve çok bir şey vermedi. Ana karakterin benzerinin (ya da kendisinin bilemiyorum) sokak grubundaki kişilerden birini öldürmesi söz konusu sanırsam. Bu nedenle de iki grup arasında hedef durumunda. Biri korumak isterken öteki öldürmek istiyor.

Seiyular tanıdığımız bildiğimiz güçlü seiyular. Oturup bu seiyular için bile izlenir bir yere kadar.

Müzikler güzel Angela'nın o güzel sesi ile seriye güç kattığı karşı konulmaz bir gerçek. Fakat sürekli çalan pvde de olan müzik beni ilk bölümde sıktı. Çoğu sahneye uymayan bir müzikti açıkçası.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sonbahar sezonunun en beklenen serisi olan K, yayına başlayacağı güne kadar sızdırılan fragman videoları hariç hakkında hiçbir bilgi paylaşılmayan bir animeydi. Özgün bir anime olmasından kelli GoHands'in sır gibi sakladığı hikaye ilk bakışta bilindik bir iyi-kötü savaşını andırıyor.

Toplum düzenini koruyan, kolluk kuvvet benzeri bir ekip ile serserilerden oluşan bir diğer grubun arasındaki mücadeleyle açılan bölüm serinin hikayesi hakkında yalnızca minik ipuçları vererek ilerliyor. Animenin özgünlüğü muhafaza edilirken açılış bölümü ve dolayısıyla seri, teknik departman anlamında resmen bir GoHands gövde gösterisine dönüşüyor.

GoHands'in iki yıldır yayınladığı Mardock Scramble filmlerinde gösterdiği üstün nitelikli animasyon K sayesinde resmen serileştirilmiş bir hüviyete bürünüyor. Açıkçası ancak bir filmin bütçesine uygun düşebilecek kadar detaylı ve yenilikçi bu animasyonu yalnızca filmlerde görebilmek kendi adıma hem sevindirici hem de üzücüydü. Mardock Scramble ile özdeşleşmiş bu tekniklerin saflığını şimdi biraz kaybettiğini düşünüyorum lakin haftalık süreçte böylesi bir animasyonla karşılaşabilecek olmama ise çok seviniyorum.

Öte yandan, MS filmlerindeki kadroyu K için neredeyse tamamen korumuş GoHands sırtını sadece animasyona yaslamıyor. Serinin müzikleri olağanüstü! Özellikle kovalamaca sahnelerine gösterdikleri uyum zaten kusursuz bir seviyede ancak seçilen parçalar kesinlikle çok doğru tercihler. Hele ki elektronik müzik temelli ara parçalar bende hemen şimdi OST'yi dinleme isteği uyandırdılar.

Serinin o gizeminin devam ettiği ve sezonun en beklenen animesi olmasına yol açan haftalarda duyurulan seslendirme kadrosu da beklentileri tavan yapmıştı, ki ilk bölümün ardından o beklentilerin layığını bulduğuna inanıyorum. Sözün özü, animasyon+müzik+seslendirme sayesinde teknik anlamda -ilk bölüm için konuşacak olursak- sezonun en tepedeki animesi K.

Hikaye anlatımına gelindiğiyse bilinçli yapıldığı belli olan ilginç bir seçimden bahsedebiliriz. Mardock Scramble'ın tabiatı gereği sahip olduğu uzun metraj sinemasal anlatım K'de adeta bir video klipler kolajına dönüştürülmüş. Muazzam seçilmiş ve sahnelere ekstra bir değer katan şarkılar tersten bakıldığında ise bölümü görselleştirilmiş bir müzik ziyafetine çeviriyorlar. Animeleştirmeden önce tasarlanmış resimli taslak (storyboard) yerleşimi bölümün içinde rahatlıkla seçilebilir bir görüntü çiziyor. "Kaykaylı karakterin saldırma sahnesinde arkada şu parça çalar" - "Başkarakterin kaçmaya başladığı sahneye şu parçayla bağlanır" - "Akabinde gelen kılıçlı delikanlının kurtarma sahnesinde şu parça girer" vb. hayli metodik bir anlatım göze çarpıyor.

Belki de serinin tamamen özgün bir yapım olmasından ve bu nedenle ilk bölümün de gerçek bir reklam stratejisi gibi görülmesinden dolayı bu video klip mantığını mazur görmek lazım. Serinin tamamının bu kadar statik bir anlatım güdeceğini zannetmiyorum. Sonuçta iyiyle kötünün savaşı gibi görünen ama ne iyilerin o kadar iyi ne de kötülerin o kadar kötü olmadıkları bir animeyle karşı karşıyayız. 13 bölüm süreceği gibi bir bilgi var ANN'de, ki böylesi büyük bir bütçe için son derece makul bir periyot olarak düşünülebilir. Şimdilik aşikar olan tek dezavantajı, bu kadar geniş bir karakter kadrosunu gerektiği yere taşıyıp taşıyamayacağı. 13 bölüm için pek de olası gözükmüyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölümü bugün izledim ve 2013 Temmuz ayına kadar daha bölüm izleyemeyeceğim belkide.

Güzel bir başlangıcın ardından bölüm 3 kişilik bir kovalamacadan ibaretti.Bunun harici Niwa'nın sert kişiliğinin ardında çok duygusal ve hassas bir kişiliği olduğunu öğrendik. İsana'nın hikayesi fena yedi.Saolsun Neko böyle elbise giymemeye devam ederse baya fanservisimizde olacak.Kıza dönüştükten sonra İsana kimsin nesin demeye başlarken. Yorulup açıktıktan sonra can ciğer kuzu sarması misali herşeyi biliyorlarmış gibi hiç soru sormadan birbirlerine, yemek yediler.Neko'yu herkesin görememesi bir yana İsana ile olan ilişki düzeyi üstüne birşey giy çıplak gezme tarzı devam eder gider.Bu bağlamda Neko- İsana ilişkisinden çok Niwa- İsana arası bir romantizmin olma olasılığı daha çok gibi.İsana'nın sınıf arkadaşının serideki 4. ve son bayan olmasına mutakil, Niwa'nın tavır ve davranışlarından en fazla potansiyeli olan çift gibi göründü.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konu yok. Kurgu yok. Çok çok iyi animasyon ve Angela kalitesinde müzikler haricinde hiçbirşey yoktu. İnsan izleyecek bunu insan! Yıl 2012 ve hala palas pandıran başlangıçtan medet umuluyor, gerçi senaryosuz da olsa olur denilebilecek bir yapımın 13 bölüm sürmesi de beni şaşırtmadı. 1 yıldır tek senaryo sinopsisi duyurmamalarından belliydi.

Bazıları çok fazla acımasız yaklaştığımı söyleyecek ama bu kadar uzun zamandır duyurulan, bu kadar para harcanan, bu denli epik seiyuu kadrosu bir araya getirilen seriden daha oturaklı birşeyler bekliyordum, hayal kırıklığına uğradım kendi adıma. İzlemeye devam edeceğim ama ne için ve adına?

aha ilk defa bana hak vermiş gibi konuştun akuma :D

bu tarz serileri insanlar nasıl izliyor çok merak ediyorum ben daha anime kapağını görünce tiksindim resmen :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölümü dün izledim. Açıkçası büyük bütçeli boş bir seri izlemeye devam ettiğimiz kanaatim sağlamlaştı. Bölümü izleyenler görmüştür. Niwa gözümde canlandırdığımdan çok daha fazla yumuşak bir kişiliğe sahip olduğunu göstererek beni o açıdan da hayal kırıklığına uğrattı. Bölümün başında elde Katana ile kovaladığı veledi eline geçirdi, üst üste defalarca Pembe Panter animayonlarına rahmet okutacak durumların kahramanı olaraktan kaybetti. En son pes edip bunlara yemek yapmaya başlaması ve saçlarını kız gibi yandan ayırıp bırakması sinirden güldürdü beni. (Kuroshitsuji fan'ları belki o sahneyi beğenmişlerdir ama normal bir izleyicinin o sahneleri takdir etmesi, beğenmesi bana anormal geliyor)

Diyalogların yapaylığı Kamen Rider'lara "yapmacık" diyen arkadaşlara laflarını yedirecek noktalara ilerliyor. Okul girişinde Niwa bir kız gördü ve Isana Yashiro'yu aradığını söyledi. Ula niye soruyorsun, sorsan niye cevap bekliyorsun, daha 5-10 dakika önce şehrin her yanına 10 milyon yen'lik ödül ilan ettiniz, bilen niye söylesin diye kimse düşünmedi mi?

Isana madem kendisinin çift kişilikli olduğunu biliyor, niye hala masum ayaklarına yatıyor, madem yakalandın dövüş yada teslim ol, herkes zaten kim olduğunu biliyor.

Hem 1. hem 2. kovalamacada Niwa, Neko'nun genjutsu'larına maruz kaldı, onları elinden son kaçırışında anca jeton düştü "bunlar birlikte çalışıyor olmalılar" Bravo! Hakikaten bravo!

2. bölümdeyiz, hala serinin background plot'u hakkında elde birşey yok. Havada şok dalgaları yaratıp Aura'lar oluşturuyorlar, ateş topları atıp onlarca metre zıplıyorlar ama görünüşe göre hiçkimse bunları umursamıyor. Şu an durumu toparlayabilmelerinin tek yolu kanımca:

...olayların normal dünyadan daha yavaş geçtiği bir video oyununun içinde oldukları gibi birşeyle açıklamaları.

Aksi takdirde, seri bittiğinde elimize geçen tek şey manyak animasyonlu bir fujoshi serisi olacak. Ben açıkçası izlemeye devam edeceğim sorarsanız açıkçası sebebini de bilmiyorum. Belki çok safımdır, kim bilir?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

İkinci bölüm daha bir fiyaskoydu. Bütün bölüm Shiro'nun peşinden koşuldu yine ve ne oldu en sonunda kanka olup evde yemek yediler.

Sadece göz dolduran boş bir seri olacak gibi. Haftalar ilerledikçe göreceğiz marifetini artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bayram tatili için eve geldim ilk olarak bu seriyi indirdim ama gel görki pişman durumdayım.

En azından bir kısım şeyler ortaya çıktı.Ülke doğa üstü güçlere sahip yedi rengi temsil eden 7 kral tarafından yönetiliyor. Kuro - Shiro ikilisi sonunda kanka oldular.Shiro sana Kuro diye hitap edebilirmiyim derken yanakları kızarıyor.diğer elemanda eski efendisinin sesini kaydedip dinleyerek tatmin olan bir sapık gibi göründü.Bu ilişki boy loves olayına doğru gidiyor. Neko karakterinede kısa bir açıklma getirdiler.Başrol olsada fanservis amaçlı balon karakterden fazlası olmayacak anlaşılan. Yine Awashima karakteride uzun görünen ama aslında kısa eteğiyle kılıç mı sallıyor yoksa gögüslerinimi sallıyor fanservisler için belli değil klipte, seride de şimdilik posta görevi görüyor ki oda balon karakterterden fazlası değil. Kapanıştan sonra DVD sürümünde daha fazla açık kare görüleceğini söylüyor unutmadan. Yorumu mu Awashima'nın elbisesinden bir kare ile kapatayım.

adsz1024x768.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu seriye daha başlamadım fakat doğrusu sırf çoğu ünlü seiyuu bu seride olduğu için izlerim gibime geliyor.Ne kadar kötü yorum alırsa alsın.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2

Bu senenin en büyük balonu bu animedir herhalde... Muhteşem çizimlere ve güzel müziklere sahip ama konu, karakterler aşırı derecede zayıf. Bölümün neredeyse tamamında ''Öldüreceğim.'' diye adamı kovala, son kısımlarda birlikte yemek yiyin. Neko karakterinin ortaya çıkışının tek sebebi de fan servis belli ki. Neko ve Shiro karakterleri animeden çıkartılsaydı iyi bir anime olabilirdi ama bu gidişle sadece balon anime olur benim gözümde. Böyle çizimlere böyle konu, yazık yahu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Herhafta zar zor indiriyorum ve ayrı bir hayal kırıklığıyla noktaliyorum.İlk haberini yaptığımda söylediğim bishounen havası artık kasirga oldu iyiden iyiye esiyor.Hikaye desen boşluklardan gecilmiyor.Seride tür olarak herşey var ama anllattigi ve görsellik hariç hicbirsey yok.Bari Awashima ve Neko için fanservis bölüm koysalarda ecchi olarak bir beklenti karsilanir.

nihayet 6.bölümde bir yerlere gelmeye başladılar. red king ve ölen elamanin ne derece değerli olduğuna nazaran bir sürü şey zirvaladilar. Yashiro ise kim olduğunu sorguladığı gibi insanların onu unutması ise ekstrem bir durum oldu.Niwa ile yağmur altındaki sohbeti bile ikisininde yanaklarinin kizarmasini belli edecek kadar bishounen variydi.

seriden romantizm olarak bir beklentim kalmadı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?